Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 21 January, 19:05

Supermiljöbloggen - 24 okt 16 kl. 21:21

Johanna Grant: Gröna bilister och smarta mobilisterKRÖNIKA: Gröna Bilister har i över 20 års tid varit en stark och oberoende röst i debatten kring effektivare bilar och renare bränslen. Föreningen grundades av Per Kågesson år 1994, som ville skapa en ”alternativ bilistförening” för landets alla ansvarskännande och miljömedvetna bilister. Fokus låg på att miljöanpassa utvecklingen av biltrafiken och möjliggöra för ”kommande generationer att ha glädje av bilen”. Sedan dess har mycket skett. Idag vet vi att det inte räcker med att göra bilen enbart ”ren”.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Grant, KrÖnika, Bilister, Per Kågesson, Gröna Bilister, Trafikverket, PR, Zlatan, Jan Gehl, Gehls, Gehl, Bilen, Beteendet, Gröna Bilisters, Grant Klimatstrateg, ZeroMission, Johanna Grant, Svensson, Ehn, Anders Wijkman, Supermiljöbloggens, SMB, Beatrice Rindevall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johanna, Grant, Gröna, bilisteroch , smarta, mobilister
Supermiljöbloggen - 17 jul 16 kl. 13:09

Johanna Grant blir ny SMB-krönikör

Johanna Grant är ordförande i Gröna Bilister och jobbar till vardags som klimatstrateg på ZeroMission. Hon vill precis som många av oss andra göra praktisk skillnad. Med vägtrafik och klimatfrågan som fokus, både utifrån individ- och företagsnivå, bidrar hon med viktiga perspektiv för att nå ett hållbart samhälle.

Supermiljöbloggen - 08 aug 16 kl. 08:15

Johanna Grant: Klimatkompensation – att göra det osynliga synligt och ekonomiskt kännbart

  KRÖNIKA: Idag, tidigare än någonsin, infaller Earth Overshoot Day. Det innebär att vi på lite mer än sju månader har förbrukat jordens årliga produktion av naturresurser, såsom betes- och jordbruksmark, skog, vatten, fiske och därmed tagit slut på naturens budget. Resten av året lever vi på kredit, över jordens tillgångar.

Supermiljöbloggen - 08 dec 16 kl. 11:25

Johanna Grant: ”Miljöbästa Bil”, en spegling av 18 års teknikutveckling

Hur har tekniken och bilutvecklingen gått de senaste två decennierna? Johanna Grant, ordförande för Gröna Bilister, tar med oss från sena 90-talets dieselvarningar till dagens el-bilsfokus. KRÖNIKA: För 22: a året i rad lanserar Gröna Bilister listan ”Miljöbästa Bil”, en rankning som syftar till att ge konsumenter och upphandlare underbyggd information om vilka bilar på marknaden som är bäst ur miljö-och säkerhetssynpunkt ”just nu”.

Supermiljöbloggen - 08 dec 16 kl. 11:25

Johanna Grant: ”Miljöbästa Bil”, en spegling av 18 års teknikutveckling

KRÖNIKA:: Hur har tekniken och bilutvecklingen gått de senaste två decennierna? Johanna Grant, ordförande för Gröna Bilister, tar med oss från sena 90-talets dieselvarningar till dagens el-bilsfokus..

Supermiljöbloggen - 08 dec 16 kl. 11:25

Johanna Grant: ”Miljöbästa Bil”, en spegling av 18 års teknikutveckling

KRÖNIKA:: Hur har tekniken och bilutvecklingen gått de senaste två decennierna? Johanna Grant, ordförande för Gröna Bilister, tar med oss från sena 90-talets dieselvarningar till dagens el-bilsfokus..

Supermiljöbloggen - 24 jul 15 kl. 11:32

Gröna Bilister om Rockströms förslag: ”Det som behövs nu är ledarskap”

Johanna Grant, ordförande för Gröna Bilister, håller med om att Sverige har goda möjligheter att bli ett föregångsland. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp i förra veckan, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

Supermiljöbloggen - 24 okt 17 kl. 16:36

Gröna Bilister: ”Fossilfrihet till varje pris?”

DEBATT: Ska palmolja få användas i biodiesel? Regeringen har gett ett förslag som skulle försvåra inblandningen av den kontroversiella grödan, men Alliansen vill utreda konsekvenserna ytterligare. I debattartikeln av Gröna Bilister varnar de för alliansens SD-stödda motion.

Supermiljöbloggen - 28 apr 18 kl. 10:55

Gröna Bilister: ”Nya tider kräver nya idéer och begrepp”

Bilen fyller en viktig funktion i vårt avlånga land, men vi vet också att en bilism som är långsiktigt hållbar ser rejält annorlunda ut än dagens bilism. För att växande städer ska behålla sin vitalitet behövs definitivt inte fler bilister, snarare fler ”mobilister” som reser klimatsmart och är medvetna om att val av färdsätt påverkar både andra människors hälsa och samhället i stort, skriver Gröna Bilister idag i en debattartikel på SMB. Begreppet “mobilist är ett försök att definiera och beskriva en resenär som både är gångtrafikant, cyklist, kollektivresenär, bilist i olika kombinationer efter behov och möjlighet.

DN - 13 aug 15 kl. 16:01

”Miljözon i Gamla stan är ett skott vid sidan om målet”

Mobilitet handlar om rörelse, att ta sig runt och att kunna vara på en bestämd plats vid en bestämd tidpunkt. Bilen är ett sätt att ta sig fram på men inte det enda självklara eller främsta. Resenären behöver valfrihet och alternativ till bilen, där miljömässigt hållbara alternativ premieras, skriver Johanna Grant, Gröna bilister..

Nyteknik - 18 maj 16 kl. 15:29

”Obegripligt förslag hotar klimatbästa bilarna”

DEBATT. Ett effektivt bonus-malus-system ska gynna de fordon som i verkligheten och totalt sett är bäst för klimatet. Regeringen måste göra om förslaget till miljöanpassning av Sveriges bilpark, skriver Matti Vikkula, Scandinavian Biogas, Maria Malmkvist, Energigas Sverige, Johanna Grant, Gröna Bilister och Markus Ekelund, 2050 Consulting AB..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 21 timmar sedan

Inför mötet i Davos: Klimatkrisen nu största hotet mot mänskligheten

ÅRETS RISKRAPPORT:: För första gången i dess femtonåriga historia domineras nu Världsekonomiskt forums årliga riskrapport av klimat och miljöfrågor. Därmed höjs temperaturen inför det årliga mötet i Davos..

Supermiljöbloggen - 23 timmar sedan

Nya dieselbilar smutsigare än trott

DIESELBILAR:: Partikelutsläpp från nya dieselbilar rejält högre enligt nya tester..

Supermiljöbloggen - Igår: 16:54

FN: Flyktingar under akut klimathot får inte skickas tillbaka

Nytt beslut ska bli vägledande i framtiden..

Supermiljöbloggen - Igår: 16:49

AP-fonderna fortsätter stötta fossilindustrin med miljarder

SKANDAL:: Trots skärpta hållbarhetskrav investerar de statliga pensionsfonderna miljarder av våra gemensamma pensionspengar i 89 av världens 200 största kol-, gas- och oljebolag..

Supermiljöbloggen - Igår: 22:53

Massdöd av sjöfåglar efter värmevåg

KLIMATEFFEKTER:: Forskare uppskattar att en miljon sillgrisslor dog under perioden sommaren 2015 till våren 2016..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 18:40

FN bekräftar global uppvärmning och varnar för extremväder redan i år

Med nuvarande utsläpp av koldioxid är vi på väg mot en värld som blir 3 till 5 grader varmare i ....

Supermiljöbloggen - I förrgår: 19:23

Kyrkan tar ställning för naturens rättigheter

RELIGIÖST:: Kyrkor världen över ger sitt stöd till rörelsen som kämpar för att naturen ska ges juridiska rättigheter..

Supermiljöbloggen - 18 jan 20 kl. 15:44

Sverige vill inte finansiera EU:s klimatomställning

EU-BUDGETEN:: Sverige vill inte vara med och finansiera planen för klimatomställning i Europa som EU-parlamentet har röstat för. Det går inte att bara lägga till nya utgifter utan att minska andra, anser finansminister Magdalena Andersson..

Supermiljöbloggen - 17 jan 20 kl. 16:59

Kommun ändrar resepolicy för att fler ska ta flyget

ANSVARSLÖST:: Mitt i klimatkrisen planerar Ronneby kommun att ändra sin resepolicy för att fler ska ta flyget..

Supermiljöbloggen - 17 jan 20 kl. 16:50

Findus fisk skeppas till Kina för att fileas och paketeras

INTE FINA FISKEN:: Livsmedelsföretaget skickar sin torsk, sej och alaska pollock på en 80 dagar lång tur-retur-resa. Under tiden hålls fisken djupfryst med dieseldrivna kylsystem. Väl på plats i de kinesiska fabrikerna sker produktionen med el från kolkraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.