Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 10:24

Dagens PS - 04 okt 16 kl. 08:15

Sanslös blunder avslöjar Google-lur timmar innan släppBara timmar före lansering verkar två återförsäljare ha avslöjat i stort sett allt om de nya Google-telefonerna Pixel och Pixel XL. (Foto: 9to5Google.com) På tisdagen väntas Google avslöja mängder av nyheter i familjen konsumentprodukter. Förutom nya generationer för TV-streamingtjänsten Chromecast, mobiloperativet Android samt routern Google Wifi väntas IT-jätten presentera två helt nya produkter: Home, en röstassistent som är ett svar på Amazons Echo, samt Daydream VR – bolagets nya plattform för virtual Reality. Men kronan på verket, och det alla väntat på, har ändå varit Googles nya generation egna smartphones.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Google, Pixel, Pixel XL, TV, Chromecast, Android, Google Wifi, IT, Amazons Echo, Daydream VR, Reality, Googles, Sergey Brin, Larry Pages, TechCrunch, Google Pixel, XL, Snapdragon, Bilder, LÄS MER, October, LIVE, Sanslös, Dagensps

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sanslös, blunder, avslöjar, Google-lur, timmar, innan, släpp
Dagens PS - 27 okt 16 kl. 12:58

Användare ”flippar ur” efter läckta Apple-bilderna

Sajten Macrumors, som framför allt i samband med Apple-event brukar vara tidiga med avslöjande kring kommande produkter, gjorde en stor upptäckt i veckan. I den senaste versionen av Apple-datorernas operativsystem OS X, som går att ladda ned, låg av misstag bilder på vad experter tror är it-jättens kommande generation datorer. En ny familj enheter som väntas presenteras under torsdagskvällens stora event.

Dagens PS - 05 okt 16 kl. 08:39

Mobilen som kan bli ”första riktiga hotet” mot Iphone

På tisdagen rapporterade Dagens PS om att i stort sett alla detaljer kring Googles stora event kan ha avslöjats i förtid. Och mycket riktgt – på tisdagskvällen presenterade IT-jätten samtliga av de nyheter experter pekat ut på förhand, inklusive flaggskeppet Pixel. LÄS ÄVEN: Sanslös blunder avslöjar Google-lur timmar innan släpp [Dagens PS] > Pixel är namnet på Googles nya smarta telefon och till skillnad från tidigare ”egna” telefoner i Nexus-familjen – som tagits fram av till stor del av andra tillverkare – är Pixel bolagets första riktiga telefon, konstaterar flera experter enligt Bloomberg.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Misstroendeomröstning mot Theresa May

Storbritanniens premiärminister Theresa May står inför en potentiell misstroendeförklaring, rapporterar BBC med hänvisning till källor. Det är hennes egna partimedlemmar som skickat iväg de 48 brev som behövs för att utlösa en misstroendeförklaring mot premiärministern. Hittills har 27 medlemmar ur Tories-partiet offentligt gått ut och sagt att man skickat iväg breven.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Uppåt i Asien – fordon draglok

De asiatiska börserna stärktes under onsdagshandeln. Särskilt bra gick det för fordonssektorn som gick starkt på grund av uppgifter om att Kina kan sänka tarifferna på bilar tillverkade i USA till 15 procent från nuvarande 40 procent. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 2,2 procent till 21 602,75, medan det bredare Topix-indexet ökade med 2,0 procent till 1 606,61.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Asienbörserna på plus – fordonssektorn draglok

De asiatiska börserna stärktes under onsdagshandeln. Särskilt bra gick det för fordonssektorn som gick starkt på grund av uppgifter om att Kina kan sänka tarifferna på bilar tillverkade i USA till 15 procent från nuvarande 40 procent. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 2,2 procent till 21 602,75, medan det bredare Topix-indexet ökade med 2,0 procent till 1 606,61.

Dagens PS - 1 timme sedan

Supertips: Köpläge efter nedhyvlad aktiekurs

”Placerarna har gått vilse i skogen”, skriver Dagens Industri och hissar börsjättens aktie. Tidningen har fokus på skogsbolaget SCA vars aktie backat cirka 15 procent på en månad och drygt 30 procent sedan toppen i slutet av augusti. ”Det har inte hjälpt att niomånadersrapporten var urstark med en vinstökning på 58 procent eller att analytikernas vinstprognoser för nästa år skruvats upp med närmare 30 procent, mest av alla storbolag”, framgår det.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Forskare: Det blir ingen bostadskrasch

Det säger KTH-forskaren Christina Gustafsson till Dagens Nyheter. Tidningen har talar med flera sakkunniga om vad som väntar på bostadsmarknaden nästa år, bland annat om amorteringskravet skärps ytterligare, om lånetaket och om räntehöjningar får bostadspriserna att falla mer, eller om det rent av blir så att priserna stabiliseras. Christina Gustafsson, som är forskare vid institutionen för fastigheter och byggande på Kungliga Tekniska Högskolan, avfärdar i tidningen att en bostadskrasch skulle vara i antågande.

Dagens PS - 3 timmar sedan

12 december: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
Arc Aroma, Time People Group Utländska rapporter
Dixons Carphone, Inditex Utländska investerarmöte
Carlsberg investerarmöte i Hongkong Handlas exklusive utdelning
Dustin (utd 2,71 kr) Corporate Actions
Metallvärden exklusive rätt N 1:1, 10 öre per aktie
Real Holding avnotering sista dag för handel för preferensaktien Övriga händelser
CAG Group premiärdag som noterat bolag på First North Premier Utländska övriga händelser
OPEC månadsrapport Makro
00:01 Sydkorea arbetslöshet
00:30 Australien konsumentförtroende
00:50 Japan maskinorder preliminär
06:00 Malaysia industriproduktion
08:00 Finland

Dagens PS - 17 timmar sedan

PS-podden: Tre ledarskapsperspektiv

Nick Cave sjunger i en av sina sånger: ”Jag visste innan jag träffade henne att jag skulle förlora henne.” Ingenting består. Vi vet det.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Finansinspektionen viftar bort kritiken

Finansinspektionen kommenterar i ett pressmeddelande den kritik som Svenska Dagbladet i rad artiklar har framfört mot myndighetens tillsyn av penningtvätt. ”Vi ingriper när bristerna är allvarliga. Vi delar inte bilden att vi i sex undersökningar hittade så allvarliga brister att det borde ha lett till ingripanden.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Våld och hot skrämmer i väg Spotify

Nu flyttar den svenska musikjätten kontoret till ett tryggare område. Breakit, som  hänvisar till San Francisco Chronicle, berättar att Spotify säger upp hyreskontraktet på Market Street i San Francisco. Bakgrunden är att de anställda inte känner sig trygga i kvarteren, som kantas av droger, våldsbrott och hemlöshet.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Småbolagsfond ger börsen storstryk

Fondproffsen på Didner & Gerge tioårsjubilerar med en uppgång på hela 671 procent. Didner & Gerges småbolagsfond startade den 23 december 2008 och fyller alltså tio år dagen före julafton. Småbolagsfonden har milt uttryckt haft en behaglig resa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.