YLE > Finland

Wednesday, 26 September, 05:03

YLE - 27 sep 16 kl. 09:00

Många lider då inomhusluften är dålig - här är de nya vårdrekommendationernaAtt avgöra varför en patient har problem med luftvägarna är svårt. Läkarna ska därför vårda symptomen, men också föreslå att byggnader undersöks för misstänkta fuktskador. Det säger läkarföreningen Duodecim i sina nya vårdrekommendationer för hälsoproblem relaterade till fuktskador. Fukt- och mögelskador är ett stort problem i Finland. I nästan vart tionde hem, och i en ännu större del skolorna och daghemmen, finns omfattande fuktskador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Duodecim, Finland, Jussi Karjalainen, En, God, Monica Slotte, För, Kirsi Karvala, Karvala

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många lider, , inomhusluftenär , dålighär är de , nya vårdrekommendationerna
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 08 dec 16 kl. 05:00

Anställda lider av dålig inomhusluft i Kimito-kansli

Snuva, täppt näsa och problem med bihålorna. Så beskriver Kati Sandelin symtomen som dyker upp då hon vistas i vissa rum i den fastighet som kallas Kemitra i Kimito. Kimitoöns kommun hyr utrymmen i fastigheten som ägs av Veritas.

YLE - 16 maj 16 kl. 05:00

Hundratals skolor har dragits med dålig inomhusluft

Hundratals skolor i Finland lider eller har lidit av dålig inomhusluft eller mögel, visar en kartläggning av Yle. Enligt enkäten ser elever ut att vara i en sämre sits än lärare vad beträffar hälsovården. Yle har tillsammans med Helsingfors Universitet och Arbetshälsoinstitutet gjort den största kartläggningen hittills om problem med inomhusluft och mögel i finska skolor.

YLE - 22 dec 15 kl. 15:09

Ny tjänsteman ska lösa problem med inomhusluften i Raseborg

Raseborgs stad letar efter en bygghälsoexpert som ska jobba med frågor om inomhusluft och fastigheters skick. Experten ska anställas för två år. Bygghälsoexperten ska hjälpa staden att minska på problemen med inomhusluften.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 aug 14 kl. 17:43

Inomhusluften i Sandbo daghem i Karis undersöks

Raseborgs stad tog prover på inomhusluften i Sandbo daghem i Karis förra veckan (33). Resultaten blir klara inom den närmaste veckan, uppger Arne Nummenmaa som är chef för intern service i Raseborg. Personalen i Sandbo daghem har i ett par års tid haft olika typer av symptom, säger Janet Zweigberg som är administrativ daghemsföreståndare för daghemmen Labyrinten och Sandbo i Karis.

YLE - 22 aug 17 kl. 15:12

Mikrobskador och dålig luftkonditionering på Kvinnokliniken – "Ingen anledning till större oro"

En färsk utredning visar enligt HNS att inomhusluftsproblemen på Kvinnokliniken inte är omfattande. HNS informerade personalen om problemen med inomhusluften på tisdag eftermiddag. Utredningar har gjorts i A- och B-delen av Kvinnokliniken åren 2015-2017.

YLE - 23 feb 16 kl. 05:31

Forskare: Städning bereder väg för mögel

Problem med mögel och dålig inomhusluft kan förebyggas med sämre städning. Det säger forskare vid Helsingfors universitet. Nyheterna om skolor med mögel och dålig inomhusluft haglar tätt.

YLE - 17 aug 17 kl. 19:00

Också Kvinnokliniken har problem med inneluften - Barnmorskeinstitutet stänger i höst

När Barnmorskeinstitutets sjukhus stängs i höst blir Kvinnokliniken det enda förlossningssjukhuset i Helsingfors. Nu larmar personalen om att inomhusluften också där är dålig. I våras fattades beslut om att Barnmorskeinstitutets sjukhus måste stänga sin förlossningsavdelning på grund av problem med inomhusluften.

YLE - 25 apr 17 kl. 05:14

S:t Karins svenska skola: Stor oro för mögel- och fuktskador i huset

Krismöte om dålig inomhusluft i Hovirinta fastigheten i S:t Karins samlade på måndag cirka 150 föräldrar och lärare. Mötet arrangerades av föreningen Hem och skola i S:t Karins och förutom föräldrar och personal hade också stadens tjänstemän och politiker bjudits in. Bara en handfull politiker dök ändå upp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Kriget mot råttorna har gett utdelning – närmare 100 har fångats i Borgås kloaker

Sommarens försök att bekämpa råttor i Gamla stans kloaker i Borgå har varit lyckat. Huruvida råttbekämpningen kommer att fortsätta är ännu osäkert..

YLE - 10 timmar sedan

Stadsdirektörens fräna svar fick Lovisabo att klaga till justitieombudsmannen

En Lovisabo anser att stadsdirektör Jan D. Oker-Blom betett sig osakligt och kränkande via e-post. Oker-Blom anser att klagomålet inte var motiverat..

YLE - 7 timmar sedan

Analys: Så var det frid och fröjd igen i regeringen, men den friden lär inte vara länge

Regeringen hävdar att krisen är avblåst efter extra möten hos Centern och Blå framtid. Så lätt kommer man ändå inte undan. Vård- och förvaltningsreformen orsakar ännu många problem, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 9 timmar sedan

Raseborgs första solpanel monteras på skolkökets tak i Karis

Staden lägger sina första kommunala solpaneler på taket till Karis centralkök. Frågan väckte en del debatt i fullmäktige..

YLE - 12 timmar sedan

Båtar och bilar i Ingå ska flytta väster om ån – nu finns det första konkreta förslaget till Ingåstrand

Bilarna får flytta på sig för att ge plats för social samvaro vid torget och stranden i Ingå. Det kommer fram i utkastet till detaljplanen för Ingåstrand i byns centrum..

YLE - 12 timmar sedan

Dags för riksdagen att besluta om att ändra Finlands grundlag - de omtalade spaningslagarna ska drivas igenom

Snart är det dags för riksdagsledamöterna att fatta beslut om att låta ändra Finlands grundlag. En ändring av grundlagen är nödvändig för att de omtalade spanings- och underrättelselagarna ska kunna drivas igenom..

YLE - 13 timmar sedan

Polisens, FPA:s och Skatteförvaltningens sidor haltade

Störningar har förekommit i Folkpensionsanstaltens telefonservice och inloggning. Enligt Befolkningsregistercentralen fungerade inte identifiering på nättjänsten Suomi.fi inom den offentliga förvaltningen..

YLE - 13 timmar sedan

Tiinas son David åkte från Joensuu till kriget i Syrien - “Han ringde och sa att han skulle avrättas”

Våren 2013 skaffade Tiinas son David en terrängbil, mörkerkikare och annan utrustning. Han lämnade sitt välbetalda jobb i Finland och körde ner till Syrien för att delta i motståndet mot al-Assads regim. Idag har han fru och barn i Syrien - och polisen misstänker honom för terroristbrott..

YLE - 14 timmar sedan

Nu börjar konkurrensmyndigheten utreda varför FPA-skjutsarna inte fungerar - taxicentralerna kan ha ställt orimliga krav på chaufförerna

Konkurrens- och konsumentverket (KKV) börjar undersöka konkurrensutsättningen av de taxiskjutsar som ersätts av Folkpensionsanstalten. Man är speciellt intresserad av förmedlingscentralernas verksamhet, och om de eventuellt behandlar chaufförerna ojämlikt..

YLE - 14 timmar sedan

TS: Två lågstadieelever hittade ett lik nära skola i Åbo

Eleverna, två pojkar i årskurs 6, hittade en vuxen död person intill Haarlan koulu i Harlax tidigt på tisdag morgon, skriver Turun Sanomat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.