YLE > Finland

Sunday, 17 January, 16:28

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i ÅboÄn så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år. I apoteken i Åbo, Pargas och på Kimitoön är det ännu möjligt att köpa influensavaccin för de som inte tillhör riskgruppen. Farmaceuterna Päivi Aalto och Albert Magnusson säger att det är svårt att förutspå hur stor efterfrågan kommer att vara varje år.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Åbonejden, Kimitoön, Päivi Aalto, Albert Magnusson, Humlegårdsgatan, Aalto, Universitetsgatan, Även, Åbobor, Magnusson, Pargas, Janina Kaita, Jane Marttila, Marttila

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Influensavaccin, går, fortfarandeatt , i , Åbo
YLE - 11 dec 16 kl. 07:17

THL:s lager för influensavaccin tomt

Det influensavaccin som ges som injektioner inom ramen för det nationella vaccinationsprogrammet har tagit slut i THL:s lager, vet MTV att berätta. Institutet för hälsa och välfärd beställde ursprungligen 1,5 miljoner doser av vaccinet för att distribueras till kommunernas läkemedelscentraler och sjukhusapotek enligt beställning. Trots att mängden är större än i fjol (1,3 miljoner doser) är lagret nu tomt.

YLE - 23 jan 16 kl. 18:48

Infuensavaccin finns fortfarande

Det finns fortfarande influensavaccin att få. Den som ännu är intresserad av vaccinet uppmanas ta kontakt men hälsocentralen i den egna kommunen eller med en privat läkarstation. Fullt skydd bildas inom ungefär två veckor och vaccinet skyddar också mot H3N2-viruset och B-influensan som väntas till Finland senare under våren.

SR - 11 jun 19 kl. 06:00

Fortfarande inget register för influensavaccin

I höst har det gått 10 år sedan pandemin med svininfluensan, men fortfarande finns inget influensavaccinregister för ovanliga biverkningar..

Aftonbladet - 17 jan 11 kl. 15:16

Socialstyrelsen "gör en ICA": sätter nytt bäst före-datum på influensavaccin


?Vi ska inte slänga medicin som fortfarande fungerar?..

YLE - 26 apr 18 kl. 07:50

Influensavaccin populärast i östra Finland - i väster är det skralare

Den här säsongen har fler finländare än vanligt låtit vaccinera sig mot influensa. De regionala skillnaderna är fortfarande stora: i västra Finland har betydligt färre tagit vaccin än i östra Finland..

YLE - 26 okt 18 kl. 06:43

Vårdpersonal känner sig tvingade ta influensavaccin – överläkare hoppas att så många som möjligt tar det

På många håll i Österbotten har man den här veckan inlett årets influensavaccinering. Enligt lag borde vårdpersonal som handskas med patienter inom riskgrupper vaccineras. Men det finns fortfarande ett visst motstånd..

YLE - 20 feb 20 kl. 06:02

Influensaepidemins topp väntar – ännu hinner man ta influensavaccin, påminner THL

Influensaepidemin väntas nå sin kulmen i mars. Institutet för hälsa och välfärd THL rekommenderar fortfarande att man tar influensavaccinet, eftersom skyddet aktiveras på två veckor..

YLE - 22 jan 13 kl. 13:04

Tre influensavirus i Finland

Influensafallen ökar i Finland. Vi kan tala redan om en epidemi, säger forskare Niina Ikonen vid Institutet för hälsa och välfärd (THL). Tre typer av virus är i omlopp: B-virus, och A-virus av typen H1N1pdm09 - mera känd som svininfluensa - samt H3N2-virus.

YLE - 26 jan 16 kl. 04:02

Inte ännu för sent att vaccinera sig mot influensan

På Institutet för hälsa och väldfärd THL är man rädd för att hundratusentals doser influensavaccin blir oanvända också i år. Myndigheten påpekar att många finländare inte inser att de har rätt att vaccinera sig gratis. Det behöver inte heller vara för sent att ta vaccinet fastän svininfluensan redan har börjat sprida sig.

BT - 03 jan 15 kl. 07:31

Vaccin ger dåligt influensaskydd

Säsongens influensaepidemi väntas bli ovanligt omfattande. En orsak är att vaccinet som tagits fram inte fungerar på de virus som sprids snabbast, skriver Svenska Dagbladet. Det influensavirus som dominerar i år är en typ som kallas A(H3N2) och är känd för att orsaka hårda epidemier.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.