YLE > Finland

Tuesday, 13 November, 20:57

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Hotad säkerhet i ny polisbokDen pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig. Det kan vara illavarslande. Speciellt de som inte beviljas asyl, men stannar i Finland, ger anledning till oro.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mikko Paatero, Finlands, Finland, Paatero, Flera, Paateros, Sisäinen, Norden, Det, IS, Europas, Torneå, Sverige, Danmark, Irak, Beslutsfattarna, Norge, Den, Soldiers, Odin, Åland, Åbo, Ålands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotad, säkerheti ny , polisbok
Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 13:38

Moderata sjukhustrender i år: långa vårdköer, hotad patientsäkerhet och personalbrist

Spänningen (läs: katastrofen) på Akademiska Sjukhuset fortsätter, precis som den ansvariga politikern Erik Weimans (M) kurragömmalek. Han är nämligen otroligt stolt över sitt sjukhus, som enligt honom själv är "världsledande på många områden".  Det verkar som att det kan finnas lite olika syn på det här med världsledande.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Hotad patientsäkerhet

Opinion En gravid kvinna skickades hem från sjukhuset i Lund eftersom vårdplats saknades. Barnet avled i livmodern. Verksamhetschefen Jessica Wixell Callmer säger att bedömningen var att hon skulle klara sig till morgondagen.

YLE - 27 nov 14 kl. 11:36

Pohjolan Voima varnar för hotad energisäkerhet

Pohjolan Voima varnar för att elnätet i Finland kan drabbas av stora störningar och att energisäkerheten i Finland därför är hotad. Det beror på att man tvingas stänga kraftverk som producerar toppeffekt för att de är olönsamma. Nästa år stänger bolaget kraftverken i Vasa och Kristinestad.

Dagens Medicin - 26 feb 15 kl. 13:08

Läkare varnar för hotad patientsäkerhet

Brist på vårdplatser och högt tryck på akuten hotar patientsäkerheten på Centralsjukhuset i Karlstad, skriver läkare i brev till landstingsledningen..

LV - 06 apr 17 kl. 21:15

Läkare larmar om arbetssituationen och varnar för hotad patientsäkerhet

En grupp läkare på Höglandssjukhuset i Eksjö slår nu larm till Arbetsmiljöverket om en vardag som man anser hotar patientsäkerheten. Läkarna anser det är en ohållbar arbetsbelastning med risk för utmattning och ohälsa. Skyddsombudet skriver till Arbetsmiljöverket att man inte upplever att sjukhusledningen tar dem på allvar..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska bandet att stoppa spelningen..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 och EdSheeran att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska rockbandet att stoppa spelningen..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 och Ed Sheeran att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska rockbandet att stoppa spelningen..

YLE - 29 aug 14 kl. 14:45

Cyberambassadör för säkerhet på nätet

Datasäkerheten är inget som bara kan skötas bakom ett skrivbord längre. Finland tar nu i tjänst en cyberambassadör som ska hålla i trådarna för det omfattande arbetet. Den här diplomatin behövs för den internationella säkerheten, säger Finlands första cyberambassadör, Marja Rislakki.

Alliansfritt Sverige - 21 feb 14 kl. 13:22

Fp tidning: skolkrisen beror på bortskämda ungdomar – dessutom hotas rikets säkerhet

Folkpartiet har det inte helt lätt idag. De har håller på att tappa sin enda profilfråga och Moderaterna gör nu allt för att sno den. Pisa-undersökningen slog ned som en bomb och Folkpartiets kommunikativa lösning var att skylla ifrån sig på allt och alla.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Norska försvarsministeriet: GPS-störningen i Lappland härstammade från Kolahalvön i Ryssland

Det norska försvarsministeriet bekräftar att Ryssland låg bakom störningar i GPS-systemet över Lappland. Störningarna inträffade samtidigt som en pågående Natoövning i Norge..

YLE - 45 minuter sedan

Viktigt att skapa förutsättningar för befolkningstillväxt i Västnyland - Ingå är orolig för följderna av den nya landskapsplanen i Nyland

Naturen och kulturmiljöerna i Västnyland lyfts fram i beredningen av den nya nyländska landskapsplanen. Men det behövs skatteinkomster för att dra nytta av de här särdragen i regionen, påpekar Ingå kommun..

YLE - 2 timmar sedan

Silicon Valley-magnat finansierar forskning med hallucinogena svampar – forskare kritiska till vinstintresset

I en färsk artikel i webbtidsskriften Quartz kritiseras det bolag, Compass pathways, som finansierar den planerade psilocybinforskningen i Finland. Bolaget i sin tur har fått finansiering av riskkapitalisten Peter Thiel. Nu säger en del forskare att projektet framskrider för fort..

YLE - 3 timmar sedan

Slopad dieselskatt skulle höja literpriset på diesel ytterligare

Hittills har personer med dieselfordon betalat några hundralappar extra i skatt varje år, vilket har motiverats med att priset på diesel har varit lägre än på bensin – men så är det inte mera..

YLE - 4 timmar sedan

Oförändrade skatter i Sjundeå, Ingå och Raseborg - också Hangö föreslås ha samma skatt

Skattesatserna i Sjundeå, Ingå och Raseborg är de samma i nästa år. Det samma ser ut att gälla även Hangö..

YLE - 4 timmar sedan

Airiston Helmi-misstänkt kräver att polisen ger tillbaka beslaget på 3,5 miljoner euro

Personen som varit föremål för utredningen kring Airiston Helmi kräver att polisen returnerar hans egendom..

YLE - 5 timmar sedan

Lovisa kör på för fullt för att bevara den viktiga busstrafiken

Bekymrade Lovisapendlare uppvaktar beslutsfattarna med en namninsamling samtidigt som stadens ledningsgrupp sätter in en högre växel för att trygga kollektivtrafiken..

YLE - 7 timmar sedan

Döda lodjuret i Ingå skärgård hade skjutits

En död lo som hittades på en holme i Ingå skärgård den 21 oktober hade skjutits, meddelar polisen. Polisen utreder fallet som i första hand misstänkt grovt jaktbrott..

YLE - 8 timmar sedan

Analys: Vem kommer till undsättning? Finlands Natopartnerskap handlar stundvis om uniformsdetaljer och felsägningar

Finlands försvarsmakt deltar i internationella övningar då det är motiverat med tanke på att stärka den egna försvarsförmågan. Det låter i allt högre grad som en schablonmässig officiell motivering, skriver Svenska Yles politiska reporter Thomas von Boguslawski..

YLE - 9 timmar sedan

Helt ny prostata- och testikelcancerbehandling med ultraljud används redan på ÅUCS - drabbade slipper inkontinens och erektionsproblem

Prostatacancer behöver inte längre betyda att det är slut med sexlivet eller att du får leva resten av ditt liv med inkontinens. En ny sorts metod med ultraljud gör behandlingen mer lokal. Urologerna på ÅUCS är de enda i Norden som ger ultraljudsbehandlingar av prostata- och testikelcancer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.