YLE > Finland

Tuesday, 25 September, 23:29

YLE - 14 okt 16 kl. 13:59

Nylander och Blomqvist: Posten måste tänka om - tidningen måste delas ut på morgonenRiksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet protesterar mot att att de som prenumererar på svenskspråkiga dagstidningar riskerar att få sin tidning på eftermiddagen, medan finskspråkiga dagstidningar når läsaren på morgonen. Posten har beslutat att den största kunden Sanoma Oy får avgöra på vilka områden morgontidningar delas ut. Det finns inga bestämmelser i lagen som reglerar Postens verksamhet om att utdelning av dagstidningar hör till Postens kärnområden. "Helt oacceptabelt" De nyländska ledamöterna Mikaela Nylander och Thomas Blomqvist anser att det är oacceptabelt att en svenskspråkig morgontidning når läsaren först på eftermiddagen. Riksdagsledamöterna efterlyser nya lösningar och idéer kring tidningsutdelningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blomqvist, Svenska Folkpartiet, Sanoma Oy, Postens, De, Mikaela Nylander, Thomas Blomqvist, KSF Medias, Posten, Nylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nylanderoch , Blomqvist, Postenmåste , tänkaom , tidningenmåste , delas ut på morgonen
YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar vårdreformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt.
Fre 1.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar sote-reformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt. Thomas Blomqvists eget parti SFP var med och förhandlade fram förslaget till vårdreform.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:36

Vårdreformen kan sänka intresset för kommunalvalet

Vårdreformen kommer absolut att påverka viljan att ställa upp i kommunalvalet, säger Arja Alho (SDP) i Sjundeå. Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf) i Lojo anser att det är just därför man ska vara med i politiken. Om social- och hälsovården flyttar från kommunerna så kan man ändå vara med och utveckla den egna hemorten.

YLE - 28 maj 15 kl. 13:15

Svenskan och utbildningen oroar Thomas Blomqvist

Nedskärningarna inom utbildningen och formuleringarna om det svenska i Finland i regeringsprogrammet oroar riksdagsledamoten Thomas Blomqvist (SFP) från Tenala. Han hoppas kunna påverka tvåspråkigheten från oppositionen. Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna presenterade regeringsprogrammet i går.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:42

"Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem"

Kontrareplik – Christer Nylander 8 januari
Jag blir glad när Christer Nylander vill debattera framtiden för grundskolan genom att kommentera något som jag har skrivit. Jag blir mindre glad när Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem.Det är fräckt av Christer Nylander att påstå att vi Socialdemokrater inte vill debattera skolpolitik i Kristianstad, vi har under hela december manat på er kanslichef och ombudsman om termin och forum för skoldebatt.

Kristianstadsbladet - 04 aug 12 kl. 08:30

Nylander nyanserar

Christer Nylander skriver Folkpartiets nya partiprogram. Hur vill han utveckla liberalismen?
Tidningen Resumé har kallat honom för ?

YLE - 11 jun 13 kl. 19:26

Ralf Blomqvist styr i tio stiftelser

Ralf Blomqvist kommenterar sina många styrelseuppdrag. Han är den styrelsemedlem som sitter med i flest stiftelser i Svenskfinland. - Jag har sysslat med förmögenhetsförvaltning och har den vägen har kommit i kontakt med folk och blivit kallad med i stiftelserna.

Expressen - 07 maj 17 kl. 00:07

Nike Nylander om karriären – och livet utanför SVT

Mamman var prisad utrikeskorrespondent och Nike Nylander drog sig länge för att gå i hennes fotspår. Men efter jobb på kulturdepartementet och Historiska museet är hon nu ett av våra mest kända nyhetsankare. – Även om det följer ett stort ansvar och makt med det här uppdraget så försöker jag alltid tänka på att vara mig själv i rutan, säger "Aktuellts" Nike Nylander, 50..

YLE - 21 sep 15 kl. 16:01

R-kiosken sköter posten i Ekenäs

Posten i Ekenäs har nu stängt sina dörrar. Det är R-kiosken vid Stationsvägen som sköter posttjänsterna från och med i morgon. Köpman Tuija Jämsä är glad över de nya utmaningarna.

YLE - 30 apr 15 kl. 06:05

Nu ska Posten börja duka bordet och ta ut soporna

Hur låter det med en postudelare som inte bara levererar maten utan dessutom värmer upp den, dukar och håller sällskap under måltiden? Posten utvecklar sitt serviceutbud och testar den här modellen i ett pilotprojekt. Det skickas allt färre brev och Posten har tvingats börja tänka utanför boxen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Analys: Så var det frid och fröjd igen i regeringen, men den friden lär inte vara länge

Regeringen hävdar att krisen är avblåst efter extra möten hos Centern och Blå framtid. Så lätt kommer man ändå inte undan. Vård- och förvaltningsreformen orsakar ännu många problem, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs första solpanel monteras på skolkökets tak i Karis

Staden lägger sina första kommunala solpaneler på taket till Karis centralkök. Frågan väckte en del debatt i fullmäktige..

YLE - 7 timmar sedan

Båtar och bilar i Ingå ska flytta väster om ån – nu finns det första konkreta förslaget till Ingåstrand

Bilarna får flytta på sig för att ge plats för social samvaro vid torget och stranden i Ingå. Det kommer fram i utkastet till detaljplanen för Ingåstrand i byns centrum..

YLE - 7 timmar sedan

Dags för riksdagen att besluta om att ändra Finlands grundlag - de omtalade spaningslagarna ska drivas igenom

Snart är det dags för riksdagsledamöterna att fatta beslut om att låta ändra Finlands grundlag. En ändring av grundlagen är nödvändig för att de omtalade spanings- och underrättelselagarna ska kunna drivas igenom..

YLE - 7 timmar sedan

Polisens, FPA:s och Skatteförvaltningens sidor haltade

Störningar har förekommit i Folkpensionsanstaltens telefonservice och inloggning. Enligt Befolkningsregistercentralen fungerade inte identifiering på nättjänsten Suomi.fi inom den offentliga förvaltningen..

YLE - 7 timmar sedan

Tiinas son David åkte från Joensuu till kriget i Syrien - “Han ringde och sa att han skulle avrättas”

Våren 2013 skaffade Tiinas son David en terrängbil, mörkerkikare och annan utrustning. Han lämnade sitt välbetalda jobb i Finland och körde ner till Syrien för att delta i motståndet mot al-Assads regim. Idag har han fru och barn i Syrien - och polisen misstänker honom för terroristbrott..

YLE - 8 timmar sedan

Nu börjar konkurrensmyndigheten utreda varför FPA-skjutsarna inte fungerar - taxicentralerna kan ha ställt orimliga krav på chaufförerna

Konkurrens- och konsumentverket (KKV) börjar undersöka konkurrensutsättningen av de taxiskjutsar som ersätts av Folkpensionsanstalten. Man är speciellt intresserad av förmedlingscentralernas verksamhet, och om de eventuellt behandlar chaufförerna ojämlikt..

YLE - 9 timmar sedan

TS: Två lågstadieelever hittade ett lik nära skola i Åbo

Eleverna, två pojkar i årskurs 6, hittade en vuxen död person intill Haarlan koulu i Harlax tidigt på tisdag morgon, skriver Turun Sanomat..

YLE - 9 timmar sedan

Helsingfors och Lyon valdes till Europas huvudstäder för smart turism 2019

Europeiska unionen har valt Helsingfors och franska Lyon till huvudstäder inom smart turism år 2019. Städerna vann den första upplagan av en tävling inom smart turism i EU..

YLE - 9 timmar sedan

CKP ber om internationell polishjälp i den åboländska brottshärvan

Centralkriminalpolisen ber om internationell handräckning för att reda ut den ekonomiska brottshärvan i Åbolands skärgård. Begäran gäller förberedelse av penningtvätt - det ska handla om pengar som härstammar från något annat land, men som ska ha tvättats i Finland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.