YLE > Finland

Thursday, 13 December, 16:59

YLE - 27 sep 16 kl. 09:00

Många lider då inomhusluften är dålig - här är de nya vårdrekommendationernaAtt avgöra varför en patient har problem med luftvägarna är svårt. Läkarna ska därför vårda symptomen, men också föreslå att byggnader undersöks för misstänkta fuktskador. Det säger läkarföreningen Duodecim i sina nya vårdrekommendationer för hälsoproblem relaterade till fuktskador. Fukt- och mögelskador är ett stort problem i Finland. I nästan vart tionde hem, och i en ännu större del skolorna och daghemmen, finns omfattande fuktskador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Duodecim, Finland, Jussi Karjalainen, En, God, Monica Slotte, För, Kirsi Karvala, Karvala

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många lider, , inomhusluftenär , dålighär är de , nya vårdrekommendationerna
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 08 dec 16 kl. 05:00

Anställda lider av dålig inomhusluft i Kimito-kansli

Snuva, täppt näsa och problem med bihålorna. Så beskriver Kati Sandelin symtomen som dyker upp då hon vistas i vissa rum i den fastighet som kallas Kemitra i Kimito. Kimitoöns kommun hyr utrymmen i fastigheten som ägs av Veritas.

YLE - 16 maj 16 kl. 05:00

Hundratals skolor har dragits med dålig inomhusluft

Hundratals skolor i Finland lider eller har lidit av dålig inomhusluft eller mögel, visar en kartläggning av Yle. Enligt enkäten ser elever ut att vara i en sämre sits än lärare vad beträffar hälsovården. Yle har tillsammans med Helsingfors Universitet och Arbetshälsoinstitutet gjort den största kartläggningen hittills om problem med inomhusluft och mögel i finska skolor.

YLE - 22 dec 15 kl. 15:09

Ny tjänsteman ska lösa problem med inomhusluften i Raseborg

Raseborgs stad letar efter en bygghälsoexpert som ska jobba med frågor om inomhusluft och fastigheters skick. Experten ska anställas för två år. Bygghälsoexperten ska hjälpa staden att minska på problemen med inomhusluften.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 aug 14 kl. 17:43

Inomhusluften i Sandbo daghem i Karis undersöks

Raseborgs stad tog prover på inomhusluften i Sandbo daghem i Karis förra veckan (33). Resultaten blir klara inom den närmaste veckan, uppger Arne Nummenmaa som är chef för intern service i Raseborg. Personalen i Sandbo daghem har i ett par års tid haft olika typer av symptom, säger Janet Zweigberg som är administrativ daghemsföreståndare för daghemmen Labyrinten och Sandbo i Karis.

YLE - 22 aug 17 kl. 15:12

Mikrobskador och dålig luftkonditionering på Kvinnokliniken – "Ingen anledning till större oro"

En färsk utredning visar enligt HNS att inomhusluftsproblemen på Kvinnokliniken inte är omfattande. HNS informerade personalen om problemen med inomhusluften på tisdag eftermiddag. Utredningar har gjorts i A- och B-delen av Kvinnokliniken åren 2015-2017.

YLE - 23 feb 16 kl. 05:31

Forskare: Städning bereder väg för mögel

Problem med mögel och dålig inomhusluft kan förebyggas med sämre städning. Det säger forskare vid Helsingfors universitet. Nyheterna om skolor med mögel och dålig inomhusluft haglar tätt.

YLE - 17 aug 17 kl. 19:00

Också Kvinnokliniken har problem med inneluften - Barnmorskeinstitutet stänger i höst

När Barnmorskeinstitutets sjukhus stängs i höst blir Kvinnokliniken det enda förlossningssjukhuset i Helsingfors. Nu larmar personalen om att inomhusluften också där är dålig. I våras fattades beslut om att Barnmorskeinstitutets sjukhus måste stänga sin förlossningsavdelning på grund av problem med inomhusluften.

YLE - 25 apr 17 kl. 05:14

S:t Karins svenska skola: Stor oro för mögel- och fuktskador i huset

Krismöte om dålig inomhusluft i Hovirinta fastigheten i S:t Karins samlade på måndag cirka 150 föräldrar och lärare. Mötet arrangerades av föreningen Hem och skola i S:t Karins och förutom föräldrar och personal hade också stadens tjänstemän och politiker bjudits in. Bara en handfull politiker dök ändå upp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Avigsidan med ekologiskt mat: Klimatet lider då skogarna minskar till förmån för odlingsmark

Fördelarna med ekologiskt odlande grödor är klara. Man använder inga bekämpningsmedel - och också djuruppfödningen är bättre om djuren föds upp med ekologisk föda. Men det finns också avigsidor.

YLE - 1 timme sedan

Snabbmodet är årets onödigaste fenomen

Årets onödigaste pryl eller fenomen är snabbmodet, meddelar tidningen Suomen Luonto som utser en onödig pryl varje år..

YLE - 1 timme sedan

Tavios yttrande om EU och nazism leder inte till fortsatta åtgärder i riksdagen

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavios yttrande om EU och Nazityskland leder inte till vidare åtgärder i riksdagen. Riksdagens talman Paula Risikko talade med Tavio på onsdag kväll efter plenum..

YLE - 2 timmar sedan

Ingen framtid för de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus

De gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus kommer att upphöra. Det blev klart under HUS fullmäktigemöte 13.12.

YLE - 2 timmar sedan

Snart är den långa julaftonen slut - ECB kör ner sitt stimulansprogram vid årsskiftet

Europeiska centralbanken avslutar sitt massiva stimulansprogram vid årsskiftet som planerat. Stimulansen har haft avgörande betydelse för den ekonomiska återhämtningen i euroländerna, och till och med större betydelse för Finland än vad regeringen vill medge..

YLE - 2 timmar sedan

Konkurrens- och konsumentverket utreder Veikkaus monopol och snabblånen

Myndigheterna vill utreda möjligheten att förbjuda marknadsföring av snabblån och av Veikkaus penningspel..

YLE - 3 timmar sedan

Trafis generaldirektör sade upp sig – de elektroniska tjänsterna ska öppnas så fort som möjligt

Trafik- och kommunikationsministeriet har fått en första expertbedömning om dataskyddet för trafiksäkerhetsverket Trafis elektroniska tjänster. Samtidigt har Trafis chefdirektör Mia Nykopp sagt upp sig efter kritikstormen kring tjänsten Föraruppgifter, där enskilda personers körkortsdata fanns till öppet påseende..

YLE - 4 timmar sedan

LU: Ingen festival med iskaruseller i Lojo i vinter

Det blir ingen festival med iskaruseller i Aurlax i Lojo i vinter, skriver tidningen Länsi-Uusimaa på torsdagen (13.12).Siktet ställs nu på 2020..

YLE - 5 timmar sedan

Högsta domstolen rev upp våldtäktsdom – offret erkände fem år efter domen att hon hittat på

Högsta domstolen har rivit upp en dom mot en man för våldtäkt och olaga hot. Domen baserade sig på falsk angivelse. Fem år efter domen tog det kvinnliga offret kontakt med polisen och erkände att hon hittat på brottet..

YLE - 5 timmar sedan

2 700 danskar har handlat med bitcoin i Finland - nu har de danska skattemyndigheterna ögonen på dem

De finländska skattemyndigheterna har tipsat kollegerna vid skattestyrelsen i Danmark om cirka 2 700 danskars handel med kryptovalutan bitcoin på en finsk bitcoinbörs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.