Skånskan > Nyheter

Sunday, 19 August, 21:08

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igenEslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.fif(0)Bilarna kommer en efter en på Smålandsvägen, både från norr och söder.
Vid föreningstorget tittar någon enstaka bilförare nyfiket bort mot viadukten och verkar undra om Smålandsvägen är en öppen eller stängd gata.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sedan, Smålandsvägen, Marieholmsbanan, ERWP, Bilarna, Eslöv, Przydatek, Norregatan, Harjägersvägen, Bruksgatan, Hallberg, Smålandsvägens, Göran Hallberg, Marieholm

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, öppen, igen
Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

Nyan - 29 jun 18 kl. 19:02

Etapp av Ålandsvägen kan öppna nästa vecka

Vägarbetet på Ålandsvägen fortsätter enligt tidtabell, det säger arbetschefen Stefan Nordas. Från och med nästa vecka öppnas trafiken igen på vägavsnittet Köpmansgatan–Styrmansgatan.
”Det rullar väl på”.

YLE - 17 jan 15 kl. 19:02

Fyrtio år på landsvägen

- Jag är född i Nykarleby, men när jag växte upp flyttade familjen tre gånger till Sverige och tillbaka igen, berättar Leif Söderlund, numera pensionerad långtradarchaufför. Familjen Söderlund flyttade till Sverige på 1950-talet för att få bättre utkomst, men de stannade aldrig länge, utan flyttade tillbaka till hemstaden när hemlängtan blev för stark. Eftersom Leif var äldst av sju syskon så fick han också vara med om alla vistelserna i Sverige.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 06 jun 17 kl. 10:00

Vill pausa ombyggnaden av Ålandsvägen

Etapp två av ombyggnationen av Ålandsvägen bör skjutas upp. Det tycker Centern, Obunden samling och Ålands framtid i Mariehamn.

Under våren har ombyggnationen av Ålandsvägen pågått och ännu återstår arbete innan den första etappen, Norra Esplandgatan-Köpmansgatan, är helt färdigställt.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Nyan - 11 nov 16 kl. 12:53

”Omöjligt att bygga om Ålandsvägen vintertid”

I morgon skulle tiden för anbud egentligen ha gått ut för första etappen av nya Ålandsvägen.

Men nu skjuts upphandlingen på framtiden.
Som Nya Åland berättat valde majoriteten i infrastrukturnämnden på sitt senaste möte att gå emot tjänstemännen när anbudshandlingarna för första etappen skulle slås fast.

Nyan - 04 aug 17 kl. 15:57

Arbetet med Ålandsvägen fortsätter

På måndag den 7 augusti fortsätter arbetet med ombyggnaden av Ålandsvägen efter sommaruppehållet skriver Mariehamns stad i ett pressmeddelande. Nu ska trottoaren mellan Norragatan och Nygatan färdigställas och avsnittet Nygatan-Köpmansgatan byggs om. Ålandsvägen stängs av för genomfartstrafik mellan Nygatan och Köpmansgatan och korsningen vid Nygatan stängs av helt i inledningsskedet.

Nyan - 16 feb 18 kl. 18:55

Ålandsvägen till nämnden i mars

Redovisningen för den första etappen av ombyggnaden av Ålandsvägen är snart klar. Slutrapporten blir offentlig om ett par veckor.
Diskussionerna kring projektet Ålandsvägen har varit livliga och det har spekulerats mycket kring hur projektpengarna egentligen har använts.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Flera försvarstabbar när LB07 föll stort

FOTBOLL Nästjumbon LB07 har det minst sagt tungt i Damallsvenskan där femte raka förlusten kom efter 2-5 (1-2) borta mot Linköpings FC.– Fem insläppta mål och två rena bjudningar kan aldrig vara godkänt, suckade tränare Otto Persson.
– Vi måste kunna försvara oss som kollektiv och individuellt.

Skånskan - 1 timme sedan

Fotbollsfest när hela Eslövs BK samlades

Eslöv Samtliga av Eslövs BKs lag samlades på Husarängens idrottsplats när Fotbollens dag firades i lördags.– Man håller sig mycket till sitt eget lag. Vi kände att vi behöver skapa klubbkänsla, berättar Anna Pettersson från Eslövs BK på lördagen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Succé för Eslövsamatör i Masters

GOLF Ludvig Åberg var en orädd debutant i årets Nordea Masters.
– Det kändes jäkligt kul, säger 18-åringen från Eslöv, som slutade på 34:a plats och blev bäste amatör.Fem svenska amatörer fick chansen att spela Sveriges enda proffstävling på Europatouren.

Skånskan - 4 timmar sedan

Här skördas det till häst

Stubbarp En dunkande skördetröska, flugor som surrar och doft från mat. Det var en tidlös sommardag på Stubbarp i lördags.I helgen var det dags för den årliga skördefesten på Stubbarps gård utanför Slimminge.

Skånskan - 4 timmar sedan

Barnens uppfinnarlusta uppmuntras

Malmö Bli uppfinnare för en dag är namnet på de samlingar som varje söndag under hösten äger rum i Teknikens och sjöfartens hus, Malmö museer.
Bakom satsningen står ett gäng eldsjälar från Malmö uppfinnarförening, Muff, som vill främja barns och ungdomars teknikintresse.– Vissa av deltagarna har kommit på varje träff i ett halvår.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kofi Annan stats­man med stark in­te­gri­tet

FN:s ti­digare ge­ne­ral­sek­re­te­ra­re Kofi Annan dog i lör­dags, 80 år gam­mal. Han var inte oom­stridd, men högt res­pek­te­rad av näs­tan alla.
2001 fick han Nobels freds­pris, delat med den or­ga­ni­sa­tion han ledde i tio år (1997-2006) för ar­be­tet med att skapa ”en bättre or­ga­ni­se­rad och fred­ligare värld”.

Skånskan - 7 timmar sedan

Två bilar i krock

Staffanstorp Två bilar har kolliderat i korsningen väg 108 och väg 11 vid Staffanstorp. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.
Tre personer ska befinna sig i de båda bilarna men det är ännu oklart om någon skadats.

Skånskan - 8 timmar sedan

Lantlig idyll fick storstadspuls

Ännu år 1940 var det en lantlig karaktär – eller idyll, om man så vill- över området i väster mellan S:t Johannesgatan och Smedjegatan. På kartan var det markerat som ett grönt stråk. Vid hörnet av S:t Johannesgatan och Rådmansgatan, dåvarande Pildammsvägen, låg ett koloniområde.

Skånskan - 8 timmar sedan

Malmedalsveckan inleddes i helgen

Malmö I helgen inleddes Malmedalsveckan i Rosengård. Den politiska festivalen pågår i nio dagar. Samtliga riksdagspartier är inbjudna till Malmedalsveckan och alla kommer också att få sin egen dag, alltså som under Almedalsveckan på Gotland.

Skånskan - 9 timmar sedan

Polisen söker män efter rån mot guldbutik

Malmö Två män söks av polis efter ett rån mot en guldbutik under söndagen. Det var strax före klockan 11 som två okända gärningsmän var inne i butiken i köpcentret Mobilia. En ordningsvakt ska ha sprungit efter de misstänkta rånarna när de lämnade platsen, men förgäves.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.