Skånskan > Nyheter

Saturday, 16 February, 16:12

Skånskan - 17 nov 16 kl. 01:00

Nej, Löfven, Sve­ri­ge håller inte på att falla isärERWP.fif(0)I val­rö­rel­sen för två år se­dan talade Ste­fan Löfven och Socialdemokraterna ofta om att landet håller på att falla isär. Det var na­tur­ligt­vis ett re­to­riskt grepp för att an­gripa Alliansregeringen som suttit i åtta år.
Men sak­ligt sett fanns det in­get un­der­lag för an­greppen.
Nu kommer en in­ter­na­tio­nell ran­kning som på nytt be­kräftar att Sve­ri­ge är långt ifrån att ha de klyf­tor som finns i an­dra länder.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ERWP, Ste, Löfven, Socialdemokraterna, Alliansregeringen, Sve, EU, Bertelsmannstiftelsen, Dan, Grek, Bul, Bertelsamnnstudien, Sunesson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nej, Löfven, Sveri ge , hållerinte på att , falla isär
Cornucopia - 14 jan 19 kl. 10:57

Löfven ger inte besked om Vänsterpartiet

Stefan Löfven håller just nu presskonferens, men vill inte ge svar på vad Vänsterpartiet eventuellt gett för besked. Han sträcker dock ut handen och påtalar att på de punkter som inte finns i överenskommelsen MP-S-L-C kan samarbete med V bli aktuellt.
Hm?

ÖstersundsPosten - 14 mar 16 kl. 13:30

Nej Löfven, regeringens många olika budskap håller faktiskt inte

Läs mer: Här är datumet då Miljöpartiet lämnar regeringen.

Dalarnas tidningar - 14 mar 16 kl. 13:30

Nej Löfven, regeringens många olika budskap håller faktiskt inte

Läs mer: Här är datumet då Miljöpartiet lämnar regeringen.

BT - 08 nov 13 kl. 09:35

Allianspartier ger Löfven korgen

S-ledningen öppnar för regeringssamarbete med samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna - men Alliansledarna står på kö för att nobba inviten. - Pinsamt, säger FP-ledaren Jan Björklund."Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt", skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin på DN debatt.

Kristianstadsbladet - 12 sep 14 kl. 09:47

"Det här kommer att förfölja Löfven"

Stefan Löfven vägrade i gårdagens TV-debatt att ta emot Annie Lööfs rapport - och hans handviftande har blivit en stor snackis. - Det här är en sak som lär återkomma och förfölja Löfven. Vi lär få se repriser på det här många gånger, säger statsvetaren Tommy Möller till TT.

BT - 12 sep 14 kl. 09:47

"Det här kommer att förfölja Löfven"

Stefan Löfven vägrade i gårdagens TV-debatt att ta emot Annie Lööfs rapport - och hans handviftande har blivit en stor snackis. - Det här är en sak som lär återkomma och förfölja Löfven. Vi lär få se repriser på det här många gånger, säger statsvetaren Tommy Möller till TT.

BT - 27 nov 14 kl. 20:48

SD vill ha "signaler" från Löfven

SD vill ha "signaler i rätt riktning" för att släppa igenom regeringens budget. - Vi förhåller oss inte till SD i något som helst läge, kontrar Magdalena Andersson och Stefan Löfven tycker att SD håller lekstuga.Vid finansutskottets justering av de olika budgetalternativen på torsdagen framgick det att SD inte kommer att meddela hur de tänker rösta på onsdag förrän dagen innan.

YA - 07 sep 13 kl. 03:55

Vänstern kan knäcka Löfven

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Fackbasen Stefan Löfven hade sagt nej till partiledarskapet. Men hans vaga formulering ?Det känns inte rätt?

BT - 26 okt 12 kl. 00:36

Ska Löfven slängas till lejonen?

Om de första kristna sa man: ?Se så de älskar varandra?. Om dagens socialdemokrater kan man säga det rakt motsatta.

BT - 15 sep 14 kl. 00:40

Reinfeldt avgår - Löfven tar över

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Redhawks leder med 2-0

ISHOCKEY Det var svårt att känna igen Malmö Redhawks i början av lördagens hemmamatch mot Växjö.
Retrotröjor från guldåren på 1990-talet, Panterns Lars Volden i mål och en plötsligt ny pondus i spelet.
Dessutom 2-0 efter den första perioden.

Skånskan - 1 timme sedan

Plan B ser ut att räddas

Malmö Under hela sin treåriga existens har rockmedlemsklubben Plan B fört en kamp för sin existens – och för att få det för verksamhetens ekonomi nödvändiga alkoholtillståndet.
Nu ser det ut som att klubben räddas.För tre år sedan startade Carlo Emme och Victor Höber Plan B i en källare på Norra Grängesbergsgatan.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lantbruksfastighet i Tjörnarp har fått nya ägare

Tjörnarp Fastigheten på Korsaröd 325 i Tjörnarp har fått nya ägare. Köpare är Magnus och Jenny Andersson, 50 och 43 år, från Gärds Köpinge, och säljare är Lars-Erik Ingvar Persson. Köpet blev klart i februari 2019 och priset blev 4 500 000 kronor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bil med släp i olycka

Haglösa En personbil med släp var inblandad i en singelolycka på väg 108 vid Haglösa, norr om Trelleborg, strax efter lunch på lördagen.Olyckan inträffade i norrgående riktning, men ska inte ha medfört några personskador. Trafikverket uppger att det råder begränsad framkomlighet på platsen och att arbetet vid olycksplatsen kommer att pågå tills klockan 13.

Skånskan - 3 timmar sedan

Salmonella i Lidls nötfärs

Skåne Lidl återkallar nötfärs av varumärket Guldgrytan sedan företaget upptäckt salmonellabakterier i köttfärsen.Återkallandet gäller nötfärs i 500-gramsförpackning med en fetthalt på sex procent med utgångsdatum 20190212. Lidl skriver i ett pressmeddelande: ”Bäst före-datumet har passerat men vi vill ändå uppmana alla våra kunder som kan ha kvar nötfärsen i frysen att återlämna produkten.

Skånskan - 4 timmar sedan

50-årig tradition avslutas

Tyringe Lejla Svantesson har spenderat otaliga timmar i ishallen. För femtionde året håller hon i ”skridsko till tusen” under sportlovet, för sista gången.Året var 1970 och Lejla Svantesson fick tillgång till Tyrs Hov isbana innan invigningen hade tagit plats.

Skånskan - 4 timmar sedan

När ljuset försvinner

Vad händer när elen försvinner?
– Värmen försvinner.
– Det blir svårt att laga och förvara mat.

Skånskan - 4 timmar sedan

30-talshus på 140 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Aiah Haidar Ghazi, 30 år, från Marieholm, är ny ägare till fastigheten på adressen Trehäradsvägen 2 i Eslöv. Huset är byggt 1937 och har en boyta på 140 kvadratmeter. Säljare är Nils Gunnar Alfred Nilsson.

Skånskan - 4 timmar sedan

Personbilar i kollision

Svalöv Två personbilar har kolliderat på väg 1208 öster om Svalöv.Två personbilar krockade vid kvart i elva på lördagsförmiddagen på väg 1208 öster om Svalöv. Vägen är avstängd från Torrlösa Kyrka till Östraby i båda riktningarna.

Skånskan - 5 timmar sedan

210 kvadratmeter stor villa i Höör såld till nya ägare

Höör Maria Ruxandra och Jørgen Dinesen, 42 och 68 år, är nya ägare till huset på Kvarngatan 22 i Höör. Det 210 kvadratmeter stora huset är byggt 1923. Säljare är Martin Wall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.