YLE > Finland

Monday, 22 October, 03:46

YLE - 15 nov 16 kl. 06:48

I huvudstadsregionen är det vuxna som springer framför tågenDet är farligt och förbjudet att gena över järnvägsspåren. I huvudstadsregionen är det oftast fullvuxna som springer över rälsen. En lokförares upprop på Facebook fick mycket uppmärksamhet förra veckan. Lokföraren hade sett barn leka på järnvägsspåren i Kauhava och i sista stund hade barnen sprungit bort. I huvudstadsregionen är vuxna som har bråttom ett större problem.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Facebook, Kauhava, Trafikverkets, Tuominen, Marko Tuominen, Trafikverket, Trafi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I huvudstadsregionenär det , vuxnasom , springer, framför, tågen
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här filmar de björnen som springer mot byn

Pia Larsson och Anna Skagervik var på väg för att klättra upp på ett berg. När de närmade sig byn Långträsk utanför Piteå stod plötsligt en björn på vägen.LÄS MER: Den här björnen attackerade fel person– Det var vatten på båda sidorna om vägen så den hade ingenstans att ta vägen, den lunkade på framför oss, säger Pia Larsson till Nyheter24.

YLE - 12 maj 17 kl. 06:49

Klasslärarna i huvudstadsregionen har praktiserat – erfarenheterna enbart positiva

Erfarenheterna från den här vårens samarbete mellan partnerskolorna i huvudstadsregionen och klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet är enbart goda. Studenterna, lärarna, eleverna och föräldrarna är alla av samma åsikt. Men på fackligt håll finns en principiell skepsis till att man bryter mönster.

YLE - 29 jan 14 kl. 05:20

Huvudstadsregionen bets av handbollsflugan

Intresset för handboll har vuxit explosionsartat i huvudstadsregionen under de senaste åren. Föreningar brottas nu redan med växtvärk men om utvecklingen fortsätter så här behövs mera utrymmen. Det vimlar av småflickor i gymnastiksalen i Munksnäs högstadium.

YLE - 19 okt 16 kl. 12:56

Nu har clownhysterin nått Huvudstadsregionen – oro över synliga clowndräkter i affär

Skrämmande clowner har setts på flera håll i huvudstadsregionen. Kunder oroar sig nu för att en affär i köpcentret Kaari i Gamlas i Helsingfors har synliga clowndräkter i fönstret. I Gamlas i Helsingfors har det gjorts flera observationer av skrämmande clowner under de senaste dagarna.

YLE - 28 apr 17 kl. 16:28

Gravida i Huvudstadsregionen får föda vid Kvinnokliniken och Jorv

Nu ser framtiden klarare ut för föderskor i Huvudstadsregionen. Som det ser ut nu kommer majoriteten av förlossningarna att förflyttas till Kvinnokliniken i Helsingfors, och resten till Jorvs sjukhus i Esbo. - Förlossningsavdelningarna måste nog förflyttas till de existerande enheterna, säger Seppo Heinonen, chef för förlossnings- och barnavdelningarna vid Kvinnokliniken.

YLE - 06 apr 15 kl. 08:00

Trendigt med tennis i huvudstadsregionen

Tennishallarna i huvudstadsregionen är många. Ändå kan kvällsturerna vara fullbokade långt i förväg. Grenen har fått stor popularitet i huvudstadsregionen.

HBL - 11 jun 12 kl. 06:40

Tuff jakt på studentboende i huvudstadsregionen

Efterfrågan på studentbostäder bara ökar, i synnerhet i huvudstadsregionen. Många är beredda på flexibla lösningar och också korta kontrakt, visar en färsk undersökning. Men de höga hyrorna är ett problem.

YLE - 10 aug 17 kl. 12:00

Lovisa lockade turister från huvudstadsregionen

Lovisa satsade på en stor marknadsföringskampanj under våren och den har burit frukt. En hel del människor och speciellt barnfamiljer från huvudstadsregionen besökte Lovisa under sommaren. Under slutet av våren kunde man se reklam för sommarstaden Lovisa på spårvagnar och på ryggstöden i bussarna i Helsingfors.

YLE - 25 jul 18 kl. 07:04

Herrelösa katter i huvudstadsregionen hittar sällan hem

Under sommarenär det vanligt att katter springer bort. Speciellt i huvudstadsregionen har djurskyddsföreningar i sommar fått ta emot ovanligt många anmälningar om upphittade katter. Vid Helsingfors djurskyddsföreningen har man för tillfället 150 katter i förvar..

YLE - 25 jul 18 kl. 07:04

Allt fler herrelösa katter i huvudstadsregionen - en del hittar inte hem igen

Under sommarenär det vanligt att katter springer bort. Speciellt i huvudstadsregionen har djurskyddsföreningar i sommar fått ta emot ovanligt många anmälningar om upphittade katter. Vid Helsingfors djurskyddsföreningen har man för tillfället 150 katter i förvar..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finland tredje bäst på pensioner – garantipensionen drar ner betyget

Finlands pensionssystem kommer på en tredje plats i den internationella Melbourne Mercer Global Pension Index-jämförelsen. Listan toppas av Nederländerna, med Danmark på en andra plats. Med en högre garantipension skulle Finland klara sig bättre..

YLE - 8 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 8 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

YLE - 12 timmar sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 12 timmar sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 12 timmar sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 13 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 16 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 17 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 18 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.