News55 > Nyheter

Monday, 10 December, 16:49

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent. News55 har tidigare rapporterat om flera fall av bedrägeribrott mot just äldre. Bland annat hur Åke, 99, var en hårsmån från att bli lurad på stora summor pengar av en person som påstod sig vara elektriker.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Anna-Lena Tapper, Expressen, LÄS MER, Hittills, Sverige,  Åke, Svårutredda, För, PRO, SPF Seniorerna, Brottsofferjouren, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bedrägeriermot , äldre, ökar, alltmer
News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 04:30

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året.Enligt statistiken är de som drabbas i genomsnitt 82 år, kvinnor drabbas oftare än män och bedrägerier mot äldre är vanligast i större städer.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 04:30

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året.Enligt statistiken är de som drabbas i genomsnitt 82 år, kvinnor drabbas oftare än män och bedrägerier mot äldre är vanligast i större städer.

Barometern - 18 jul 14 kl. 06:20

Bedrägerier på nätet ökar

Antalet internetbedrägerier ökar snabbt i länet.
Den vanligaste typen är när någon tar betalt för något som den aldrig levererar. Bo Isaksson, chef för bedrägerigruppen i Kalmar län, berättar att antalet bedrägerier i Sverige ökat med 157 procent de senaste tio åren och en stor del av ökningen handlar om internetbedrägerier.

News55 - 18 nov 15 kl. 15:26

Polisen föreslår bankomatruta för att förhindra bedrägerier

Många äldre känner sig otrygga när människor står för nära i bankomatkön. Förslaget om en målad ruta runt bankomaten som tydligt visar var kön börjar har därför skickats vidare till bland annat Bankomat AB, som har uttagautomater på fler än 500 orter i Sverige. – Äldre kan ha svårt att säga ifrån när någon står för nära, exempelvis vid en bankomat, säger Anders Olofsson på Nationellt bedrägericentrum till News55.

SvD - 06 sep 15 kl. 04:29

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året..

UNT - 06 sep 15 kl. 04:29

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot..

UNT - 06 sep 15 kl. 06:40

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar Ekot..

DI - 06 sep 15 kl. 09:11

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året..

YLE - 06 feb 17 kl. 12:59

Kampanjer mot bedrägerier fungerar - Polisen: Folk blir försiktigare

Brotten blir inte fler, men bedrägerierna ökar. Särskilt är det betalningsbedrägerier som är vanligt. Men det går att minska på antalet brott, försiktighet är ledordet.

Fler nyheter från News55

News55 - 03 dec 18 kl. 12:15

Ernst glögg exploderade – stoppas av Systembolaget

Hittills är det tre fall med personer som köpt flaskan med Ernst Glögg där flaskan exploderat i hemmet. – Den exploderade i mitt vinställ. Det blev som en riktig splittergranat, berättar Jonathan Lindén Eriksson för Aftonbladet Hemma hos familjen Sparby exploderade flaskan i ett skåp och lämnade flera skador efter sig.

News55 - 28 nov 18 kl. 12:59

Därför blir det ny rättegång för Martin Timell

Under sommaren rättegång nekade Martin Timell anklagelserna och friades av rätten. Men målsägandebiträdet överklagade domen och nu kommer fallet att tas upp av Svea hovrätt skriver Expressen. Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz menar också att det kan finnas ny bevisning.

News55 - 21 nov 18 kl. 12:13

Här njuter Peppe och Artur av värmen med News55:s läsare

I måndags landade Peppe Eng och Artur Ringart på Kanarieöarna för News55:s Aktiva seniorresa. Och hittills har resan levt upp till alla förväntningar. – Det är 25-27 grader och helt perfekt!

News55 - 16 nov 18 kl. 12:52

Bo Kaspers Orkester: Vi har haft tur

Bo Kaspers Orkester startades 1991 och har under åren hunnit med en hel del skivor och turnéer. Men denna gång har de fått en chans att titta tillbaka på sina karriärer och nu tar de med publiken på en resa. De lovar att bjuda på något helt nytt i sin show.

News55 - 16 nov 18 kl. 08:00

Tävla och vinn biljetter till Bo Kaspers Orkester konsert

Inlägget Tävla och vinn biljetter till Bo Kaspers Orkester konsert dök först upp på News55..

News55 - 13 nov 18 kl. 00:09

Femårsjubileum för News55 Seniorevent i Norrköping

Vi ser fram emot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje. På denna mässa har vi utställare från sju olika kategorier på plats som under dagen informerar besökarna om möjligheter, tjänster och fantastiska erbjudanden samt bjuder på roliga aktiviteter.
Dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer föreläsa om viktiga frågor som specifikt berör kommunens seniorer allt under ledning av mässans moderatorer, Artur Ringart och Uffe Holmertz.

News55 - 11 nov 18 kl. 07:30

Läsarbrev: Därför skjuter Sverker Olofsson över målet

Tidigare programledaren för “Plus”, Sverker Olofsson, har en intressant krönika på News55. Olofsson ger sin förklaring till varför socialdemokraterna tappade så mycket i väljarstöd i de norrländska länen. Analysen är intressant, om än ytlig.

News55 - 08 nov 18 kl. 22:16

News55 Seniorevent kommer till Enköping

Vi ser fram emot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje. Det kommer finnas många intressanta utställare på plats med fantastiska erbjudanden och roliga aktiviteter. Dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer föreläsa om viktiga frågor som specifikt berör kommunens seniorer.

News55 - 06 nov 18 kl. 12:46

News55 Seniorevent tillbaka i Sundsvall

Tillsammans med PRO och SPF Seniorerna ser vi fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen har vi föredrag i ämnen som är aktuella och intressanta för kommunens alla 55 plussare.
Vi har även det stora nöjet att presentera magikern, buktalaren och John Houdi som kommer bjuda på ett mycket underhållande nummer med både magi och en hel del humor.

News55 - 01 nov 18 kl. 19:39

News55 Seniorevent åter till Borlänge.

Vi bjuder på en intensiv dag fylld av glädje och inspiration för kommunens alla 55-plussare ser framemot en mässa som kommer bjuda på både nytta och nöje. Scenprogrammet innehåller en mängd olika föredrag om bl.a bostäder, hörselnedsättning och friskvård, ämnen som är både aktuella och intressanta för vår målgrupp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.