Supermiljöbloggen > Nyheter

Wednesday, 28 June, 17:56

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!



Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning! Här listar vi ett antal miljöorganisationer och initiativ som du kan bli en del av.  Fältbiologerna - Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund med lokalföreningar över hela landet.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Friends, Earth, Sverige, Latinamerika, Afrika, Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna, Free Sverige, PUSH Sverige, Power Shift, Cross Sweden, Green Cross International, MinKampanj, Svenska Ekodemikers, SMB, Supermiljöbloggen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan du engageradig i , miljökampen
Helsingborgs Dagblad - 22 maj 17 kl. 15:34

Al Gore tar miljökampen vidare

Al Gore kommer aldrig att ge upp kampen mot miljöförstöringen. Trots att han menar att världen aldrig har varit i större fara än nu, vägrar han att känna förtvivlan. – Vi har varit med om tuffa strider förr, mot apartheid och rasdiskriminering och för h.

GöteborgsPosten - 22 maj 17 kl. 15:35

Al Gore tar miljökampen vidare

Al Gore kommer aldrig att ge upp kampen mot miljöförstöringen. Trots att han menar att världen aldrig har varit i större fara än nu, vägrar han att känna förtvivlan..

DN - 22 sep 13 kl. 08:29

S vill sätta fart på miljökampen

Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna. Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna..

Aftonbladet - 26 apr 17 kl. 04:00

Vi vägrar låta Trump rasera miljökampen

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.
- Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång. - Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 07:36

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna. De menar att Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 06:30

Nu trappar piratjägarna upp kampen

Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd för Pirate Bay-målet. Domen i Svea hovrätt gäller. Nu ser kampen ut att hårdna mellan upphovsrättssidan och fildelningsförespråkarna.

BT - 04 mar 14 kl. 08:38

Det bör kosta mer att smutsa ner vår miljö

Rättspolitiken är ett av de prioriterade områdena för regeringen. Målsättningen är att fler brott ska förebyggas, klaras upp och lagföras. Regeringen har sett till att öka antalet poliser, öka insatserna mot organiserad brottslighet och skärpt straffen.

YLE - 27 maj 15 kl. 04:37

Umeå kan bli miljöhuvudstad

För andra året i rad är Umeå med i kampen om att bli Europas miljöhuvudstad. Nu har Umeå kommun siktet inställt på huvudstadsåret 2017. I flera år har Umeå satsat på att bli en hållbar kommun men det är först på senare tid som arbetet intensifierats.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 21 jun 17 kl. 15:20

”Cirkulär ekonomi behöver (t)unga samhällsaktörer”

"Det är väldigt viktigt att inkludera en mångfald av unga i en demokratiskt förankrad process, för att tillgängliggöra den kunskaps- och inspirationsbank som vi besitter, skriver Fanny Jönsson, WWF Sweden Youth och Ahmed Al-Qassam, PUSH Sverige, idag i en debattartikel med anledning av den delegation som ska tillsättas i enlighet med regeringens betäknande om cirkulär ekonomi.  Regeringen presenterade nyligen ett betänkande om cirkulär ekonomi (SOU 2017:22). Det är ett betänkande som innefattar, enkelt förklarat, hur de resurser vi producerar och konsumerar ska hålla sig inom ett cirkulärt materialflöde.

Supermiljöbloggen - 20 jun 17 kl. 16:26

Ny rapport kartlägger mikroplaster

I början av juni släppte Naturvårdsverket en ny rapport där de största utsläppskällorna av mikroplast har kartlagts och vad som krävs för att minska utsläppen till naturen.  Konstgräsplaner, slitage från transportsektorn, tvätt av fleecematerial, båtbottenfärg och nedskräpning. Listan på utsläppskällor av mikroplaster kan göras lång.

Supermiljöbloggen - 20 jun 17 kl. 15:55

Nya arter hittade efter skogsbrand

I juli 2014 härjade en skogsbrand utanför Kiruna. Nu har flera arter hittats som man tidigare aldrig funnit i Sverige.  Skogsbranden i naturreservatet Torneträsk-Soppero spred sig över ett 90 hektar stort område.

Supermiljöbloggen - 14 jun 17 kl. 17:05

H&M och Zara kopplas till grova miljöföroreningar

Utredare för Changing Markets Foundation besökte 10 viskosfabriker i Kina, Indien och Indonesien och hittade allvarliga vatten- och luftföroreningar. Bland företagen som utnyttjar fabrikerna finns H&M och Zara. Viskos görs av cellulosa eller trämassa.

Supermiljöbloggen - 14 jun 17 kl. 14:55

SEB svartlistar Shell

SEB svartlistar 40 internationella storföretag, bland andra Shell, Hewlett Packard Enterprise och Renault. Samtidigt flaggar Handelsbanken för att de snart släpper en liknande lista. SEB gick i måndags ut med att de svartlistar en mängd storföretag som inte upprätthåller en etisk standard och Handelsbanken har meddelat att de från 1 juli kommer utesluta en mängd företag som kränkt mänskliga rättigheter, korruption, arbetsrätt eller miljö.

Supermiljöbloggen - 13 jun 17 kl. 20:21

Olja drar in längs västkusten

Stora mängder olja från ett läckage utanför Danmark träffar nu den svenska västkusten. Oljan kommer från ett läckage som skedde utanför Skagen för två veckor sedan och omfattningen verkar vara större än vad som först rapporterades. När läckaget inträffade, rapporterade den danska flottan om 1000 till 2000 liter olja, enligt Göteborg Posten.

Supermiljöbloggen - 12 jun 17 kl. 09:23

EAT: Food can fix it!

Just nu samlas 83 talare och 530 delegater från 46 länder i Stockholm för EAT Foundations konferens Stockholm Food Forum 2017. EAT Foundation bildades för fyra år sedan av Stordalen Foundation och Stockholm Resilience Centre, med syftet att reformera det globala matsystemet och se till att vi kan föda världens växande befolkningen med hälsosam mat från en hälsosam planet. Årets forum är det största hittills i Stockholm och samlar forskare, politiker och företrädare från både näringslivet och civilsamhället.

Supermiljöbloggen - 11 jun 17 kl. 10:47

Macrons nya klimatsajt en gliring till Trump

"Make our planet great again" är namnet på hemsidan som Frankrikes nyblivna president Emmanuel Macron lanserade i veckan. I ett tal riktar Macron kritik mot att USA drar sig ur Parisavtalet, och genom den nya hemsidan bjuder han in klimatforskare och andra som vill engagera sig mot klimatförändringarna att komma till Frankrike. Donald Trump meddelade nyligen att USA lämnar Parisavtalet.

Supermiljöbloggen - 09 jun 17 kl. 15:20

Blåmusslorna kan försvinna i ett varmare klimat

Längs de svenska, norska och danska kusterna ser mängden blåmusslor ut att minska till följd av ändrat klimat. Istället blir de japanska jätteostronen en allt vanligare syn.  Att få se blåmusslor längs den svenska växtkusten har tidigare inte varit något ovanligt.

Supermiljöbloggen - 09 jun 17 kl. 10:57

Malena Ernman: ”Klimathotet måste vara vår högsta prioritering”

Malena Ernman är operasångaren som vann melodifestivalen 2009. Förra året fick hon Martin Luther King-priset som delas ut till personer som arbetar för fred, icke-våld, frihet, rättvisa, jämlikhet och solidaritet. Nu är hon aktuell i en debattartikel mot flyget.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.