DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 14:41

DI - 26 okt 16 kl. 21:00

Tobias Wikström: Politikerna bör ta ansvar för bolånefråganLEDARE. Regeringen är nu ense med Vänsterpartiet och alliansen om att Finansinspektionen ska få vidta åtgärder mot finansiella obalanser på kreditmarknaden. I klartext – införa nya regler för att stoppa en bobubbla i tid..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare, Vänsterpartiet, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Politikerna, börta , ansvarför , bolånefrågan
DI - 29 mar 18 kl. 19:21

Tobias Wikström: Politikerna bör kopplas loss från vården

LEDARE. Gör sjukvården statlig – det kravet ställer KD-ledaren Ebba Busch Thor i Dagens industris serie med partiledarintervjuer. Kravet är rimligt, och ståndpunkten delas av många experter.

DI - 26 apr 18 kl. 19:35

Tobias Wikström: Politikerna måste ta itu med skuggsamhället

LEDARE. Rättegången mot Rakhmat Akilov är snart över. Ett ohyggligt brott summeras, målsägare har berättat om sitt lidande, man ryser av bilderna och detaljerna..

DI - 19 jul 18 kl. 19:31

Tobias Wikström: Stärk grundläggande rättigheter i Sverige

LEDARE. Rättssäkerheten måste utvecklas på flera plan i Sverige. Det finns åtskilliga exempel på brister, även om läget har förbättras.

Alliansfritt Sverige - 02 feb 12 kl. 19:30

Tobias Krantz underkänner sitt arbete som forskningsminister


FORSKNING. För två år sedan la Astra Zeneca ner sin forskning i Lund, och nu går även verksamheten i Södertälje i graven. Enorma forskningsprojekt skrotas och över tusen personer förlorar jobbet.

Barometern - 15 jun 13 kl. 09:19

Pappa är besviken på politikerna

? Jag gick i högstadiet här och det var ingen som tyckte om byggnaden då heller, säger Tobias Fagergård från föräldra­föreningen Treff som nu slåss med näbbar och klor för att deras barn ska slippa flytta från Transtorpskolan till Paradisskolans annex.
Han är besviken på hur politiker och tjänstemän har hanterat frågan.

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 07:37

Wikström vill göra sprutbyte lättare

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) vill avskaffa ett hinder på vägen mot införandet av sprututbyte för missbrukare.— Vi vet att det finns en rad goda exempel, inte minst ifrån Malmö som har sysslat med det här i 30 år. Nu tycker jag att man ska gå vidare och ta bort det kommunala vetot och låta landstingen självständigt ansöka om att få tillhandahålla sprututbyte, säger Wikström till Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 15 kl. 07:37

Wikström vill göra sprutbyte lättare

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) vill avskaffa ett hinder på vägen mot införandet av sprututbyte för missbrukare.— Vi vet att det finns en rad goda exempel, inte minst ifrån Malmö som har sysslat med det här i 30 år. Nu tycker jag att man ska gå vidare och ta bort det kommunala vetot och låta landstingen självständigt ansöka om att få tillhandahålla sprututbyte, säger Wikström till Aftonbladet.

Dagen - 19 okt 11 kl. 03:00

Folket humanare än politikerna

91-åriga Ganna Chyzevska får stanna i Sverige, i åtminstone två veckor.Migrationsöverdomstolen beviljar nytt prövningstillstånd. Det är naturligtvis ett glädjebesked, allra främst för hennes familj.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 15:56

Politikerna hukar sig när Billström gör som han vill


Politikerna protesterar i media men tycks hålla tyst när det ska fattas beslut - elller är det Tobias Billström som själv styr över svensk politik? Moderaternas linje skiljer sig från de övriga partiernas. Och Miljöpartiets Maria Ferm uttrycker nu sin frustration öppet.

YLE - 24 sep 12 kl. 05:21

Flest företagare bland politikerna i Nykarleby

I Nykarleby har 73 procent av politikerna i fullmäktige och styrelse koppling till ett eller flera företag. För Karlebys del är siffran 71 procent och för Kristinestad 69 procent. Det här framgår i Svenska Yles kartläggning av politikernas kopplingar till näringslivet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

VCE-chefen köper aktier i AB Volvo

Melker Jernberg, chef över AB Volvos affärsområde VCE sedan början av 2018, har idag tisdag köpt 3.000 B-aktier i fordonstillverkaren. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

DI - 15 minuter sedan

M ger S grönt ljus för sänkt pensionärsskatt

Moderaterna ger Socialdemokraterna grönt ljus till att ha med sänkt skatt för pensionärer i en övergångsbudget. Det skriver Expressen..

DI - 45 minuter sedan

Möjlighet att investera i Comintelli som visar hög tillväxt i snabbt växande marknad

Comintelli AB är ett svenskt mjukvaruföretag som grundades 1999 som en spin-off från Ericsson. Bolaget har utvecklat och licensierar ut en molnbaserad tjänst för omvärldsbevakning och analys kallad Intelligence2day®. Tjänsten används idag av såväl mindre företag som större globala organisationer, bl.

DI - 30 minuter sedan

Harley-Davidson levererar stark kvartalsrapport

Motorcykeljätten Harley-Davidson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Resultatet per aktie blev 45 procent högre än analytikerna räknat med..

DI - 30 minuter sedan

Profilgruppen ökar vinst och omsättning

Profilgruppen redovisar ett resultat efter skatt på 16,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (15,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:29 kronor (1:87). Nettoomsättningen uppgick till 354 miljoner kronor (314).

DI - 45 minuter sedan

SEB-strategen: Fem fyndaktier efter börsfallen

Rapportsäsongen hittills har mötts av överdrivet sura miner på börsen. Flera aktier är “för billiga”, anser SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall..

DI - 1 timme sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 1,5 miljoner

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs har köpt en aktiepost till ett värde av 1,5 miljoner kronor. Det framgår av finansinspektionens insynslista..

DI - 1 timme sedan

Consiliums orderingång ned 7 procent hittills i år

Consiliums orderingång har minskat 7 procent under perioden januari-september i år jämfört med motsvarande period förra året. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Caterpillars vinst i linje med väntat – men aktien tappar i förhandeln

Den amerikanska verkstadsjätten Caterpillar, som bland annat konkurrerar med Atlas Copco och Volvo, redvisar en vinst i linje med förväntningarna för det tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Verizons justerade vinst något bättre än väntat

Amerikanska Verizon levererade en justerad vinst på 1,22 dollar per aktie för det tredje kvartalet. Analytikerna förväntningar låg på 1,19 dollar per aktie enligt Bloombergs analytikersammanställning. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.