Dagens PS > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:30

Dagens PS - 19 okt 16 kl. 08:02

Svenska entreprenörer vill rädda världenFacebookgrundaren Mark Zuckerbergs filantropiska engagemang är lika känt som världsomspännande. Zuckerberg har lovat skänka 99 procent av sin förmögenhet till välgörande ändamål. LÄS MER: ”Paret Zuckerbergs nya jättegåva” [Dagens PS] › LÄS ÄVEN: ”Zuckerberg ger bort 99 procent av sina miljarder” [Dagens PS] › Att donera pengar från sitt förvärvade framgångskapital har spridit sig även till Sverige, skriver DiGital och nämner en rad svenska entreprenörer som  hakat på trenden. Klarnas grundare Niklas Adalberth är en av dem. Han har startat Norrsken Foundation i syfte att finansiera socialt entreprenörskap och tekniklösningar.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Mark Zuckerbergs, LÄS MER, Zuckerbergs, PS, LÄS ÄVEN, Sverige, DiGital, Niklas Adalberth, Norrsken Foundation, Nordlander, Filip Engelbert, Avita, Founders, David Goldberg, Porsche, Svenska, Dagensps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska entreprenörervill , räddavärlden
DN - 01 dec 17 kl. 13:13

En dag på Norrsken: Här hoppas entreprenörer rädda världen

Med 170 miljoner kronor ur egen ficka har betaltjänstföretaget ­Klarnas grundare, Niklas Adalberth, skapat stiftelsen Norrsken som ska stötta teknikentreprenörer som försöker lösa samhällsproblem. Det mest synliga steget är Norrsken House, en drygt 2.400 kvadrat­meter stor arbets- och mötesplats i centrala Stockholm med plats för drygt 300 sociala entreprenörer..

YLE - 23 nov 16 kl. 13:42

Entreprenörer stämmer Västmetrobolaget på 10 miljoner - skattebetalarna kan tvingas betala

Entreprenörerna YIT, Destia och A-insinöörit stämmer Västmetrobolaget på 10 miljoner euro för tilläggsarbeten och förseningar. Om Västmetro Ab döms att betala står skattebetalarna för notan. Västmetrobolaget har erbjudit YIT en halv miljon för att byggbolaget inte ska föra tvisten till rätten.

DI - 03 feb 19 kl. 20:16

Kängan mot Arbetsförmedlingen: Misslyckas med att fånga upp alla entreprenörer

Arbetsförmedlingen har misslyckats fånga den entreprenörspotential som finns bland nyanlända. Åtgärder och anställning är fel fokus. Det anser Nyföretagarcentrum som har beräknat samhällsvärdet från företag startade av utlandsfödda och nyanlända.

NSD - 23 apr 19 kl. 16:31

En verkstad för entreprenörer

Vallje är en arbets- och mötesplats som har skapats i det EU-stödda projektet Utvecklingsnod Sápmi..

SVT Debatt - 22 okt 13 kl. 11:53

Utlandsfödda är bättre på att driva företag

ENTREPRENÖRER Banker borde satsa på att investera i företag som drivs av barn till utlandsfödda. De har nämligen bättre tillväxt än barn till föräldrar födda i Sverige. Kompetensen att starta och driva företag bör tillvaratas eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag.

SVT Debatt - 25 jun 13 kl. 15:22

När Volvo stängt kan bara entrepenörerna rädda dig

FABRIKSNEDLÄGGNINGAR Idag rullade den sista bilen ut från Volvofabriken i Uddevalla. Nu är personligt ansvarstagande den säkraste vägen ur krisen. Alla kan inte bli entrepenörer.

Kristianstadsbladet - 12 apr 14 kl. 08:00

Samverkan behövs för att rädda vattnet

Foto: Tommy Svensson
Samverkan är nyckelordet för att rädda vattenkvalitén i våra vattendrag. Ett steg i rätt riktning tas nu i Tågaröd, där det byggs en visningssträcka.
Sedan tidigare finns en visningssträcka längs Ekeshultsån, via projekt Rädda Immeln.

Vimmerby Tidning - 11 apr 18 kl. 20:39

Känd entreprenör tar strid för Gullringshus

För några år sedan var han nära att få köpa Gullringshus kontor för att starta ett Träcentrum med trä- och snickeriutbildning för nyanlända. Av det blev det inget. Nu tar den kände Vimmerbyentreprenören strid för Gullringshus, som ska rivas.

SvD - 24 nov 15 kl. 17:59

Utrikesfödda skapar vart tredje jobb i Stockholm

I Stockholm och Uppsala hittas Sveriges mest "driftiga" utrikesfödda entreprenörer, enligt ny statistik. Jämfört med resten av landet har deras affärsverksamhet bidragit till att skapa vart tredje nytt jobb i båda länen. Att bolagen startas i grupp och i mer integrerade städer kan vara en orsak till jobbtillväxten, menar en expert..

Västerbottens Folkblad - 06 nov 14 kl. 19:24

[PLUS] Uppklädda Umeåföretagare på plats

Nu är Umeås entreprenörer på plats på Nolia för årets upplaga av Umeågalan. Det känns bra och....

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Doldis värd 700 miljarder ska utmana Spotify

Kinesiska techbolaget Bytedance värderas till ofattbara 700 miljarder kronor. Det nästintill okända bolaget har utvecklat den populära video-appen TikTok – och nu ryktas det om expansion till både musik- och smartphone-industrin.  Det rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg och Financial Times.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Doldis värd 700 miljarder – ska utmana Spotify

Det kinesiska techbolaget Bytedance värderas till ofattbara 700 miljarder kronor. Det nästintill okända bolaget har utvecklat den populära video-appen TikTok – och nu ryktas det om expansion till både musik- och smartphone-industrin.  Det rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg och Financial Times.

Dagens PS - 1 timme sedan

Strukturexperten: Så blir du mindre stressad

Kalendern är smockfull av möten och övertidstimmarna alldeles för många. Här är expertens tips på hur du minskar stressen på jobbet. ”Om du börjar med ett stort problem och du samtidigt är stressad och har för mycket att göra är det väldigt lätt att misslyckas”, säger strukturexperten David Stiernholm i en artikel i Dagens Nyheter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Elon Musks rymdsatsning tar in nästan 10 miljarder

Elon Musks bolag SpaceX har i år tagit in mer kapital än tidigare trott. Bolaget är den ledande privata aktören på rymdmarknaden. SpaceX-chefen Elon Musk har tidigare sagt att två finansieringsrundor var övertecknade.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Experten: Tänk på detta inför bostadsköpet

Innan du köper din drömlägenhet kan det vara värt att påminna sig själv om vad man faktiskt betalar för – och vilka förväntningar föreningen har på dig. Det skriver Annika Creutzer, Svenska Dagbladets privatekonomiska expert. ”Du köper inte en lägenhet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Bloomberg: Svag krona slår hårt mot Sverige

En historiskt svag krona – och en nedåttrend som inte ser ut att ge med sig – kan orsaka stor skada på den svenska ekonomin. Det skriver Bloomberg. Den svenska kronan har haft årets brantaste ras av världens stora valutor, och inget trendbrott är ännu i sikte – om inte Riksbanken gör någonting.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Tillväxtländerna som har tagit fasta på tillväxt


Tillväxtmarknader utanför västvärlden har genererat hög avkastning och vuxit stabilt. Kina är redan förbi USA och innan 2030 kliver även Indien förbi. Den västerländska hegemonin är över.

Dagens PS - 5 timmar sedan

5 tillväxtmarknader du måste ha koll på


Visste du att emerging markets i exempelvis Asien och Latinamerika snart utgör en majoritet av de största ekonomierna? Därför är det inte helt osannolikt att framtida innovationer kommer från Kina eller Indien. Här listar vi fem emerging markets-länder som går mot att bli superekonomier inom kort.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Här är Elon Musks Tesla-race i nya tunneln

Läs om tv-spelsberoende, Amazons aktiepris och Elon Musks Tesla-race – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. ”Gaming-sjukan” erkänd av Världshälsoorganisationen  Att vara beroende av tv-spel är numera erkänt som en sjukdom av FN-organet World Health Organization (WHO), rapporterar Mashable.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Säkerställda fastighetslån – en krockkudde mot börssvängningar

När börsen svajar ökar efterfrågan på alternativa tillgångsslag som genererar avkastning oberoende av börsen. På Tessin kan sparare investera i värden som går att ta på, se och förstå, som fastigheter. Behovet av alternativa finansieringskällor bland fastighetsutvecklare ökade markant i samband med att Basel III-reglerna infördes.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.