News55 > Nyheter

Sunday, 22 January, 11:14

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttarFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, flyttar
YLE - 09 mar 15 kl. 05:16

HS: Unga och pensionärer flyttar utomlands

Allt fler finländare flyttar utomlands, skriver Helsingin Sanomat. De två senaste åren har antalet finländare som flyttat från Finland varit högre än antalet återflyttare. År 2013 flyttade 9 658 finländare utomlands medan 8 068 personer återvände hem.

Barometern - 12 aug 13 kl. 07:43

Pensionärer kan få mer i plånboken

Bara i Kalmar län kan uppemot 10 000 pensionärer ha rätt till tusenlappar extra i bostadstillägg varje månad ? utan att veta om det. Bostadstillägget är ett tillägg till pensionen som man kan söka som stöd för att betala sitt boende.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DI - 12 jan 17 kl. 19:28

Fler svenska pensionärer flyr skatter

Ett kryphål i skatteavtal gör att allt fler svenska pensionärer flyttar till Portugal – och slipper betala skatt på pensionen. Nu tar Skatteverket hjälp av svenska banker i jakten på fuskare, skriver Dagens Nyheter..

News55 - 04 nov 15 kl. 09:44

Allt fler svenska pensionärer flyr till värmen

138 000 svenskar är idag bosatta utomlands och tar ut svensk pension. Och det blir allt fler som väljer att börja ett nytt pensionärsliv på varmare breddgrader, det finns nämligen privatekonomiska fördelar med att bosätta sig utomlands med sin svenska pension. Om man som pensionär flyttar till ett annat EU-land får man ta med sig hela sin pension samtidigt som man under vissa förutsättningar betalar en särskild inkomstskatt som idag ligger på endast 20 procent.

SVT - 02 sep 14 kl. 15:39

Fler pensionärer flyttar utomlands

Antalet utlandspensionärer fortsätter att öka. Varje månad skickar Pensionsmyndigheten pengar till personer i över 160 länder. Finland dominerar, men i framtiden kan det vara i Syrien och Afghanistan som pensionärerna finns..

Expressen - 26 jul 15 kl. 07:14

Här får pensionärer njuta av ett poolparty

Vad gör man en varm sommardag om man inte orkar ta sig till havet? Man flyttar havet hem till sig själv. Det var åtminstone vad vårdboendet på Resurscentum i Karlstad gjorde.

Barometern - 03 feb 16 kl. 05:30

”Pensionärer är den nya stora flyttgruppen”

Var vill du bo när du blir äldre? Det vill kommunen ta reda på för att kunna planera framtida bostadsbyggen. Det är inte ovanligt att den som fyllt 55 flyttar till andra städer..

SmålandsPosten - 29 jun 13 kl. 15:40

Pension efter åren utomlands

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad flyttar hem till Sverige efter 40 år.
Vad gäller för honom och andra som flyttar hem efter år utomlands som pensionärer? ?

SmålandsPosten - 15 jan 15 kl. 06:45

Studentbostadsbristen drabbar även pensionärerna i Växjö

Innan valet 2014 genomförde Sifo en rikstäckande undersökning av bostadsmarknaden, och konstaterade att det i Växjö kommun fattas 2001 hyreslägenheter. Alla data pekar på ett enormt behov av nybyggnation av små, billiga lägenheter i Växjö, skriver Daniel Svedbjörk, ordförande Linnéstudenterna och Remi Jönsson, ordförande PRO Kronoberg. Som bekant tycker Växjö kommun om att kalla staden för Europas grönaste.

Fler nyheter från News55

News55 - Igår: 15:41

Avled efter fall i trappa på äldreboende

Det var i december förra året som den rullstolsburne ramlade i en halvtrappa på ett äldreboende i Ljusdal. Under olyckan var vårdpersonalen upptagen med att assistera en annan boende och hittade sedan den rullstolsburne med skador på huvud och ben, det framgår i en lex Maria-anmälan.       LÄS MER: Vårdtagare lämnades utan tillsyn – råkade ut för fallolycka Tillkallade ambulans Den boende var van vid att själv och utan tillsyn röra sig i hela huset, men just vid den här tidpunkten hade den boende varit orolig efter en konflikt med en annan boende på äldreboendet.

News55 - Igår: 13:45

Dementa får egen kassa i matbutiken

I staden Forres i Skottland har en Tesco-butik skapat en egen kassa för personer med speciella behov, detta i samarbete med Alzhemier Scotland, något BBC rapporterar om. – Vi vill att de ska känna sig bekväma och kunna handla i sin egen takt, säger butikens biträde Kerry Speed till BBC. Hon fortsätter: – Jag upptäckte att människor som lever med demens kan känna sig pressade när de kom fram till kassan och det slog mig att kanske även andra personer kunde känna samma sak.

News55 - Igår: 13:00

Vitaminbluff orsakar våg av anmälningar

Ett stort antal privatpersoner i Sverige har fått vadderade kuvert innehållande vitaminpiller och en faktura hemskickade. Avsändaren är bolaget Premium Q 10 som påstår att adressaterna har deltagit i undersökningar och tävlat om en resa. Utskicken har resulterat i en våg av anmälningar till Konsumentverket.

News55 - I förrgår: 09:28

Här lider flest svenskar av sömnproblem

En tredjedel av Sveriges befolkning uppger att de lider av sömnsvårigheter enligt statistik från Folkhälsomyndighetens nationella folkhälsoenkät som sammanställts av Nyhetsbyrån Siren. Enligt undersökningen är kvinnorna på Gotland och i Örebros län de som har mest problem med sömnen. – För de flesta fungerar livet ganska bra trots sömnstörning, men för några procent är det ett delsymtom på depression, säger Sven Bremberg, docent i socialmedicin på Karolinska institutet till Nyhetsbyrån Siren.

News55 - I förrgår: 09:11

Anne-Lie Rydé om “På spåret”-debuten: “Risk att framstå som rikspucko”

Artisten och sångerskan Anne-Lie Rydé, 60, är en av de som tagit plats i dressinen i ett av SVT:s mest populära program “På spåret” som sänds på fredag. Nu delar Anne-Lie med sig av hur hon kom över rädslan att, som hon själv uttrycker det, “framstå som ett rikspucko”. Vad var din första tanke när du fick frågan om att delta i “På spåret”?

News55 - I förrgår: 16:06

PRO och SPF Seniorerna: “Kontanthanteringen är en demokratifråga”

Under fredagens öppna utfrågning i Riksdagen i Stockholm, ledd av News55:s grundare Artur Ringart, var debatten om kontanthantering centrum för debatt. En fråga som är allt mer aktuell i ett digitaliserat samhälle. – Det finns en gigantisk klyfta mellan hur folk tycker och tänker om detta och vad politikerna beslutar, säger Björn Eriksson, initiativtagare till Kontantupproret och en av de som deltog i debatten.

News55 - I förrgår: 15:18

Dessa sjukdomar oroar vi oss mest för att få

På frågan om vilka sjukdomar svenskar oroar sig mest över att få toppade cancer listan med 37 procent, följt av stressrelaterade sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar, båda 12 procent och demens 11 procent. Det visar en undersökning som Coala Life har gjort. De som oroar sig minst för sjukdomar är åldersgruppen 65-79 år, och mest de mellan 16-34 år.

News55 - I förrgår: 12:28

Märta, 85, fick falskt cancerbesked av bedragare

En man som sa sig vara läkare ringde till Märta Svensson, 85, i Kristinehamn och gav henne beskedet att hon hade cancer. Med hjälp av mediciner till en kostnad av 10 000 kronor påstod han att Märta kunde botas, det rapporterar Expressen. “Läkaren” påstod att de blodprov som Märta lämnat vid sitt senaste besök visade att hon hade cancer.

News55 - 18 jan 17 kl. 14:46

Därför minskar antalet brott mot äldre

Antalet brott riktade mot äldre fortsätter att minska i hela landet, det rapporterar P4 Skaraborg. Under 2016 inkom hela 16 procent färre anmälningar om lägenhetsintrång och 20 procent färre anmälda fickstölder riktade mot äldre och personer med funktionsvariationer, till polisen jämfört med 2015.       LÄS MER: Falsk elektriker stjäl pengar av äldre Inte lika lätt för ligorna Håkan Carlsson leder den så kallade Circagruppen som har sitt fäste i Västsverige och är specialiserade på brott mot äldre.

News55 - 18 jan 17 kl. 11:28

Här serveras de äldre lyxig hotellfrukost

På Eklunda äldreboende i Mölndal arbetar aktiveringspedagogen Hannes Torgersson. Han har sett till att de äldre fått hotellfrukost, visat deras barndomshem på Google Maps och filmer från deras drömresemål. Han har även tagit dem på cykelturer i en sidovagn, något som varit omåttligt populärt, det rapporterar Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.