Skånskan > Nyheter

Tuesday, 19 June, 04:34

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igenEslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.fif(0)Bilarna kommer en efter en på Smålandsvägen, både från norr och söder.
Vid föreningstorget tittar någon enstaka bilförare nyfiket bort mot viadukten och verkar undra om Smålandsvägen är en öppen eller stängd gata.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sedan, Smålandsvägen, Marieholmsbanan, ERWP, Bilarna, Eslöv, Przydatek, Norregatan, Harjägersvägen, Bruksgatan, Hallberg, Smålandsvägens, Göran Hallberg, Marieholm

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, öppen, igen
Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

YLE - 17 jan 15 kl. 19:02

Fyrtio år på landsvägen

- Jag är född i Nykarleby, men när jag växte upp flyttade familjen tre gånger till Sverige och tillbaka igen, berättar Leif Söderlund, numera pensionerad långtradarchaufför. Familjen Söderlund flyttade till Sverige på 1950-talet för att få bättre utkomst, men de stannade aldrig länge, utan flyttade tillbaka till hemstaden när hemlängtan blev för stark. Eftersom Leif var äldst av sju syskon så fick han också vara med om alla vistelserna i Sverige.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 06 jun 17 kl. 10:00

Vill pausa ombyggnaden av Ålandsvägen

Etapp två av ombyggnationen av Ålandsvägen bör skjutas upp. Det tycker Centern, Obunden samling och Ålands framtid i Mariehamn.

Under våren har ombyggnationen av Ålandsvägen pågått och ännu återstår arbete innan den första etappen, Norra Esplandgatan-Köpmansgatan, är helt färdigställt.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Nyan - 11 nov 16 kl. 12:53

”Omöjligt att bygga om Ålandsvägen vintertid”

I morgon skulle tiden för anbud egentligen ha gått ut för första etappen av nya Ålandsvägen.

Men nu skjuts upphandlingen på framtiden.
Som Nya Åland berättat valde majoriteten i infrastrukturnämnden på sitt senaste möte att gå emot tjänstemännen när anbudshandlingarna för första etappen skulle slås fast.

Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Nyan - 03 apr 17 kl. 13:18

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Ny led­ning be­hövs

Re­gi­on Skånes håller i dag det sis­ta re­gi­on­full­mäk­ti­ge­mö­tet före valet. Som van­ligt är det dystra eko­no­miska rap­porter som be­handlas. Även re­do­vis­ningen av vän­te­tiderna i vården visar för­sämrade siff­ror.

Skånskan - 3 timmar sedan

Feldts S+M-rege­ring kan­ske inte får ma­jo­ri­tet

Kjell-Olof Feldt, le­gen­da­risk fi­nans­mi­nis­ter i flera S-re­ger­ingar, har tagit till orda i nät­tid­skriften Kvar­tal om re­ger­ings­frå­gan.
Han ger rådet till Ste­fan Löfven att avgå ef­ter valet utan att in­vänta den miss­tro­en­de­om­röst­ning som flera allians­par­tier sagt sig kräva om han inte själv av­går. Med de nya kon­sti­tu­tio­nella re­glerna som säger att riks­dagen måste rösta om var­je rege­ring ef­ter ett val, oav­sett om det är en för­läng­ning av sittande stats­mi­nis­ters man­dat, är det lo­giskt att Löfven av­går om det inte fram­står som själv­klart att han kan sitta kvar utan en ma­jo­ri­tet mot sig.

Skånskan - 3 timmar sedan

Sportens lo­gik gäller inte all­tid

Det går knappast att ra­tio­nellt för­klara var­för jag reser mig och vrålar ut min oför­blom­me­rade gläd­je när det går bra för det svenska fot­bolls­lands­laget. Ännu svårare är det att med lo­giska ar­gu­ment för­klara att jag känner en bot­ten­lös för­tviv­lan när bollen studsar stol­pe ut.
Jo visst, jag är svensk och har där­för en geo­gra­fisk när­het till spe­larna.

Skånskan - 7 timmar sedan

IFK Malmö upp på andraplatsen

FOTBOLL Prespa Birlik drog det längsta strået i prestigederbyt mot FC Rosengård, 4-2 på Heleneholms IP.
Samtidigt vann IFK Malmö sin hemmamatch i division 2 västra, 4-1, mot Hittarps IK, och gick på kuppen upp på tabellens andraplats.”Di gule” rivstartade på Malmö stadion.

Skånskan - 8 timmar sedan

Flera skadade i häftig skottlossning

Flera skott ska ha avlossats på Drottninggatan vid Värnhem vid 20.15-tiden. Enligt vittnen lät det som automatvapeneld.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ljunghusengolfare vann VM-brons i Japan

GOLF Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK, var med i det svenska succélag som tog brons i flick-VM för juniorer i Japan.En helt ny laguppställning i flicklandslaget har tagit över stafettpinnen från förra årets framgångsrika team.
Sverige slutade totalt på två slag över par, samma resultat som Kanada och ett slag före titelförsvarande USA.

Skånskan - 10 timmar sedan

Förskola utsatt för skadegörelse

Vollsjö En sandlåda var söndersparkad, den nyplanterade kastanjen försvunnen och leksaker låg utspridda över gården.
Personal och barn på Trätofflans förskola i Vollsjö fick på måndagsmorgonen återigen se att någon eller några förstört deras saker.Förskolan har haft problem med skadegörelser i flera år.

Skånskan - 10 timmar sedan

Elev önskade livet av sin lärare

TRELLEBORG
15-åringen skrev till sin lärare att han hoppades att hon skulle bli våldtagen, att hon skulle dö precis som hela hennes familj.
Döms den nu åtalade eleven för ofredandet riskerar hans föräldrar att få betala skadestånd. Det var den 22 mars i år som den 15-årige Trelleborgseleven skickade ett mejl till sin lärare med följande innehåll: ”Hoppas du dör en långsam död din lilla hora.

Skånskan - 11 timmar sedan

Livslögn som barhäng

SCEN
Don’t worry, be happy
På scen: Fredrik Gunnarson och Tim Dahlberg
Regissör: Fredrik Gunnarson
Manus: Jörgen Dahlqvist
Scen: Bjärnum stadsteater söndagen den 17 juni 2018Scen/recension Ute i den ljumma kvällen möter skådespelaren/teaterdirektören Fredrik Gunnarson med en gladlynthet som synkas med den mjuka midsommargrönskan runt hans skapelse Bjärnum stadsteater.
Men inne i teaterdunklet ska snart spelas upp ett möte mellan en man och den lögn som torpederat hans förflutna. Där har Fredrik kastat lantisattributen och bytt till en urban skepnad.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tjuvar flydde vid upptäckt

STAFFANSTORP Fyra personer som försökte bryta sig in på en byggnadsplats vid Brågarpsvägen i Staffanstorp natten till lördag upptäcktes av vittnen som larmade polis.
När de fyra inbrottstjuvarna förstod de var avslöjade flydde de från platsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.