Skånskan > Nyheter

Monday, 17 December, 02:12

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igenEslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.fif(0)Bilarna kommer en efter en på Smålandsvägen, både från norr och söder.
Vid föreningstorget tittar någon enstaka bilförare nyfiket bort mot viadukten och verkar undra om Smålandsvägen är en öppen eller stängd gata.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sedan, Smålandsvägen, Marieholmsbanan, ERWP, Bilarna, Eslöv, Przydatek, Norregatan, Harjägersvägen, Bruksgatan, Hallberg, Smålandsvägens, Göran Hallberg, Marieholm

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, öppen, igen
Nyan - 19 nov 18 kl. 19:02

Kritiken mot Ålandsvägen i nämnden

Kantstenarna, trottoarplattorna och tjärasfalten från ombyggnaden av Ålandsvägen tas igen upp på infrastrukturnämndens möte på tisdag. Nu har projektchefen gett svar på kritiken mot ombyggnaden.
Ombyggnaden av Ålandsvägen kritiserades för för höga kostnader på fyra punkter: kantstenarna, trottoarplattorna, hanteringen av ytbeläggningen och sprängningar.

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

Nyan - 29 jun 18 kl. 19:02

Etapp av Ålandsvägen kan öppna nästa vecka

Vägarbetet på Ålandsvägen fortsätter enligt tidtabell, det säger arbetschefen Stefan Nordas. Från och med nästa vecka öppnas trafiken igen på vägavsnittet Köpmansgatan–Styrmansgatan.
”Det rullar väl på”.

YLE - 17 jan 15 kl. 19:02

Fyrtio år på landsvägen

- Jag är född i Nykarleby, men när jag växte upp flyttade familjen tre gånger till Sverige och tillbaka igen, berättar Leif Söderlund, numera pensionerad långtradarchaufför. Familjen Söderlund flyttade till Sverige på 1950-talet för att få bättre utkomst, men de stannade aldrig länge, utan flyttade tillbaka till hemstaden när hemlängtan blev för stark. Eftersom Leif var äldst av sju syskon så fick han också vara med om alla vistelserna i Sverige.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 06 jun 17 kl. 10:00

Vill pausa ombyggnaden av Ålandsvägen

Etapp två av ombyggnationen av Ålandsvägen bör skjutas upp. Det tycker Centern, Obunden samling och Ålands framtid i Mariehamn.

Under våren har ombyggnationen av Ålandsvägen pågått och ännu återstår arbete innan den första etappen, Norra Esplandgatan-Köpmansgatan, är helt färdigställt.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 21 nov 18 kl. 14:57

Ålandsvägen öppnas på söndag

Arbetet med en ombyggnad av Ålandsvägen etapp 2 på avsnittet Köpmansgatan-Ålandsplan är klart. Invigningen av helt nya Ålandsvägen hålls söndagen den 25.11 kl 13.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Nyan - 11 nov 16 kl. 12:53

”Omöjligt att bygga om Ålandsvägen vintertid”

I morgon skulle tiden för anbud egentligen ha gått ut för första etappen av nya Ålandsvägen.

Men nu skjuts upphandlingen på framtiden.
Som Nya Åland berättat valde majoriteten i infrastrukturnämnden på sitt senaste möte att gå emot tjänstemännen när anbudshandlingarna för första etappen skulle slås fast.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Larm om explosion på Censorsgatan

Vid 21.40-tiden kom ett SOS alarm om en smäll på Censorsgatan.Enligt larmet så ska en entré ha blivit skadad.

Skånskan - 6 timmar sedan

Bra insats trots förlust för IFK

HANDBOLL IFK Ystad kunde som väntat inte rubba mästarlaget IFK Kristianstad i söndagens ligamatch. Men Ystad föll med flaggan i topp, 24-27, efter en riktigt stark andra halvlek.Det såg riktigt illa ut länge för nykomlingen IFK Ystad som ställdes mot suveräna IFK Kristianstad inför en halvfull Ystad arena.

Skånskan - 6 timmar sedan

Kvinna och man döms efter slagsmål på krogar

Malmö Samhällstjänst respektive 9 månaders fängelse. Det blev resultatet för en 30-årig kvinna och en 42-årig man som ställt till med slagsmål på krogar i Malmö.Den första händelsen inträffade i januari 2016, då den nu 42-årige mannen åsamkade storbråk på Moriskan.

Skånskan - 7 timmar sedan

Se över grundlagen

När svenska folket gick och röstade den 9 september var det nog få som anade att vi mer än tre månader senare skulle sakna en funktionsduglig regering. Ännu färre kunde gissa sig till att vi skulle stå med en socialdemokratisk expeditionsregering som tvingas regera med en budget som formulerats av Moderaterna och Kristdemokraterna.
Läget är inte oproblematiskt även om Sverige fungerar även med dagens övergångsregering.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kli­matet har ett pris

Ef­ter kärva för­hand­lingar lyc­kades det för länderna vid FN:s kli­mat­mö­te i polska Ka­to­wi­ce att nå en överenskommelse. Mö­tet av­slu­tades med ju­bel, men det handlade nog inte bara om överenskommelsens in­ne­håll utan ock­så om möj­lig­heten att få åka hem för jul och ny­års­fi­ran­de.
Det kon­kreta re­sul­tatet av mö­tet är en re­gel­bok för hur Paris­av­talet från 2015 skall följas upp med kon­kreta åt­gärder.

Skånskan - 7 timmar sedan

En av­gö­ran­de vecka för att slippa ex­tra­val

Ef­ter att Ste­fan Löfven i fre­dags röstades ner som stats­mi­nis­ter­kan­di­dat träffade tal­mannen An­dre­as Norlen fö­re­trä­da­re för val­myn­dig­he­ten. Det var ett na­tur­ligt steg med tan­ke på svå­rig­heterna att få en lös­ning i re­ger­ings­frå­gan. Men bak­om mö­tet fanns för­stås ock­så av­sikten att skicka en tyd­lig sig­nal till par­tierna om att ett ex­tra­val väntar runt hörnet om de inte blir mer kon­struk­tiva än hit­tills.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tågtrafiken kan inte överleva på rost och röta

Försenade eller inställda tåg utgör vardagen för dem som väljer att ta tåget. Jag är lyckligtvis i den situationen att jag inte särskilt ofta behöver åka tåg. Men närstående och kollegor drabbas desto oftare och jag förstår deras frustration när tåg som inte kommer i tid eller är inställda komplicerar vardagen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Avicii-tavlan såld för 124 500 kronor

Musikhjälpen Fotografen Bingo Rimérs hyllning till Tim ”Avicii” Bergling såldes på söndagen.Tavlan, som är över tre meter lång, gjord i metall och målad med akrylfärg, har legat ute på Tradera sedan i onsdags. Vid 17.

Skånskan - 8 timmar sedan

Eslövs IK körde över Spårvägen

HANDBOLL Eslövs IK firade tredje advent i Brännkyrka-hallen. Det blev seger med förkrossande 38–19 mot ett helt lamslaget Spårvägens HF.Efter en trög start på allsvenskan har Eslövs damer börjat varva upp.

Skånskan - 9 timmar sedan

Behöver hjälp att lösa Tjörnarps- och Eslövsmord

Tjörnarp/Eslöv Polisens ”Kalla fall”-grupp i region Syd tillkännagav nyligen att de ska börja publicera uppgifter om olösta mord på sin hemsida i hopp om att få hjälp av allmänheten att lösa dem. Två av fallen som polisen nu publicerat uppgifter om rör mord som begåtts i Tjörnarp och Eslöv.Det ena fallet som polisen vill ha in uppgifter från allmänheten om är mordet på 60-åriga Solveig Hertzberg i Tjörnarp 2006.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.