YLE > Finland

Wednesday, 20 June, 19:31

YLE - 15 nov 16 kl. 06:48

I huvudstadsregionen är det vuxna som springer framför tågenDet är farligt och förbjudet att gena över järnvägsspåren. I huvudstadsregionen är det oftast fullvuxna som springer över rälsen. En lokförares upprop på Facebook fick mycket uppmärksamhet förra veckan. Lokföraren hade sett barn leka på järnvägsspåren i Kauhava och i sista stund hade barnen sprungit bort. I huvudstadsregionen är vuxna som har bråttom ett större problem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Facebook, Kauhava, Trafikverkets, Tuominen, Marko Tuominen, Trafikverket, Trafi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I huvudstadsregionenär det , vuxnasom , springer, framför, tågen
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här filmar de björnen som springer mot byn

Pia Larsson och Anna Skagervik var på väg för att klättra upp på ett berg. När de närmade sig byn Långträsk utanför Piteå stod plötsligt en björn på vägen.LÄS MER: Den här björnen attackerade fel person– Det var vatten på båda sidorna om vägen så den hade ingenstans att ta vägen, den lunkade på framför oss, säger Pia Larsson till Nyheter24.

YLE - 12 maj 17 kl. 06:49

Klasslärarna i huvudstadsregionen har praktiserat – erfarenheterna enbart positiva

Erfarenheterna från den här vårens samarbete mellan partnerskolorna i huvudstadsregionen och klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet är enbart goda. Studenterna, lärarna, eleverna och föräldrarna är alla av samma åsikt. Men på fackligt håll finns en principiell skepsis till att man bryter mönster.

YLE - 29 jan 14 kl. 05:20

Huvudstadsregionen bets av handbollsflugan

Intresset för handboll har vuxit explosionsartat i huvudstadsregionen under de senaste åren. Föreningar brottas nu redan med växtvärk men om utvecklingen fortsätter så här behövs mera utrymmen. Det vimlar av småflickor i gymnastiksalen i Munksnäs högstadium.

YLE - 19 okt 16 kl. 12:56

Nu har clownhysterin nått Huvudstadsregionen – oro över synliga clowndräkter i affär

Skrämmande clowner har setts på flera håll i huvudstadsregionen. Kunder oroar sig nu för att en affär i köpcentret Kaari i Gamlas i Helsingfors har synliga clowndräkter i fönstret. I Gamlas i Helsingfors har det gjorts flera observationer av skrämmande clowner under de senaste dagarna.

YLE - 28 apr 17 kl. 16:28

Gravida i Huvudstadsregionen får föda vid Kvinnokliniken och Jorv

Nu ser framtiden klarare ut för föderskor i Huvudstadsregionen. Som det ser ut nu kommer majoriteten av förlossningarna att förflyttas till Kvinnokliniken i Helsingfors, och resten till Jorvs sjukhus i Esbo. - Förlossningsavdelningarna måste nog förflyttas till de existerande enheterna, säger Seppo Heinonen, chef för förlossnings- och barnavdelningarna vid Kvinnokliniken.

YLE - 06 apr 15 kl. 08:00

Trendigt med tennis i huvudstadsregionen

Tennishallarna i huvudstadsregionen är många. Ändå kan kvällsturerna vara fullbokade långt i förväg. Grenen har fått stor popularitet i huvudstadsregionen.

HBL - 11 jun 12 kl. 06:40

Tuff jakt på studentboende i huvudstadsregionen

Efterfrågan på studentbostäder bara ökar, i synnerhet i huvudstadsregionen. Många är beredda på flexibla lösningar och också korta kontrakt, visar en färsk undersökning. Men de höga hyrorna är ett problem.

YLE - 10 aug 17 kl. 12:00

Lovisa lockade turister från huvudstadsregionen

Lovisa satsade på en stor marknadsföringskampanj under våren och den har burit frukt. En hel del människor och speciellt barnfamiljer från huvudstadsregionen besökte Lovisa under sommaren. Under slutet av våren kunde man se reklam för sommarstaden Lovisa på spårvagnar och på ryggstöden i bussarna i Helsingfors.

Dagensanalys.se - 21 feb 17 kl. 16:23

Video: Vuxna i maskeradkostymer och kiss&bajshumor tar över YouTube

Än gång i tiden kanske vi trodde att internet skulle höja mänskligheten och ta oss mot nästa intellektuella nivå. Men om någon trott detta så är nog förhoppningarna grusade med denna spik i kistan – några av YouTubes populäraste klipp är prutthumor i lågbudgetutförande. Ett videoklipp där vuxna i maskeradkostymer som föreställer Spindelmannen och Elsa från Frozen springer omkring i vad som är någons (ostädade) lägenhet och bajsar ut plastbollar.

YLE - 19 mar 15 kl. 10:59

"Tungt för huvudstadsregionen betala för resten av landet"

Staten betalar till kommunerna för att de ska sköta om t.ex. hälsovård och utbildning.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

30 toalettbesök om dagen begränsade tarmsjuka Christas liv i många år: "200 meter är för långt, då hinner man inte"

Politiker i Helsingfors vill bygga fler offentliga toaletter kring populära turistmål runt om i staden. Christa Porander, som har tarmsjukdomen ulcerös kolit, tycker toaletter i första borde byggas för dem som bor i staden..

YLE - 2 timmar sedan

Wikströms och Ampers vill ha mera betalt för busstrafiken till Ingå

Två västnyländska bussbolag vill ha mera betalt av Ingå kommun för de bussturer till och från huvudstadsregionen. Ingå kommun tänker i det här skedet inte betala..

YLE - 4 timmar sedan

Vi frågar sällan om mänskliga rättigheter när vi bokar en resa – men det borde vi enligt Amnesty: "En av de centrala frågorna är vem nyttjas av att du åker"

Vilken är människorättssituationen som döljer sig bakom semesterparadisets fasad och kan vi påverka situationen med våra val?.

YLE - 5 timmar sedan

Levande svarta ben som sticker ut ur askar och stinkande svampar - Naturväktare får vara beredda på märklig post

- Först såg jag bara några svarta ben som stack ut ur en tändsticksask, berättar biologen Annika Ljungberg om fjärilen som hade skickats till Naturväktarna i en tändsticksask. Naturväktarna kan ibland få spännande post..

YLE - 5 timmar sedan

Segelbåt söder om Bengtskärs fyr sjönk trots räddningsförsök

Ett turistande par råkade på tisdagskvällen (19.6) i sjönöd utanför Bengtskär på norra Östersjön. De evakuerades till Hangö där de i spänning följde med hur det skulle gå med deras båt..

YLE - 5 timmar sedan

Den artificiella intelligensen kommer med enorma omställningar för samhället - "läroplikten kan gott förlängas till 65 år"

Uppemot en miljon finländare kan behöva vidareutbilda sig då ny teknologi äntrar marknaden de kommande årtiondena, visar en rapport som Arbets- och näringsministeriet tagit fram..

YLE - 6 timmar sedan

Nativiteten har sjunkit sju år i rad i Finland - antalet födda var så här lågt senast under nödåret 1886

Det föddes 50 858 barn i Finland 2017 vilket är fem procent färre än året innan och den lägsta siffran på 150 år, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL med hänvisning till preliminära siffror..

YLE - 6 timmar sedan

Ada och Glada-huset i Kapellparken i Lovisa öppnar snart – men välkomnar lek bara dagtid

Ännu är det inte möjligt att komma in i Adas och Gladas värld. Huset som användes vid tre filminspelningar i Lovisa står i Kapellparken men ska ännu fixas till i en veckas tid innan stadens barn kan besöka huset..

YLE - 6 timmar sedan

Utan produktionsstöd bara obetydlig filmproduktion i Finland – men det är ont om pengar till stöd

För en stor del av filmproduktionsbolagen har verksamheten under senare år varit olönsam eller bara lite lönsam. Det här trots att en del har gått bra och kunnat växa..

YLE - 8 timmar sedan

Lokalt live: Sätt fingrarna i myllan med Djungelgurkan i Ekenäs!

Stadsodlingsklubben Djungelgurkan sår och planterar nio olika exempelodlingar i lådor vid Emmaus i Ekenäs idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.