News55 > Nyheter

Monday, 24 July, 22:40

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttarFrån Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person. När Samhall handlade kunde de ringa upp mig om något ­saknades, och fråga vad jag ville ha i stället, säger Maddy Elmersson till Aftonbladet. I en katalog kan kunderna ta del av utbudet av varor och varornas artikeln
Läs mer på News55
Läs mer om:
Samhall, Gnosjö, Västerås, Värnamo, Maddy Elmersson, LÄS MER, Aftonbladet, Maddy, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbasnär , matleverantör, flyttar
YLE - 09 mar 15 kl. 05:16

HS: Unga och pensionärer flyttar utomlands

Allt fler finländare flyttar utomlands, skriver Helsingin Sanomat. De två senaste åren har antalet finländare som flyttat från Finland varit högre än antalet återflyttare. År 2013 flyttade 9 658 finländare utomlands medan 8 068 personer återvände hem.

Cornucopia - 22 mar 17 kl. 10:18

Regeringen vill chockhöja skatten för pensionärer

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) vill chockhöja skatten för pensionärer. Det handlar om pensionärer som flyttat utomlands för att kunna leva på sin svenska fattigpension, som nu inte längre ska få skattefrihet i Portugal.
Dina pengar?

Barometern - 12 aug 13 kl. 07:43

Pensionärer kan få mer i plånboken

Bara i Kalmar län kan uppemot 10 000 pensionärer ha rätt till tusenlappar extra i bostadstillägg varje månad ? utan att veta om det. Bostadstillägget är ett tillägg till pensionen som man kan söka som stöd för att betala sitt boende.

BT - 31 dec 12 kl. 01:29

Fler pensionärer flyttar utomlands

Allt fler pensionärer flyttar utomlands. I dag får 114 000 personer bosatta i andra länder än Sverige allmän pension. För tio år sedan var motsvarande siffra 72 000, skriver Dagens Nyheter.

DI - 12 jan 17 kl. 19:28

Fler svenska pensionärer flyr skatter

Ett kryphål i skatteavtal gör att allt fler svenska pensionärer flyttar till Portugal – och slipper betala skatt på pensionen. Nu tar Skatteverket hjälp av svenska banker i jakten på fuskare, skriver Dagens Nyheter..

News55 - 04 nov 15 kl. 09:44

Allt fler svenska pensionärer flyr till värmen

138 000 svenskar är idag bosatta utomlands och tar ut svensk pension. Och det blir allt fler som väljer att börja ett nytt pensionärsliv på varmare breddgrader, det finns nämligen privatekonomiska fördelar med att bosätta sig utomlands med sin svenska pension. Om man som pensionär flyttar till ett annat EU-land får man ta med sig hela sin pension samtidigt som man under vissa förutsättningar betalar en särskild inkomstskatt som idag ligger på endast 20 procent.

SVT - 02 sep 14 kl. 15:39

Fler pensionärer flyttar utomlands

Antalet utlandspensionärer fortsätter att öka. Varje månad skickar Pensionsmyndigheten pengar till personer i över 160 länder. Finland dominerar, men i framtiden kan det vara i Syrien och Afghanistan som pensionärerna finns..

Expressen - 26 jul 15 kl. 07:14

Här får pensionärer njuta av ett poolparty

Vad gör man en varm sommardag om man inte orkar ta sig till havet? Man flyttar havet hem till sig själv. Det var åtminstone vad vårdboendet på Resurscentum i Karlstad gjorde.

Barometern - 03 feb 16 kl. 05:30

”Pensionärer är den nya stora flyttgruppen”

Var vill du bo när du blir äldre? Det vill kommunen ta reda på för att kunna planera framtida bostadsbyggen. Det är inte ovanligt att den som fyllt 55 flyttar till andra städer..

SmålandsPosten - 29 jun 13 kl. 15:40

Pension efter åren utomlands

Ikeagrundaren Ingvar Kamprad flyttar hem till Sverige efter 40 år.
Vad gäller för honom och andra som flyttar hem efter år utomlands som pensionärer? ?

Fler nyheter från News55

News55 - 12 timmar sedan

Dagens Dahlgren – Datorn

News55 - 20 jul 17 kl. 07:09

PR-konsulten: “Äldre är de nya inspiratörerna”

Veruschka von Lehndorff, 78, Iris Apfel, 95, och Lauren Hutton, 73, är några av de supermodeller som sent i livet blivit ikoner för några av världens främsta modehus. Att äldre hörs och syns allt mer vittnar om en större respekt för den äldre generationen, det menar PR-konsulten John Mellkvist. – Företagen har insett att målgruppen är ekonomiskt stark och dessutom friskare och mer vital än någonsin tidigare.

News55 - 18 jul 17 kl. 08:39

Äldre har också intresse för ny teknik

Nattillsyn med hjälp av kameror, självspolande toaletter och GPS-armband. De tekniska lösningarna inom äldreomsorgen blir allt fler och mer avancerade. Tanken är att den digitala tekniken ska syfta till att bibehålla eller öka en persons trygghet, aktivitet eller självständighet, enligt riktlinjer som Socialstyrelsen har tagit fram.

News55 - 17 jul 17 kl. 15:13

Dagens Dahlgren – Ronden

News55 - 10 jul 17 kl. 11:29

Stal bankomatkort från äldre kvinna – polisen går ut med bild

En 81-årig kvinna i Umeå hade just varit och handlat i en matvarubutik när en främmande man kom fram och lurade till sig hennes kontokort. Inom en kvart ska mannen ha varit förbi närmsta bankomat och gjort ett uttag på 14 500 kronor. Mannen är ännu oidentifierad av polisen som nu väljer att gå ut med bild från en övervakningskamera vid den bankomat där uttaget ägde rum.

News55 - 10 jul 17 kl. 10:00

Dagens Dahlgren – Tänt var det här

News55 - 08 jul 17 kl. 15:46

Janine Alm Ericson (MP): ”Det är inte rimligt att pensionärer betalar mer skatt än andra”

Miljöpartisten Janine Alm Ericson, ledamot i Finansutskottet, besökte i dag Äldreforums tält i Almedalen. Hon talade bland annat om pensioner, fattigdom bland äldre och skatter. Janine Alm Ericson har varit politiskt engagerad så länge hon kan minnas och ett tydligt minne var när hon redan som sjuåring diskuterade kärnkraftfrågan med sin pappa.

News55 - 08 jul 17 kl. 15:35

Så vill KD minska platsbrist på äldreboenden

Kristdemokraterna vill satsa på att bygga fler äldreboenden och höja taket på bostadstillägget. Det skriver Dagens industri efter Ebba Busch Thors framträdande på Kristdemokraternas dag under Almedalsveckan. Det höjda bostadstillägget för pensionärer motsvarar en satsning om 2,5 miljarder kronor.

News55 - 07 jul 17 kl. 14:01

Barbro Westerholm (L): “Pensionärsorganisationerna har större inflytande än många tror”

Åldersdiskriminering har länge varit en av 84-åriga Barbro Westerholms viktigaste politiska frågor. Med sin läkarbakgrund och mångåriga erfarenhet inom medicin har hon blivit väl insatt i den forskning som idag finns tillgänglig och som påvisar fördelarna med att involvera äldre i arbete med samhällsfrågor. – Vi behöver slå hål på myterna om att vi som är äldre inte kan lära oss nytt och se vad livserfarenhetens värde kan ge.

News55 - 07 jul 17 kl. 14:04

Annika Strandhäll: ”Vi har en väldigt fördomsfull inställning till äldre”

Samtalet med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) leddes av Anders Palmgren och den första frågan gällde huruvida hon började känna sig mör så här en dryg vecka in på Almedalen: – Almedalsveckan är väldigt rolig, jag gillar mixen av att träffa mycket olika människor. Jag åt middag med Åsa Regnér som sa att ”så mycket roligare det är nu några år in i mandatperioden för nu kan vi verkligen prata om det vi gjort själva”. Och det håller jag verkligen med om.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.