YLE > Finland

Thursday, 19 July, 17:13

YLE - 14 okt 16 kl. 13:59

Nylander och Blomqvist: Posten måste tänka om - tidningen måste delas ut på morgonenRiksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet protesterar mot att att de som prenumererar på svenskspråkiga dagstidningar riskerar att få sin tidning på eftermiddagen, medan finskspråkiga dagstidningar når läsaren på morgonen. Posten har beslutat att den största kunden Sanoma Oy får avgöra på vilka områden morgontidningar delas ut. Det finns inga bestämmelser i lagen som reglerar Postens verksamhet om att utdelning av dagstidningar hör till Postens kärnområden. "Helt oacceptabelt" De nyländska ledamöterna Mikaela Nylander och Thomas Blomqvist anser att det är oacceptabelt att en svenskspråkig morgontidning når läsaren först på eftermiddagen. Riksdagsledamöterna efterlyser nya lösningar och idéer kring tidningsutdelningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blomqvist, Svenska Folkpartiet, Sanoma Oy, Postens, De, Mikaela Nylander, Thomas Blomqvist, KSF Medias, Posten, Nylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nylanderoch , Blomqvist, Postenmåste , tänkaom , tidningenmåste , delas ut på morgonen
YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar vårdreformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt.
Fre 1.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar sote-reformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt. Thomas Blomqvists eget parti SFP var med och förhandlade fram förslaget till vårdreform.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:36

Vårdreformen kan sänka intresset för kommunalvalet

Vårdreformen kommer absolut att påverka viljan att ställa upp i kommunalvalet, säger Arja Alho (SDP) i Sjundeå. Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf) i Lojo anser att det är just därför man ska vara med i politiken. Om social- och hälsovården flyttar från kommunerna så kan man ändå vara med och utveckla den egna hemorten.

YLE - 28 maj 15 kl. 13:15

Svenskan och utbildningen oroar Thomas Blomqvist

Nedskärningarna inom utbildningen och formuleringarna om det svenska i Finland i regeringsprogrammet oroar riksdagsledamoten Thomas Blomqvist (SFP) från Tenala. Han hoppas kunna påverka tvåspråkigheten från oppositionen. Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna presenterade regeringsprogrammet i går.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:42

"Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem"

Kontrareplik – Christer Nylander 8 januari
Jag blir glad när Christer Nylander vill debattera framtiden för grundskolan genom att kommentera något som jag har skrivit. Jag blir mindre glad när Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem.Det är fräckt av Christer Nylander att påstå att vi Socialdemokrater inte vill debattera skolpolitik i Kristianstad, vi har under hela december manat på er kanslichef och ombudsman om termin och forum för skoldebatt.

Kristianstadsbladet - 04 aug 12 kl. 08:30

Nylander nyanserar

Christer Nylander skriver Folkpartiets nya partiprogram. Hur vill han utveckla liberalismen?
Tidningen Resumé har kallat honom för ?

YLE - 11 jun 13 kl. 19:26

Ralf Blomqvist styr i tio stiftelser

Ralf Blomqvist kommenterar sina många styrelseuppdrag. Han är den styrelsemedlem som sitter med i flest stiftelser i Svenskfinland. - Jag har sysslat med förmögenhetsförvaltning och har den vägen har kommit i kontakt med folk och blivit kallad med i stiftelserna.

Expressen - 07 maj 17 kl. 00:07

Nike Nylander om karriären – och livet utanför SVT

Mamman var prisad utrikeskorrespondent och Nike Nylander drog sig länge för att gå i hennes fotspår. Men efter jobb på kulturdepartementet och Historiska museet är hon nu ett av våra mest kända nyhetsankare. – Även om det följer ett stort ansvar och makt med det här uppdraget så försöker jag alltid tänka på att vara mig själv i rutan, säger "Aktuellts" Nike Nylander, 50..

YLE - 21 sep 15 kl. 16:01

R-kiosken sköter posten i Ekenäs

Posten i Ekenäs har nu stängt sina dörrar. Det är R-kiosken vid Stationsvägen som sköter posttjänsterna från och med i morgon. Köpman Tuija Jämsä är glad över de nya utmaningarna.

YLE - 30 apr 15 kl. 06:05

Nu ska Posten börja duka bordet och ta ut soporna

Hur låter det med en postudelare som inte bara levererar maten utan dessutom värmer upp den, dukar och håller sällskap under måltiden? Posten utvecklar sitt serviceutbud och testar den här modellen i ett pilotprojekt. Det skickas allt färre brev och Posten har tvingats börja tänka utanför boxen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

En person drunknade under simtur i S:t Karins

En person drunknade vid simstranden i Hovirinta i S:t Karins på torsdagseftermiddagen. Trots återupplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda..

YLE - 1 timme sedan

Ekenäsbandet Paul Oxley's Unit trycker på pausknappen

Efter nästan 40 år i branschen tar bandet Paul Oxley´s unit en paus. Men ännu är de lugna dagarna en bit bort. På lördag uppträder bandet på Julifestivalen tillsammans med Deep Purple och i höst är de aktuella med ett nytt album..

YLE - 3 timmar sedan

Bil som flydde undan polisen krockade med två andra bilar i Mäntyharju - tre döda

En trafikolycka har krävt tre personers liv på väg 381 i Mäntyharju i Södra Savolax. Olyckan orsakades av en misstänkt rattfyllerist som jagades av polisen..

YLE - 1 timme sedan

Hassan Zubier får medalj av drottning Elizabeth för hjältemodiga insatser i samband med knivdådet i Åbo

Hassan Zubier tilldelas en medalj för hjältemodig insats av drottning Elizabeth ll, [link:https://www.bbc.co.

YLE - 2 timmar sedan

Saskia tvingades ge upp sin dröm trots toppbetyg – nu backar Sverige och lättar på antagningskraven till högskolorna

De som söker till svensk högskola nästa sommar får aningen givmildare poäng för sitt studentbetyg än de som sökt i år och ifjol. Orsaken är att upprätthålla en balans mellan svenska och utländska studerande..

YLE - 11 timmar sedan

Skogsbranden i Pyhäranta är inringad – men branden är inte helt under kontroll

Ett område lika stort som 100 fotbollsplaner har brunnit. Under onsdag kväll och under natten evakuerades ett tjugotal byggnader och invånarna därifrån..

YLE - 2 timmar sedan

Algbältet i östra Finska viken driver västerut

Algblomningen i östra Finska viken är fortfarande riklig och alger påträffas på många håll. I de ostligaste delarna har situationen ändå förbättrats något..

YLE - 3 timmar sedan

Bil som flydde undan polisen krockade med två andra bilar i Mäntyharju - minst tre döda

En trafikolycka har krävt minst tre personers liv på väg 381 i Mäntyharju i Södra Savolax..

YLE - 3 timmar sedan

Halva Lojo rappade med Elastinen - Aurlaxdagen hade dubbelt fler besökare än väntat

Det var andra året i rad staden arrangerade evenemanget vid stranden av Lojo sjö i stadens centrum. På kvällen uppträdde den kända rap-artisten Elastinen..

YLE - 3 timmar sedan

Fler invånare har evakuerats i Pyhäranta – den kraftiga skogsbranden är fortfarande inte under kontroll

Branden i Pyhäranta är fortfarande inte under kontroll och den tilltagande vinden försvårar situationen ytterligare. Släckningsarbetet kan ta flera dagar – hjälp har tillkallats ända från Nyland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.