Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 27 March, 16:30

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning! Här listar vi ett antal miljöorganisationer och initiativ som du kan bli en del av.  Fältbiologerna - Naturskyddsföreningens fristående ungdomsförbund med lokalföreningar över hela landet.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Friends, Earth, Sverige, Latinamerika, Afrika, Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna, Free Sverige, PUSH Sverige, Power Shift, Cross Sweden, Green Cross International, MinKampanj, Svenska Ekodemikers, SMB, Supermiljöbloggen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan du engageradig i , miljökampen
DN - 22 sep 13 kl. 08:29

S vill sätta fart på miljökampen

Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna. Inför klimattoppmötet nästa vecka går Socialdemokraterna på offensiven i miljöfrågorna..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.
- Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 06:26

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna: Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång. - Feministiskt initiativ har i alla avseenden gjort ett stort avtryck.

BT - 03 jun 14 kl. 07:36

FI vann kampen i sociala medier

Det finns en klar valvinnare i sociala medier, enligt experterna. De menar att Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman har verkligen lyckats engagera och locka följare. Fast många följare garanterar inte framgång.

YLE - 27 maj 15 kl. 04:37

Umeå kan bli miljöhuvudstad

För andra året i rad är Umeå med i kampen om att bli Europas miljöhuvudstad. Nu har Umeå kommun siktet inställt på huvudstadsåret 2017. I flera år har Umeå satsat på att bli en hållbar kommun men det är först på senare tid som arbetet intensifierats.

Sydsvenskan - 02 feb 12 kl. 06:30

Nu trappar piratjägarna upp kampen

Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd för Pirate Bay-målet. Domen i Svea hovrätt gäller. Nu ser kampen ut att hårdna mellan upphovsrättssidan och fildelningsförespråkarna.

BT - 04 mar 14 kl. 08:38

Det bör kosta mer att smutsa ner vår miljö

Rättspolitiken är ett av de prioriterade områdena för regeringen. Målsättningen är att fler brott ska förebyggas, klaras upp och lagföras. Regeringen har sett till att öka antalet poliser, öka insatserna mot organiserad brottslighet och skärpt straffen.

Uppsalanyheter.se - 06 okt 14 kl. 08:11

Sara tar kampen mot spridning av HIV

Musikhjälpen: Många svenskar engagerar sig varje år i Musikhjälpen. I år placeras glasburen med de tre programledarna på Stora Torget i Uppsala och vi träffade engagerade Sara Sundlo som förra året bland annat cyklade 61 mil för att uppmärksamma evenemanget.Många svenskar engagerar sig varje år i Musikhjälpen.

Dagen - 08 mar 11 kl. 03:00

Kampen för kvinnan är inte över

Trots att jämställdheten kommit långt i Sverige behövs en kamp för kvinnors situation både i Sverige och utomlands. Den behövs även i kyrkan.

På internationella kvinnodagen kan man fråga sig om kvinnorörelsen behövs i ett Sverige som kommit så långt vad gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter?

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 1 timme sedan

Rekordlite is på båda polerna

Både Arktis och Antarktis visar rekordlåga nivåer för säsongen, rapporterar National Snow and Ice Data Centre (NSIDC). När isen i Arktis når sitt vintermaximum, är Antarktis i sommarsäsong och når sitt minimum. Nu ligger det globala istäcket på minimi-nivåer, när båda polerna registrerar rekordlåga nivåer för säsongen.

Supermiljöbloggen - 24 mar 17 kl. 13:12

Regeringen föreslår bonus för koldioxidsnåla fordon – och höjer skatten för andra fordon

Regeringen och Vänsterpartiet presenterade idag ett så kallat bonus-malus system Förslaget går ut på att: Den som köper en personbil, lätt lastbil eller buss som släpper ut 0-60 gram koldioxid per kilometer ges en bonus. Bonusen är större ju mindre fordonet släpper ut. För fordon som släpper ut 0 gram koldioxid ges en bonus på 45 000 kronor och för fordon som släpper ut 60 gram koldioxid ges en bonus på 7500 kronor.

Supermiljöbloggen - 24 mar 17 kl. 09:34

WWF: ”Nu halverar vi köttkonsumtionen i Sverige!”

"Varför inte passa på att uppgradera dina matvanor i samband med klimatmanifestationen Earth Hour? Vi som individer har stor makt att påverka vad vi äter – och köttet har en betydande klimatpåverkan. Ät mindre men bättre kött, dubblera antalet gröna proteiner och sluta släng ätbar mat – det vinner både du och planeten på", skriver Anna Richert, WWF:s expert på hållbar mat idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

Supermiljöbloggen - 23 mar 17 kl. 07:40

2017 fortsätter rekordvarmt

 Varmare temperaturer, extremväder och höjda vattennivåer. 2016 års trend med allvarliga klimatkonsekvenser fortsätter in i 2017, rapporterar Meteorologiska världsorganisationen (WMO).   2016 var ett rekordvarmt år.

Supermiljöbloggen - 22 mar 17 kl. 20:20

Klimatförändringar riskerar att förvärra bristen på vatten

Idag lever 663 miljoner människor utan tillgång till vatten. Klimatförändringar riskerar att förvärra situationen, skriver organisationen WaterAid i sin rapport som släpptes idag. Klimatförändringar bidrar till oförutsägbara vädermönster, vilket leder till ökad risk för stormfloder, katastrofala översvämningar, förlängda torrperioder och vattenföroreningar.

Supermiljöbloggen - 22 mar 17 kl. 09:20

Supermiljöpodden #24 – Har det skett en frånkoppling mellan ekonomisk tillväxt och koldioxidutsläpp?

Utsläppen av koldioxid från den globala energianvändningen ligger still för tredje året i rad samtidigt som ekonomin fortsätter att växa. Har det skett en frånkoppling mellan ekonomisk tillväxt och utsläpp av koldioxid? I övrigt diskuteras ökande köttkonsumtion, flygskatt, nya tåglinjer och succén med saftpanten.

Supermiljöbloggen - 21 mar 17 kl. 14:10

Världens utsläpp från fossilenergi står still – för tredje året i rad

Energisektorns utsläpp globalt stod still för tredje året i rad, samtidigt som den ekonomiska tillväxten ökade med 3,1 procent. Marknadskrafterna, billigare teknik och oro för klimatförändringarna och luftföroreningar var de främsta orsakerna till frikopplingen mellan utsläpp och tillväxt.  Detta är första gången som sambandet mellan ekonomisk tillväxt och utsläpp brutits.

Supermiljöbloggen - 19 mar 17 kl. 17:45

Solceller ökar kraftigt i Skåne

Enligt statistik från Solar Region Skåne och Energikontoret Sydost steg solelens popularitet kraftigt under 2016 jämfört med föregående år. Den totala mängden installerad effekt i Skåne ökade med 75 procent under 2016 jämfört med 2015. De nya installationerna pressar upp den skånska solelsproduktionen till 21 miljoner kilowattimmar, vilket motsvarar elförbrukningen för cirka 4200 familjer.

Supermiljöbloggen - 17 mar 17 kl. 19:38

”Slut på fusket – nu omdefinieras farligt avfall”

 Återanvänd och cirkulera avfall, visst. Men garantera att farligt avfall inte smyger sig med i den mängd som tas till vara. Och se till att delegera hanteringen av avfall till betrodda aktörer, skriver Linnéa Engström, EU-parlamentariker och medlem i Europaparlamentets miljöutskott.

Supermiljöbloggen - 17 mar 17 kl. 15:54

”Transporters utsläpp måste minska”

"Under det senaste året har klimathotet blivit än mer akut. Medeltemperaturen på Arktis har legat 20 grader över genomsnittet. Nu krävs effektiva och smarta lösningar och ny teknik", skriver Maria Weimer och Lars Tysklind från Liberalerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.