Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 21 February, 08:27

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning! Här listar vi ett antal miljöorganisationer och initiativ som du kan bli en del av.  Fältbiologerna - Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund med lokalföreningar över hela landet.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Friends, Earth, Sverige, Latinamerika, Afrika, Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna, Free Sverige, PUSH Sverige, Power Shift, Cross Sweden, Green Cross International, MinKampanj, Svenska Ekodemikers, SMB, Supermiljöbloggen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan du engageradig i , miljökampen
DN - 22 sep 13 kl. 08:29

S vill sätta fart på miljökampen

Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna. Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.
- Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång. - Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 07:36

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna. De menar att Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.

YLE - 27 maj 15 kl. 04:37

Umeå kan bli miljöhuvudstad

För andra året i rad är Umeå med i kampen om att bli Europas miljöhuvudstad. Nu har Umeå kommun siktet inställt på huvudstadsåret 2017. I flera år har Umeå satsat på att bli en hållbar kommun men det är först på senare tid som arbetet intensifierats.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 06:30

Nu trappar piratjägarna upp kampen

Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd för Pirate Bay-målet. Domen i Svea hovrätt gäller. Nu ser kampen ut att hårdna mellan upphovsrättssidan och fildelningsförespråkarna.

BT - 04 mar 14 kl. 08:38

Det bör kosta mer att smutsa ner vår miljö

Rättspolitiken är ett av de prioriterade områdena för regeringen. Målsättningen är att fler brott ska förebyggas, klaras upp och lagföras. Regeringen har sett till att öka antalet poliser, öka insatserna mot organiserad brottslighet och skärpt straffen.

Uppsalanyheter.se - 06 okt 14 kl. 08:11

Sara tar kampen mot spridning av HIV

Musikhjälpen: Många svenskar engagerar sig varje år i Musikhjälpen. I år placeras glasburen med de tre programledarna på Stora Torget i Uppsala och vi träffade engagerade Sara Sundlo som förra året bland annat cyklade 61 mil för att uppmärksamma evenemanget.Många svenskar engagerar sig varje år i Musikhjälpen.

Dagen - 08 mar 11 kl. 03:00

Kampen för kvinnan är inte över

Trots att jämställdheten kommit långt i Sverige behövs en kamp för kvinnors situation både i Sverige och utomlands. Den behövs även i kyrkan.

På internationella kvinnodagen kan man fråga sig om kvinnorörelsen behövs i ett Sverige som kommit så långt vad gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter?

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 17 feb 17 kl. 09:43

SJ storsatsar på nya snabbtåg

30 nya snabbtåg kommer börja rulla på svenska järnvägar. Ett ökat intresse för tågresande har tillsammans med ekonomiska vinster lett till att SJ nu investerar i ett 30-tal nya snabbtåg, skriver Svt Nyheter. Förutom de nya tågen ingår en tidigare planerad ombyggnad av X2000-tågen och en upprustning av nattågen.

Supermiljöbloggen - 16 feb 17 kl. 12:24

Fi: ”Nästa steg måste vara klimaträttvisa”

"Det klimatpolitiska ramverk som regeringen föreslår är ett välkommet och internationellt sett radikalt grepp med mycket och bra sakinnehåll. Det är också smickrande för Sveriges riksdag, med undantag för Sverigedemokraterna, att enigheten råder så brett", skriver Feministiskt initiativs Miljö- och klimatpolitiska talesperson Adam Hjort idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Tyvärr berör det klimatpolitiska ramverket dock bara en tredjedel av de 100 miljoner ton koldioxidekvivalenter som släppts ut varje år på grund av det som kallas ”inhemsk slutlig användning”, det vill säga konsumtion.

Supermiljöbloggen - 13 feb 17 kl. 21:07

EU måste stänga alla kolkraftverk innan 2030 för att klara Parisavtalet

Ny studie visar att EU:s utsläppsmål kommer överskridas kraftigt om inte kolet fasas ut de kommande femton åren. Forskare vid tankekedjan Climate Analyst har kommit fram till att alla kolkraftverk i EU måste stängas senast 2030, skriver The Guardian. Om inte detta sker är chanserna för EU att hålla sin del av Parisavtalet obefintliga.

Supermiljöbloggen - 13 feb 17 kl. 20:15

Förnybar energi växer snabbast i Europa

2016 var ett bra år för ren energi i Europa. Närmare 90 procent av ny energi kom från förnybara källor. Totalt installerades 24.

Supermiljöbloggen - 10 feb 17 kl. 13:46

Bankerna som fortfarande investerar i Dakota Access Pipeline

Nu har Nordea bestämt sig för att divestera ur den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline, men fler svenska banker har investeringar i projektet. Så här mycket har svenska banker investerat i Dakota Access Pipeline: Nordea: 359 miljoner kronor  Beslutat sig för att divestera, alltså dra ur sina investeringar Swedbank: 39 miljoner kronor Länsförsäkringar: 31 miljoner kronor Skandia: 23 miljoner kronor Handelsbanken: 22 miljoner kronor Danske Bank: 11 miljoner kronor SEB: 100 000 kronor Är du kund i någon av bankerna? Hör av dig till dem och visa ditt missnöje!

Supermiljöbloggen - 09 feb 17 kl. 09:47

Dakota Access Pipeline ska byggas klart – Nordea drar sig ur

Amerikanska myndigheter har meddelat att den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline ska fortsätta byggas. Miljökonsekvensutredningen ska inte slutföras, utan byggandet kan fortsätta omedelbart. På grund av detta säljer nu storbanken Nordea sitt indirekta innehav i oljeledningen.

Supermiljöbloggen - 09 feb 17 kl. 07:39

Storföretagens nya mål – nollutsläpp till 2030

14 storföretag har beslutat att deras egna verksamheter ska bli fossilfria till 2030, skriver Hagainitiativet i ett pressmeddelande. Företagskoalitionen Hagainitiativets ambition är att visa att minskad klimatpåverkan kan gå hand i hand med ökad lönsamhet. Det är ett unikt beslut vi har fattat och jag är stolt över att kunna presentera våra nya mål.

Supermiljöbloggen - 08 feb 17 kl. 21:08

”I skogen hörs inte din röst”

"Om skogen utanför ditt fönster håller på att huggas ner är det inte mycket du kan göra för att stoppa det. Trots att vi lever i ett demokratiskt land väger inte skogsindustrins och allmänhetens röst lika tungt när det handlar om våra skogar. Det blir tydligt i dokumentärserien ”Det var en gång en skog” som publicerar sitt tredje avsnitt i dag", skriver skaparen bakom serien Petra Mattsson i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 13:23

Kina avbryter planerna på 103 nya kolkraftverk

Kina avbryter planerna på 103 nya kolkraftverk som planerades eller var under konstruktion. Detta betyder att en planerad kapacitet 120 gigawatt – mer än dubbelt så mycket som Tysklands kolkraft – tas bort, skrev New Tork Times i januari.  Anledningarna till att Kina avbryta planerna är för att undvika överproduktion och för att minska användningen av det smutsiga kolet, enligt vad den kinesiska regeringen själv uppger.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.