YLE > Finland

Saturday, 22 September, 10:52

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Hotad säkerhet i ny polisbokDen pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig. Det kan vara illavarslande. Speciellt de som inte beviljas asyl, men stannar i Finland, ger anledning till oro.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mikko Paatero, Finlands, Finland, Paatero, Flera, Paateros, Sisäinen, Norden, Det, IS, Europas, Torneå, Sverige, Danmark, Irak, Beslutsfattarna, Norge, Den, Soldiers, Odin, Åland, Åbo, Ålands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotad, säkerheti ny , polisbok
Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 13:38

Moderata sjukhustrender i år: långa vårdköer, hotad patientsäkerhet och personalbrist

Spänningen (läs: katastrofen) på Akademiska Sjukhuset fortsätter, precis som den ansvariga politikern Erik Weimans (M) kurragömmalek. Han är nämligen otroligt stolt över sitt sjukhus, som enligt honom själv är "världsledande på många områden".  Det verkar som att det kan finnas lite olika syn på det här med världsledande.

Skånskan - 13 jul 16 kl. 14:00

Hotad patientsäkerhet

Opinion En gravid kvinna skickades hem från sjukhuset i Lund eftersom vårdplats saknades. Barnet avled i livmodern. Verksamhetschefen Jessica Wixell Callmer säger att bedömningen var att hon skulle klara sig till morgondagen.

YLE - 27 nov 14 kl. 11:36

Pohjolan Voima varnar för hotad energisäkerhet

Pohjolan Voima varnar för att elnätet i Finland kan drabbas av stora störningar och att energisäkerheten i Finland därför är hotad. Det beror på att man tvingas stänga kraftverk som producerar toppeffekt för att de är olönsamma. Nästa år stänger bolaget kraftverken i Vasa och Kristinestad.

Dagens Medicin - 26 feb 15 kl. 13:08

Läkare varnar för hotad patientsäkerhet

Brist på vårdplatser och högt tryck på akuten hotar patientsäkerheten på Centralsjukhuset i Karlstad, skriver läkare i brev till landstingsledningen..

LV - 06 apr 17 kl. 21:15

Läkare larmar om arbetssituationen och varnar för hotad patientsäkerhet

En grupp läkare på Höglandssjukhuset i Eksjö slår nu larm till Arbetsmiljöverket om en vardag som man anser hotar patientsäkerheten. Läkarna anser det är en ohållbar arbetsbelastning med risk för utmattning och ohälsa. Skyddsombudet skriver till Arbetsmiljöverket att man inte upplever att sjukhusledningen tar dem på allvar..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska bandet att stoppa spelningen..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 och EdSheeran att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska rockbandet att stoppa spelningen..

DN - 16 sep 17 kl. 19:16

Hotad säkerhet får U2 och Ed Sheeran att ställa in i Saint Louis

U2 ställer av säkerhetsskäl in lördagskvällens konsert i Saint Louis i USA-delstaten Missouri. De protester som följt på ett domstolsbeslut om att en tidigare polis friats för mord efter en dödsskjutning i staden för sex år sedan har fått det irländska rockbandet att stoppa spelningen..

YLE - 29 aug 14 kl. 14:45

Cyberambassadör för säkerhet på nätet

Datasäkerheten är inget som bara kan skötas bakom ett skrivbord längre. Finland tar nu i tjänst en cyberambassadör som ska hålla i trådarna för det omfattande arbetet. Den här diplomatin behövs för den internationella säkerheten, säger Finlands första cyberambassadör, Marja Rislakki.

Alliansfritt Sverige - 21 feb 14 kl. 13:22

Fp tidning: skolkrisen beror på bortskämda ungdomar – dessutom hotas rikets säkerhet

Folkpartiet har det inte helt lätt idag. De har håller på att tappa sin enda profilfråga och Moderaterna gör nu allt för att sno den. Pisa-undersökningen slog ned som en bomb och Folkpartiets kommunikativa lösning var att skylla ifrån sig på allt och alla.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbolands skärgård – polisen misstänker stor penningtvättshärva

Centralkriminalpolisen genomför som bäst husrannsakningar i Åbolands skärgård. Husrannsakningarna sker i lokaler som tillhör ett företag, och hänför sig till ett misstänkt ekonomiskt brott..

YLE - 2 timmar sedan

Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbo skärgård – polisen misstänker stor penningtvättshärva

Centralkriminalpolisen genomför som bäst husrannsakningar i Åbo skärgård. Husrannsakningarna sker i lokaler som tillhör ett företag, och hänför sig till ett misstänkt ekonomiskt brott..

YLE - 3 timmar sedan

Elavbrott i stora delar av skärgården – över tusen hushåll utan el

Den hårda vinden har gett upphov till omfattande strömavbrott längs med kusten i Egentliga Finland. Som mest var cirka tusen hushåll i landskapet utan el under natten..

YLE - 3 timmar sedan

Relationspodden med Hannah Norrena och Eva Frantz: "Vi diskuterar allt man inte börjar snacka om vid kaffebordet"

Podden Norrena & Frantz som kickar igång idag, lördag, kommer att lyfta upp allt du grubblar över efter att du har släckt lampan för kvällen. Kvinnorna bakom projektet är välbekanta profiler för radiolyssnarna, Eva Frantz och Hannah Norrena..

YLE - 17 timmar sedan

Staten röt till om planerna för Läpp igen - Raseborg tar snällt ett steg tillbaka

Statliga myndigheter är missnöjda med Raseborgs stads planer för Läppområdet invid riksväg 25 i Karis igen. Den här gången handlar det om två tomter bakom AD Center i västra delen av Läpp, alldeles invid riksväg 25..

YLE - 17 timmar sedan

Marknadsgeneralen med halmhatten: Vi är som en enda stor familj här på höstmarknaden

Tom Rönnblad med sin karakteristiska halmhatt ser till att alla försäljare har det bra på Ekenäs höstmarknad. Han har stor nytta i jobbet av sin långa erfarenhet som försäljare..

YLE - 23 timmar sedan

Spaningslagarna kan drivas igenom i riksdagen - grundlagsutskottet godkänner brådskande grundlagsändring

Behandlingen av de omtalade spanings- och underrättelselagarna avancerar i riksdagen. Grundlagsutskottet godkänner att grundlagen ändras så att skyddet för förtroliga meddelanden luckras upp, på det sätt som underrättelselagarna förutsätter..

YLE - 19 timmar sedan

Fyra vargattacker mot pälsfarmer i Österbotten i september: "Farligaste tiden för attacker"

På fredagsmorgonen drabbades den fjärde pälsfarmen i Österbotten på kort tid av en vargattack, denna gång i Nykarleby där en räv fick sätta livet till. Jaktchefen Stefan Pellas säger att vargens valpar nu lär sig jaga..

YLE - 18 timmar sedan

Myndigheterna försvarar Move-testet: “Lika påfrestande som innebandy”

Det kritiserade Move-konditionstestet ska fortsätta, det är slutsatsen av Utbildningsstyrelsens och några andra institutioners efterforskningar efter det tragiska dödsfallet i Esbo förra veckan. Alla femte- och åttondeklassare ska från och med i år göra testet..

YLE - 19 timmar sedan

Forskare: Finland bör undvika andra länders misstag om man grundar register över lobbyister

Forskare vid Östra Finlands universitet anser att Finland kan lära sig av de misstag andra länder har gjort och de erfarenheter de fått då de grundat register över lobbyister och lobbning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.