YLE > Finland

Monday, 25 March, 07:14

YLE - 14 okt 16 kl. 13:59

Nylander och Blomqvist: Posten måste tänka om - tidningen måste delas ut på morgonenRiksdagsledamöter från Svenska Folkpartiet protesterar mot att att de som prenumererar på svenskspråkiga dagstidningar riskerar att få sin tidning på eftermiddagen, medan finskspråkiga dagstidningar når läsaren på morgonen. Posten har beslutat att den största kunden Sanoma Oy får avgöra på vilka områden morgontidningar delas ut. Det finns inga bestämmelser i lagen som reglerar Postens verksamhet om att utdelning av dagstidningar hör till Postens kärnområden. "Helt oacceptabelt" De nyländska ledamöterna Mikaela Nylander och Thomas Blomqvist anser att det är oacceptabelt att en svenskspråkig morgontidning når läsaren först på eftermiddagen. Riksdagsledamöterna efterlyser nya lösningar och idéer kring tidningsutdelningen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blomqvist, Svenska Folkpartiet, Sanoma Oy, Postens, De, Mikaela Nylander, Thomas Blomqvist, KSF Medias, Posten, Nylander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nylanderoch , Blomqvist, Postenmåste , tänkaom , tidningenmåste , delas ut på morgonen
YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar vårdreformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt.
Fre 1.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:46

Blomqvist risar sote-reformen

Bland det sista som blev klart före riksdagens sommarledighet var den så kallade sote-reformen. År 2017 ska all social- och hälsovård i landet styras av fem stora vårdområden, är det tänkt. Thomas Blomqvists eget parti SFP var med och förhandlade fram förslaget till vårdreform.

YLE - 27 okt 16 kl. 05:36

Vårdreformen kan sänka intresset för kommunalvalet

Vårdreformen kommer absolut att påverka viljan att ställa upp i kommunalvalet, säger Arja Alho (SDP) i Sjundeå. Riikka Slunga-Poutsalo (Sannf) i Lojo anser att det är just därför man ska vara med i politiken. Om social- och hälsovården flyttar från kommunerna så kan man ändå vara med och utveckla den egna hemorten.

YLE - 28 maj 15 kl. 13:15

Svenskan och utbildningen oroar Thomas Blomqvist

Nedskärningarna inom utbildningen och formuleringarna om det svenska i Finland i regeringsprogrammet oroar riksdagsledamoten Thomas Blomqvist (SFP) från Tenala. Han hoppas kunna påverka tvåspråkigheten från oppositionen. Centern, Samlingspartiet och Sannfinländarna presenterade regeringsprogrammet i går.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:42

"Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem"

Kontrareplik – Christer Nylander 8 januari
Jag blir glad när Christer Nylander vill debattera framtiden för grundskolan genom att kommentera något som jag har skrivit. Jag blir mindre glad när Nylander lägger ord i min mun och sen ondgör sig över dem.Det är fräckt av Christer Nylander att påstå att vi Socialdemokrater inte vill debattera skolpolitik i Kristianstad, vi har under hela december manat på er kanslichef och ombudsman om termin och forum för skoldebatt.

Kristianstadsbladet - 04 aug 12 kl. 08:30

Nylander nyanserar

Christer Nylander skriver Folkpartiets nya partiprogram. Hur vill han utveckla liberalismen?
Tidningen Resumé har kallat honom för ?

YLE - 11 jun 13 kl. 19:26

Ralf Blomqvist styr i tio stiftelser

Ralf Blomqvist kommenterar sina många styrelseuppdrag. Han är den styrelsemedlem som sitter med i flest stiftelser i Svenskfinland. - Jag har sysslat med förmögenhetsförvaltning och har den vägen har kommit i kontakt med folk och blivit kallad med i stiftelserna.

Expressen - 07 maj 17 kl. 00:07

Nike Nylander om karriären – och livet utanför SVT

Mamman var prisad utrikeskorrespondent och Nike Nylander drog sig länge för att gå i hennes fotspår. Men efter jobb på kulturdepartementet och Historiska museet är hon nu ett av våra mest kända nyhetsankare. – Även om det följer ett stort ansvar och makt med det här uppdraget så försöker jag alltid tänka på att vara mig själv i rutan, säger "Aktuellts" Nike Nylander, 50..

YLE - 21 sep 15 kl. 16:01

R-kiosken sköter posten i Ekenäs

Posten i Ekenäs har nu stängt sina dörrar. Det är R-kiosken vid Stationsvägen som sköter posttjänsterna från och med i morgon. Köpman Tuija Jämsä är glad över de nya utmaningarna.

YLE - 30 apr 15 kl. 06:05

Nu ska Posten börja duka bordet och ta ut soporna

Hur låter det med en postudelare som inte bara levererar maten utan dessutom värmer upp den, dukar och håller sällskap under måltiden? Posten utvecklar sitt serviceutbud och testar den här modellen i ett pilotprojekt. Det skickas allt färre brev och Posten har tvingats börja tänka utanför boxen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Klubbhuset Fontana och Kaippari fick mest verksamhetsstöd av staden - Raseborg delade ut nästan 200 000 euro

Raseborgs stad har delat ut närmare 200 000 euro i understöd till föreningar och organisationer som jobbar med psykisk hälsa, missbrukarvård och som aktiverar arbetslösa..

YLE - 30 minuter sedan

Fler vuxna behövs för en bättre vardag i skolorna: “ Elevernas förutsättningar och behov av stöd har både ökat och blivit mer varierande”

Många saker är bra, men mycket kan också förbättras. Det anser rektorer i Åboland som fått fundera på hur vardagen kan förbättras i skolorna..

YLE - 1 timme sedan

Viking Skys kapten Bengt-Owe Gustafsson är åländsk

Kapten Bengt-Owe Gustafsson på det olycksdrabbade fartyget Viking Sky, som råkade i sjönöd i helgen, är hemma från Hammarland på Åland..

YLE - 1 timme sedan

Morgonkollen: Tidigare förskolestart får stöd av partierna, Rysslandsutredning klar, Westö byter bokförlag

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 1 timme sedan

Kjell Westö ger ut två nya böcker och byter förlag från Schildts & Söderströms till Förlaget M

Författaren Kjell Westö meddelar på sin offentliga Facebooksida att han kommer ut med två nya böcker och samtidigt byter förlag från Schildts & Söderströms till Förlaget M..

YLE - 1 timme sedan

Kristinestadskaplanen misstänks för hets mot folkgrupp

Kaplanen Markus Engströms insändare om homosexualitet utreds som hets mot folkgrupp..

YLE - 1 timme sedan

Förlängd förskola får stöd bland partierna, men en del vill låta barnen leka

Många riksdagspartier vill i sina valprogram förnya förskolesystemet. Förskola för 5-åringar får en del stöd, men frågan är långt ifrån entydig..

YLE - 2 timmar sedan

Isande kallt och rykande hett – här är superkylskåpet där företag kan testa hållbarheten hos sina produkter

Industriföretag behöver ofta testa hållbarheten hos sina produkter. I yrkeshögskolan Centrias tester kan det bli både skumpigt, hett och fuktigt..

YLE - 2 timmar sedan

Östnyländska sannfinländare efterlyser varsamt skogsbruk och bättre övervakad vård

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland riksdagskandidater från den del av regionen som vi bevakar. Turen har nu kommit till Sannfinländarna..

YLE - 10 timmar sedan

Fjärilar vaknar och vårfåglar landar - lite vårvärme att vänta nästa vecka

I början av nästa vecka kan vädret vara lite kyligt i södra Finland även om det är plusgrader. Därefter väntas varmare vårväder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.