YLE > Finland

Thursday, 24 January, 12:01

YLE - 15 nov 16 kl. 06:48

I huvudstadsregionen är det vuxna som springer framför tågenDet är farligt och förbjudet att gena över järnvägsspåren. I huvudstadsregionen är det oftast fullvuxna som springer över rälsen. En lokförares upprop på Facebook fick mycket uppmärksamhet förra veckan. Lokföraren hade sett barn leka på järnvägsspåren i Kauhava och i sista stund hade barnen sprungit bort. I huvudstadsregionen är vuxna som har bråttom ett större problem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Facebook, Kauhava, Trafikverkets, Tuominen, Marko Tuominen, Trafikverket, Trafi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I huvudstadsregionenär det , vuxnasom , springer, framför, tågen
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här filmar de björnen som springer mot byn

Pia Larsson och Anna Skagervik var på väg för att klättra upp på ett berg. När de närmade sig byn Långträsk utanför Piteå stod plötsligt en björn på vägen.LÄS MER: Den här björnen attackerade fel person– Det var vatten på båda sidorna om vägen så den hade ingenstans att ta vägen, den lunkade på framför oss, säger Pia Larsson till Nyheter24.

YLE - 12 maj 17 kl. 06:49

Klasslärarna i huvudstadsregionen har praktiserat – erfarenheterna enbart positiva

Erfarenheterna från den här vårens samarbete mellan partnerskolorna i huvudstadsregionen och klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet är enbart goda. Studenterna, lärarna, eleverna och föräldrarna är alla av samma åsikt. Men på fackligt håll finns en principiell skepsis till att man bryter mönster.

YLE - 29 jan 14 kl. 05:20

Huvudstadsregionen bets av handbollsflugan

Intresset för handboll har vuxit explosionsartat i huvudstadsregionen under de senaste åren. Föreningar brottas nu redan med växtvärk men om utvecklingen fortsätter så här behövs mera utrymmen. Det vimlar av småflickor i gymnastiksalen i Munksnäs högstadium.

YLE - 19 okt 16 kl. 12:56

Nu har clownhysterin nått Huvudstadsregionen – oro över synliga clowndräkter i affär

Skrämmande clowner har setts på flera håll i huvudstadsregionen. Kunder oroar sig nu för att en affär i köpcentret Kaari i Gamlas i Helsingfors har synliga clowndräkter i fönstret. I Gamlas i Helsingfors har det gjorts flera observationer av skrämmande clowner under de senaste dagarna.

YLE - 28 apr 17 kl. 16:28

Gravida i Huvudstadsregionen får föda vid Kvinnokliniken och Jorv

Nu ser framtiden klarare ut för föderskor i Huvudstadsregionen. Som det ser ut nu kommer majoriteten av förlossningarna att förflyttas till Kvinnokliniken i Helsingfors, och resten till Jorvs sjukhus i Esbo. - Förlossningsavdelningarna måste nog förflyttas till de existerande enheterna, säger Seppo Heinonen, chef för förlossnings- och barnavdelningarna vid Kvinnokliniken.

YLE - 06 apr 15 kl. 08:00

Trendigt med tennis i huvudstadsregionen

Tennishallarna i huvudstadsregionen är många. Ändå kan kvällsturerna vara fullbokade långt i förväg. Grenen har fått stor popularitet i huvudstadsregionen.

HBL - 11 jun 12 kl. 06:40

Tuff jakt på studentboende i huvudstadsregionen

Efterfrågan på studentbostäder bara ökar, i synnerhet i huvudstadsregionen. Många är beredda på flexibla lösningar och också korta kontrakt, visar en färsk undersökning. Men de höga hyrorna är ett problem.

YLE - 10 aug 17 kl. 12:00

Lovisa lockade turister från huvudstadsregionen

Lovisa satsade på en stor marknadsföringskampanj under våren och den har burit frukt. En hel del människor och speciellt barnfamiljer från huvudstadsregionen besökte Lovisa under sommaren. Under slutet av våren kunde man se reklam för sommarstaden Lovisa på spårvagnar och på ryggstöden i bussarna i Helsingfors.

YLE - 25 jul 18 kl. 07:04

Herrelösa katter i huvudstadsregionen hittar sällan hem

Under sommarenär det vanligt att katter springer bort. Speciellt i huvudstadsregionen har djurskyddsföreningar i sommar fått ta emot ovanligt många anmälningar om upphittade katter. Vid Helsingfors djurskyddsföreningen har man för tillfället 150 katter i förvar..

YLE - 25 jul 18 kl. 07:04

Allt fler herrelösa katter i huvudstadsregionen - en del hittar inte hem igen

Under sommarenär det vanligt att katter springer bort. Speciellt i huvudstadsregionen har djurskyddsföreningar i sommar fått ta emot ovanligt många anmälningar om upphittade katter. Vid Helsingfors djurskyddsföreningen har man för tillfället 150 katter i förvar..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Ständig brist på transplantationsorgan i Finland - köerna är långa och alla patienter hinner inte få nytt organ i tid

I fjol genomfördes 393 organtransplantationer i Finland. Ändå råder det fortsatt brist på transplantationsorgan, uppger Njur- och leverförbundet..

YLE - 15 minuter sedan

Djur, natur och berättelsen om en ö - så ska det se ut i ÅUCS nya sjukhus

En berättelse om en ö ska forma det visuella i ÅUCS nya sjukhus. Konstnärer i Egentliga Finland har skickat över 80 förslag på konstverk. Se bilder!.

YLE - 15 minuter sedan

Färre barn i Finland kan leda till flexibla pensioner - i framtiden kan pensionen variera i takt med ekonomin

Ifall nativiteten fortsätter att sjunka och blir det nya normala - då måste vi i god tid lyfta fram pensionerna till diskussion, uppger Pensionsskyddscentralen. I en ny bok inbjuder centralen till samtal om hur man ska finansiera pensionerna i framtiden, om skattebetalarna blir allt färre..

YLE - 6 timmar sedan

När du röstar på Djurrättspartiet kan rösten gå till Piraterna - valförbunden är de små partiernas chans

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 45 minuter sedan

Bildningsnämnden ger tummen upp för ny skolbyggnad i Ingå - men den ska rymma många elever

Efter långa uträkningar konstaterade tekniska nämnden i slutet av 2018 att det är lönsammast att bygga en ny skolbyggnad istället för att renovera Kyrkfjärdens skola. Bildnings- och välfärdsnämnden håller med, men tycker ändå man tänkt för småskaligt..

YLE - 1 timme sedan

Vårdreformen kan falla på Åland - skulle försvaga Ålands grundlagsenliga självstyre

Riksdagens grundlagsutskott har hittat ett nygammalt problem som betyder mera jobb för riksdagen i frågan om landskaps- och hälsovårdsreformen. Samtidigt knakar det i fogarna på regeringen, när partierna skyller reformens problem på varandra. Listan är lång på de problem som grundlagsexperter har hittat, och Ålands självstyre är det senaste..

YLE - 2 timmar sedan

Wasa Express fortfarande på landbacken i Tallinn - tillbaka i trafik 28 januari

Reparationerna av Wasa Express drar igen ut på tiden. Nu är beskedet att den första avgången efter dockningen i Tallinn sker på måndag 28 januari..

YLE - 2 timmar sedan

Byggbolaget Hartela: Citymarket på västra åstranden i Borgå klart tidigast 2021 – oklart vem som ska driva hotellet

Nu är det klart att byggbolaget Hartela kan gå vidare med hotell- och Citymarketbygget i Borgå. Byggandet kommer kanske i gång i höst..

YLE - 4 timmar sedan

Axxell vill låta studerande bygga hus i Karis

Inom utbildningen för husbyggnad planerar man att studerande ska bygga enplanshus som sedan sätts till salu. Därför vill Axxell utbildning Ab arrendera tomter som ligger nära varandra och skolan i Karis..

YLE - 5 timmar sedan

Lägst i Nyland och högst i Mellersta Österbotten - Så här ser kommunalskatten ut 2019

Kommunalskatten stiger med nästan en halv procentenhet i medeltal och ligger nu på 19,88 procent. Den som önskar ha en låg kommunalskattesats ska packa väskan och flytta till Grankulla eller åländska Jomala..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.