Sydöstran > Nyheter

Monday, 22 April, 22:07

Sydöstran - 19 okt 16 kl. 18:08

Musikens sprängkraft ska lyfta KulturkalasPå lördag tar Sölvesborg över stafettpinnen som arrangör för Blekinge Musikdag på sex olika scener. Allt inom loppet av 10 timmar..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Kulturkalas, Sölvesborg, Blekinge Musikdag

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Musikens, sprängkraftska , lyfta, Kulturkalas
BT - 17 dec 12 kl. 10:22

Mumieland med sprängkraft

Kill your darlings är ett populärt uttryck i det stora landet i väster. För att se klart bör man blicka bortom det som står en allra närmast. Detta kan sägas gälla för såväl huvudpersonen i Sara Tuss Efriks egensinniga debut Mumieland som för författarens egen gestaltning.

BT - 11 jan 13 kl. 00:42

Svag sprängkraft får inte stå i vägen för bättre kollektivtrafik

En före detta kommunstyrelseordförande, tillika regionstyrelseordförande, står tillsammans med en före detta överste framför Krokshallsberget och blickar upp mot dess topp. Vad de ser? Ett problem, ty berget ska inte vara där.

GöteborgsPosten - 02 aug 14 kl. 11:38

Medievanor ger ny politisk sprängkraft

Facebook och Twitter blir allt viktigare som nyhetsförmedlare. Vilka konsekvenser får det för politiken och demokratin? Journalisten Maria Sköld skriver om en utveckling där ändrade medievanor fått ny politisk sprängkraft..

DN - 25 okt 16 kl. 19:00

Karin Eriksson: Kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft

KOMMENTAR. Många partier tampas just nu med rebeller. Men kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft..

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 07:00

Frågor med sprängkraft

De mjuka nämndernas underskott fortsätter att vara politisk dynamit i Hässleholm. En revisionsrapport från Ernst & Young kräver uppstramning av budgetrutinerna.
De ?

BT - 01 jun 12 kl. 19:49

Marinen spränger 70 år gamla minor

Runt 175 000 minor fälldes i Östersjön under 1900-talens krig och många av dem ligger kvar än i dag. De är fortfarande explosiva och farliga, en dykare eller fiskare kan utlösa dem av misstag. Därför desarmerar svenska marinen minorna ?

YLE - 26 jul 15 kl. 16:13

Kylpåsar kan fortfarande bli sprängämne

Kylkompresser som används för idrottsskador kan fortfarande innehålla för mycket ammoniumnitrat. Trots att ett förbud att sälja rent ammoniumnitrat till privatpersoner trädde i kraft för nästan tio år sedan innehåller kylkompresser på marknaden ibland fortfarande höga halter av ämnet. Försäljning av produkter med en hög ammoniumnitrathalt förbjöds enligt ett EU-direktiv år 2007 för att man ville minska möjligheterna att få tag på ämnen som kan användas i hemmagjorda bomber.

SVT - 28 jan 15 kl. 13:23

Sprängkraften i integrationsfrågorna minskar

För femte gången i ordningen återlanserar Folkpartiet i dag ett språkkrav för medborgarskap. Det är ett förslag som gått från att helt dominera den politiska dagordningen 2002 till att i dag mer förbigås med tystnad. Integrationsfrågorna vinner i betydelse vad de förlorar i sprängkraft..

SR - 18 feb 15 kl. 06:00

"Språnget ut i friheten" av Birgitta Holm

Kan konsten revolutionera vår tillvaro? Litteraturprofessor Birgitta Holm anser det, i sin nya essäsamling Språnget ut i friheten: om ögonblicket då konsten blir revolutionär undersöker hon vad i ett verk som gör läsaren, lyssnaren, betraktaren vidöppen inför ett verk, och vilken sprängkraft konstverk haft i hennes eget liv. Annina Rabe har läst den..

Barometern - 15 jan 19 kl. 08:31

”Om jag inte hade det språk jag har, de ord jag har, hade jag kunnat vara samma människa?”

Vad betyder ett ord? Vad betyder det att ett ord finns? Jag kan ofta fascineras över språkets kraft; att ett enda ord kan styra mina tankar, vända min blick, påverka mitt synsätt.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Dödstal stiger ännu efter husras i Brasilien

Sydöstran - 30 minuter sedan

Marvel har släppt alla bonusscener

Sydöstran - 45 minuter sedan

Delfinerna sprattlade till liv i Borås

Sydöstran - 45 minuter sedan

Bönderna hoppas på rejäla vårregn

Bort med finvädret – låt regnet skölja ned över hela landet i rikliga mängder. Bönderna ber om regn, eftersom grödorna som redan såtts behöver mycket vatten. Förra årets torka märks nu tydligt i lantbrukarnas plånböcker..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Analytiker: Frankrike spelar dubbelt i Libyen

Den internationellt erkända enhetsregeringen i Libyen attackerar Frankrike för dubbelspel och för att stödja krigsherren Khalifa Haftar som attackerar regeringsstyrkorna i huvudstaden Tripoli. Analytiker anser att Frankrike säger en sak i offentligheten men gör något annat i realiteten..

Sydöstran - 1 timme sedan

Spanskt valfokus: Katalonien och extremhögern

Spanien går till val för tredje gången på mindre än fyra år. Frågan om Kataloniens status dominerar – och öppnar upp politikens finrum för högerextrema Vox. Socialistpartiet blir störst.

Sydöstran - 2 timmar sedan

J-Lo gör romantisk komedi med Owen Wilson

Sydöstran - 2 timmar sedan

Löste in tappad spelmark – döms

En kvinna löste in en upphittad spelmark och fick 10 000 kronor på kasinot i Göteborg. Nu döms hon för det ovanliga brottet behörighetsmissbruk, skriver ..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Man häktad efter skottlossning i MalmöOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.