YLE > Finland

Thursday, 19 July, 17:08

YLE - 27 sep 16 kl. 09:00

Många lider då inomhusluften är dålig - här är de nya vårdrekommendationernaAtt avgöra varför en patient har problem med luftvägarna är svårt. Läkarna ska därför vårda symptomen, men också föreslå att byggnader undersöks för misstänkta fuktskador. Det säger läkarföreningen Duodecim i sina nya vårdrekommendationer för hälsoproblem relaterade till fuktskador. Fukt- och mögelskador är ett stort problem i Finland. I nästan vart tionde hem, och i en ännu större del skolorna och daghemmen, finns omfattande fuktskador.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Duodecim, Finland, Jussi Karjalainen, En, God, Monica Slotte, För, Kirsi Karvala, Karvala

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många lider, , inomhusluftenär , dålighär är de , nya vårdrekommendationerna
YLE - 13 apr 17 kl. 05:17

Enkät visar att S:t Karins svenska skola lider av unken luft

I S:t Karins svenska skola är luften unken, det förekommer otrevlig lukt och ventilationen är otillräcklig. Det framkommer ur den enkät som Institutet för hälsa och välfärd låtit utföra bland föräldrar och elever i skolan. Enkäten utfördes också i stadens andra skolor.

YLE - 08 dec 16 kl. 05:00

Anställda lider av dålig inomhusluft i Kimito-kansli

Snuva, täppt näsa och problem med bihålorna. Så beskriver Kati Sandelin symtomen som dyker upp då hon vistas i vissa rum i den fastighet som kallas Kemitra i Kimito. Kimitoöns kommun hyr utrymmen i fastigheten som ägs av Veritas.

YLE - 16 maj 16 kl. 05:00

Hundratals skolor har dragits med dålig inomhusluft

Hundratals skolor i Finland lider eller har lidit av dålig inomhusluft eller mögel, visar en kartläggning av Yle. Enligt enkäten ser elever ut att vara i en sämre sits än lärare vad beträffar hälsovården. Yle har tillsammans med Helsingfors Universitet och Arbetshälsoinstitutet gjort den största kartläggningen hittills om problem med inomhusluft och mögel i finska skolor.

YLE - 22 dec 15 kl. 15:09

Ny tjänsteman ska lösa problem med inomhusluften i Raseborg

Raseborgs stad letar efter en bygghälsoexpert som ska jobba med frågor om inomhusluft och fastigheters skick. Experten ska anställas för två år. Bygghälsoexperten ska hjälpa staden att minska på problemen med inomhusluften.

YLE - 17 jun 17 kl. 10:58

Inomhusluften i Karlebyskola alarmerande dålig

Problemen med dålig inomhusluft i Länsipuiston koulu i Karleby är värre än man befarade. Enligt en enkät som gjordes under våren är läget i skolan allvarligt. Värst är läget i skolans nedersta våningar där högstadieeleverna har sin undervisning.

YLE - 18 aug 14 kl. 17:43

Inomhusluften i Sandbo daghem i Karis undersöks

Raseborgs stad tog prover på inomhusluften i Sandbo daghem i Karis förra veckan (33). Resultaten blir klara inom den närmaste veckan, uppger Arne Nummenmaa som är chef för intern service i Raseborg. Personalen i Sandbo daghem har i ett par års tid haft olika typer av symptom, säger Janet Zweigberg som är administrativ daghemsföreståndare för daghemmen Labyrinten och Sandbo i Karis.

YLE - 22 aug 17 kl. 15:12

Mikrobskador och dålig luftkonditionering på Kvinnokliniken – "Ingen anledning till större oro"

En färsk utredning visar enligt HNS att inomhusluftsproblemen på Kvinnokliniken inte är omfattande. HNS informerade personalen om problemen med inomhusluften på tisdag eftermiddag. Utredningar har gjorts i A- och B-delen av Kvinnokliniken åren 2015-2017.

YLE - 23 feb 16 kl. 05:31

Forskare: Städning bereder väg för mögel

Problem med mögel och dålig inomhusluft kan förebyggas med sämre städning. Det säger forskare vid Helsingfors universitet. Nyheterna om skolor med mögel och dålig inomhusluft haglar tätt.

YLE - 17 aug 17 kl. 19:00

Också Kvinnokliniken har problem med inneluften - Barnmorskeinstitutet stänger i höst

När Barnmorskeinstitutets sjukhus stängs i höst blir Kvinnokliniken det enda förlossningssjukhuset i Helsingfors. Nu larmar personalen om att inomhusluften också där är dålig. I våras fattades beslut om att Barnmorskeinstitutets sjukhus måste stänga sin förlossningsavdelning på grund av problem med inomhusluften.

YLE - 25 apr 17 kl. 05:14

S:t Karins svenska skola: Stor oro för mögel- och fuktskador i huset

Krismöte om dålig inomhusluft i Hovirinta fastigheten i S:t Karins samlade på måndag cirka 150 föräldrar och lärare. Mötet arrangerades av föreningen Hem och skola i S:t Karins och förutom föräldrar och personal hade också stadens tjänstemän och politiker bjudits in. Bara en handfull politiker dök ändå upp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

En person drunknade under simtur i S:t Karins

En person drunknade vid simstranden i Hovirinta i S:t Karins på torsdagseftermiddagen. Trots återupplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda..

YLE - 1 timme sedan

Ekenäsbandet Paul Oxley's Unit trycker på pausknappen

Efter nästan 40 år i branschen tar bandet Paul Oxley´s unit en paus. Men ännu är de lugna dagarna en bit bort. På lördag uppträder bandet på Julifestivalen tillsammans med Deep Purple och i höst är de aktuella med ett nytt album..

YLE - 3 timmar sedan

Bil som flydde undan polisen krockade med två andra bilar i Mäntyharju - tre döda

En trafikolycka har krävt tre personers liv på väg 381 i Mäntyharju i Södra Savolax. Olyckan orsakades av en misstänkt rattfyllerist som jagades av polisen..

YLE - 1 timme sedan

Hassan Zubier får medalj av drottning Elizabeth för hjältemodiga insatser i samband med knivdådet i Åbo

Hassan Zubier tilldelas en medalj för hjältemodig insats av drottning Elizabeth ll, [link:https://www.bbc.co.

YLE - 2 timmar sedan

Saskia tvingades ge upp sin dröm trots toppbetyg – nu backar Sverige och lättar på antagningskraven till högskolorna

De som söker till svensk högskola nästa sommar får aningen givmildare poäng för sitt studentbetyg än de som sökt i år och ifjol. Orsaken är att upprätthålla en balans mellan svenska och utländska studerande..

YLE - 11 timmar sedan

Skogsbranden i Pyhäranta är inringad – men branden är inte helt under kontroll

Ett område lika stort som 100 fotbollsplaner har brunnit. Under onsdag kväll och under natten evakuerades ett tjugotal byggnader och invånarna därifrån..

YLE - 2 timmar sedan

Algbältet i östra Finska viken driver västerut

Algblomningen i östra Finska viken är fortfarande riklig och alger påträffas på många håll. I de ostligaste delarna har situationen ändå förbättrats något..

YLE - 3 timmar sedan

Bil som flydde undan polisen krockade med två andra bilar i Mäntyharju - minst tre döda

En trafikolycka har krävt minst tre personers liv på väg 381 i Mäntyharju i Södra Savolax..

YLE - 3 timmar sedan

Halva Lojo rappade med Elastinen - Aurlaxdagen hade dubbelt fler besökare än väntat

Det var andra året i rad staden arrangerade evenemanget vid stranden av Lojo sjö i stadens centrum. På kvällen uppträdde den kända rap-artisten Elastinen..

YLE - 3 timmar sedan

Fler invånare har evakuerats i Pyhäranta – den kraftiga skogsbranden är fortfarande inte under kontroll

Branden i Pyhäranta är fortfarande inte under kontroll och den tilltagande vinden försvårar situationen ytterligare. Släckningsarbetet kan ta flera dagar – hjälp har tillkallats ända från Nyland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.