Supermiljöbloggen > Nyheter

Wednesday, 24 May, 02:27

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning! Här listar vi ett antal miljöorganisationer och initiativ som du kan bli en del av.  Fältbiologerna - Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund med lokalföreningar över hela landet.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Friends, Earth, Sverige, Latinamerika, Afrika, Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna, Free Sverige, PUSH Sverige, Power Shift, Cross Sweden, Green Cross International, MinKampanj, Svenska Ekodemikers, SMB, Supermiljöbloggen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan du engageradig i , miljökampen
Helsingborgs Dagblad - Igår: 15:34

Al Gore tar miljökampen vidare

Al Gore kommer aldrig att ge upp kampen mot miljöförstöringen. Trots att han menar att världen aldrig har varit i större fara än nu, vägrar han att känna förtvivlan. – Vi har varit med om tuffa strider förr, mot apartheid och rasdiskriminering och för h.

GöteborgsPosten - Igår: 15:35

Al Gore tar miljökampen vidare

Al Gore kommer aldrig att ge upp kampen mot miljöförstöringen. Trots att han menar att världen aldrig har varit i större fara än nu, vägrar han att känna förtvivlan..

DN - 22 sep 13 kl. 08:29

S vill sätta fart på miljökampen

Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna. Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna..

Aftonbladet - 26 apr 17 kl. 04:00

Vi vägrar låta Trump rasera miljökampen

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.
- Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång. - Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 07:36

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna. De menar att Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.

YLE - 27 maj 15 kl. 04:37

Umeå kan bli miljöhuvudstad

För andra året i rad är Umeå med i kampen om att bli Europas miljöhuvudstad. Nu har Umeå kommun siktet inställt på huvudstadsåret 2017. I flera år har Umeå satsat på att bli en hållbar kommun men det är först på senare tid som arbetet intensifierats.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 06:30

Nu trappar piratjägarna upp kampen

Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd för Pirate Bay-målet. Domen i Svea hovrätt gäller. Nu ser kampen ut att hårdna mellan upphovsrättssidan och fildelningsförespråkarna.

BT - 04 mar 14 kl. 08:38

Det bör kosta mer att smutsa ner vår miljö

Rättspolitiken är ett av de prioriterade områdena för regeringen. Målsättningen är att fler brott ska förebyggas, klaras upp och lagföras. Regeringen har sett till att öka antalet poliser, öka insatserna mot organiserad brottslighet och skärpt straffen.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 15 timmar sedan

Nu ska Schweiz bli 100 procent förnybart

Efter en folkomröstning står det klart att Schweiz kommer att satsa på en förnybar framtid. Resultatet från omröstningen är bindande och innebär att landets energipolitik ska stöpas om till fördel för miljövänliga energialternativ. I söndags var det dags för schweiziska väljare att säga sitt om regeringens förslag för ett förnybart energisystem.

Supermiljöbloggen - 18 timmar sedan

Framtidens boende byggt av framtidens byggarbetare

Det klimatsmarta boendet, byggt av gymnasieungdomar, är nu till salu. Projektet har också gjort att fler söker sig till bygg-programmet. Elever på Alströmersgymnasiets bygg- och elprogram i Allingsås, har byggt CO2mpakt-huset som en del i sin praktik.

Supermiljöbloggen - Igår: 09:15

Rockströms plan: Global Carbon Law ska stoppa utsläppen

Ny forskning visar att halvering av utsläppen var tionde år krävs för att hejda den globala uppvärmningen.  Hotet om klimatförändringar är allvarligare än någonsin, men trots detta görs alldeles för lite för att lyckas nå målen i Parisavtalet. I tidningen Science presenterar nu en internationell grupp forskare under ledning av svenska klimatkändisen Johan Rockström en lättförståelig guide till hur omställningen till en fossilfri världsekonomi kan gå till.

Supermiljöbloggen - 19 maj 17 kl. 08:19

Hagi & Westby: ”Det är dags för klimatanpassning”

"Om det finns något vi i Sverige kunnat lita på att vi har, är det rent dricksvatten direkt från kranen. Detta kan vi dock inte räkna med i framtiden. Redan under 2016 kom det rapporter om att grundvattennivåerna låg på en rekordlåg nivå", skriver Klara Westby, språkrör Gröna Studenter och Mona Hagi, Miljöpolitisk taleperson Grön Ungdom idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

Supermiljöbloggen - 17 maj 17 kl. 13:25

Nytt EU-förslag ska halvera matsvinnet till 2030

Förenklade livsmedelsdonationer och tydligare besked kring bäst-före-datum. Det röstade EU-parlamentet ja till under gårdagen.  EU-parlamentets ledamöter vill se en halvering av matsvinnet, som idag omfattar 88 miljoner ton per år.

Supermiljöbloggen - 16 maj 17 kl. 14:02

Obebodd ö världens skräptätaste plats

18 ton. Så mycket plast har upptäckts på en avlägsen ö i Stilla Havet. Trots att ön är helt obebodd har den nu visat sig vara världens skräptätaste plats.

Supermiljöbloggen - 15 maj 17 kl. 15:09

Sverigedemokrat fryser – oroar sig över ny istid

F.d. riksdagsledamoten och Sverigedemokraten Thoralf Alfsson raljerar över klimatet - igen.

Supermiljöbloggen - 13 maj 17 kl. 15:30

”Klimatet struket från morgondagens Agenda – men isen smälter ändå”

"Trots att larmen motiverar hårdare granskning än någonsin slipper partiledarna ställas till svars för sin klimatpolitik i morgondagens Agendadebatt", skriver Beatrice Rindevall i en SMB-ledare. I veckan kom nyheten att ett isblock stort som Pennsylvania håller på att bryta loss från Antarktis, något som väntas ge en vattenhöjning på tre meter. Samtidigt gick forskare ut och sa att vi närmar oss 1,5 grads uppvärmning snabbare än vi trott.

Supermiljöbloggen - 13 maj 17 kl. 13:37

Hållbarhetsveckan i Lund

Nästa vecka blir Lund ett hållbarhetsmecka. Det kommer vara ett späckat schema med allt ifrån klädinsamling, seminarier, filmvisning och workshops. SMB har listat toppattraktioner under "Gröna Lund".

Supermiljöbloggen - 12 maj 17 kl. 11:15

Lundin Petroleum fortsätter borrningar i Barentshav

Oljebolaget genomför sin fjärde borrning i det känsliga området kring Arktis. Altafyndigheten ligger på Loppahöjdsområdet i Barents hav. Där har det helägda dotterbolaget Lundin Norway AS genomfört tre borrningar hittills.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.