YLE > Finland

Thursday, 22 August, 08:50

YLE - 22 nov 16 kl. 11:34

Starköl i matbutiken? Förslaget till alkohollag äntligen klartFörslaget till förnyad alkohollag är efter många om och men färdigt. Om förslaget går igenom, kan krogarna snart ha öppet dygnet runt och matbutikerna och kioskerna får sälja starköl. Även mikrobryggeriernas sits ändras. Det är Social- och hälsovårdsministeriet som har tagit fram förslaget till en helt omarbetad alkohollag. Förslaget var föremål för en hel del debatt innan det skickades ut på remissrunda på tisdagsförmiddagen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Social, Bland, Alkos, EU, Det

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starköli , matbutiken, Förslagettill , alkohollag, äntligenklart
YLE - 19 sep 17 kl. 04:32

Inte lätt att bestämma var starköl får säljas - medborgare och politiker är lika delad

Riksdagen röstar senare i höst om förslaget till ny alkohollag. Starkare drycker ska få säljas i matbutiker, kiosker och på servicestationer. Åsikterna är många om hur klokt det är.

YLE - 24 maj 17 kl. 05:31

Gallup: Delade meningar om vad vin och starköl i matbutiken leder till

Det råder delade meningar om huruvida alkoholkonsumtionen ökar ifall det blir tillåtet att sälja vin, starköl och alkoläsk i matbutikerna. Hälften, 51 procent, tror inte att alkoholkonsumtionen i Finland kommer att öka om försäljningsvillkoren luckaras upp. Nästan lika många, 41 procent, tror ändå att alkoholkonsumtionen kommer att öka ifall alkoholpolitiken luckras.

YLE - 01 feb 17 kl. 04:13

Vård, sprit och båtskatt: Här är frågorna som präglar våren i riksdagen

Vad kommer riksdagen att debattera under våren? Svenska Yle listar sju frågor som är värda att hålla ögonen på! 1.

YLE - 27 maj 17 kl. 10:01

Den nya alkohollagen i 5 punkter – därför är det så svårt att enas om spriten

I samband med regeringsförhandlingarna kom Samlingspartiet, Centern och Sannfinländarna överens om att se över alkohollagstiftningen. Beredningen av reformen har ändå dragit ut på tiden. Frågan är om det ska bli något av reformen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Brittiskt forskningsinstitut om EU: Medlemskapet har varit en god affär för Finland - brexit dyrt för alla

Det är nästan bara fördelar då brittiska forskningsinstitutet Oxford Economics listar vilka effekter EU-medlemskapet har haft på den finländska ekonomin. Beställare är Akavas forskningsavdelning och måltavlan är EU-kritikerna..

YLE - 1 timme sedan

Beväringsförbundet vill bjuda in kvinnor till uppbåden - Försvarsmakten sätter sig emot och anser att dagens upplägg är hållbart

Höstens uppbåd har satt igång och i år rör det sig om cirka 35 000 unga män som fått kallelsebrev. Kvinnor kan anmäla sig till frivillig militärtjänstgöring och deras uppbåd ordnas alltid på våren..

YLE - 2 timmar sedan

Vinterförvaringen av båtar i Ingå måste flytta - fortfarande oklart var ekopunkten ska få plats

Detaljplanen för det nya bostadsområdet Ingåstrand har vunnit laga kraft. Det innebär att båtar, sopkärl och hobbyverksamhet på området måste flytta undan för att ge plats för nya gator och vattenledningar..

YLE - 3 timmar sedan

Alla barn och unga har rätt att idrotta tryggt - projektet "Du är inte ensam" vill förebygga mobbning, utfrysning och sexuella trakasserier inom idrotten

Idrott som hobby skall vara roligt och utvecklande för unga. Men så är inte alltid fallet, det kan handla om allt från mobbning, utfrysning och rent av våldtäkt. Projektet "Du är inte ensam" vill främja allas rätt till trygg idrott och de unga tycks allt mer hitta projektet som erbjuder dem gratis stöd via telefon eller chat..

YLE - 3 timmar sedan

De nordiska akademikercentralerna har skrämts upp av EU-kritikerna och gör nu gemensam sak för att försvara europabygget

I dag publicerar akademikercentralen Akava en rapport om vilka effekter EU-medlemskapet har haft på den finländska ekonomin. Rapporten är gjord av det brittiska forskningsinstitutet Oxford Economics. Beställare är Akavas forskningsavdelning och udden i rapporten är klart riktad mot EU-kritikerna..

YLE - 4 timmar sedan

Blå framtid tappar ledamöter, men alla har ännu inte gett upp: "En fråga där vi är av annan åsikt än alla andra är den obligatoriska skolsvenskan"

Det glesnar i leden hos Blå framtid. Både i Kyrkslätt och i Esbo har ledamöter lämnat partiet. Men i Helsingfors tror kretsordförande att partiet har en framtid och att man kan profilera sig när det gäller den obligatoriska skolsvenskan..

YLE - 7 timmar sedan

Ny undersökning: Finländarna är inte lamslagna inför klimatförändringen – många ser på utmaningarna med hopp och nyfikenhet

Finländarna låter sig inte nedslås av klimatförändringen. Det visar en färsk enkät från jubileumsfonden Sitra. Utredningen har tittat på vilka känslor klimatkrisen väcker.

YLE - 12 timmar sedan

40 kor på vift i skogen i Laukas - nu ska de avlivas

I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötkreatur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården..

YLE - Igår: 05:00

Putin och Niinistö träffas i Helsingfors - håll ögonen på hur diskussionen går i de här tre frågorna

Alexanderinstitutets chef Markku Kangaspuro säger att onsdagens möte mellan president Sauli Niinistö och Rysslands president Vladimir Putin antagligen kommer att kretsa kring tre helheter: den europeiska säkerheten och vapenbegränsningar, Finlands och Rysslands bilaterala förhållande samt Arktis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.