Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 22 February, 05:37

Dagensanalys.se - 04 okt 16 kl. 14:00

Snapchats aktiva användare ökar – medan Twitter har svårt att rekryteraSnapchat är ju något av en framgångssaga bland många sociala medier, något som inte minst har inneburit att flera stora sociala medier helt enkelt snor deras idéer. Nu senast så avslöjade man att hela 60 miljoner användare loggar in på Snapchat i USA – varje dag. Twitter, vår gamla mediefavorit, har dock svårt att komma över 300 miljoner – i månaden. Läs mer: Jättarna fortsätter att stjäla Snapchats idéer – nu kommer Stories till Facebook Messenger Under konferensen Advertising Week i New York så har flera aktörer i sociala medier tävlat om att få uppmärksamhet (och i förlängningen, pengar) från annonsörer. Ett sätt är att visa på hur många användare man har.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Twitter, Snapchat, USA, Snapchats, Stories, Facebook Messenger Under, Advertising Week, New York, Adage, Instagramanvändare, Instagrams, Europas, Det, Live, Disney, Salesforce

Dela artikeln

156 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snapchats, aktiva, användare, ökar, medan, Twitterhar , svårtatt , rekrytera
Dagensanalys.se - 10 maj 16 kl. 07:45

Adblock Plus ökar med 100 procent – har nu 100 miljoner aktiva användare

Världens mest populära verktyg för annonsblockering, Adblock Plus, meddelade igår att man har passerat 100 miljoner aktiva användare. För bara fyra månader sedan hade man passerat 500 miljoner nedladdningar, detta är en rejäl ökning av aktiva användare som understryker problemet med växande irritation på de bannerannonser som man exponeras för. Adblock Plus som bara har funnits i 10 år och kan nu påvisa en 100 procentig tillväxt av användare på mindre än ett halvår, det är ett mycket starkt tecken på att man bör ta utvecklingen på allvar och skapa bättre annonslösningar som inte är så påträngande och störande när folk är ute på internet för att hitta information eller läsa nyheter.

Dagensanalys.se - 22 jun 16 kl. 15:00

Spotify har fått 100 miljoner aktiva användare – samtidigt som YouTube riskerar stort bakslag

Den svenska musik-streamingtjänsten Spotify har medvind – nu rapporterar nu att de nått över 100 miljoner aktiva användare i månaden. Samtidigt med detta riskerar YouTube att få en ordentlig bakläxa på grund av bristfällig ersättning till musikartister. Det har bara gått några månader sedan mars, då Spotify rapporterade att de kommit upp i 30 miljoner betalande användare, men nu säger man att att den totala siffran av aktiva prenumerations- och reklamkonton uppgår till 100 miljoner i månaden.

Dagensanalys.se - 25 sep 19 kl. 08:08

TikTok skryter med 500 miljoner aktiva användare

Det var ett tag sedan vi hörde från TikTok men nu är de ute på och berättar om sig själva igen. Den här gången är det antalet aktiva användare och satsningen i Europa som står på agendan. Enligt dem själva har de idag 500 miljoner aktiva användare, eller däromkring.

Dagensanalys.se - 12 sep 18 kl. 11:30

Pinterest har 250 miljoner aktiva användare per månad

Kommer du ihåg Pinterest, den där tjänsten där man kollar på bilder? Nej, den är inte som Instagram utan mer typ bilder av andra saker. Svårt att förklara men inte för alla 250 miljoner aktiva användare per månad som bara älskar Pinterest.

Dagensanalys.se - 05 okt 16 kl. 10:17

Dagens statistik: Så här många aktiva användare har Instagram

Statistiken visar hur många aktiva användare Instagram har. I juni 2016 nådde den populära bildtjänsten 500 miljoner användare. Appen är en av de mest populära sociala nätverken världen över.

SvD - 04 sep 15 kl. 07:43

Whatsapp når 900 miljoner aktiva användare

Den Facebookägda meddelandetjänsten Whatsapp fortsätter att växa så det knakar. Nu meddelar grundaren Jan Koum att man nått ännu en milstolpe, nämligen 900 miljoner aktiva användare per månad..

DI - 26 jul 19 kl. 13:07

Fler aktiva användare än väntat för Twitter – aktien stiger i förhandeln

Microbloggen Twitters dagligen aktiva monetariserbara användare uppgick till 139 miljoner under det andra kvartalet 2019. Det kan jämföras med 122 miljoner under samma period i fjol och över analytikernas prognos på 135 miljoner. Aktien stiger med 1,7 procent i förhandeln.

Computer Sweden - 11 okt 19 kl. 13:29

Nytt rekord för Slack – 12 miljoner aktiva användare per dag


Samarbetsverktyget Slack fortsätter att locka till sig användare, men man ligger trots det efter rivalen Microsoft Teams..

Dagensanalys.se - 24 mar 16 kl. 13:00

Snapchats reklamtavlor är ett internskämt riktat till existerande användare

Snapchat, sociala mediesajten för alla unga som är fett inne och balla lanserar nu en fysisk reklamkampanj som är precis lika svårtydd för utomstående som communityt själv. På femtio platser i större amerikanska städer har Snapchat placerat ett antal annonstavlor (ja, fysiska sådana, inte ett dugg interaktiva!) som alla på något sätt refererar till aktiva användare.

Dagensanalys.se - 25 okt 19 kl. 08:51

Twitter ökar antalet användare som man tjänar på

Med Trump och tillhörande världskaos ökar Twitter antalet användare som man tjänar på, bolagets egna definition av hur många som använder tjänsten. Twitter slutade förra året att redovisa hur många som faktiskt använder tjänsten och istället flummade till det ordenligt och pratar numera bara om hur många som man tjänar på. Användarna ökade med 17 procent jämfört med tredje kvartalet 2018.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Kundupplevelsen ger klirr i glasskassan

Butiksdöd, lågkonjunktur och ökad reklamtrötthet. Nedslående tendenser för företag som marknadsför produkter – om man inte har en tydlig bild av vilket upplevt värde man skapar. Här är en kommersiell solskenshistoria, för alla företag att inspireras av: Fram till ett par år sedan såg Hemglass alla kurvor konstant peka åt fel håll.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Så här många svenskar når TV-husen

Enligt MMS senaste Trend & Tema-rapport så når SVT med sina olika TV-kanaler och onlinetjänster 80% av svenskarna under en vecka, TV4 når 74%, Nent 56% och Discovery når 43% av svenskarna mellan 9-99 år. ”Tittandet på Linjär-TV når fortfarande flest människor, även om vi ser att trenden är nedåtgående. Samtidigt ökar tittandet på de olika onlinevideotjänsterna för varje år som går och en betydande del av de olika mediehusens totala veckoräckvidd kommer från tittandet på deras onlinevideotjänster,” skriver MMS […] Inlägget Så här många svenskar når TV-husen dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 19:59

Capgemini köper svenska Advectas

Advectas blir en del av affärsenheten Capgemini Insights & Data, som fokuserar på data, analytics och AI. Förutom att stärka sin lokala närvaro så får man även tillgång till globala resurser. Fler än 400 konsulter kommer lokalt att serva den skandinaviska marknaden, och totalt arbetar omkring 16 000 konsulter inom området.

Dagensanalys.se - Igår: 16:28

Så här påverkar vintermörkret din prestation på jobbet

Vinterhalvåret i Sverige har varit ovanligt snö- och solfattigt i år, till exempel var november den mörkaste på 20 år. Så om du känt dig extra låg kan vi avslöja redan nu att du inte är ensam. En ny Sifo-undersökning från Randstad visar att mörkret har påverkat prestationen på jobbet hos 37 procent av svenskarna.

Dagensanalys.se - Igår: 16:30

Möten i öppna kontorslandskap är stort störningsmoment på kontoret

Vardagen på kontor fylls allt mer med korta och spontana möten där färre personer deltar. Samtidigt upplevs just möten i närheten av ens egen arbetsyta som ett stort störningsmoment. En undersökning med 7000 kontorsarbetare från Finland, Sverige och Norge visar att hela 56 procent störs av att jobba i kontorslandskap.

Dagensanalys.se - Igår: 15:39

JM använder AI från norska Spacemaker för digitalisering

JM är en av de ledande utvecklarna av bostäder och bostadsområden i Norden. Med AI-tekniken från Spacemaker vill JM behålla sin tätposition inom digital transformation och hållbarhet, vilket företaget betraktar som både sitt ansvar och sin ambition. “Inom Spacemaker tror vi att tekniken spelar en väsentlig roll vid skapandet av välfungerande samhällen och bästa tänkbara livskvalitet åt nutida och framtida generationer.

Dagensanalys.se - Igår: 11:59

Confirmit och Dapresy slås ihop

Det nordiska investmentbolaget Verdane Capital IX, som är majoritetsägare i visualiseringsföretaget Dapresy, har nyligen köpt upp undersökningsföretaget Confirmit, och nu ska de båda bolagen slås ihop. Verdane gjorde stora investeringar i Dapresy redan 2017, och har låtit företaget jobba på sedan dess. Nyligen köpte Verdane upp samtliga aktier i undersökningsföretaget Confirmit, och avser nu slå samman de båda bolagen till ett fullserviceföretag för marknadsundersökningar och kundupplevelser.

Dagensanalys.se - Igår: 09:11

Bambuser ändrar om och rekryterar nya chefer

Bambuser har rekryterat Anna Kult som Chief Operating Officer och Oscar Samuelsson som Chief Brand Officer. Anna Kult har 20 års erfarenhet av att jobba med organisationer i snabb förändring. Hon har tidigare arbetat med produktutveckling, försäljning och e-handel inom Schibsted-koncernen, Venue Retail Group, samt Eleven & Nordicfeel.

Dagensanalys.se - Igår: 09:06

Schibsted vill ha idéer från studenter för att rädda sina tidningar

Schibsted vill ha hjälp från journaliststuderande och lanserar ett stipendium riktat till de som vill utveckla sig själva och samtidigt vara med och bidra till utvecklingen av mediebranschen och journalistiken. Nytt för i år är att man vill ha studenternas bästa idéer för hur man ska driva branschen framåt. Och för mödan kan man få 30.

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:36

Stark tillväxt i Norden bidrog till rekordår för Unit4

Affärssystemleverantören Unit4 redovisar starka finansiella resultat för fjärde kvartalet av sitt räkenskapsår. Stark tillväxt på företagets nordiska marknaderna anges som en viktig orsak till framgången. Under det senaste året har företaget genomgått en betydande förändring efter utnämningen av Mike Ettling till verkställande direktör i april 2019.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.