SvD > Nyheter

Thursday, 24 January, 07:14

SvD - 10 nov 16 kl. 21:16

Försvaret pressar regeringen att stoppa ryska gasplanerFörsvarsmakten sätter ökat tryck på regeringen att stoppa den ryska gasjätten Gazproms planer på att lagra rör i Slite hamn med hänsyn till rikets säkerhet, erfar SvD. Ett sätt kan vara att kompensera region Gotland ekonomiskt för uteblivna intäkter..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Gazproms, Slite, SvD, Gotland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaret, pressar, regeringenatt , stoppa, ryska, gasplaner
SR - 13 mar 15 kl. 16:45

Nu vill regeringen stoppa läckorna

Efter turbulensen i relationerna med Saudiarabien i veckan vill regeringen stoppa läckorna till media. Ekot har tagit del av ett internt mejl i regeringskansliet där statsminister Stefan Löfvens närmaste medarbetare tar upp oron över läckorna och meddelar att frågan kommer att diskuteras på ett möte i regeringen på måndag..

DN - 08 sep 16 kl. 13:17

Borgerliga pressar regeringen om gasledningen

Utrikesminister Margot Wallström (S) underkänner Kristdemokraternas påstående att FN-stadgan skulle kunna användas för att stoppa planerna på en andra rysk gasledning i Östersjön. Samtidigt pekade hon ut de borgerligas godkännande av den första gasledningen som en försvårande omständighet..

HBL - 27 feb 14 kl. 16:57

Biaudet pressar regeringen i samefrågan

Minoritetsombudsmannen Eva Biaudet uppmanar regeringen att snabbt ratificera ILO-konventionen som ska skydda ursprungsbefolkningar. Det handlar inte om att ge samerna nya rättigheter, utan om att trygga de nuvarande, säger hon.I Finland har ratificeringen debatterats i tjugofem år, utan resultat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så ska regeringen stoppa terroresor

Redan under tisdagen kom uppgifterna om att den svenska regeringen funderar på en lagändring som i framtiden ska hindra terrorresor – och nu på torsdagsmorgonen bekräftas det av en debattartikel i Dagens Nyheter. Det är de båda socialdemokratiska ministrarna Anders Ygeman, inrikesminister, och Morgan Johansson, justitieminister, som tillsammans skriver att det ska bli hårdare tag.Bild: TT
Allra mest gäller det att stoppa personer som reser iväg för att strida för IS, något som cirka 300 svenskar gjort enligt Säpos bedömningar.

DI - 05 okt 17 kl. 22:52

Oppositionen pressar regeringen i hamnkonflikten

Hamnkonflikten i Göteborg får oppositionen att gå till nytt angrepp på regeringen. Om inte regeringen skyndar på och breddar sin nya utredning hotar Liberalerna med att agera i riksdagen för att öka pressen på regeringen, som å sin sida varnar för risk för krig på arbetsmarknaden..

Regeringen - 19 mar 15 kl. 08:55

Regeringen beslutade om nya ubåtar

Regeringen beslutade i dag att Försvarsmakten får beställa två nya ubåtar. De nya ubåtarna ska levereras före 2022 och säkerställer samtidigt att Sverige har avancerad ubåtsteknik tillgänglig bortom 2030.

Pressmeddelande: Två nya ubåtar till försvaret
Artikel: Regeringen beslutar om nya ubåtar

Försvarsdepartementet, 19 mars 2015.

Politikerbloggen - 28 mar 11 kl. 16:02

KD PRESSAR Regeringen för långsam med sjukförsäkringen

KD:S SJUKFÖRSÄKRING. Kristdemokraterna anser att det tagit för lång tid för socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) att presentera förbättringar i sjukförsäkringen. Nu listar KD fem egna krav.

Expressen - 08 apr 11 kl. 14:34

Så ska regeringen stoppa tågkaoset

Regeringen vill stoppa tågkaoset - med 800 miljoner kronor till Trafikverket. Satsningen presenterades på fredagseftermiddagen. - Vi har haft två bistra vintrar och det har väckt berättigade frågor av hur det fungerar, sa statsminister Fredrik Reinfeldt.

DI - 15 jun 11 kl. 10:45

Så vill regeringen stoppa den dolda insiderhandeln

Regeringen har gett Finansinspektionen i uppdrag att utreda om det behövs en ny anmälningsskyldighet för aktier inom kapitalförsäkringar. Syftet är att stoppa den dolda insiderhandeln..

DI - 22 okt 13 kl. 14:24

Swedbanks vd pressar regeringen

I en intervju med di.se förklarar Swedbanks vd Michael Wolf varför banken höjt marginalerna mot företag. Han vädjar också till regeringen att avreglera bostadsmarknaden för att öka utbudet av bostäder.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.