Skånskan > Nyheter

Sunday, 17 February, 19:34

Skånskan - 14 nov 16 kl. 15:04

Smålandsvägen öppen igenEslöv Sedan i början av mars i år har billister fått vända på Smålandsvägen, som har byggts om under arbetet med Marieholmsbanan.
Nu har den nybyggda viadukten öppnats för bilar. ERWP.fif(0)Bilarna kommer en efter en på Smålandsvägen, både från norr och söder.
Vid föreningstorget tittar någon enstaka bilförare nyfiket bort mot viadukten och verkar undra om Smålandsvägen är en öppen eller stängd gata.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sedan, Smålandsvägen, Marieholmsbanan, ERWP, Bilarna, Eslöv, Przydatek, Norregatan, Harjägersvägen, Bruksgatan, Hallberg, Smålandsvägens, Göran Hallberg, Marieholm

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smålandsvägen, öppen, igen
Nyan - 19 nov 18 kl. 19:02

Kritiken mot Ålandsvägen i nämnden

Kantstenarna, trottoarplattorna och tjärasfalten från ombyggnaden av Ålandsvägen tas igen upp på infrastrukturnämndens möte på tisdag. Nu har projektchefen gett svar på kritiken mot ombyggnaden.
Ombyggnaden av Ålandsvägen kritiserades för för höga kostnader på fyra punkter: kantstenarna, trottoarplattorna, hanteringen av ytbeläggningen och sprängningar.

Skånskan - 29 feb 16 kl. 06:00

Smålandsvägen stängs den 7 mars

ESLÖV 7 mars är Trafikverkets byggstart för Marieholmsbanan i Eslöv och då stängs Smålandsvägen av.
Tågbanan måste vara klar till 11 december då Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. Annars finns risk att man får vänta ett år på att åka pågatåg från Eslöv till Teckomatorp och vidare mot Helsingborg.

Nyan - 29 jun 18 kl. 19:02

Etapp av Ålandsvägen kan öppna nästa vecka

Vägarbetet på Ålandsvägen fortsätter enligt tidtabell, det säger arbetschefen Stefan Nordas. Från och med nästa vecka öppnas trafiken igen på vägavsnittet Köpmansgatan–Styrmansgatan.
”Det rullar väl på”.

YLE - 17 jan 15 kl. 19:02

Fyrtio år på landsvägen

- Jag är född i Nykarleby, men när jag växte upp flyttade familjen tre gånger till Sverige och tillbaka igen, berättar Leif Söderlund, numera pensionerad långtradarchaufför. Familjen Söderlund flyttade till Sverige på 1950-talet för att få bättre utkomst, men de stannade aldrig länge, utan flyttade tillbaka till hemstaden när hemlängtan blev för stark. Eftersom Leif var äldst av sju syskon så fick han också vara med om alla vistelserna i Sverige.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Vägtunnel gjuts på plats under Smålandsvägen

Eslöv Smålandsvägen har varit avstängd för trafik sedan i början av mars.
Om ett par veckor stängs även Norregatan.
Under tiden arbetar Sveab med att gjuta de båda järnvägsbroar som ska låta bilar, cyklar och gående slippa bomfällning i framtiden.

Nyan - 06 jun 17 kl. 10:00

Vill pausa ombyggnaden av Ålandsvägen

Etapp två av ombyggnationen av Ålandsvägen bör skjutas upp. Det tycker Centern, Obunden samling och Ålands framtid i Mariehamn.

Under våren har ombyggnationen av Ålandsvägen pågått och ännu återstår arbete innan den första etappen, Norra Esplandgatan-Köpmansgatan, är helt färdigställt.

Nyan - 16 nov 16 kl. 15:03

Arbetet med Ålandsvägen kan inledas i mars

Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen. Det innebär att arbetet nu kan ges ut på entreprenad.
Infrastrukturnämnden har godkänt anbudshandlingarna gällande renoveringen och ombyggnadsarbetet av Ålandsvägen.

Nyan - 21 nov 18 kl. 14:57

Ålandsvägen öppnas på söndag

Arbetet med en ombyggnad av Ålandsvägen etapp 2 på avsnittet Köpmansgatan-Ålandsplan är klart. Invigningen av helt nya Ålandsvägen hålls söndagen den 25.11 kl 13.

Nyan - 19 dec 18 kl. 06:00

”Konstig debatt om Ålandsvägen”

”Det har varit ett konstigt debattklimat i Mariehamn”.
Det sade infrastrukturdirektör Kai Söderlund när han på tisdagskvällen pratade om den första etappen av Ålandsvägenbygget för stadsfullmäktige. Rapporten, som gått via infrastrukturnämnden samt stadsstyrelsen, presenterades i går för stadsfullmäktige.

Nyan - 20 okt 16 kl. 07:13

Ålandsvägen skjuts upp

Arbetet med att bygga om Ålandsvägen i Mariehamn inleds först nästa höst.

Majoriteten i stadens infrastrukturnämnd vill freda gatan över sommaren.
Det blev återremiss då infrastrukturnämnden i förrgår hade Ålandsvägen på dagordningen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

P-förbud på Kvarngatan

ESLÖV Under måndagen utökar Eslövs kommun parkeringsförbudet för bilar till att gälla en adress på Kvarngatan. Anledningen är att det pågår arbeten med en lift där..

Skånskan - 30 minuter sedan

Fängelse för körkortslös

ESLÖV Upprepade gånger har den 37-åriga kvinnan kört bil trots att hon saknar körkort. Hon har dömts för detta fem gånger på ett år. I augusti och november förra året åkte hon fast ytterligare två gånger, på väg 1261 och väg 17 inom Eslövs kommun.

Skånskan - 45 minuter sedan

Grillare orsakade gaslarm

Malmö Strax efter klockan sex på söndagseftermiddagen utrymdes matvarubutiken på Kronprinsen på grund av ett gaslarm.Larmet om gaslukt i butiken kom 18.10.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Livet är inte perfekt, varför ska en låt då vara det?

I helgen spelade Mariam Wallentin dubbelt upp i Malmö – dels som Mariam the Believer och dels med Wildbirds & Peacedrums i det av Nathan Larson kurerade Dream Music Two på Malmö Live..

Skånskan - 4 timmar sedan

Både hemskt och tryggt på Kulturen

LUND Lagom till sportlovet inviger Kulturen i Lund sin nya lekutställning Hans och Greta.
Här blir det både roligt och lite hemskt.I häxans pepparkakshus är det mörkt och skrämmande men barnen kan snabbt förflytta sig till utställningens ljusare och tryggare del, krypa in i björnidet i skogen eller torpet som var Hans och Gretas hem.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sökte två jobb i månaden

ESLÖV En arbetslös 20-årig kvinna har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag. Anledningen är att hon redovisat att hon bara sökte sex jobb på tre månader. Därmed bedömer socialtjänsten att hon inte har varit aktivt arbetssökande, vilket är ett krav för att få pengar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Mamma fick ta smällen

ESLÖV En kvinna i Eslövs kommun har ansökt om socialbidrag – men inte åt sig själv utan för att kunna betala sin mamma.
Kvinnan låg inlagd på sjukhus och under tiden tog hennes mamma hand om kostnader för flytt, magasinering, medicinering och läkarvård.
När kvinnan tillfrisknat sökte hon ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten för att kunna betala tillbaka till mamman.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tillfällig bro på plats i Hjärup

Hjärup Efter tre timmars hårt arbete under natten till söndagen stod en tillfällig bro på plats på Vragerupsvägen i Hjärup.Brolanseringen var ett led i arbetet med en fyrspårig järnväg mellan Malmö och Lund. – Bron kommer fungera som passage över järnvägsspåren och beräknas öppna för trafik i april.

Skånskan - 6 timmar sedan

Spritsmugglare inför rätta

Malmö 33 liter sprit, 74 liter vin och 435,6 liter öl. Så mycket hävdar en 55-årig man att han inhandlat för eget bruk och transporterat över bron in i Sverige.
Men Tullverket ansåg att mängden överskred gränserna.

Skånskan - 6 timmar sedan

19-åring slog sönder tv

Malmö 19-åringen slog sönder en tv-monitor och en glasruta i förvaltningsrättens reception på Kalendegatan i slutet av november 2017. Drygt ett år senare ställs han inför rätta misstänkt för skadegörelse.
Mannen erkänner att det var han som krossade monitorn och glasrutan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.