Skånskan > Nyheter

Sunday, 31 May, 02:01

Skånskan - 11 okt 16 kl. 14:00

Gränsöverskridande glas på ÖsterlenRecension/konst KONST
Mästarna bakom glaset – Glasfestival på Österlen
Till och med 6 november. Öppet fredag-söndag 11-172013, när debatten om studioglasets status nått sitt absoluta lågvattenmärke, tog glaskonstnären Elna Jolom initiativ till en månadslång glasfestival som skulle lysa upp det österlenska höstmörkret och lyfta fram inte bara glaset som konstnärsmaterial utan också ”Mästarna bakom glaset”.
Det blev succé. Människor tycker om glas, fascineras av dess oändliga variationsrikedom. Glas är vackert, även om man inte riktigt vet hur man ska förhålla sig till det.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Österlen, KONSTMästarna, ÖsterlenTill, Elna Jolom, Mästarna, Jonas Rooth, Maglehems, Liv Strömquist, Börje Lindberg, Elin Maria Johansson, Etta Säfve, Österlens, Brösarp, Gårdshotell, Kiviks Musteri, Fabriken Bästekille, Peter Kuchinke, Herman Hagelbäck, Drakamöllans, Drakamöllan, Mattia, Marco Salvadore, Murano, Venediglagunen, Österlens Glashytta, Tillie Burden, Amy Krüger, Amy Krügers, Davide Salvadore, Marco, Kjell Engman, Astrid Gate

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gränsöverskridande, glas, Österlen
Kristianstadsbladet - 19 sep 14 kl. 08:03

Glasets mästare till Österlen

Foto: Tommy Svensson
Under sju veckor blir Österlen skådeplats för glaskonst av internationell klass, då 16 glaskonstnärer från och med lördag ställer ut på fyra platser. Österlens Glashytta satsar stort med andra upplagan av ”Mästarna bakom glaset”.
Det är många krafter bakom ”Mästarna bakom glaset”, men i centrum står Elna Jolom på Österlens Glashytta.

YA - 05 mar 20 kl. 00:10

Cardigans basist tar avstamp på Österlen

Cardigans basist Magnus Sveningsson utforskar nya musikaliska världar med avstamp i Glimminge på Österlen. Men resan med instrumentalisterna i genreöverskridande gruppen Råå, aktuella med nya albumet ”Ljungens lag”, började egentligen på museijärnvägen mellan Brösarp och Sankt Olof..

Skånskan - 08 jul 16 kl. 06:00

En fot på Österlen – en fot i Indien

hagestad Varje sak som kunder köper på Alma & Artur i Hagestad ger jobb i Indien och 150 flickor en plats på butikens skola i staden Jodhpur i Rajasthan.
– Vinsten går direkt till skolan, jag och min man lever på våra pensioner, säger Peg Lindstrand.Peg och Tomas Lindstrand driver butiken sedan fem år i Hagestad som investerar vinsten i Alma & Artur walk in school för kastlösa flickor mellan 3 och 13 år gamla som lever i en stadsdel som präglas av fattigdom.

Skånskan - 26 jan 20 kl. 19:21

Österlen stod pall för trycket

FOTBOLL Österlen FF pekades ut som den stora favoriten och höll för trycket i Nils Holgersson Cup. I finalen besegrades Rydsgårds AIF, förra årets vinnare, med 2-1.
– Inte så lätt att bara gå in och vinna.

Skånskan - 15 nov 19 kl. 14:31

Österlen storsatsar för att ta sig till ettan

FOTBOLL En efter en faller bitarna på plats i hårdsatsande division 2-klubben Österlen FF:s fotbollspussel.
– När Skillinge IF och Branteviks IF slog ihop sig 2014 så satte vi upp målet att ta oss till ettan 2020, berättar Tom Ekström, ordförande i ÖFF.Förslag på 2020 års division 2-serier:
Division 2 västra Götaland: IS Halmia, Onsala BK, Ullareds IK, Varbergs Gif FK, Vinbergs IF, BK Olympic, Eslövs BK, FC Rosengård, IF Limhamn Bunkeflo, IFK Malmö, Prespa Birlik, Ängelholms FF, Dalstorps IF.

Skånskan - 12 mar 19 kl. 13:02

Han har gjort historisk resa genom Österlen

österlen Författaren Görhan Hellström i Valleberga ger ut boken Österlens historia från år 950 till 1250.
– Det triggar mig att det finns en bortglömd historia att berätta om den plats jag är. Det finns hur många myter som helst men jag letar efter sanningen ur olika kunskapsfält, säger han.

Skånskan - 13 sep 15 kl. 22:44

BW90 gav Österlen FF nådastöten till division 3

FOTBOLL Fem minuter före slutet gjorde Tibor Cica sitt andra mål i division 2-sydostderbyt mot Österlen FF. 2-1-målet gav inte bara BW90 segern utan skickade också Österlen ner i trean.– Klart att alla är besvikna.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 11:43

Mord på Österlen

Foto: Tom Wall
Kurt Wallander har satt Ystad på kriminalromanens världskarta. Men varför är han så ensam i ett landskap som borde passa utmärkt för fler deckarhistorier? Det undrar kulturjournalist Bengt Eriksson.

BT - 30 dec 14 kl. 12:50

Rekord i blocköverskridande styren

Medan partierna träter på riksnivå, är samarbeten vardag i landets kommuner. I 99 kommuner är det nu blocköverskridande styren. Det är rekord och mer än dubbelt så många som 2010.

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 07:00

Att måla och andas Österlen

Foto: Bass Nilsson
För Ellen Trotzig var Österlens landskap hennes livsluft och ett motiv hon ofta sökte sig till i sitt konstnärskap. De äro min största upplevelse, som hon säger om Rörums backar. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren målar Trotzigs porträtt, hon som har kallats för Österlens första målarinna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.