Sydöstran > Nyheter

Monday, 12 November, 23:13

Liknande nyheter

Taggar: Musikens, sprängkraftska , lyfta, Kulturkalas
BT - 17 dec 12 kl. 10:22

Mumieland med sprängkraft

Kill your darlings är ett populärt uttryck i det stora landet i väster. För att se klart bör man blicka bortom det som står en allra närmast. Detta kan sägas gälla för såväl huvudpersonen i Sara Tuss Efriks egensinniga debut Mumieland som för författarens egen gestaltning.

BT - 11 jan 13 kl. 00:42

Svag sprängkraft får inte stå i vägen för bättre kollektivtrafik

En före detta kommunstyrelseordförande, tillika regionstyrelseordförande, står tillsammans med en före detta överste framför Krokshallsberget och blickar upp mot dess topp. Vad de ser? Ett problem, ty berget ska inte vara där.

GöteborgsPosten - 02 aug 14 kl. 11:38

Medievanor ger ny politisk sprängkraft

Facebook och Twitter blir allt viktigare som nyhetsförmedlare. Vilka konsekvenser får det för politiken och demokratin? Journalisten Maria Sköld skriver om en utveckling där ändrade medievanor fått ny politisk sprängkraft..

DN - 25 okt 16 kl. 19:00

Karin Eriksson: Kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft

KOMMENTAR. Många partier tampas just nu med rebeller. Men kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft..

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 07:00

Frågor med sprängkraft

De mjuka nämndernas underskott fortsätter att vara politisk dynamit i Hässleholm. En revisionsrapport från Ernst & Young kräver uppstramning av budgetrutinerna.
De ?

BT - 01 jun 12 kl. 19:49

Marinen spränger 70 år gamla minor

Runt 175 000 minor fälldes i Östersjön under 1900-talens krig och många av dem ligger kvar än i dag. De är fortfarande explosiva och farliga, en dykare eller fiskare kan utlösa dem av misstag. Därför desarmerar svenska marinen minorna ?

YLE - 26 jul 15 kl. 16:13

Kylpåsar kan fortfarande bli sprängämne

Kylkompresser som används för idrottsskador kan fortfarande innehålla för mycket ammoniumnitrat. Trots att ett förbud att sälja rent ammoniumnitrat till privatpersoner trädde i kraft för nästan tio år sedan innehåller kylkompresser på marknaden ibland fortfarande höga halter av ämnet. Försäljning av produkter med en hög ammoniumnitrathalt förbjöds enligt ett EU-direktiv år 2007 för att man ville minska möjligheterna att få tag på ämnen som kan användas i hemmagjorda bomber.

SVT - 28 jan 15 kl. 13:23

Sprängkraften i integrationsfrågorna minskar

För femte gången i ordningen återlanserar Folkpartiet i dag ett språkkrav för medborgarskap. Det är ett förslag som gått från att helt dominera den politiska dagordningen 2002 till att i dag mer förbigås med tystnad. Integrationsfrågorna vinner i betydelse vad de förlorar i sprängkraft..

SR - 18 feb 15 kl. 06:00

"Språnget ut i friheten" av Birgitta Holm

Kan konsten revolutionera vår tillvaro? Litteraturprofessor Birgitta Holm anser det, i sin nya essäsamling Språnget ut i friheten: om ögonblicket då konsten blir revolutionär undersöker hon vad i ett verk som gör läsaren, lyssnaren, betraktaren vidöppen inför ett verk, och vilken sprängkraft konstverk haft i hennes eget liv. Annina Rabe har läst den..

Hela Gotland - 18 jun 12 kl. 04:00

Wolff ger stillhet och sprängkraft

När Ann Wolff nu ställer ut i Visby domkyrka är det en utställning i världsklass..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tre döda i explosion på fyrverkerifabrik

Tre personer har mist livet i en explosion på en fyrverkerifabrik i staden Guadix i södra Spanien. Ytterligare tre personer fördes till sjukhus, uppger lokala myndigheter. Den kraftiga explosionen märktes i hela Guadix som har 20 000 invånare.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fischer höll brandtal efter utmärkelsen

Nilla Fischer fick sin första Diamantboll i karriären. I sitt segertal valde hon då att slå ett kraftslag för jämställdhet. - Därför vill jag säga till er tjejer: Sluta aldrig att spela fotboll.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Massgripande inom Etiopiens säkerhetstjänst

I Etiopien har 36 anställda inom säkerhetstjänsten och polisen häktats i en domstol, anklagade för bland annat övergrepp mot fångar.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Kongo-Kinshasas opposition oense om kandidat

Uppgörelsen mellan sju oppositionsledare i Kongo-Kinshasa om en gemensam presidentkandidat överlevde bara ett dygn. Nu meddelar flera partiledare att de hoppar av överenskommelsen. Anledningen till att samarbetet sprack är att partiernas sympatisörer motsatte sig det.

Sydöstran - 1 timme sedan

Mindre antibiotika till svenska hundar

Allt färre hundar i Sverige behandlas med antibiotika. Men i Danmark och i andra europeiska länder är det fortfarande vanligt med antibiotikabehandlingar för hundar som får vård hos en veterinär, något som skulle kunna få svåra konsekvenser även för människor.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

FLASH:Diamantbollen till Fischer

Wolfsburgsbacken Nilla Fischer vinner Diamantbollen, priset som Sveriges bästa fotbollsspelare, på årets fotbollsgala.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Diamantbollen till Fischer

Hon tog en plats i världslaget, plockade hem både tyska ligan och cupen med Wolfsburg och ledde landslaget till VM. Och när Nilla Fischer nästa år flyttar hem till Sverige gör hon det med Diamantbollen under armen. Fischer tilldelas svensk fotbolls finaste pris för första gången.

Sydöstran - 1 timme sedan

Fakta: Tidigare vinnare av Diamantbollen

2018: Nilla Fischer 2017: Kosovare Asllani 2016: Hedvig Lindahl 2015: Hedvig Lindahl 2014: Lotta Schelin 2013: Lotta Schelin 2012: Lotta Schelin 2011: Lotta Schelin 2010: Therese Sjögran 2009: Caroline Seger 2008: Frida Östberg 2007: Therese Sjögran 2006: Lotta Schelin(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

FLASH:Nilsson Lindelöf vinner guldbollen

Victor Nilsson Lindelöf vinner guldbollen, priset som Sveriges bästa fotbollsspelare, på årets fotbollsgala.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Fakta: Tidigare vinnare av Guldbollen

1946: Gunnar Gren 1947: Gunnar Nordahl 1948: Knut Nordahl 1950: Erik Nilsson 1951: Olle Åhlund 1952: Kalle Svensson 1953: Bengt Gustavsson 1954: Sven-Ove Svensson 1955: Gösta Löfgren 1956: Gösta Sandberg 1957: Åke "Bajdoff" Johansson 1958: Orvar Bergmark(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.