Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 27 June, 03:54

Dagens PS - 19 okt 16 kl. 07:45

Robot-resväskan lika trogen som en hundCNN Money skriver om ett Karlifornienbaserat företag som tycker det är dags att förnya resväskans koncept. Bolaget menar att tiden stått stilla på affärsområdet och har därför tagit fram en prototyp av en resväska som sköter sig själv, antingen liggande eller stående upprätt beroende på vilken situation den hamnar i på exempelvis flygplatsen. ”Väskan kommer att följa dig som en hundvalp”, skriver CNN Money. Resväskan har inbyggda sensorer och den är kopplad till din smartphone, väskan känner av när det är dags att röra på sig respektive göra halt. ”Resväskan har i princip sett likadan ut senaste decennierna”, säger David Near, vd för bolaget Travelmate Robotics som nu mejslar på den för resenärer bekväma resväskan.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
CNN Money, Karlifornienbaserat, David Near, Travelmate Robotics, LÄS ÄVEN, PS, VIDEON, Robotics, Robot, Dagensps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robot-resväskan, lika, trogensom en , hund
Dagens PS - 20 dec 16 kl. 07:00

Bästa tipsen inför julresan

DagensPS.se har tidigare levererat tips om vad du bör tänka på inför julresan. Vi har även berättat om trendiga julmarknader.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Artisten kvitterar ut 3,3 miljoner

”Sommaren är kort” men Ledins business är mer långsiktig, och nu plockar den 65-årige artisten och fastighetsklipparen ut 3,3 miljoner kronor i utdelning, berättar Dina Pengar i Expressen. Tomas Ledin står bakom företagsgruppen Acasso, som enligt artikeln ökade omsättningen med 3,6 miljoner kronor förra året och landade en vinst på 11,7 miljoner kronor. På fyra år uppgår vinsten till 35,7 miljoner kronor, framför allt tack vare musikaliska framgångar.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Artisten cachar hem 3,3 miljoner

”Sommaren är kort” men Ledins business är mer långsiktig, och nu plockar den 65-årige artisten och fastighetsklipparen ut 3,3 miljoner kronor i utdelning, berättar Dina Pengar i Expressen. Tomas Ledin står bakom företagsgruppen Acasso, som enligt artikeln ökade omsättningen med 3,6 miljoner kronor förra året och landade en vinst på 11,7 miljoner kronor. På fyra år uppgår vinsten till 35,7 miljoner kronor, framför allt tack vare musikaliska framgångar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Politik: Hon skrämmer bort talangerna

I den osignerade ledarartikeln i liberala Expressen höjs kravet på att Sverige måste tänka om när det gäller skattepolitiken för att inte skrämma internationella talanger på flykten. ”Sverige har världens högsta marginalskatter och de högre skattesatserna kickar in vid mycket lägre inkomster än i andra jämförbara länder.” Enligt en rapport från Svenskt Näringsliv, som den okände ledarskribenten i Expressen hänvisar till, skadar de höga marginalskatterna landets välstånd.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Dubbelt så många långväga turister

Kineser men även andra asiater väljer i allt högre utsträckning att turista i Sverige, konstaterar TT med hänvisning till statistik som SCB tagit fram åt nyhetsbyrån. Fortfarande är de flesta turisterna som kommer hit norrmän, men andelen norska turister ligger relativt stilla. Så ser trenden ut även bland tyska turister i Sverige mellan 2008 och 2016, enligt siffrorna.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Skandal: Bikini krav på praktik

Ett tjeckisk kärnkraftverk lät användare på Facebook rösta på tio lättklädda unga kvinnor som nyss tagit studenten. Den som kammade hem flest röster i sin bikini utlovades två veckors praktik på kärnkraftverket, som ligger i staden Temelin och är Tjeckiens största i sitt slag. Det här berättar SVT Nyheter med hänvisning till Deutsche Welle, som konstaterar att tilltaget med bikinitävlingen gjorde folk rasande och tvingade företaget att både be om ursäkt och erbjuda alla deltagare som poserat i bikini praktik.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Han blir ny vd för Kinnevik

”Dustins vd och koncernchef Georgi Ganev har meddelat att han avser att lämna sin befattning vid årsskiftet för att tillträda rollen som VD för Kinnevik”, skriver Dustin i ett pressmeddelande och berättar att jakten på att rekrytera en ny vd inleds omedelbart. Georgi Ganev blir kvar som vd under uppsägningstiden på sex månader. ”Under sina fem år på Dustin har Georgi Ganev byggt ett starkt team och utvecklat Dustins affär genom geografisk expansion och ett breddat erbjudande.

Dagens PS - 19 timmar sedan

En miljon i potten för bra affärsidé

Businessajten E24 berättar om att Petter Stordalen, som bland annat äger hotellkedjan Nordic Choice Hotels med 170 hotell och 9.200 anställda, vill få fart på nytänkandet bland entreprenörer. Därför har han dragit igång tävlingen där han alltså är beredd att betala en miljon norska kronor för en bra affärsidé, vilket inte är något dåligt startbidrag för den som vill få snurr på sin verksamhet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Musks marsexpedition går som smort

TT rapporterar om att Paypal- och Teslaskaparen Elon Musks rymdföretag, SpaceX, nu placerat ytterligare tio kommunikationssatelliter för företaget Iridiums räkning i omloppsbana med hjälp av en Falcon 9-raket. Enligt telegrammet skedde uppskjutningen från flygbasen Vandenberg i Kalifornien, USA, och följde tidsplanen. Det tog mindre än åtta minuter för raketens första steg att återvända som planerat till en plattform i Stilla havet.

Dagens PS - I förrgår: 07:35

Nyanländ gav järnet – blev toppsäljare

DagensPS har intervjuat Basel Joumaa, 25, som är nyanländ från Damaskus i Syrien. Han har bara varit i Sverige i två år men har redan lyckats lära sig svenska på egen hand och bli toppsäljare. Framgången har han fått, säger han, tack vare en bra inställning och attityd till att vilja utvecklas och anpassa sig efter nya förutsättningar; det vill säga att lära sig det som krävs för att ta sig fram i ett nytt land.

Dagens PS - 22 jun 17 kl. 10:59

Judehatet sänker svenske internetoraklet

DN Kultur berättar om att den svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg inte längre stoltserar är etta på Forbes lista över världens mest inflytelserika. Både Disney och Youtube har dessutom sagt upp sina samarbeten med den så extremt hyllade spelbloggaren. Det är priset Felix Kjellberg får betala för sina antisemitiska videoklipp, kryddad med naziestetik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.