News55 > Nyheter

Saturday, 18 November, 03:52

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttarFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, flyttar
YLE - 09 mar 15 kl. 05:16

HS: Unga och pensionärer flyttar utomlands

Allt fler finländare flyttar utomlands, skriver Helsingin Sanomat. De två senaste åren har antalet finländare som flyttat från Finland varit högre än antalet återflyttare. År 2013 flyttade 9 658 finländare utomlands medan 8 068 personer återvände hem.

News55 - 21 sep 17 kl. 14:33

Svenska pensionärer i Portugal kan tvingas betala skatt

Portugal har under flera år varit ett skatteparadis för pensionärer. Över 2000 svenskar har flyttat dit sedan dess. De har kunnat ta ut sin tjänstepension från privata arbetsgivare helt skattefritt.

Cornucopia - 22 mar 17 kl. 10:18

Regeringen vill chockhöja skatten för pensionärer

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) vill chockhöja skatten för pensionärer. Det handlar om pensionärer som flyttat utomlands för att kunna leva på sin svenska fattigpension, som nu inte längre ska få skattefrihet i Portugal.
Dina pengar?

Barometern - 12 aug 13 kl. 07:43

Pensionärer kan få mer i plånboken

Bara i Kalmar län kan uppemot 10 000 pensionärer ha rätt till tusenlappar extra i bostadstillägg varje månad ? utan att veta om det. Bostadstillägget är ett tillägg till pensionen som man kan söka som stöd för att betala sitt boende.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DI - 12 jan 17 kl. 19:28

Fler svenska pensionärer flyr skatter

Ett kryphål i skatteavtal gör att allt fler svenska pensionärer flyttar till Portugal – och slipper betala skatt på pensionen. Nu tar Skatteverket hjälp av svenska banker i jakten på fuskare, skriver Dagens Nyheter..

News55 - 04 nov 15 kl. 09:44

Allt fler svenska pensionärer flyr till värmen

138 000 svenskar är idag bosatta utomlands och tar ut svensk pension. Och det blir allt fler som väljer att börja ett nytt pensionärsliv på varmare breddgrader, det finns nämligen privatekonomiska fördelar med att bosätta sig utomlands med sin svenska pension. Om man som pensionär flyttar till ett annat EU-land får man ta med sig hela sin pension samtidigt som man under vissa förutsättningar betalar en särskild inkomstskatt som idag ligger på endast 20 procent.

SVT - 02 sep 14 kl. 15:39

Fler pensionärer flyttar utomlands

Antalet utlandspensionärer fortsätter att öka. Varje månad skickar Pensionsmyndigheten pengar till personer i över 160 länder. Finland dominerar, men i framtiden kan det vara i Syrien och Afghanistan som pensionärerna finns..

Expressen - 26 jul 15 kl. 07:14

Här får pensionärer njuta av ett poolparty

Vad gör man en varm sommardag om man inte orkar ta sig till havet? Man flyttar havet hem till sig själv. Det var åtminstone vad vårdboendet på Resurscentum i Karlstad gjorde.

Barometern - 03 feb 16 kl. 05:30

”Pensionärer är den nya stora flyttgruppen”

Var vill du bo när du blir äldre? Det vill kommunen ta reda på för att kunna planera framtida bostadsbyggen. Det är inte ovanligt att den som fyllt 55 flyttar till andra städer..

Fler nyheter från News55

News55 - 15 timmar sedan

Sten Ljunggren: ”Man får vara glad att man blivit så gammal som man blivit”

Skådespelaren Sten Ljunggren är kanske mest känd för sina roller i ”Jönssonligan får guldfeber”, den omåttligt populära tv-serien ”Pistvakt” och för sin roll som läkaren Axel Holtman i ”Skärgårdsdoktorn”. Nästa år fyller Sten 80 år, men trots den ansenliga åldern är hans almanacka fylld med uppdrag. Härnäst står ”Vintermusik” av Lars Norén på agendan som har premiär i början av december, det skriver här&nu.

News55 - Igår: 14:48

News55:s Seniorevent i full gång i Borås

I dag slog News55 upp portarna till den första dagen på seniormässan i Borås. Tillsammans med SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och PRO blev det en intensiv dag fylld med glädje och inspiration för seniorer 55+. Mässans första dag bjöd på både nytta och nöje.

News55 - Igår: 12:21

Så många äldre har rånats i stöldvåg

I måndags inkom det första larmet till polisen. Två kvinnor i 25 till 30årsåldern hade bluffat sig in hos en äldre kvinna och stulit värdesaker. Det som polisen först hoppades skulle vara ett enskilt brott var istället starten på en stöldvåg, det rapporterar Expressen.

News55 - Igår: 11:38

Så undkom 107-åring parkeringsböter

Varje vecka åker Bessie Farnworth, 107, och äter lunch tillsammans med sin brorson Dave Holland. Bessie och Dave parkerade på en handikapplats och placerade handikapptillståndet väl synligt i framrutan på bilen innan de begav sig in i restaurangen för att äta en bit mat och ha en trevlig stund tillsammans, det skriver Aftonbladet. Men två veckor efter restaurangbesöket fick Bessie Farnworth en bitter eftersmak när en parkeringsbot på drygt 760 kronor damp ner i brevlådan.

News55 - Igår: 11:18

Höjd pensionsålder kan bli verklighet

Två kontroversiella frågor ska kompromissas ihop till en uppgörelse mellan samtliga partier som ingår i regeringens pensionsgrupp. Det gäller dels frågan om höjda pensionsåldrar samt den om hårdare krav på fondbolagen i premiepensionssystemet. Men nu ser det ut som att en lösning kan vara nära, det rapporterar DN.

News55 - I förrgår: 14:40

Seniorevent tar med sig Marianne Rundström till Borås

Engagerade utställare, intressanta föreläsningar och paneldiskussioner under ledning av News55:s medgrundare Artur Ringart. Vad mer kan man begära? Det är dags för News55 Seniorevent att anordna mässa i Borås!

News55 - I förrgår: 14:15

Ulla, 85, tvingades ta ut 15 000 till falska fönsterputsare

En dag i juli fick 85-åriga Ulla besök i sitt hem i Stockholm av två främmande män som påstod att de var fönsterputsare. Trots att Ulla gång på gång förklarade att hon inte hade behov av fönsterputs tog sig männen in i huset där saker och ting började gå riktigt överstyr, det skriver Expressen. – En av dem tog kökskniven jag nyss skurit äpplen med.

News55 - I förrgår: 12:34

Professor: ”Demenssjukdomar ökar i en rasande fart”

Drygt 160 000 människor i Sverige lider av Alzheimers sjukdom och ju äldre vi blir desto fler kommer att insjukna i demenssjukdomar, det framkommer i en artikel på Dagens Industri. – Hälso- och sjukvården riskerar att kollapsa under bördan av fler dementa, en av vår tids största folksjukdomar, säger Bengt Winblad, professor vid Karolinska Institutet, till Di. Eftersom demenssjukdomar inte kan botas menar Bengt Winblad att det enda som kan stoppa folksjukdomen är forskning, ett område han tycker det satsas alldeles för lite på för tillfället.

News55 - I förrgår: 11:19

Lennart, 84, flyttade till äldreboende – tvingas amputera benen

Under åtta års tid vårdade Malin Hammarström sin dementa pappa Lennart i hans hem i Lindome i Mölndals kommun. Man när Lennart bröt höften efter att ha fallit hemma fick han komma till Fässbergshemmets korttids- och äldreboende för rehabilitering. Något som Malin Hammarström ångrar bittert, det rapporterar Expressen.

News55 - 14 nov 17 kl. 14:17

Höj din pension med två enkla knep

Förutom att själv spara till din pension finns flera sätt att dryga ut din pension. Ett tips är att vara vaksam på dolda avgifter i samband med ditt pensionssparande. Ett annat är att hålla koll på ditt återbetalnings- eller efterlevandeskydd, det rapporterar Privata Affärer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.