Sydöstran > Nyheter

Saturday, 19 January, 11:10

Liknande nyheter

Taggar: Musikens, sprängkraftska , lyfta, Kulturkalas
BT - 17 dec 12 kl. 10:22

Mumieland med sprängkraft

Kill your darlings är ett populärt uttryck i det stora landet i väster. För att se klart bör man blicka bortom det som står en allra närmast. Detta kan sägas gälla för såväl huvudpersonen i Sara Tuss Efriks egensinniga debut Mumieland som för författarens egen gestaltning.

BT - 11 jan 13 kl. 00:42

Svag sprängkraft får inte stå i vägen för bättre kollektivtrafik

En före detta kommunstyrelseordförande, tillika regionstyrelseordförande, står tillsammans med en före detta överste framför Krokshallsberget och blickar upp mot dess topp. Vad de ser? Ett problem, ty berget ska inte vara där.

GöteborgsPosten - 02 aug 14 kl. 11:38

Medievanor ger ny politisk sprängkraft

Facebook och Twitter blir allt viktigare som nyhetsförmedlare. Vilka konsekvenser får det för politiken och demokratin? Journalisten Maria Sköld skriver om en utveckling där ändrade medievanor fått ny politisk sprängkraft..

DN - 25 okt 16 kl. 19:00

Karin Eriksson: Kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft

KOMMENTAR. Många partier tampas just nu med rebeller. Men kvartetten i Miljöpartiet har en särskild sprängkraft..

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 07:00

Frågor med sprängkraft

De mjuka nämndernas underskott fortsätter att vara politisk dynamit i Hässleholm. En revisionsrapport från Ernst & Young kräver uppstramning av budgetrutinerna.
De ?

BT - 01 jun 12 kl. 19:49

Marinen spränger 70 år gamla minor

Runt 175 000 minor fälldes i Östersjön under 1900-talens krig och många av dem ligger kvar än i dag. De är fortfarande explosiva och farliga, en dykare eller fiskare kan utlösa dem av misstag. Därför desarmerar svenska marinen minorna ?

YLE - 26 jul 15 kl. 16:13

Kylpåsar kan fortfarande bli sprängämne

Kylkompresser som används för idrottsskador kan fortfarande innehålla för mycket ammoniumnitrat. Trots att ett förbud att sälja rent ammoniumnitrat till privatpersoner trädde i kraft för nästan tio år sedan innehåller kylkompresser på marknaden ibland fortfarande höga halter av ämnet. Försäljning av produkter med en hög ammoniumnitrathalt förbjöds enligt ett EU-direktiv år 2007 för att man ville minska möjligheterna att få tag på ämnen som kan användas i hemmagjorda bomber.

SVT - 28 jan 15 kl. 13:23

Sprängkraften i integrationsfrågorna minskar

För femte gången i ordningen återlanserar Folkpartiet i dag ett språkkrav för medborgarskap. Det är ett förslag som gått från att helt dominera den politiska dagordningen 2002 till att i dag mer förbigås med tystnad. Integrationsfrågorna vinner i betydelse vad de förlorar i sprängkraft..

SR - 18 feb 15 kl. 06:00

"Språnget ut i friheten" av Birgitta Holm

Kan konsten revolutionera vår tillvaro? Litteraturprofessor Birgitta Holm anser det, i sin nya essäsamling Språnget ut i friheten: om ögonblicket då konsten blir revolutionär undersöker hon vad i ett verk som gör läsaren, lyssnaren, betraktaren vidöppen inför ett verk, och vilken sprängkraft konstverk haft i hennes eget liv. Annina Rabe har läst den..

Barometern - 15 jan 19 kl. 08:31

”Om jag inte hade det språk jag har, de ord jag har, hade jag kunnat vara samma människa?”

Vad betyder ett ord? Vad betyder det att ett ord finns? Jag kan ofta fascineras över språkets kraft; att ett enda ord kan styra mina tankar, vända min blick, påverka mitt synsätt.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Näslund utslagen i Idre

Vinden ställde till det för skicross-stjärnan Sandra Näslund i dagens åttondelsfinal. - Det är motvind och jag kom inte över hoppen, då tappade jag mer och mer fart, säger hon. Abby McEwen, Kanada, vann före Lisa Andersson, Sverige, och därmed är duon klar för kvartsfinal i världscupen i Idre.

Sydöstran - 15 minuter sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. - Jag kan inte gå in på mer detaljer, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Svenskdominans i kvalet - Nilsson snabbast

Svenska sprintdamerna fortsätter imponera i världscupen. Stina Nilsson, som jagar femte raka segern, var snabbast i kvalet i estländska Otepää. Total hade Sverige fem åkare på topp tio.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Nytt smakprov från Åkerlunds "Lords of chaos"

Jonas Åkerlunds film "Lords of chaos", som skildrar det norska black metalbandet Mayhems tidiga år, har fått en officiell trailer. Klippet bjuder på smakprov från när bandmedlemmarna träffas, börjar spela tillsammans och slår igenom, samtidigt som de dras allt mer mot våld och kyrkbränningar.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kaniner släpptes ut och slogs ihjäl i Sala

Tio kaniner har hittats ihjälslagna vid en kaninuppfödning i Sala, och ytterligare 30 kaniner är försvunna. Vid 23-tiden på fredagskvällen upptäckte kaninuppfödaren att flera burar stod öppna och var tomma. Framför burarna låg de tio ihjälslagna kaninerna.

Sydöstran - 30 minuter sedan

En svårt skadad när bil krockade med tåg

En bilist har kolliderat med att tåg på sträckan Rimforsa-Kisa i Kinda kommun i Östergötlands län. Larmet kom vid 9-tiden på morgonen. Personen i bilen är förd till sjukhus med ambulans, och ska vara mycket allvarligt skadad, enligt polisen.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Djokovic vann - och sågade arrangören

Novak Djokovic slog ut kanadensaren Denis Shapovalov, 6-3, 6-4, 4-6, 6-0, och är klar för fjärde omgången i Australian Open. Ändå var den toppseedade serben sur efteråt.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Billiga bönor ger bittra konsekvenser

Kaffepriset fortsätter att sjunka. Men samtidigt som konsumenterna gläds åt billigt fika innebär det låga priset ett hot mot odlarna och kan på sikt leda till kaffebrist.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Svag årsdebut för Duplantis

2018 var ett fantastiskt år för stavhopparen Armand Duplantis. 2019 började inte lika bra. Det blev bara ett lyckat hopp för den svenske EM-guldmedaljören i årsdebuten i en tävling i Reno, Nevada.

Sydöstran - 1 timme sedan

Bil och moped i olycka

Klockan 10.03 larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på Sölvesborgsvägen i Karlshamn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.