YLE > Finland

Saturday, 19 January, 23:25

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Hotad säkerhet i ny polisbokDen pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig. Det kan vara illavarslande. Speciellt de som inte beviljas asyl, men stannar i Finland, ger anledning till oro.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mikko Paatero, Finlands, Finland, Paatero, Flera, Paateros, Sisäinen, Norden, Det, IS, Europas, Torneå, Sverige, Danmark, Irak, Beslutsfattarna, Norge, Den, Soldiers, Odin, Åland, Åbo, Ålands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotad, säkerheti ny , polisbok
Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 13:38

Moderata sjukhustrender i år: långa vårdköer, hotad patientsäkerhet och personalbrist

Spänningen (läs: katastrofen) på Akademiska Sjukhuset fortsätter, precis som den ansvariga politikern Erik Weimans (M) kurragömmalek. Han är nämligen otroligt stolt över sitt sjukhus, som enligt honom själv är "världsledande på många områden".  Det verkar som att det kan finnas lite olika syn på det här med världsledande.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Hotad patientsäkerhet

Opinion En gravid kvinna skickades hem från sjukhuset i Lund eftersom vårdplats saknades. Barnet avled i livmodern. Verksamhetschefen Jessica Wixell Callmer säger att bedömningen var att hon skulle klara sig till morgondagen.

YLE - 27 nov 14 kl. 11:36

Pohjolan Voima varnar för hotad energisäkerhet

Pohjolan Voima varnar för att elnätet i Finland kan drabbas av stora störningar och att energisäkerheten i Finland därför är hotad. Det beror på att man tvingas stänga kraftverk som producerar toppeffekt för att de är olönsamma. Nästa år stänger bolaget kraftverken i Vasa och Kristinestad.

Dagens Medicin - 26 feb 15 kl. 13:08

Läkare varnar för hotad patientsäkerhet

Brist på vårdplatser och högt tryck på akuten hotar patientsäkerheten på Centralsjukhuset i Karlstad, skriver läkare i brev till landstingsledningen..

LV - 06 apr 17 kl. 21:15

Läkare larmar om arbetssituationen och varnar för hotad patientsäkerhet

En grupp läkare på Höglandssjukhuset i Eksjö slår nu larm till Arbetsmiljöverket om en vardag som man anser hotar patientsäkerheten. Läkarna anser det är en ohållbar arbetsbelastning med risk för utmattning och ohälsa. Skyddsombudet skriver till Arbetsmiljöverket att man inte upplever att sjukhusledningen tar dem på allvar..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska bandet att stoppa spelningen..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 och EdSheeran att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska rockbandet att stoppa spelningen..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 och Ed Sheeran att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska rockbandet att stoppa spelningen..

YLE - 29 aug 14 kl. 14:45

Cyberambassadör för säkerhet på nätet

Datasäkerheten är inget som bara kan skötas bakom ett skrivbord längre. Finland tar nu i tjänst en cyberambassadör som ska hålla i trådarna för det omfattande arbetet. Den här diplomatin behövs för den internationella säkerheten, säger Finlands första cyberambassadör, Marja Rislakki.

Alliansfritt Sverige - 21 feb 14 kl. 13:22

Fp tidning: skolkrisen beror på bortskämda ungdomar – dessutom hotas rikets säkerhet

Folkpartiet har det inte helt lätt idag. De har håller på att tappa sin enda profilfråga och Moderaterna gör nu allt för att sno den. Pisa-undersökningen slog ned som en bomb och Folkpartiets kommunikativa lösning var att skylla ifrån sig på allt och alla.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 5 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 8 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 11 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 13 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 13 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 14 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.