YLE > Finland

Saturday, 18 August, 14:05

YLE - 15 nov 16 kl. 06:48

I huvudstadsregionen är det vuxna som springer framför tågenDet är farligt och förbjudet att gena över järnvägsspåren. I huvudstadsregionen är det oftast fullvuxna som springer över rälsen. En lokförares upprop på Facebook fick mycket uppmärksamhet förra veckan. Lokföraren hade sett barn leka på järnvägsspåren i Kauhava och i sista stund hade barnen sprungit bort. I huvudstadsregionen är vuxna som har bråttom ett större problem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Facebook, Kauhava, Trafikverkets, Tuominen, Marko Tuominen, Trafikverket, Trafi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I huvudstadsregionenär det , vuxnasom , springer, framför, tågen
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här filmar de björnen som springer mot byn

Pia Larsson och Anna Skagervik var på väg för att klättra upp på ett berg. När de närmade sig byn Långträsk utanför Piteå stod plötsligt en björn på vägen.LÄS MER: Den här björnen attackerade fel person– Det var vatten på båda sidorna om vägen så den hade ingenstans att ta vägen, den lunkade på framför oss, säger Pia Larsson till Nyheter24.

YLE - 12 maj 17 kl. 06:49

Klasslärarna i huvudstadsregionen har praktiserat – erfarenheterna enbart positiva

Erfarenheterna från den här vårens samarbete mellan partnerskolorna i huvudstadsregionen och klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet är enbart goda. Studenterna, lärarna, eleverna och föräldrarna är alla av samma åsikt. Men på fackligt håll finns en principiell skepsis till att man bryter mönster.

YLE - 29 jan 14 kl. 05:20

Huvudstadsregionen bets av handbollsflugan

Intresset för handboll har vuxit explosionsartat i huvudstadsregionen under de senaste åren. Föreningar brottas nu redan med växtvärk men om utvecklingen fortsätter så här behövs mera utrymmen. Det vimlar av småflickor i gymnastiksalen i Munksnäs högstadium.

YLE - 19 okt 16 kl. 12:56

Nu har clownhysterin nått Huvudstadsregionen – oro över synliga clowndräkter i affär

Skrämmande clowner har setts på flera håll i huvudstadsregionen. Kunder oroar sig nu för att en affär i köpcentret Kaari i Gamlas i Helsingfors har synliga clowndräkter i fönstret. I Gamlas i Helsingfors har det gjorts flera observationer av skrämmande clowner under de senaste dagarna.

YLE - 28 apr 17 kl. 16:28

Gravida i Huvudstadsregionen får föda vid Kvinnokliniken och Jorv

Nu ser framtiden klarare ut för föderskor i Huvudstadsregionen. Som det ser ut nu kommer majoriteten av förlossningarna att förflyttas till Kvinnokliniken i Helsingfors, och resten till Jorvs sjukhus i Esbo. - Förlossningsavdelningarna måste nog förflyttas till de existerande enheterna, säger Seppo Heinonen, chef för förlossnings- och barnavdelningarna vid Kvinnokliniken.

YLE - 06 apr 15 kl. 08:00

Trendigt med tennis i huvudstadsregionen

Tennishallarna i huvudstadsregionen är många. Ändå kan kvällsturerna vara fullbokade långt i förväg. Grenen har fått stor popularitet i huvudstadsregionen.

HBL - 11 jun 12 kl. 06:40

Tuff jakt på studentboende i huvudstadsregionen

Efterfrågan på studentbostäder bara ökar, i synnerhet i huvudstadsregionen. Många är beredda på flexibla lösningar och också korta kontrakt, visar en färsk undersökning. Men de höga hyrorna är ett problem.

YLE - 10 aug 17 kl. 12:00

Lovisa lockade turister från huvudstadsregionen

Lovisa satsade på en stor marknadsföringskampanj under våren och den har burit frukt. En hel del människor och speciellt barnfamiljer från huvudstadsregionen besökte Lovisa under sommaren. Under slutet av våren kunde man se reklam för sommarstaden Lovisa på spårvagnar och på ryggstöden i bussarna i Helsingfors.

YLE - 25 jul 18 kl. 07:04

Herrelösa katter i huvudstadsregionen hittar sällan hem

Under sommarenär det vanligt att katter springer bort. Speciellt i huvudstadsregionen har djurskyddsföreningar i sommar fått ta emot ovanligt många anmälningar om upphittade katter. Vid Helsingfors djurskyddsföreningen har man för tillfället 150 katter i förvar..

YLE - 25 jul 18 kl. 07:04

Allt fler herrelösa katter i huvudstadsregionen - en del hittar inte hem igen

Under sommarenär det vanligt att katter springer bort. Speciellt i huvudstadsregionen har djurskyddsföreningar i sommar fått ta emot ovanligt många anmälningar om upphittade katter. Vid Helsingfors djurskyddsföreningen har man för tillfället 150 katter i förvar..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Könsstympning ska diskuteras i riksdagen - medborgarinitiativ fick över 50 000 underskrifter

Efter en trög start fick ett medborgarinitiativ om att förbjuda könsstympning av kvinnor och flickor fart den här veckan och kom upp i 50 000 underskrifter..

YLE - 3 timmar sedan

Fortums tidigare styrelseordförande: "Niinistö kom inte med påtryckningar om Fennovoima"

Sari Baldauf, ex-styrelseordförande vid Fortum, dementerar uppgifterna i en färsk bok om att president Sauli Niinistö skulle ha tvingat Fortum att delta i Fennovoimaprojektet av utrikespolitiska skäl..

YLE - 4 timmar sedan

150 sedan helium upptäcktes i solens atmosfär - men vet du varför den får dig att låta som Kalle Anka?

Helium, gasen vi känner som ballongfyllning, fyller år i dag. Eller gasen i sig fyller inte år, men upptäckten av gasen har jubileum. Gasen i sig har varit med ända sedan Big Bang och är det näst vanligaste ämnet i universum..

YLE - 5 timmar sedan

Flera Helsingforsmuseer tillåter numera fotografering, vissa med blixt – men i ett museum är det ännu förbjudet

Fotoförbud i museer verkar vara ett minne blott. Flera museer vill också att besökarna delar sina foton på sociala medier. Men det finns också museer som håller fast vid förbudet.

YLE - 6 timmar sedan

Hon målar det vi inte kan se – Gunzi Holmström låter bilderna komma via meditation

Gunzi Holmström målar andliga upplevelser i olja och försöker gestalta det som inte låter sig kläs i ord..

YLE - 7 timmar sedan

Analys: Folket ger gärna president Sauli Niinistö den makt grundlagen fråntar honom

Två färska böcker om president Sauli Niinistö väcker frågor om huruvida han utövar en större makt än han borde. Uppenbart tänjer han på den makt grundlagen ger honom, men det paradoxala är att varje inskränkning av presidentens befogenheter bara får folket att önska sig en starkare ledare..

YLE - 16 timmar sedan

Finska Kyrö Distillery snubblade på plagiatversion av sin populära gin - "De har inte varit särskilt kreativa"

Finska Kyrö Distillerys populäraste produkt Napue Gin har plagierats. I Portugal har man stött på en ginflaska som påminner om den finska produkten..

YLE - 20 timmar sedan

Knivdådet i Åbo var Finlands första terrorbrott - samhället reagerade med både chock och solidaritet

Den 18 augusti 2017 skakas Åbo av Finlands första terrorbrott. Först kommer chocken, sedan sorgen. Här kan du läsa om hur Åboborna bearbetat sorgen, om minnena och följder, och om brottsutredningen..

YLE - 20 timmar sedan

Finnair om den berusade flygkaptenen: "Det här fallet visar att besättningen tänker på flygsäkerheten"

I onsdags blev ett Finnairplan som var på väg till Rom försenat på grund av att flygkaptenen var berusad och måste bytas ut. Enligt Finnair är liknande fall mycket sällsynta..

YLE - 21 timmar sedan

SPT handplockade vd som ska göra nyhetsbyrån slagkraftig

Den finlandssvenska nyhetsbyrån Svensk Presstjänst utnämnde lite överraskande en vd på torsdagen. Pär Landor ska sköta uppgiften och på så sätt avlasta SPT:s styrelseordförande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.