News55 > Nyheter

Monday, 27 February, 08:04

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttarFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, flyttar
YLE - 09 mar 15 kl. 05:16

HS: Unga och pensionärer flyttar utomlands

Allt fler finländare flyttar utomlands, skriver Helsingin Sanomat. De två senaste åren har antalet finländare som flyttat från Finland varit högre än antalet återflyttare. År 2013 flyttade 9 658 finländare utomlands medan 8 068 personer återvände hem.

Barometern - 12 aug 13 kl. 07:43

Pensionärer kan få mer i plånboken

Bara i Kalmar län kan uppemot 10 000 pensionärer ha rätt till tusenlappar extra i bostadstillägg varje månad ? utan att veta om det. Bostadstillägget är ett tillägg till pensionen som man kan söka som stöd för att betala sitt boende.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DI - 12 jan 17 kl. 19:28

Fler svenska pensionärer flyr skatter

Ett kryphål i skatteavtal gör att allt fler svenska pensionärer flyttar till Portugal – och slipper betala skatt på pensionen. Nu tar Skatteverket hjälp av svenska banker i jakten på fuskare, skriver Dagens Nyheter..

News55 - 04 nov 15 kl. 09:44

Allt fler svenska pensionärer flyr till värmen

138 000 svenskar är idag bosatta utomlands och tar ut svensk pension. Och det blir allt fler som väljer att börja ett nytt pensionärsliv på varmare breddgrader, det finns nämligen privatekonomiska fördelar med att bosätta sig utomlands med sin svenska pension. Om man som pensionär flyttar till ett annat EU-land får man ta med sig hela sin pension samtidigt som man under vissa förutsättningar betalar en särskild inkomstskatt som idag ligger på endast 20 procent.

SVT - 02 sep 14 kl. 15:39

Fler pensionärer flyttar utomlands

Antalet utlandspensionärer fortsätter att öka. Varje månad skickar Pensionsmyndigheten pengar till personer i över 160 länder. Finland dominerar, men i framtiden kan det vara i Syrien och Afghanistan som pensionärerna finns..

Expressen - 26 jul 15 kl. 07:14

Här får pensionärer njuta av ett poolparty

Vad gör man en varm sommardag om man inte orkar ta sig till havet? Man flyttar havet hem till sig själv. Det var åtminstone vad vårdboendet på Resurscentum i Karlstad gjorde.

Barometern - 03 feb 16 kl. 05:30

”Pensionärer är den nya stora flyttgruppen”

Var vill du bo när du blir äldre? Det vill kommunen ta reda på för att kunna planera framtida bostadsbyggen. Det är inte ovanligt att den som fyllt 55 flyttar till andra städer..

SmålandsPosten - 29 jun 13 kl. 15:40

Pension efter åren utomlands

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad flyttar hem till Sverige efter 40 år.
Vad gäller för honom och andra som flyttar hem efter år utomlands som pensionärer? ?

SmålandsPosten - 15 jan 15 kl. 06:45

Studentbostadsbristen drabbar även pensionärerna i Växjö

Innan valet 2014 genomförde Sifo en rikstäckande undersökning av bostadsmarknaden, och konstaterade att det i Växjö kommun fattas 2001 hyreslägenheter. Alla data pekar på ett enormt behov av nybyggnation av små, billiga lägenheter i Växjö, skriver Daniel Svedbjörk, ordförande Linnéstudenterna och Remi Jönsson, ordförande PRO Kronoberg. Som bekant tycker Växjö kommun om att kalla staden för Europas grönaste.

Fler nyheter från News55

News55 - 23 feb 17 kl. 14:29

Thorleif lockade storpublik till seniormässan i Växjö

Närmare 1 500 seniorer hade redan hittat till Fortnox Arena vid lunchtid idag för att mingla, lyssna på föredrag och låta sig underhållas av Thorleif Torstensson, känd från bandet Thorleifs. I morgon fortsätter seniormässan med utställningar av ett fyrtiotal företag och organisationer. Ett späckat föreläsningsprogram på stora scenen även då där bland andra artisten Siw Malmkvist är med och uppträder.

News55 - 23 feb 17 kl. 10:04

Seniormässan intar Växjö

I två dagar befinner sig News55:s seniormässa i Fortnox Arena i Växjö. Idag underhåller dansbandsgurun Thorleif Thorstensson, känd från bandet Thorleifs, och i morgon är det dags för artisten Siw Malmkvist att sjunga gamla godingar för mässbesökarna. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 20 feb 17 kl. 14:25

Publikrekord på seniormässan i Kalmar

För tredje året i rad befinner sig News55:s seniormässa i Kalmar i dagarna två med drygt 40 utställare och intressanta föreläsningar, något som lockat storpublik till Guldfågeln Arena den första dagen. Idag uppträdde Thorleif Torstensson känd från bandet Thorleifs och i morgon föreläser powerkvinnan Amelia Adamo om rekordgenerationen och ett nytt sätt att blir äldre på. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 09 jan 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren: Nota

News55 - 20 feb 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Restaurang

News55 - 20 feb 17 kl. 10:06

Seniormässan slår upp portarna i Kalmar

I dagarna två kommer seniormässan till Kalmar och Guldfågeln Arena för att sedan dra vidare mot Växjö och Fortnox Arena 23-24 februari. Idag den 20 februari underhåller Thorleif Torstensson känd från bandet Thorleifs och i morgon föreläser powerkvinnan Amelia Adamo om rekordgenerationen och ett nytt sätt att blir äldre på. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 17 feb 17 kl. 16:25

Personal glömde stänga av spisen hos vårdtagare

Det var i december under ett hembesök hos en vårdtagare i Landskrona som vårdpersonalen glömde att stänga av vårdtagarens spis och kaffekokare när de gick.       LÄS MER: Dement medicinerades utan samtycke Hade syrgas i hemmet Vårdtagaren hade syrgas i hemmet och blev mycket skärrad efter händelsen. Inom personalgruppen har man nu installerat spistimer hos vårdtagaren och uppmuntrat personen att använda vattenkokare med timer istället för att koka vatten på spisen.

News55 - 17 feb 17 kl. 15:56

Dement medicinerades utan samtycke

Det var efter att den boende på ett demensboende i Västsverige blev mycket aggressiv och attackerade personal och andra boende som personalen beslutade att tvångsmedicinera mannen, det framkommer i en lex Maria-anmälan.       LÄS MER: Vårdtagare tvångsinjicerades på äldreboende Sjuksköterskorna hade inte följt rutinerna Mannen hölls fast och injicerades utan samtycke. Därefter blev mannen inlåst på sitt rum.

News55 - 16 feb 17 kl. 10:53

Publiksuccé på seniormässan i Skövde

Drygt 1 500 mässbesökare, ett 40-tal utställare och flera intressanta föreläsare och artister höll låda på scenen. Ja, de lokala medierna hade fullt upp under News55:s seniormässa i Skövde. Tidningen Skövdenyheter var bland annat på plats, likväl som Falköpings tidning och Skaraborgs läns tidning.

News55 - 15 feb 17 kl. 12:06

Liberalerna: Högteknologiska toaletter till äldre

Liberalernas Ann-Katrin Åslund föreslår att man ska starta ett försök med japanska toaletter på några av Stockholms vård- och omsorgsboenden. De japanska toaletterna är en slags bidétoalett som assisterar användaren med tvättning och torkning av de intimare kroppsdelarna. – Jag vill se mer modern äldreomsorg som med hjälp av nya hjälpmedel stärker den äldres möjlighet att klara sig själv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.