DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 20:22

DI - 26 okt 16 kl. 21:00

Tobias Wikström: Politikerna bör ta ansvar för bolånefråganLEDARE. Regeringen är nu ense med Vänsterpartiet och alliansen om att Finansinspektionen ska få vidta åtgärder mot finansiella obalanser på kreditmarknaden. I klartext – införa nya regler för att stoppa en bobubbla i tid..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare, Vänsterpartiet, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Politikerna, börta , ansvarför , bolånefrågan
DI - 29 mar 18 kl. 19:21

Tobias Wikström: Politikerna bör kopplas loss från vården

LEDARE. Gör sjukvården statlig – det kravet ställer KD-ledaren Ebba Busch Thor i Dagens industris serie med partiledarintervjuer. Kravet är rimligt, och ståndpunkten delas av många experter.

DI - 26 apr 18 kl. 19:35

Tobias Wikström: Politikerna måste ta itu med skuggsamhället

LEDARE. Rättegången mot Rakhmat Akilov är snart över. Ett ohyggligt brott summeras, målsägare har berättat om sitt lidande, man ryser av bilderna och detaljerna..

DI - 19 jul 18 kl. 19:31

Tobias Wikström: Stärk grundläggande rättigheter i Sverige

LEDARE. Rättssäkerheten måste utvecklas på flera plan i Sverige. Det finns åtskilliga exempel på brister, även om läget har förbättras.

Alliansfritt Sverige - 02 feb 12 kl. 19:30

Tobias Krantz underkänner sitt arbete som forskningsminister


FORSKNING. För två år sedan la Astra Zeneca ner sin forskning i Lund, och nu går även verksamheten i Södertälje i graven. Enorma forskningsprojekt skrotas och över tusen personer förlorar jobbet.

Barometern - 15 jun 13 kl. 09:19

Pappa är besviken på politikerna

? Jag gick i högstadiet här och det var ingen som tyckte om byggnaden då heller, säger Tobias Fagergård från föräldra­föreningen Treff som nu slåss med näbbar och klor för att deras barn ska slippa flytta från Transtorpskolan till Paradisskolans annex.
Han är besviken på hur politiker och tjänstemän har hanterat frågan.

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 07:37

Wikström vill göra sprutbyte lättare

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) vill avskaffa ett hinder på vägen mot införandet av sprututbyte för missbrukare.— Vi vet att det finns en rad goda exempel, inte minst ifrån Malmö som har sysslat med det här i 30 år. Nu tycker jag att man ska gå vidare och ta bort det kommunala vetot och låta landstingen självständigt ansöka om att få tillhandahålla sprututbyte, säger Wikström till Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 15 kl. 07:37

Wikström vill göra sprutbyte lättare

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) vill avskaffa ett hinder på vägen mot införandet av sprututbyte för missbrukare.— Vi vet att det finns en rad goda exempel, inte minst ifrån Malmö som har sysslat med det här i 30 år. Nu tycker jag att man ska gå vidare och ta bort det kommunala vetot och låta landstingen självständigt ansöka om att få tillhandahålla sprututbyte, säger Wikström till Aftonbladet.

Dagen - 19 okt 11 kl. 03:00

Folket humanare än politikerna

91-åriga Ganna Chyzevska får stanna i Sverige, i åtminstone två veckor.Migrationsöverdomstolen beviljar nytt prövningstillstånd. Det är naturligtvis ett glädjebesked, allra främst för hennes familj.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 15:56

Politikerna hukar sig när Billström gör som han vill


Politikerna protesterar i media men tycks hålla tyst när det ska fattas beslut - elller är det Tobias Billström som själv styr över svensk politik? Moderaternas linje skiljer sig från de övriga partiernas. Och Miljöpartiets Maria Ferm uttrycker nu sin frustration öppet.

YLE - 24 sep 12 kl. 05:21

Flest företagare bland politikerna i Nykarleby

I Nykarleby har 73 procent av politikerna i fullmäktige och styrelse koppling till ett eller flera företag. För Karlebys del är siffran 71 procent och för Kristinestad 69 procent. Det här framgår i Svenska Yles kartläggning av politikernas kopplingar till näringslivet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Efter striden i Svenskt Näringsliv - nu landar Maria Rankka nytt toppjobb

Hon föll på målsnöret i rekryteringen av ny vd för Svenskt Näringsliv. Nu landar hon istället jobbet som Sverige-vd på pr-byrån Brunswick.  ”Det var inget självklart val att gå till den här branschen.

DI - 45 minuter sedan

Devinix får förnyat förtroende hos Newsec

Devinix och Newsec har förnyat det strategiska samarbetsavtal som omfattar drift och förvaltning av Newsecs IT-miljö. Avtalet, som innebär ett förnyat förtroende för Devinix som redan haft motsvarande uppdrag i tre års tid, träder i kraft nu i juli 2018 och sträcker sig fram till och med 2021.  .

DI - 45 minuter sedan

Nordisk ungdom låtsas vara moderater

Högerextrema Nordisk ungdom utger sig i en kampanj för att vara moderater. Händelsen har polisanmälts av partiet..

DI - 45 minuter sedan

Debatt: Ett starkt SD hjälper Löfven

Om Moderaterna blir mindre än SD och alliansen mindre än de rödgröna är M:s chanser att bilda regering mycket små. En röst på Sverigedemokraterna är därför en röst på att Stefan Löfven stannar kvar vid makten, skriver tidigare försvarsminister Mikael Odenberg (M) ..

DI - 45 minuter sedan

Lotta Engzell-Larsson: Grekland behöver en företagsrevolution

LEDARE. Natten till måndag upphörde EU:s och IMF:s stödprogram till Grekland..

DI - 45 minuter sedan

Tobias Wikström: Ansvarslöst tal om nya kapitalskatter

LEDARE. Statsminister Stefan Löfven talade i helgen i en TT-intervju om nya skatter på höga kapitalinkomster: Detta kan bli ”ett bra tillskott” till välfärden..

DI - 1 timme sedan

Åhléns testar kontantfritt på varuhusen

Åhléns har slutat med kontanter på tre av sina varuhus. Testet har pågått i två månader på varuhusen i Väla utanför Helsingborg, i Gävle och i Sickla köpkvarter i Nacka öster om Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Så blir din ekonomi efter årsskiftet

Prisbasbeloppet höjs med en tusenlapp efter årsskiftet. Effekten blir bland annat höjda pensioner och bidrag samt sänkta skatter. För höginkomsttagare kan skatten sänkas med uppemot 500 kronor i månaden..

DI - 1 timme sedan

Catena Medias nye vd miljonköper aktier

Catena Medias nyblivna vd Per Hellberg köpte i fredags 10.000 aktier i bolaget till en kurs om cirka 109:76 kronor, innebärande en samlad köpeskilling på närmare 1,1 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Räntegurun varnar för jättesmäll

Blankningspositionerna i amerikanska statsobligationer slår alla rekord. För spekulativa ränteinvesterare hotar en riktig stjärnsmäll. Det varnar Jeffrey Gundlach, räntenestor på Wall Street, enligt Bloomberg News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.