DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 15:34

DI - 26 okt 16 kl. 21:00

Tobias Wikström: Politikerna bör ta ansvar för bolånefrågan



LEDARE. Regeringen är nu ense med Vänsterpartiet och alliansen om att Finansinspektionen ska få vidta åtgärder mot finansiella obalanser på kreditmarknaden. I klartext – införa nya regler för att stoppa en bobubbla i tid..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare, Vänsterpartiet, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Politikerna, börta , ansvarför , bolånefrågan
DI - 29 mar 18 kl. 19:21

Tobias Wikström: Politikerna bör kopplas loss från vården

LEDARE. Gör sjukvården statlig – det kravet ställer KD-ledaren Ebba Busch Thor i Dagens industris serie med partiledarintervjuer. Kravet är rimligt, och ståndpunkten delas av många experter.

DI - 26 apr 18 kl. 19:35

Tobias Wikström: Politikerna måste ta itu med skuggsamhället

LEDARE. Rättegången mot Rakhmat Akilov är snart över. Ett ohyggligt brott summeras, målsägare har berättat om sitt lidande, man ryser av bilderna och detaljerna..

DI - 19 jul 18 kl. 19:31

Tobias Wikström: Stärk grundläggande rättigheter i Sverige

LEDARE. Rättssäkerheten måste utvecklas på flera plan i Sverige. Det finns åtskilliga exempel på brister, även om läget har förbättras.

Alliansfritt Sverige - 02 feb 12 kl. 19:30

Tobias Krantz underkänner sitt arbete som forskningsminister


FORSKNING. För två år sedan la Astra Zeneca ner sin forskning i Lund, och nu går även verksamheten i Södertälje i graven. Enorma forskningsprojekt skrotas och över tusen personer förlorar jobbet.

Barometern - 15 jun 13 kl. 09:19

Pappa är besviken på politikerna

? Jag gick i högstadiet här och det var ingen som tyckte om byggnaden då heller, säger Tobias Fagergård från föräldra­föreningen Treff som nu slåss med näbbar och klor för att deras barn ska slippa flytta från Transtorpskolan till Paradisskolans annex.
Han är besviken på hur politiker och tjänstemän har hanterat frågan.

Sydsvenskan - 17 feb 15 kl. 07:37

Wikström vill göra sprutbyte lättare

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) vill avskaffa ett hinder på vägen mot införandet av sprututbyte för missbrukare.— Vi vet att det finns en rad goda exempel, inte minst ifrån Malmö som har sysslat med det här i 30 år. Nu tycker jag att man ska gå vidare och ta bort det kommunala vetot och låta landstingen självständigt ansöka om att få tillhandahålla sprututbyte, säger Wikström till Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 15 kl. 07:37

Wikström vill göra sprutbyte lättare

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) vill avskaffa ett hinder på vägen mot införandet av sprututbyte för missbrukare.— Vi vet att det finns en rad goda exempel, inte minst ifrån Malmö som har sysslat med det här i 30 år. Nu tycker jag att man ska gå vidare och ta bort det kommunala vetot och låta landstingen självständigt ansöka om att få tillhandahålla sprututbyte, säger Wikström till Aftonbladet.

Dagen - 19 okt 11 kl. 03:00

Folket humanare än politikerna

91-åriga Ganna Chyzevska får stanna i Sverige, i åtminstone två veckor.Migrationsöverdomstolen beviljar nytt prövningstillstånd. Det är naturligtvis ett glädjebesked, allra främst för hennes familj.

Nyheter 24 - 13 jan 12 kl. 15:56

Politikerna hukar sig när Billström gör som han vill


Politikerna protesterar i media men tycks hålla tyst när det ska fattas beslut - elller är det Tobias Billström som själv styr över svensk politik? Moderaternas linje skiljer sig från de övriga partiernas. Och Miljöpartiets Maria Ferm uttrycker nu sin frustration öppet.

YLE - 24 sep 12 kl. 05:21

Flest företagare bland politikerna i Nykarleby

I Nykarleby har 73 procent av politikerna i fullmäktige och styrelse koppling till ett eller flera företag. För Karlebys del är siffran 71 procent och för Kristinestad 69 procent. Det här framgår i Svenska Yles kartläggning av politikernas kopplingar till näringslivet.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

ChromoGenics offentliggör prospekt avseende företrädesemission

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, JAPAN, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, KANADA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG..

DI - 4 minuter sedan

Eurogrupp tar upp beredskap för avtalslös brexit

EU-kommissionen ska på måndagseftermiddagen informera euroländernas finansministrar om förberedelser för alla brexitscenarier, särskilt no deal..

DI - 15 minuter sedan

Erik Åsbrink åker ut

Efter 19 år som ordförande för tjänstepensionsjätten Alecta åker Erik Åsbrink ut. Alectas överstyrelse vill nu byta ut den 71-årige tidigare s-politikern..

DI - 30 minuter sedan

Citi: Rimligt anta att USA och Kina når bättre avtal än väntat

Ett positivt genombrott i handelssamtalen mellan Kina och USA är en sannolik eller rimlig utveckling 2019, skriver Citi i en makroprognos för Asien..

DI - 1 timme sedan

Isabella Lövin tar över som miljö- och klimatminister

När Stefan Löfven i dag strax före lunch presenterade den nya regeringen utsågs Isabella Lövin (MP) till chef för miljödepartementet. .

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Klippläge inför rapportfloden

Stockholmsbörsen tuffar på uppåt, men den långsiktiga bilden är svagare. Investtechs analytiker pekar ut tre heta aktier för den som vill göra snabba affärer. Men det gäller att slå till nu – före rapporterna..

DI - 1 timme sedan

Ibrahim Baylan: "Sverige för litet för stora konflikter"

Den nye näringsministern Ibrahim Baylan (S) vill se en nystart på relationen sedan vinstfrågan skrotats med fyrpartiuppgörelsen. ”Sverige är för litet för konflikter”, säger han. .

DI - 1 timme sedan

IMF: Global BNP-prognos sänks igen – varnar för ökad handelsoro

Den globala ekonomin fortsätter att expandera men tillväxttakten har dämpats ytterligare och riskerna mot utsikterna väger över mot nedsidan. .

DI - 1 timme sedan

Demokraternas Kamala Harris kandiderar till presidentvalet 2020

Demokraternas senator Kamala Harris i Kalifornien kandiderar till utnämningen som presidentkandidat i valet 2020. Det meddelade hon på måndagen. .

DI - 2 timmar sedan

Bolund avvaktar med besked om skatteförändringar på bomarknaden

Finansmarknadsminister Per Bolund kommer att som ny ansvarig för bostadsfrågorna i regeringen ”sätta igång med full fart” att utreda de förändringar på bostadsmarknaden som man enats om i 73-punktsprogrammet. En annan fråga han kommer att driva är ett mer hållbart byggande. .



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.