News55 > Nyheter

Saturday, 27 May, 02:23

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttarFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, flyttar
YLE - 09 mar 15 kl. 05:16

HS: Unga och pensionärer flyttar utomlands

Allt fler finländare flyttar utomlands, skriver Helsingin Sanomat. De två senaste åren har antalet finländare som flyttat från Finland varit högre än antalet återflyttare. År 2013 flyttade 9 658 finländare utomlands medan 8 068 personer återvände hem.

Cornucopia - 22 mar 17 kl. 10:18

Regeringen vill chockhöja skatten för pensionärer

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) vill chockhöja skatten för pensionärer. Det handlar om pensionärer som flyttat utomlands för att kunna leva på sin svenska fattigpension, som nu inte längre ska få skattefrihet i Portugal.
Dina pengar?

Barometern - 12 aug 13 kl. 07:43

Pensionärer kan få mer i plånboken

Bara i Kalmar län kan uppemot 10 000 pensionärer ha rätt till tusenlappar extra i bostadstillägg varje månad ? utan att veta om det. Bostadstillägget är ett tillägg till pensionen som man kan söka som stöd för att betala sitt boende.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DI - 12 jan 17 kl. 19:28

Fler svenska pensionärer flyr skatter

Ett kryphål i skatteavtal gör att allt fler svenska pensionärer flyttar till Portugal – och slipper betala skatt på pensionen. Nu tar Skatteverket hjälp av svenska banker i jakten på fuskare, skriver Dagens Nyheter..

News55 - 04 nov 15 kl. 09:44

Allt fler svenska pensionärer flyr till värmen

138 000 svenskar är idag bosatta utomlands och tar ut svensk pension. Och det blir allt fler som väljer att börja ett nytt pensionärsliv på varmare breddgrader, det finns nämligen privatekonomiska fördelar med att bosätta sig utomlands med sin svenska pension. Om man som pensionär flyttar till ett annat EU-land får man ta med sig hela sin pension samtidigt som man under vissa förutsättningar betalar en särskild inkomstskatt som idag ligger på endast 20 procent.

SVT - 02 sep 14 kl. 15:39

Fler pensionärer flyttar utomlands

Antalet utlandspensionärer fortsätter att öka. Varje månad skickar Pensionsmyndigheten pengar till personer i över 160 länder. Finland dominerar, men i framtiden kan det vara i Syrien och Afghanistan som pensionärerna finns..

Expressen - 26 jul 15 kl. 07:14

Här får pensionärer njuta av ett poolparty

Vad gör man en varm sommardag om man inte orkar ta sig till havet? Man flyttar havet hem till sig själv. Det var åtminstone vad vårdboendet på Resurscentum i Karlstad gjorde.

Barometern - 03 feb 16 kl. 05:30

”Pensionärer är den nya stora flyttgruppen”

Var vill du bo när du blir äldre? Det vill kommunen ta reda på för att kunna planera framtida bostadsbyggen. Det är inte ovanligt att den som fyllt 55 flyttar till andra städer..

SmålandsPosten - 29 jun 13 kl. 15:40

Pension efter åren utomlands

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad flyttar hem till Sverige efter 40 år.
Vad gäller för honom och andra som flyttar hem efter år utomlands som pensionärer? ?

Fler nyheter från News55

News55 - 12 timmar sedan

Därför är Mats Knutson borta från SVT

Programledaren Mats Knutson, 53, är sjukskriven från SVT en tid framöver, det rapporterar Expressen. Mats Knutson är mest känd som inrikespolitisk reporter på “Rapport” och för att han leder programmet “Agenda” i SVT. Mats har tidigare arbetat på Bleking Läns Tidning såväl som Svenska Dagbladet.

News55 - 14 timmar sedan

Här är äldreboendet som anordnar raggarbilsutflykter

Maria Nevander och en av hennes gamla kollegor på äldreboendet Smygehemmet i Trelleborg kom för tolv år sedan på idén att man skulle kunna förena raggare och pensionärer i hopp om att de äldre skulle få komma ut mer, det skriver Aftonbladet. Sagt och gjort. De tog kontakt med ”Dreamcruisers”, ett raggarsällskap i Trelleborg och resan tog fart – bokstavligt talat.

News55 - Igår: 11:16

Så mycket måste SVT böta för inslag om träning för äldre

SVT visade ett inslag om ett nytt seniorgym som öppnat på Södermalm i Stockholm där både gymmets namn och var det var beläget någonstans framgick. Granskningsnämnden anser att tv-inslaget ger en positiv bild av gymmet när de till exempel nämner att “lovorden varit många inför denna träningsmöjlighet”. Under tv-inslaget kan man även se en intervju med den utvecklingsansvarige för gymmet iklädd en t-shirt med gymmets namn på.

News55 - I förrgår: 13:30

Hockeyproffset Johan Garpenlöv om mammans Alzheimers

Johan Garpenlöv har tidigare varit hockeyspelare själv men arbetar nu som scout åt hockeylaget Dallas Stars. Han är även assisterande coach för Tre Kronor. För två år sedan fick Johan Garpenlövs mamma reda på att hon drabbats av Alzheimers sjukdom och Johan fick snabbt erfara frustrationen över att inte kunna hjälpa till, något som han upplevde som otroligt svårt att hantera.

News55 - 23 maj 17 kl. 14:47

Amelia Adamo lockade storpublik till seniormässan i Nyköping

Klockan tio i förmiddags slog portarna upp till News55 Seniormässa hos Sunlight Hotel i Nyköping. Under dagen har besökarna bland annat haft möjlighet att lyssna på föreläsningar om hälsa, träning och tandvård. Även pensionärsorganisationerna SKPF, PRO och SPF Seniorerna har gästat scenen för att berätta om sina hjärtefrågor tillsammans med mässans moderator och News55:s grundare, Artur Ringart.

News55 - 23 maj 17 kl. 14:05

Björn Skifs nobbar ”Så mycket bättre”

TV4 och programmet ”Så mycket bättre” har utan framgång försökt att få med den folkkäre artisten Björn Skifs i programmet. I en podcast berättar han att anledningen till beslutet är programmets innehåll, det skriver Aftonbladet. Björn Skifs genombrott kom 1974 med låten “Hooked on a feeling” och bandet Blåblus.

News55 - 23 maj 17 kl. 12:11

Marianne Rundströms nya uppdrag – krönikör och föreläsare hos News55

– Ingen annanstans får erfarenheten så stor plats som på News55 och det är ovärderligt för de tre miljoner som fortsätter ett alert liv efter 55, säger Marianne Rundström om det nya uppdraget. Det har bara gått några veckor sedan ”Gomorron Sverige”-programledaren Marianne Rundström, 66, lämnade in sin avskedsansökan. Hon upplevde att SVT inte värdesätter kunskap och erfarenhet, ett ämne hon även skrivit om i sin bok ”Passé – De ofrivilliga pensionärerna” där hon ifrågasätter den åldersdiskriminering som breder ut sig allt mer i Sverige.

News55 - 22 maj 17 kl. 15:54

Så vill Annika Strandhäll (S) stärka pensionärernas ekonomi

Under årens lopp har mindre justeringar av vårt nuvarande pensionssystem genomförts. Däremot saknas fortfarande en grundläggande översyn av det system vi har i dag. Detta är något som pensionsgruppen nu tar itu med i form av en utredning, rapporterar Dagens Nyheter.

News55 - 22 maj 17 kl. 09:58

Seniormässan intar Nyköping

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scenen underhåller bland andra mediaprofilen Amelia Adamo genom att tala om ett nytt sätt att åldras på. Dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

News55 - 22 maj 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – KattmatOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.