News55 > Nyheter

Thursday, 22 March, 07:02

News55 - 15 nov 16 kl. 11:49

Bedrägerier mot äldre ökar alltmer– Ungefär en procent av alla bedrägeribrott riktas mot äldre. Men det är en hemsk typ av brottslighet, man riktar in sig på bräckliga och i bland mer sårbara personer, säger Anna-Lena Tapper, förundersökningsledare vid polisens nationella bedrägericenter, till Expressen.       LÄS MER: Pensionssparare utsätts för blufföretag “Man anspelar på människors oro” Hittills i år har anmälningarna om bedrägeribrott mot äldre i Sverige ökat med omkring 20 procent. News55 har tidigare rapporterat om flera fall av bedrägeribrott mot just äldre. Bland annat hur Åke, 99, var en hårsmån från att bli lurad på stora summor pengar av en person som påstod sig vara elektriker.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Anna-Lena Tapper, Expressen, LÄS MER, Hittills, Sverige,  Åke, Svårutredda, För, PRO, SPF Seniorerna, Brottsofferjouren, FLER NYHETER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bedrägeriermot , äldre, ökar, alltmer
News55 - 19 nov 15 kl. 11:04

Glädjande besked från polisen: Bedrägerier mot äldre minskar

Förra året ökade bedrägerier mot äldre med fyrtio procent och den uppåtgående trenden höll i sig fram till sommaren 2015. Sedan juli har det däremot skett en drastisk förändring till det bättre. – Antalet anmälningarna i oktober är de lägsta på två år, säger Anna-Lena Tapper som är förundersökningsledare på Nationellt bedrägericenter.

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 04:30

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året.Enligt statistiken är de som drabbas i genomsnitt 82 år, kvinnor drabbas oftare än män och bedrägerier mot äldre är vanligast i större städer.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 04:30

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året.Enligt statistiken är de som drabbas i genomsnitt 82 år, kvinnor drabbas oftare än män och bedrägerier mot äldre är vanligast i större städer.

Barometern - 18 jul 14 kl. 06:20

Bedrägerier på nätet ökar

Antalet internetbedrägerier ökar snabbt i länet.
Den vanligaste typen är när någon tar betalt för något som den aldrig levererar. Bo Isaksson, chef för bedrägerigruppen i Kalmar län, berättar att antalet bedrägerier i Sverige ökat med 157 procent de senaste tio åren och en stor del av ökningen handlar om internetbedrägerier.

News55 - 18 nov 15 kl. 15:26

Polisen föreslår bankomatruta för att förhindra bedrägerier

Många äldre känner sig otrygga när människor står för nära i bankomatkön. Förslaget om en målad ruta runt bankomaten som tydligt visar var kön börjar har därför skickats vidare till bland annat Bankomat AB, som har uttagautomater på fler än 500 orter i Sverige. – Äldre kan ha svårt att säga ifrån när någon står för nära, exempelvis vid en bankomat, säger Anders Olofsson på Nationellt bedrägericentrum till News55.

SvD - 06 sep 15 kl. 04:29

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året..

UNT - 06 sep 15 kl. 04:29

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar SR Ekot..

UNT - 06 sep 15 kl. 06:40

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar Ekot..

DI - 06 sep 15 kl. 09:11

Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Anmälningarna om bedrägerier mot äldre skjuter i höjden enligt siffror från polisen, rapporterar Ekot. Under första halvåret i år har polisen fått in 829 anmälningar, en ökning på nästan 40 procent jämfört med samma period förra året..

YLE - 06 feb 17 kl. 12:59

Kampanjer mot bedrägerier fungerar - Polisen: Folk blir försiktigare

Brotten blir inte fler, men bedrägerierna ökar. Särskilt är det betalningsbedrägerier som är vanligt. Men det går att minska på antalet brott, försiktighet är ledordet.

Fler nyheter från News55

News55 - 14 timmar sedan

Lyckat seniorevent i Västerås

För andra året i rad arrangerade News55 idag en mässa för seniorer i Västerås. Det blev ett välbesökt event som bjöd på både nytta och nöje. Eventets moderator, Harald Treutiger, intervjuade den tidigare förbundskaptenen i ishockey, Curt Lundmark, som bjöd på anekdoter från ett långt liv i sportens tjänst.

News55 - 18 timmar sedan

Leif Mannerström håller med: Sjukhusmaten är katastrof

Malin Berghagen gick i dagarna ut i ett blogginlägg där hon hårt kritiserade maten på det sjukhus där hennes mor Barbro “Lill-Babs” Svensson vårdas. Hon menade att maten var näringslös och torftig och uppmanade till protest. Inlägget har väckt starka reaktioner på sociala medier och har fått stor spridning.

News55 - 13 mar 18 kl. 13:23

Lia Boysen: Stressymptomen var dödlig sjukdom

Skådespelaren Lia Boysen hade en hektisk period. Hon hade precis skilt sig, hennes far gick bort och hon arbetade intensivt. Därför trodde hon att hjärtklappningarna hon drabbades av, samtidigt som hon förlorade i vikt, var stressrelaterade symptom.

News55 - Igår: 13:01

Sven Melander har fått cancer

Sven Melander har fått cancer. “Breaking news! Jag har inget hår #fuckcancer”.

News55 - Igår: 10:12

Malin Berghagen om “Lill-Babs” sjukhusmat: “Jag är så chockad”

Maten som serveras till äldre blir allt mer kritiserad. På senare tid har News55 skrivit ett antal texter om saken. Bland annat om Lennart, 69, som tar bilder varje dag av den undermåliga maten.

News55 - I förrgår: 17:01

Kulturhuset Stadsteatern: Benny Fredriksson tog sitt liv

I lördags informerade Kulturhuset Stadsteatern att den tidigare vd:n Benny Fredriksson avlidit under en vistelse i Australien. Han utsågs till teaterchef 2002 och blev 2013 vd för Kulturhuset Stadsteatern, men i början av december i fjol avgick Fredriksson från sin tjänst efter att ha fått omfattande kritik i media för sin ledarstil, bl a genom ett upprop från ett 40-tal anställda som i Aftonbladet krävde hans avgång. Samtidigt hade han i sitt arbete byggt upp en mycket framgångsrik teater med många stora publiksuccéer.

News55 - I förrgår: 09:00

Dagens Dahlgren – Meny

News55 - 16 mar 18 kl. 14:01

Ted Åström förföljd av besatt kvinna – i 15 år

Ted Åström, 72, har under 15 år förföljts av en stalker, en främmande kvinna som varit besatt av honom. Det berättar han i en intervju för Hänt Extra, skriver Expressen. – Hon trodde hon var ihop med mig.

News55 - 16 mar 18 kl. 12:08

Lennart, 68, fick nog: “Maten är en färglös, äcklig röra som smakar vedervärdigt”

Lennart Ericson, 68, bor sedan i höstas på Fyrväpplingsgatans äldreboende på Hisingen i Göteborg. Han reagerade ganska omgående på matens kvalité, som han anser är undermålig. Men när han inte fick några svar från de ansvariga på boendet började han lägga ut bilder av maten på Twitter, skriver GT .

News55 - 15 mar 18 kl. 09:00

Seniorevent gästar Västerås

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen föreläser bland andra medieprofilen och tidningsdrottningen Amelia Adamo om rekordgenerationen. Eventets moderator, Harald Treutiger, kommer dessutom att intervjua den tidigare förbundskaptenen i ishockey, Curt Lundmark.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.