Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 25 April, 06:40

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning! Här listar vi ett antal miljöorganisationer och initiativ som du kan bli en del av.  Fältbiologerna - Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund med lokalföreningar över hela landet.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Friends, Earth, Sverige, Latinamerika, Afrika, Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna, Free Sverige, PUSH Sverige, Power Shift, Cross Sweden, Green Cross International, MinKampanj, Svenska Ekodemikers, SMB, Supermiljöbloggen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan du engageradig i , miljökampen
DN - 22 sep 13 kl. 08:29

S vill sätta fart på miljökampen

Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna. Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.
- Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång. - Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 07:36

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna. De menar att Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.

YLE - 27 maj 15 kl. 04:37

Umeå kan bli miljöhuvudstad

För andra året i rad är Umeå med i kampen om att bli Europas miljöhuvudstad. Nu har Umeå kommun siktet inställt på huvudstadsåret 2017. I flera år har Umeå satsat på att bli en hållbar kommun men det är först på senare tid som arbetet intensifierats.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 06:30

Nu trappar piratjägarna upp kampen

Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd för Pirate Bay-målet. Domen i Svea hovrätt gäller. Nu ser kampen ut att hårdna mellan upphovsrättssidan och fildelningsförespråkarna.

BT - 04 mar 14 kl. 08:38

Det bör kosta mer att smutsa ner vår miljö

Rättspolitiken är ett av de prioriterade områdena för regeringen. Målsättningen är att fler brott ska förebyggas, klaras upp och lagföras. Regeringen har sett till att öka antalet poliser, öka insatserna mot organiserad brottslighet och skärpt straffen.

Uppsalanyheter.se - 06 okt 14 kl. 08:11

Sara tar kampen mot spridning av HIV

Musikhjälpen: Många svenskar engagerar sig varje år i Musikhjälpen. I år placeras glasburen med de tre programledarna på Stora Torget i Uppsala och vi träffade engagerade Sara Sundlo som förra året bland annat cyklade 61 mil för att uppmärksamma evenemanget.Många svenskar engagerar sig varje år i Musikhjälpen.

Dagen - 08 mar 11 kl. 03:00

Kampen för kvinnan är inte över

Trots att jämställdheten kommit långt i Sverige behövs en kamp för kvinnors situation både i Sverige och utomlands. Den behövs även i kyrkan.

På internationella kvinnodagen kan man fråga sig om kvinnorörelsen behövs i ett Sverige som kommit så långt vad gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter?

Skånskan - 20 apr 17 kl. 10:46

Kampen mot cancer fortsätter

SVEDALA Vännerna Markus Lindberg och Rasmus Dahl fortsätter att engagera sig i Ung cancer. Deras engagemang har blivit ett sätt för dem att hedra Rasmus fru Sophie som gick bort i cancer 2012. ERWP.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 14:30

Allt fler storföretag ansluter sig till cirkulär ekonomi

H&M lanserar vision om att bli cirkulära. Och de är inte ensamma bland klädföretag om att återanvända och återvinna. H&M meddelade i början av april att de har som mål att till 2030 endast använda återvunnet eller annat hållbart material i sina produkter.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 17:01

Idag är Jordens dag

Idag är Jordens dag, och Earth Day Network har lanserat en kampanj för miljö- och klimatkunnighet. Samtidigt har March for Science gått av stapeln. Efter #fakenews och faktaresistens behövde många en dag tillägnat fakta och kunskap.

Supermiljöbloggen - 21 apr 17 kl. 12:57

”Vi har skapat ett nytt monster som måste födas”

"Ju mer desto bättre! Vi har skapat ett nytt monster som måste födas, allt medan elföretagen och regeringen gemensamt skålar med ett rungande 'Kapitalismen FTW!' innan de med gott samvete slänger plastglasen med resten av skräpet", skriver Daniel Hånberg Alonso som startat tankesmedjan Unanimous som svar på konsumtionssamhället.

Supermiljöbloggen - 21 apr 17 kl. 10:05

Energiöverenskommelsen – Förnybart och kärnkraft på agendan

Mer förnybart och längre livstid för kärnkraftverk. Det innehåller den proposition som Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna kom överens om igår. I linje med vad som bestämdes under energiöverenskommelsen i juni förra året, la  Regeringen tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna en proposition till förlängning av det svenska elcertifikatssystemet.

Supermiljöbloggen - 21 apr 17 kl. 06:07

Går korallrevens massdöd att stoppa?

Forskare vill hjälpa korallerna i världens rev att klimatanpassa sig. Genom att forska fram värmetåliga alger som kan leva i symbios med de känsliga korallerna hoppas man kunna hjälpa dem att återhämta sig.  Det finns idag många hot mot världens korallrev.

Supermiljöbloggen - 20 apr 17 kl. 22:46

Hemköp inför pantsystem för plastpåsar

Ny satsning ska minska svenskarnas plastanvändande.  Idag används 80 plastpåsar per person och år i Sverige, något som nu Hemköp vill ändra på. Det nya pantsystemet kommer till en början testas i ett pilotprojekt i en butik vid Torsplan i Stockholm, enligt ett pressmeddelande.

Supermiljöbloggen - 19 apr 17 kl. 15:53

Lokala klimatinitiativ får 1,2 miljarder

I vårbudgeten skjuter regeringen till 500 miljoner extra till Klimatklivet. Totalt betyder det att 1,2 miljarder i år går till lokala investeringar i klimatåtgärder. Inom Klimatklivet kan kommuner, städer, skolor eller organisationer söka bidrag till lokala klimatåtgärder.

Supermiljöbloggen - 18 apr 17 kl. 23:36

Regeringen inför nya mått på välstånd – för att säkra miljön

Vårbudgeten som presenterades igår innehåller helt nya välfärdsmått. Miljömässiga och sociala indikatorer ska komplettera det blinda tillväxtfokuset.  Idag mäts mänsklighetens välstånd ofta i strikt ekonomiska termer, vanligtvis BNP.

Supermiljöbloggen - 18 apr 17 kl. 12:32

Fossiljättarna Exxon, Shell och BP går emot Trump – vill behålla Parisavtalet

Idag samlas Donald Trumps rådgivare för att diskutera USA:s framtid i klimatavtalet från Paris. Trots att presidenten själv har uttryckt ovilja mot avtalet möter han nu motstånd från ett mycket otippat håll. Trump-administrationens inställning till det 197 länder starka klimatavtalet har länge varit tydlig (usch och fy för klimatpolicy), men sedan presidentvalet i november har det inte gjorts några större uttalanden på området.

Supermiljöbloggen - 17 apr 17 kl. 18:06

Renar får allt svårare att hitta mat

Klimatförändringarna är inte något som kanske kommer i framtiden, de är redan här. Renarna får allt svårare att hitta mat när temperaturen varierar i takt med att klimatet förändras.  Minus trettiosju grader ena dagen, plus åtta nästa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.