YLE > Svenskfinland

Sunday, 17 January, 15:58

YLE - 24 nov 16 kl. 04:46

Slut på influensavaccin i apotekenInfluensavaccinet har tagit slut i apoteken. De olika riskgrupperna får ändå vaccin via hälsovårdscentraler och sjukhus. Apoteken har fått besked av partiaffärerna att influensavaccin inte längre finns att få. Provisor Hanna-Maria Lidsle vid Bothnia apoteket Jakobstad räknar med att apoteket kanske inte kommer att få mer vaccin den här säsongen. Stor efterfrågan på influensavaccin I fjol tog influensavaccinet också slut vid Bothnia apoteket i Jakobstad och i år beställdes dubbelt så många vaccindoser men det hjälpte inte, de tog också slut.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hanna-Maria Lidsle, Bothnia, Jakobstad, Kommer, En

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slut, influensavaccini , apoteken
NT - 15 jan 11 kl. 01:30

Populärt p-piller slut på apoteken

P-pillret Cerazette som används av 120 000 svenska kvinnor är slut på apoteken till följd av leveransproblem hos tillverkaren Merck Sharp & Dohme (MSD)..

YLE - 12 sep 18 kl. 17:58

Kaliumpreparat slut på apoteken

Kaliumtabletterna håller på att ta slut i apoteken, säger man på Apotekarförbundet. Kalium används bland annat i vården av hjärt- och blodtryckssjukdomar..

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Influensavaccinet slut på apoteken, asylbeslut gällande irakier kan rivas upp

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: En handskriven dikt av Anne Frank har sålts för 140 000 euro på auktion i Holland. Dikten är skriven den 28 mars 1942 bara några månader innan Anne och hennes familj gick under jorden.

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Influensavaccinet slut på apoteken, Finlandiapristagarna klarnar

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Finlandia-pristagarna inom skönlitteratur, facklitteratur samt barn- och ungdomslitteratur offentliggörs på eftermiddagen. Regeringens klimatstrategi tros leda till klart fler elbilar.

NT - 08 jul 19 kl. 06:00

Läkemedlet snart slut på apoteken

Lithionit är slut hos den svenska leverantören..

Corren - 08 jul 19 kl. 06:00

Läkemedlet snart slut på apoteken

Lithionit är slut hos den svenska leverantören..

Barometern - 06 apr 20 kl. 15:55

Handspriten slut hos apoteken i hela Kalmar: ”Folk köper på sig”

Handsprit är svårt att få tag på i coronatider. På måndagen var det slut hos samtliga apotek i Kalmar..

YLE - 01 nov 13 kl. 04:36

Apoteken har slut på influensavaccin

Årets influensavaccin är slut vid apoteken och för den som inte hör till en riskgrupp så är det så gott som omöjligt att få tag på vaccin. Flera läkemedelstillverkare har tillverkat bara små mängder vaccin eller inget alls, vilket har lett till att efterfrågan blivit större än utbudet. Provisor Björn Mitts vid centralapoteket i Vasa sålde slut på vaccinet för flera veckor sen.

DN - 25 jun 19 kl. 11:29

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är restnoterat i hela landet och slut på apoteken. Först den 17 juli väntas det bli tillgängligt igen, säger Läkemedelsverket. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut överallt..

Dagens Medicin - 25 jun 19 kl. 12:13

Speciellt p-piller slut på alla apotek

Ett p-piller som för många är det enda som fungerar är restnoterat i hela landet och slut på apoteken. P-pillret vid namn Zoely restnoterades i hela landet den 1 april i år, och är nu slut överallt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.