News55 > Nyheter

Tuesday, 20 October, 16:13

News55 - 20 sep 16 kl. 11:32

Umgänge med barnbarnen kan skydda mot – och förvärra – demensI en australiensisk studie har man för första gången tittat på sambandet mellan barnbarn och deras mor- och farföräldrars hälsa. Studien visar att det både finns positiva och negativa effekter av att umgås med sina barnbarn, skriver leftsideofthebrain.se. I studien ingick 180 kvinnor som på olika sätt tar hand om sina barnbarn. I de fall där kvinnan tar hand om barnbarnet en gång i veckan visade det sig att risken för Alzheimers och andra kognitiva störningar minskade.
Läs mer på News55
Läs mer om:
Alzheimers, LÄS MER, Däremot, FLER NYHETER

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Umgängemed , barnbarnenkan , skyddamot och , förvärra, demens
YA - 15 okt 14 kl. 08:00

Mer plats för umgänge i kyrkan

Foto: Sprisse Nilsson
Efter att ha varit stängd sedan förra påsken öppnar Tolånga kyrka åter på söndag. Det är en kyrka med lite färre bänkar men med mer plats för fika, lek och umgänge.
När Tolånga kyrka stängde våren 2013 handlade det mest om att installera bergvärme och man räknade med att den skulle öppna igen till julen.

Skånskan - 17 sep 15 kl. 23:05

Hallbäck stal showen i sin förra hemmahall

HANDBOLL Förhandssnacket handlade mest om hemvändande stjärnan Kim Andersson. Eftersnacket sköttes huvudsakligen av en återvändare till Kungsbacka, Anton Hallbäck. I sin gamla hemmahall stal YIF:s nyförvärv från HK Aranäs lite av showen.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 20:30

Han skrev boken som barnbarnen beställde

MINNEN. Barnbarnen tyckte att Nils-Bertil Offesson skulle skriva en bok om sitt liv. Så det gjorde han.

ÖstersundsPosten - 27 mar 17 kl. 11:35

Två män betalade för sex i Östersunds kommun

Två män i 40- och 50-årsåldern ska ha betalat en kvinna för sexuellt umgänge i Östersunds kommun förra veckan..

Länstidningen i Jämtland - 27 mar 17 kl. 11:35

Två män betalade för sex i Östersunds kommun

Två män i 40- och 50-årsåldern ska ha betalat en kvinna för sexuellt umgänge i Östersunds kommun förra veckan..

News55 - 14 nov 16 kl. 12:31

Bakterier kan förbättra minnet hos Alzheimerssjuka

Iranska forskare har undersökt hur probiotika, så kallade goda bakterier, påverkar minnet och tankeförmågan hos Alzheimerssjuka personer, skriver Expressen. I studien ingick 52 kvinnor och män med Alzheimers och som var mellan 60 och 95 år gamla. Hälften av personerna fick dricka två deciliter mjölk innehållande Lactobacillus och Bifidobacterium medan de övriga fick dricka vanlig mjölk.

News55 - 28 nov 16 kl. 12:30

Demensboende invaderat av avloppsflugor

Ett demensboende i Surahammar har så pass stora problem med avloppsflugor att en krisgrupp startats. En anhörig beskriver att det är tusentals flugor i de boendes lokaler. – I toastolar, handfat, flugfällor och i blöjor, säger den anhörige till VLT.

News55 - 08 dec 16 kl. 14:19

Här är klistermärket som kan identifiera dementa

Självhäftande QR-koder med specifika identitetsnummer är det nya sättet att hålla koll på äldre som lider av demenssjukdom i den japanska staden Iruma, skriver Dagens Nyheter. Om en dement person skulle gå vilse eller komma bort kan polisen, genom att läsa av det lilla märket med en skanner, få uppgifter om bärarens identitet och telefonnummer till anhöriga.       LÄS MER: Umgänge med barnbarnen kan skydda mot – och förvärra – demens Ett klistermärke som fästs på nageln QR-koden ser ut som ett litet klistermärke och fästs på den dementa personens nagel.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetong Efter att ha hämtat kaffet i ett litet sidorum slog vi oss ner i en av de stora sofforna med en egendomlig, mörkviolett klädsel, men de vida draperierna vid fönstren verkade överkurs. Var sin liten Grönstedts från baren fick göra sällskap, Bjarne avstod. Han var ju i tjänst.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:47

Finländare orsakade mediestorm i Saudiarabien

Egyptologen Patricia Berg blev inbjuden att föreläsa på en konferens i Saudiarabien. Det slutade med att hon höll sin föreläsning undangömd på en balkong, hamnade mitt i en nationell kris och fick stå till svars om kvinnors rättigheter i saudiarabisk press.
Fre 9.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.