Skånskan > Nyheter

Wednesday, 17 October, 05:52

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igenEslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.fif(0)Bilarna kommer en efter en på Smålandsvägen, både från norr och söder.
Vid föreningstorget tittar någon enstaka bilförare nyfiket bort mot viadukten och verkar undra om Smålandsvägen är en öppen eller stängd gata.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sedan, Smålandsvägen, Marieholmsbanan, ERWP, Bilarna, Eslöv, Przydatek, Norregatan, Harjägersvägen, Bruksgatan, Hallberg, Smålandsvägens, Göran Hallberg, Marieholm

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, öppen, igen
Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

Nyan - 29 jun 18 kl. 19:02

Etapp av Ålandsvägen kan öppna nästa vecka

Vägarbetet på Ålandsvägen fortsätter enligt tidtabell, det säger arbetschefen Stefan Nordas. Från och med nästa vecka öppnas trafiken igen på vägavsnittet Köpmansgatan–Styrmansgatan.
”Det rullar väl på”.

YLE - 17 jan 15 kl. 19:02

Fyrtio år på landsvägen

- Jag är född i Nykarleby, men när jag växte upp flyttade familjen tre gånger till Sverige och tillbaka igen, berättar Leif Söderlund, numera pensionerad långtradarchaufför. Familjen Söderlund flyttade till Sverige på 1950-talet för att få bättre utkomst, men de stannade aldrig länge, utan flyttade tillbaka till hemstaden när hemlängtan blev för stark. Eftersom Leif var äldst av sju syskon så fick han också vara med om alla vistelserna i Sverige.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 06 jun 17 kl. 10:00

Vill pausa ombyggnaden av Ålandsvägen

Etapp två av ombyggnationen av Ålandsvägen bör skjutas upp. Det tycker Centern, Obunden samling och Ålands framtid i Mariehamn.

Under våren har ombyggnationen av Ålandsvägen pågått och ännu återstår arbete innan den första etappen, Norra Esplandgatan-Köpmansgatan, är helt färdigställt.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Nyan - 11 nov 16 kl. 12:53

”Omöjligt att bygga om Ålandsvägen vintertid”

I morgon skulle tiden för anbud egentligen ha gått ut för första etappen av nya Ålandsvägen.

Men nu skjuts upphandlingen på framtiden.
Som Nya Åland berättat valde majoriteten i infrastrukturnämnden på sitt senaste möte att gå emot tjänstemännen när anbudshandlingarna för första etappen skulle slås fast.

Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Hot förstör demokratin

Hot mot po­li­ti­ker har blivit ett växande pro­blem. FOI (To­tal­för­svarets forsk­nings­in­sti­tut) har på upp­drag av SKL (Sve­ri­ges Kom­muner och Lands­ting) kart­lagt hat och hot mot lo­kal­po­li­ti­ker un­der den gångna man­dat­pe­ri­oden. En all­var­lig ut­veck­ling kommer fram i rap­porten.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tom lokal kan bli e-sportbar i centrum

MALMÖ Kappa bar som är en e-sportrestaurang vill etablera sig i Malmö. Förhoppningen är att öppna i en lokal på Baltzarsgatan som ska kunna rymma 175 personer.Fastighetsägaren har nyligen lämnat in en ansökan om bygglov till stadsbyggnadskontoret.

Skånskan - 45 minuter sedan

Behålös tjej sextrakasserad

MALMÖ En gymnasieflicka har anmält att hon har blivit sexuellt trakasserad och diskriminerad av både elever och lärare på en Malmöskola.
Nu kräver diskrimineringsombudsmannen att få veta varför skolan inte agerade, trots att både rektorn och lärarna kände till vad flickan utsattes för.Bakom anmälan står flickans mamma, som uppger att dottern under två års tid varit utsatt för rasism, könsdiskriminering och sexuellt ofredande på gymnasieskolan i Malmö.

Skånskan - 45 minuter sedan

Fördubblat intresse för solenergi

Skurup Förra året installerades 31 anläggningar med solceller hos privatpersoner eller företag i kommunen.
Dubbelt så många som året innan.Intresset för solceller och solfångare ökar hela tiden, konstaterar energirådgivare Sara Östberg på Skurups kommun.

Skånskan - 45 minuter sedan

Solen lyser upp stationshuset

Västra Nöbbelöv En Skivarpsfamilj som köpte sommarstuga ihop bestämde sig för att installera solceller på taket.
– Det har vi inte ångrat. Det fungerar oklanderligt utan några som helst bekymmer, säger Sten Wemmert.

Skånskan - 45 minuter sedan

Här vill Arne Persson bygga femton villor

vikhög Byggmästare Arne Persson, grundare av Lödde Bygg, vill uppföra 15 villor mitt inne i det lilla fiskeläget Vikhög.
Han vill också bygga ett äldreboende med nio lägenheter för byns seniorer.– Det är en väldig efterfrågan, och det finns inga tomter i Löddeköpinge.

Skånskan - 8 timmar sedan

Redhawks vann CHL-gruppen

ISHOCKEY Malmö Redhawks fick utdelning i slutperi - Vi gör en helt okej match, säger Redhawkstränaren Peter Andersson.Båda lagen var klara för slutspel redan innan sista omgången. Det blev Redhawks som tog hem gruppsegern efter en stabil insats i Malmö Arena.

Skånskan - 8 timmar sedan

H65 Höör totalt överlägset i Boden

HANDBOLL Första stoppet under en vecka med nästan 800 mils resande.
Då imponerade H65 Höör och tog två odiskutabla SHE-poäng borta mot Boden, 30-16 (13-7).– Stabilt på alla sätt.

Skånskan - 8 timmar sedan

Historiskt maktskifte klart – nu tar SD över rodret

HÖRBY
Nu har Sverigedemokraterna gjort sig hemmastadda på fullmäktigetronen i Hörby. Johan Ohlin (SD) valdes till kommunfullmäktiges ordförande på tisdagskvällen. Mötet bjöd på dramatik i kubik, med flera voteringar, ajourneringar, krav proportionella val och verbala rallarsvingar från talarstolen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Berusad knivbeväpnad man på stationen

Lund Flera vittnen larmade polis efter att ha sett en knivbeväpnad man i 55-årsåldern på järnvägsstationen.Det var vid 17-tiden på tisdagen som polis kallades till Bantorget efter att allmänheten observerat en man med någon form av synligt farligt föremål på sig. Efter en stunds letande anträffades mannen på en perrong.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.