YLE > Finland

Thursday, 21 March, 12:59

YLE - 27 sep 16 kl. 09:00

Många lider då inomhusluften är dålig - här är de nya vårdrekommendationernaAtt avgöra varför en patient har problem med luftvägarna är svårt. Läkarna ska därför vårda symptomen, men också föreslå att byggnader undersöks för misstänkta fuktskador. Det säger läkarföreningen Duodecim i sina nya vårdrekommendationer för hälsoproblem relaterade till fuktskador. Fukt- och mögelskador är ett stort problem i Finland. I nästan vart tionde hem, och i en ännu större del skolorna och daghemmen, finns omfattande fuktskador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Duodecim, Finland, Jussi Karjalainen, En, God, Monica Slotte, För, Kirsi Karvala, Karvala

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många lider, , inomhusluftenär , dålighär är de , nya vårdrekommendationerna
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 08 dec 16 kl. 05:00

Anställda lider av dålig inomhusluft i Kimito-kansli

Snuva, täppt näsa och problem med bihålorna. Så beskriver Kati Sandelin symtomen som dyker upp då hon vistas i vissa rum i den fastighet som kallas Kemitra i Kimito. Kimitoöns kommun hyr utrymmen i fastigheten som ägs av Veritas.

YLE - 16 maj 16 kl. 05:00

Hundratals skolor har dragits med dålig inomhusluft

Hundratals skolor i Finland lider eller har lidit av dålig inomhusluft eller mögel, visar en kartläggning av Yle. Enligt enkäten ser elever ut att vara i en sämre sits än lärare vad beträffar hälsovården. Yle har tillsammans med Helsingfors Universitet och Arbetshälsoinstitutet gjort den största kartläggningen hittills om problem med inomhusluft och mögel i finska skolor.

YLE - 22 dec 15 kl. 15:09

Ny tjänsteman ska lösa problem med inomhusluften i Raseborg

Raseborgs stad letar efter en bygghälsoexpert som ska jobba med frågor om inomhusluft och fastigheters skick. Experten ska anställas för två år. Bygghälsoexperten ska hjälpa staden att minska på problemen med inomhusluften.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 aug 14 kl. 17:43

Inomhusluften i Sandbo daghem i Karis undersöks

Raseborgs stad tog prover på inomhusluften i Sandbo daghem i Karis förra veckan (33). Resultaten blir klara inom den närmaste veckan, uppger Arne Nummenmaa som är chef för intern service i Raseborg. Personalen i Sandbo daghem har i ett par års tid haft olika typer av symptom, säger Janet Zweigberg som är administrativ daghemsföreståndare för daghemmen Labyrinten och Sandbo i Karis.

YLE - 22 aug 17 kl. 15:12

Mikrobskador och dålig luftkonditionering på Kvinnokliniken – "Ingen anledning till större oro"

En färsk utredning visar enligt HNS att inomhusluftsproblemen på Kvinnokliniken inte är omfattande. HNS informerade personalen om problemen med inomhusluften på tisdag eftermiddag. Utredningar har gjorts i A- och B-delen av Kvinnokliniken åren 2015-2017.

YLE - 23 feb 16 kl. 05:31

Forskare: Städning bereder väg för mögel

Problem med mögel och dålig inomhusluft kan förebyggas med sämre städning. Det säger forskare vid Helsingfors universitet. Nyheterna om skolor med mögel och dålig inomhusluft haglar tätt.

YLE - 17 aug 17 kl. 19:00

Också Kvinnokliniken har problem med inneluften - Barnmorskeinstitutet stänger i höst

När Barnmorskeinstitutets sjukhus stängs i höst blir Kvinnokliniken det enda förlossningssjukhuset i Helsingfors. Nu larmar personalen om att inomhusluften också där är dålig. I våras fattades beslut om att Barnmorskeinstitutets sjukhus måste stänga sin förlossningsavdelning på grund av problem med inomhusluften.

YLE - 25 apr 17 kl. 05:14

S:t Karins svenska skola: Stor oro för mögel- och fuktskador i huset

Krismöte om dålig inomhusluft i Hovirinta fastigheten i S:t Karins samlade på måndag cirka 150 föräldrar och lärare. Mötet arrangerades av föreningen Hem och skola i S:t Karins och förutom föräldrar och personal hade också stadens tjänstemän och politiker bjudits in. Bara en handfull politiker dök ändå upp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Åtalade polischefen Robin Lardot: Jag har funderat dag och natt vad jag lämnade ogjort

Vilken är den försummelse jag beskylls för? Den frågan ställde Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot vid den stora polisrättegång som på torsdagen fortsatte vid Helsingfors tingsrätt..

YLE - 1 timme sedan

NRK: Nokiatelefon sände regelbundet uppgifter till en kinesisk server

Nokias telefonmodell Nokia 7 Plus har sänt uppgifter till en kinesisk server, skriver det norska rundradiobolaget NRK. Det var en norsk man som undrade över telefonens datatrafik. Tillverkaren säger att felet fanns i ett parti telefoner och att felet nu är korrigerat..

YLE - 1 timme sedan

Båtgästerna ska inte betala avgiften i betalautomat i Hangöby gästhamn

Tekniska nämnden ville inte ta i bruk betalautomat i Hangöby gästhamn. Tjänstemännen hade föreslagit att båtfolket betalar sin båtplatsavgift i en automat..

YLE - 7 timmar sedan

Klagomål om brister på 15 äldreboenden utreds i Åbo

Det finns många brister inom äldrevården i Åbo. Regionförvaltningsverket utreder som bäst 15 klagomål som har lämnats in av äldre, anhöriga eller personal..

YLE - 2 timmar sedan

Skyddspolisen: Ryssar och kineser spionerar aktivt i vårt land - cyberspionaget har blivit aggressivare

Underrättelsetjänsterna i Kina och Ryssland är särskilt väl representerade i Finland. Det visar Skyddspolisens årsrapport. Flera representanter för bägge länder finns i Finland..

YLE - 3 timmar sedan

Utredning: Taxiresorna har blivit dyrare och otryggare efter reformen i somras

En bred utredning som Trafik- och kommunikationsverket Traficom har låtit göra visar att en stor del av finländarna är besvikna på taxireformen..

YLE - 5 timmar sedan

Svenska Yle live: Se hur det nya konstmuseet i Ekenäs ser ut

Vinnaren i arkitekttävlingen för Raseborgs nya konstmuseum utses i dag. Sex bidrag har varit med i tävlingen som ordnas av Albert de la Chapelles konststiftelse.

YLE - 5 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kan skolgångsbiträdenas situation med utebliven semesterlön någonsin förbättras?

Om riksdagspolitikerna vill förbättra skolgångsbiträdernas situation gäller det att se över arbetsavtalslagen. Det säger Minna Pirkkijärvi, sakkunnig vid fackförbundet JHL..

YLE - 5 timmar sedan

Allt fler fulla finländare tar livet av varandra - under det senaste året har antalet dödsfall ökat kraftigt

Alkoholrelaterade dödsfall ökade kraftigt ifjol, speciellt bland män. I fyllan gör man upp med varandra och tar till kökskniven, med förödande konsekvenser..

YLE - 6 timmar sedan

Skattesmällen dyr för Sjundeåförening - allmännyttighet handlar mer om paragrafer än om talko

Intresseföreningen bakom Sjundeå bollhall ansågs inte vara allmännyttig och fick därför betala nästan 200 000 euro i skatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.