DI > Ekonomi

Thursday, 25 February, 00:20

DI - 22 nov 16 kl. 17:23

Trump stormar mot Vattenfalls vindkraftUSA:s nästa president Donald Trump fortsätter att kämpa mot vindkraftverk, trots att Storbritanniens högsta domstol har godkänt Vattenfalls miljardbygge utanför hans golfbana i Skottland. Nu ber han sin brittiska bundsförvant Nigel Farage om hjälp..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Vattenfalls, USA, Donald Trump, Storbritanniens, Skottland, Nigel Farage

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, stormarmot , Vattenfalls, vindkraft
Dagens PS - 21 okt 19 kl. 12:22

Försvaret säger nej till Vattenfalls vindkraft

Vattenfall och delägaren Wallenstam avbryter vidare utveckling av vindkraftverket Taggen som drivs i det gemensamma bolaget Taggen Vindpark. Detta efter att Försvarsmakten sagt nej till projektet. Vindkraftprojektet var havsbaserat och beläget omkring tolv kilometer utanför Sölvesborg.

Kristianstadsbladet - 08 aug 11 kl. 16:04

Mer vindkraft, för Hedlund?

I mitten av 70-talet ansåg S - vid makten - att 13 reaktorer behövdes. Tidigare Centerledaren Gunnar?
I mitten av 70-talet ansåg S ?

YA - 08 aug 11 kl. 06:30

Mer vindkraft, för Hedlund?

I mitten av 70-talet ansåg S - vid makten - att 13 reaktorer behövdes. Tidigare Centerledaren Gunnar?
?

DI - 18 nov 16 kl. 14:15

Danskt ja till Vattenfalls vindkraft

I dag meddelade danska Folketinget att en majoritet godkänner kustnära vindkraftparker. Det innebär att Vattenfall nu kan gå vidare med sina projekt utanför Danmarks västkust, detta framgår av ett pressmeddelande..

Expressen - 08 mar 16 kl. 17:42

Donald Trump väcker avsky i Indonesien

Den kontroversielle skrällkandidaten Donald Trump stormar fram i det republikanska nomineringsracet. Men om fastighetsmogulen lyckas bli USA:s president kan han förvänta sig komplicerade diplomatiska relationer. I jättelandet Indonesien har Trumps kommentarer om muslimer väckt ont blod, och framstående parlamentariker hotar med handelsrestriktioner..

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 09:00

Hårda ord om vindkraft

Foto: Peter Åklundh
Varför heter det vindkraftpark när det handlar om farlig industriverksamhet? Vem ska ersätta mig för att mitt husvärde halveras? Varför ska man bygga vindkraftverk när det ändå inte är lönsamt?

SR - 11 aug 14 kl. 14:40

Vattenfall bygger mer vindkraft

Vattenfall ska bygga mer vindkraft i Nordsjön. Vattenfalls vd Øystein Løseth säger att detta ingår i Vattenfalls ambition att öka andelen vindkraft i elproduktionen..

Supermiljöbloggen - 10 jul 15 kl. 08:19

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Dags för Centerpartiet att ge besked om Vattenfalls brunkol”

Sverige kan sätta ett tydligt och efterlängtat exempel på klimatmötet i Paris i hur politiker kan ”walk the talk” och på riktigt ta ansvar för den utmaning vi står inför. Kolet måste stanna i marken. När världens ledare träffas i Paris i december för att komma överens i ett nytt avtal om hur utsläppen av koldioxid ska minskas, har de för första gången med sig en fullständig budget.

Supermiljöbloggen - 04 nov 17 kl. 16:09

Rekorddag för europeisk vindkraft

Nytt rekord är satt! En stark storm gjorde att vindkraft genererade nästan en fjärdedel av Europas elektricitet förra lördagen - och vind visar därmed att det är ett energislag att räkna med. Lördagen den 28e oktober kom 24.

Supermiljöbloggen - 24 nov 14 kl. 10:23

Mattias Goldmann, Fores: Öppet brev till Vattenfalls nye VD Magnus Hall

Käre Magnus! Grattis till jobbet som ny vd för Vattenfall, som du ju nyligen tillträtt. Du har tagit ledningen för Sveriges tredje största företag, med omsättning på 170 miljarder kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.