Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 27 February, 18:54

Cornucopia - 24 nov 16 kl. 10:17

Försvaret förbereder sig för krig - sprider ut staber till hårdgjorda anläggningarDen svenska Försvarsmakten vet något som inte svenska folket vet. Man förbereder sig nu för krig och vill nu utlokalisera sina vapengrenstaber till hårdgjorda anläggningar istället för att sitta på Högkvarteret på Lidingövägen 24.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Försvarsmakten, Högkvarteret, Lidingövägen, Bydén, Dagbladet, Stockholm, Uppsala, Aeroseum, Säves, Musköbasen, Ostkusten, Enköping, Kungsängen, Bålsta, INSS, Marcella Sylvander, SvDSyftet, Framöver

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaret, förberedersig för , krig, spriderut , stabertill , hårdgjorda anläggningar
YLE - 26 okt 12 kl. 06:02

HS: Försvaret på väg köpa tyska missiler

Försvaret förbereder ett köp av tyska missiler av typ Eurospike, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat. Det handlar om missiler som kan användas både mot marina mål och som pansarvärn. Samma Eurospikesystem används redan nu i försvaret.

SvD - 29 aug 13 kl. 19:17

Försvaret förbereder sig för Obamabesöket

?Vi jobbar för högtryck?..

SR - 01 feb 17 kl. 03:00

Försvaret förbereder sig för första storövningen på 24 år

I höst kommer Försvarsmakten för första gången på 24 år att hålla en övning där flygvapnet, armén och flottan övar ihop för ett angrepp mot Sverige. Dessutom deltar utländska styrkor..

UNT - 24 aug 18 kl. 18:03

Försvaret förbereder stor flygfest

Genrepet inför den stora flyguppvisningen på Ärna hördes över hela Uppsala under fredagen..

GöteborgsPosten - 13 nov 19 kl. 13:53

Försvaret förbereder för ny amfibiebataljon i Göteborg

Sköt sjömålsrobotar för första gången på 15 år. Ny bataljon kan innebära 800 nya soldater vid Göteborgs garnison..

Corren - 12 jan 18 kl. 21:30

"Försvaret för krig mot Vättern"

Miljötillsynen över Vättern fungerar inte..

Blekinge Läns tidning - 10 jun 19 kl. 16:35

Försvaret ska öva krig i Torhamn

I höst är det dags för nästa stora försvarsövning, Svennex 19. Men redan nu begär Försvarsmakten tillträde till privata markområden för sina krigsövningar..

Cornucopia - 23 aug 16 kl. 21:31

Tyskland förbereder sig för krig - överväger återinföra värnplikt, skaffar civilförsvar

Tysklands krigsförberedelser i den nya civilförsvarsplanen fortsätter. Det civila samhället ska mobiliseras för att försörja det tyska försvaret med fordon, livsmedel, bränsle och infrastruktur. Man överväger också att återinföra ett värnpliktsförsvar bara fem år efter man avskaffade det.

Cornucopia - 28 nov 14 kl. 10:27

Solna förbereder sig för undergången och kärnvapenkrig

Solna, eller åtminstone lokaltidningen Magasin Solna, hänger på det muntra säkerhetsläget och Kalla Kriget 2.0 med att fokusera på undergången i senaste numret. Bland annat listar man var det finns skyddsrum, och påtalar att dessa bara ska använda när det blir krig.

Cornucopia - 01 sep 19 kl. 10:04

Din försäkring gäller inte vid krig i Sverige

Angående bankskatten för att finansiera återtagning av svensk försvarsförmåga, och att de som sitter på kapital i Sverige har mest att förlora på krig, så gäller specifikt dina försäkringar inte vid krig i Sverige. Förstörs din bostad vid krigshandlingar mot Sverige gäller inte din försäkring. Däremot kommer dina skulder på bostaden bestå.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Fler färdigställda lägenheter under 2019

Antalet färdigställda lägenheter i flerbostadshus ökade något under 2019. Anledningen är eftersläpningen av det stora antalet byggstarter innan spekulationen i obyggda bostadsrätter imploderade 2017. Nu har dock byggstarterna gått ner och man kan vänta sig färre färdigställda lägenheter under 2020.

Cornucopia - 7 timmar sedan

OMXS30 nosar på 2015 års nivåer

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har varit nere och nosat på nivåerna från 2015. Samtidigt bör det börja bli segt på nedsidan, då området runt 1700 bör vara ett rejält psykologiskt stöd, där börsen vänt eller handlats väldigt mycket.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Skärp er!

Skrev några rader som sammantaget utgör en sk rant på Twitter igår, återpublicerar det väsentligaste nedan. Beskedet jag vill ge till bloggläsarna är det samma - försök göra coronaviruset till en politisk fråga eller en fråga om människors ursprung så åker du ut från vitlistan.
Från en plats i Sverige.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Försvarsmaktens CBRN-kompani och Akademiska i Uppsala har genomfört lyckad coronaövning

Försvarsmaktens CBRN-kompani i Umeå har i tysthet genomfört en lyckad coronaövning tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kompaniet omgrupperade sitt mobila biologiska laboratorie till Uppsala och man arbetade tillsammans på mindre än ett dygn fram lyckad arbetsgång för att låta Försvarsmakten stödja den civila sjukvården.
Gamla hederliga SkyddsR F Stab, från min militärtjänstgöring och 170 timmars utbildning i CBRN (hette ABC på den tiden), i egenskap av stabschef på ett pansarskyttekompani.

Cornucopia - Igår: 17:18

Vad behövs i matväg för att preppa för flera veckors karantän eller sjukdom?

Vid långvarig sjukdom - i synnerhet om man också är belagd med karantän - eller avstängning av ett område, bostad eller påtvingad hemkarantän på grund av Covid-19, så krävs det rejält med prepps. Antagligen är det rätt få som är förberedda på detta, och vad är lämpligt att ha hemma om du själv eller anhöriga kommer vara sjuka i flera veckor? Och har du mat till husdjuren?

Cornucopia - Igår: 15:45

Gästinlägg: SAS och en missnöjd kund

Nedanstående är ett gästinlägg signerat författarkollegan Dan Buthler (aktuell med romanen En perfekt storm tillsammans med Leffe Grimwalker), som fastnat på Gran Canaria på grund av sandstormen.

Jag och sonen åkte till Gran Canaria med SAS den 15:e februari, med planerad hemresa den 22:e. När vi anlände till flygplatsen för att åka tillbaka till Arlanda var det, förståeligt nog, kaotiskt.

Cornucopia - Igår: 14:31

Oro för och myndighetsåtgärder mot Covid-19 lamslår turistnäringen - det kommer konkurser

Oron för viruset och  myndighetsåtgärder mot viruset SARS-CoV-2 och sjukdomen Covid-19 kommer slå stenhårt mot turistnäringen världen runt, och det har redan börjat.  Det kommer bli konkurser hos allt från researrangörer, flygbolag, hotell och fastighetsägare om hysterin och överreaktionerna fortsätter eskalera.
Teneriffa.

Cornucopia - Igår: 08:33

Översvämning på väg bort från hemförsäkringen i utsatta områden - inte "plötslig oförutsedd skada"

I spåren av klimatförändringar har försäkringsbolaget fortsatt tröttna på de förutsägbara översvämningarna. Det är inte en "plötslig oförutsedd skada" när ett hus i ett översvämningsområde översvämmas, och ska således inte täckas av försäkring. Det finns tydliga karteringar om var det är översvämningsrisk, och det ska helt enkelt inte byggas där.

Cornucopia - Igår: 07:06

Rött över hela linjen - fortsatta nedgångar i Asien - årets uppgång utplånad

Det är rött i indexen över hela linjen såväl i Europa, USA igår kväll och Asien nu på morgonen. För de flesta index är årets uppgång utplånad. Även marknadsräntorna steg och sänkte obligationsfonder, och guldet föll tillbaka, de senare två förvisso mindre nedgångar än börsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.