YLE > Finland

Thursday, 13 December, 01:17

YLE - 14 okt 16 kl. 13:59

Nylander och Blomqvist: Posten måste tänka om - tidningen måste delas ut på morgonenRiksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet protesterar mot att att de som prenumererar på svenskspråkiga dagstidningar riskerar att få sin tidning på eftermiddagen, medan finskspråkiga dagstidningar når läsaren på morgonen. Posten har beslutat att den största kunden Sanoma Oy får avgöra på vilka områden morgontidningar delas ut. Det finns inga bestämmelser i lagen som reglerar Postens verksamhet om att utdelning av dagstidningar hör till Postens kärnområden. "Helt oacceptabelt" De nyländska ledamöterna Mikaela Nylander och Thomas Blomqvist anser att det är oacceptabelt att en svenskspråkig morgontidning når läsaren först på eftermiddagen. Riksdagsledamöterna efterlyser nya lösningar och idéer kring tidningsutdelningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blomqvist, Svenska Folkpartiet, Sanoma Oy, Postens, De, Mikaela Nylander, Thomas Blomqvist, KSF Medias, Posten, Nylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nylanderoch , Blomqvist, Postenmåste , tänkaom , tidningenmåste , delas ut på morgonen
YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar vårdreformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt.
Fre 1.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar sote-reformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt. Thomas Blomqvists eget parti SFP var med och förhandlade fram förslaget till vårdreform.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:36

Vårdreformen kan sänka intresset för kommunalvalet

Vårdreformen kommer absolut att påverka viljan att ställa upp i kommunalvalet, säger Arja Alho (SDP) i Sjundeå. Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf) i Lojo anser att det är just därför man ska vara med i politiken. Om social- och hälsovården flyttar från kommunerna så kan man ändå vara med och utveckla den egna hemorten.

YLE - 28 maj 15 kl. 13:15

Svenskan och utbildningen oroar Thomas Blomqvist

Nedskärningarna inom utbildningen och formuleringarna om det svenska i Finland i regeringsprogrammet oroar riksdagsledamoten Thomas Blomqvist (SFP) från Tenala. Han hoppas kunna påverka tvåspråkigheten från oppositionen. Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna presenterade regeringsprogrammet i går.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:42

"Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem"

Kontrareplik – Christer Nylander 8 januari
Jag blir glad när Christer Nylander vill debattera framtiden för grundskolan genom att kommentera något som jag har skrivit. Jag blir mindre glad när Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem.Det är fräckt av Christer Nylander att påstå att vi Socialdemokrater inte vill debattera skolpolitik i Kristianstad, vi har under hela december manat på er kanslichef och ombudsman om termin och forum för skoldebatt.

Kristianstadsbladet - 04 aug 12 kl. 08:30

Nylander nyanserar

Christer Nylander skriver Folkpartiets nya partiprogram. Hur vill han utveckla liberalismen?
Tidningen Resumé har kallat honom för ?

YLE - 11 jun 13 kl. 19:26

Ralf Blomqvist styr i tio stiftelser

Ralf Blomqvist kommenterar sina många styrelseuppdrag. Han är den styrelsemedlem som sitter med i flest stiftelser i Svenskfinland. - Jag har sysslat med förmögenhetsförvaltning och har den vägen har kommit i kontakt med folk och blivit kallad med i stiftelserna.

Expressen - 07 maj 17 kl. 00:07

Nike Nylander om karriären – och livet utanför SVT

Mamman var prisad utrikeskorrespondent och Nike Nylander drog sig länge för att gå i hennes fotspår. Men efter jobb på kulturdepartementet och Historiska museet är hon nu ett av våra mest kända nyhetsankare. – Även om det följer ett stort ansvar och makt med det här uppdraget så försöker jag alltid tänka på att vara mig själv i rutan, säger "Aktuellts" Nike Nylander, 50..

YLE - 21 sep 15 kl. 16:01

R-kiosken sköter posten i Ekenäs

Posten i Ekenäs har nu stängt sina dörrar. Det är R-kiosken vid Stationsvägen som sköter posttjänsterna från och med i morgon. Köpman Tuija Jämsä är glad över de nya utmaningarna.

YLE - 30 apr 15 kl. 06:05

Nu ska Posten börja duka bordet och ta ut soporna

Hur låter det med en postudelare som inte bara levererar maten utan dessutom värmer upp den, dukar och håller sällskap under måltiden? Posten utvecklar sitt serviceutbud och testar den här modellen i ett pilotprojekt. Det skickas allt färre brev och Posten har tvingats börja tänka utanför boxen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Över dubbelt fler familjer får julhjälp i Raseborg i år: "Tröskeln är låg att vända sig till oss"

I fyra år har Julhjälp Raseborg förgyllt julen för mindre bemedlade familjer. Varje år har de som önskar mat och julklappar blivit fler och i år har man hjälpt 77 familjer och allt som allt 250 personer..

YLE - 9 timmar sedan

EU-parlamentet sade ja till handelsavtal med Japan - EU får billigare japanska bilar och kan lättare exportera trävaror

EU-parlamentet har med god marginal godkänt ett omfattande handelsavtal med Japan. Finland ska på sikt kunna gagnas genom att japanska bilar blir billigare och den finländska skogsindustrin får ett uppsving då det blir lättare att exportera träprodukter..

YLE - 8 timmar sedan

Sannfinländarnas Tavio jämförde utvecklingen inom EU med Nazityskland

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavio orsakade uppståndelse i riksdagen på onsdagen. Tavios jämförelse fördömdes allmännt..

YLE - 9 timmar sedan

Tre år efter köpet - Muurainen börjar nu sälja sina bruksbostäder i Fiskars

Olli Muurainens bolag Billnäs Bruk börjar sälja ut bruksbostäderna i Fiskars. Men marken under husen säljs inte..

YLE - 12 timmar sedan

Begränsad rättshjälp för asylsökande blev en flopp: Justitieministeriet kan få backa

Den förkortade besvärstiden för asylsökande har gjort mer skada än nytta. Rättshjälpen för asylsökande har äventyrats och dessutom är rättsbiträdena överarbetade och underbetalda, visar en rapport från Justitieministeriet..

YLE - 12 timmar sedan

Raseborg kan testa köpta läkartjänster på bäddavdelningen - nytt samarbete i sikte med bekant vårdföretag

Läkartjänster av samma vårdbolag som också sköter äldrevårdens telefonläkartjänst - det vill Raseborgs stad nu testa på bädden, det vill säga hälsovårdscentralens bäddavdelning..

YLE - 13 timmar sedan

Nästa år kan man välja och kombinera efternamn på ett enklare sätt

Nya bestämmelser om för- och efternamn träder i kraft vid årsskiftet. Då blir det möjligt kombinera efternamn i högre grad. Också valfriheten ökar..

YLE - 14 timmar sedan

Så kan Finland nå nollutsläpp inom trafiken år 2045: Vi ska hellre cykla och åka tåg än köra bil, och när vi kör bil ska den gå på el

Både stödformer och förbud rekommenderas i trafikministeriets slutrapport om hur vi ska få ner utsläppen inom trafiken. Bland annat måste bilarna i raskare takt bytas ut mot miljövänligare versioner, föreslår rapporten..

YLE - 15 timmar sedan

Klagomål om polisens agerande under självständighetsdagen - inte straffbart att använda sig av nazistiska symboler

Helsingforspolisens agerande under Nordiska motståndsrörelsens marsch på självständighetsdagen har fått kritik. Totalt fyra klagomål har lämnats in..

YLE - 17 timmar sedan

Det här googlade finländarna mest i år: presidentval, Airiston Helmi och mässling

Världens största sökfunktion, Google, har publicerat listor på de mest sökta ämnena för år 2018. På listorna, som bland annat täcker populäraste personerna och filmerna, finns presidentvalet, månförmörkelse och GDPR..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.