Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 04 July, 08:31

Dagensanalys.se - 07 sep 16 kl. 11:03

Schibsted för samman svenska och norska mediehus i gemensam utvecklingsorganisationSchibsted samlar produkt- och teknikutvecklingen i de norska och svenska mediehusen, däribland Aftonbladet och Omni och senare i år SvD, i en ny koncernövergripande organisation. Målet är att skapa högklassiga produkter och plattformar som stärker konkurrenskraften och tryggar framtiden för koncernens digitala publikationer. – För att kunna bedriva oberoende, undersökande journalistik med bibehållen integritet i en digital värld krävs en förenad och samstämmig insats i alla våra olika varumärken, säger Rolv Erik Ryssdal, CEO, Schibsted Media Group. Den nya organisationen, Schibsted Product and Tech Publishing, ska skapa nästa generation av produkter, verktyg och plattformar för att stödja produktionen av framtidens journalistik. – Vi är övertygade om att vi kan s
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Aftonbladet, Omni, SvD, Rolv Erik Ryssdal, CEO, Media Group, Product, Tech Publishing, Europa, Publishing Platform, Svenska Dagbladet, Tidende, Aftenblad, Fædrelandsvennen, Facebook, Aftonbladets, Sofia Olsson Olsén, Schibsteds, Terje Seljeseth, Product Officer, Schibsted Publishing Platform, Schibsted Product, Tech, AppNexus, Schibsted Advertising Platform, Schibstedföretagen, Norge, Polaris Media Group

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Schibstedför , sammansvenska och , norska, mediehusi , gemensam, utvecklingsorganisation
Dagensanalys.se - 07 sep 16 kl. 10:12

Schibsted samlar produkt- och teknikutvecklingen

Schibsted samlar produkt- och teknikutvecklingen i de norska och svenska mediehusen, däribland Aftonbladet och Omni och senare i år SvD, i en ny koncernövergripande organisation. Målet är att skapa högklassiga produkter och plattformar som stärker konkurrenskraften och tryggar framtiden för koncernens digitala publikationer.
– För att kunna bedriva oberoende, undersökande journalistik med bibehållen integritet i en digital värld krävs en förenad och samstämmig insats i alla våra olika varumärken, säger Rolv Erik Ryssdal, CEO, Schibsted Media Group.

DI - 30 sep 11 kl. 07:28

Schibsted skär ned

Norska Schibsted genomför kostnadsbesparingar i affärsområdet Mediehus Skandinavia som ska ge kostnadsbesparingar på 190-210 miljoner norska kronor..

DI - 09 apr 15 kl. 10:36

Schibsted stiger på Goldman Sachs analys

Det norska mediebolaget Schibsted står inför en omvandling från ett skandinaviskt mediehus till en global online-aktör och aktiemarknaden har underskattat denna möjlighet..

Cornucopia - 21 jun 15 kl. 23:17

Mediakrisen: Schibsted sägs vilja sälja Aftonbladet. Till Bonnier.

Enligt uppgifter i morgondagens Dagens Industri (pappersupplagan - som prenumeranter har tillgång till redan kvällen innan) överväger Schibsted vilja sälja Aftonbladet. Bonnier påstås sitta och räkna på förvärvet, men alla förnekar förstås allt.

Dagens Industri refererar i sin tur till norska Dagens Naeringsliv.

Dagensanalys.se - 17 jul 18 kl. 11:33

Schibsted redovisar kraftigt vinstfall

Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet och Svenska Dagbladet, redovisar ett vinstfall för årets andra kvartal. Vinsten före skatt föll till 593 miljoner norska kronor för årets andra kvartal. Under samma period 2017 låg vinsten på 1 735 miljoner kronor.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Minskad vinst för Schibsted

Mediekoncernen Schibsted redovisar en vinst före skatt på 442 miljoner norska kronor för det andra kvartalet i år. Motsvarande period i fjol var vinsten 548 miljoner norska kronor. Intäkterna steg till 3 825 miljoner jämfört med 3 758 miljoner ett år tidigare.

Resume - 19 aug 13 kl. 13:18

Schibsted säljer i Baltikum


Schibsted förhandlar om att sälja sitt mediehus Eesti Meedia i Estland som man startade 1998.

Dagensanalys.se - 23 nov 17 kl. 10:02

Schibsted satsar sina pengar på en robotstyrd aktiefond

Schibsted går in som delägare i norska fintechbolaget Fronteer Solutions, som erbjuder privatkunder fondsparande till låg kostnad i en robotstyrd aktiefond. – Medgrundaren Atle Christiansen är serieentreprenör och det är andra gången vi bygger ett bolag tillsammans, så det känns extra roligt. Jag är glad att han tagit sig an fintech denna gång, då det ligger Schibsted varmt om hjärtat, säger Dan Ouchterlony, Investment Manager, Schibsted Growth.

Helsingborgs Dagblad - 18 feb 11 kl. 07:30

Vinstlyft för Schibsted

Norska mediekoncernen Schibsted redovisar en vinst före skatt på 1 842 miljoner norska kronor för det fjärde kvartalet 2010. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 168 miljoner norska kronor. Intäkterna uppgick till 3 707 miljoner norska kronor jämfört med 3 566 miljoner..

BT - 12 aug 11 kl. 07:12

Lägre vinst för Schibsted

Norska mediekoncernen Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet och Svenska Dagbladet, redovisar en vinst före skatt på 548 miljoner norska kronor för det andra kvartalet i år. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 963 miljoner norska kronor.
Intäkterna uppgick till 3 758 miljoner norska kronor jämfört med 3 515 miljoner.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 22 jun 20 kl. 12:33

Inte bara produktnyheter på SAS digitala event

I förra veckan bjöd SAS Institute in till andra delen av sitt digitala event SAS Global Forum, och utöver att berätta mer om det nya strategiska partnerskapet med Microsoft, samt planerna för den nya versionen av AI-plattformen Viya 4, hade de även med talaren och författaren Simon Sinek som bjöd på spännande insikter om ledarskap och affärsmannaskap. Liksom tidigare år var det en hel del nyheter och spännande talare som medverkade, och utöver 150+ olika sessions hade SAS dessutom byggt […] Inlägget Inte bara produktnyheter på SAS digitala event dök först upp på Dagensanalys.se..

Dagensanalys.se - 10 jun 20 kl. 15:35

Nu är det bara LinkedIn som gäller

Om du vill fortsätta läsa nyheter från Dagens Analys är det tillsvidare LinkedIn som gäller. Här är vår sida på LinkedIn: https://www.linkedin.

Dagensanalys.se - 10 jun 20 kl. 15:28

Hemligheten bakom succékampanjen på YouTube

Kampanjen “Älska MEDS” slog rekord och dubblade direkttrafiken för onlineapoteket MEDS över en natt. I podden Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund ger Marika Baltscheffsky en inblick i hur man skapade succékampanjen. Marika tog under sommaren 2019 steget från Google över till MEDS där hon rivstartade genom att redan under sina första veckor ta fram kampanjen som på allvar satt MEDS på kartan.

Dagensanalys.se - 29 maj 20 kl. 08:46

Rörlig bild dominerar följt av sociala medier och radio

Det svenska medielandskapet är ett av världens mest digitaliserade, och globala nätjättar som Facebook, Youtube och Netflix utgör idag tuffa konkurrenter till de svenska medieföretagen. Det gäller inte minst dagspressen som under en lång rad år har tappat mark på annonsmarknaden och redovisat fallande intäktsnivåer. De svenska medieanvändarna har dock inte lämnat dagstidningen bakom sig.

Dagensanalys.se - 27 maj 20 kl. 13:16

Unit4 hamnar på en topplacering i SoftwareReviews

Unit4 hamnar på en topplacering i SoftwareReviews senaste användarundersökning Data Quadrant. Bland annat listas företaget högt när man tittat på leverantörsstöd, support samt integrering av data. Hela 83 procent av alla som använder affärssystemslösningar från Unit4 är nöjda med det leverantörsstöd de erhåller.

Dagensanalys.se - 27 maj 20 kl. 10:27

Stripe till ytterligare fem länder i Europa

Stripe har lanserat i Tjeckien, Rumänien, Bulgarien, Cypern och Malta. För svenska ehandlare innebär det att de kan enkelt integrera onlinebutiker i dessa länder. I Europa finns några av de största och snabbast växande online-ekonomierna i världen.

Dagensanalys.se - 26 maj 20 kl. 12:49

Link11 och Infinigate tecknar sverigeavtal om molnbaserat cyberskydd

Link11, ledande europeisk leverantör av cyberskydd offentliggör idag det nya samarbetet med it-säkerhetsdistributören Infinigate Sverige AB. Samarbetet avser hela Sverige och innebär att Infinigate breddar sin portfölj med Link11s Cloud Security Platform av patenterade säkerhetslösningar för såväl IT-infrastruktur som webbplatser. Dessa skyddar genom extremt snabb hantering av hotsituationer med hjälp av automatisering, maskininlärning och AI.

Dagensanalys.se - 26 maj 20 kl. 12:47

Bolt tar in 100 miljoner euro från Naya Capital

Bolt, den ledande europeiska transportplattformen, har stängt en investeringsrunda på 100 miljoner euro, motsvarande över en miljard svenska kronor, och fortsätter att skala upp alla sina erbjudanden från taxitransporter till mikromobilitetslösningar och matleveranser i både Europa och Afrika. Investeringen kommer från Naya Capital Management, den globala investeringsförvaltaren som grundades 2012 av Masroor Siddiqui, tidigare partner vid The Children’s Investment Fund. Det innebär att Bolt fram till idag totalt fått in mer än 300 miljoner euro i investerat kapital.

Dagensanalys.se - 25 maj 20 kl. 13:06

Mer dataanalys krävs för att effektivisera sjukvården

Enligt Dr Ryan McGarry, läkare och skapare av TV-serien Pandemi, är sjukvården långt ifrån förberedd på att hantera kriser. Framför allt saknas system för att göra goda analyser och trygga den bästa möjliga vården för varje patient. I förra veckan genomfördes den första delen av SAS Global Forum i digital form.

Dagensanalys.se - 18 maj 20 kl. 09:20

Nordic Morning vinner Stockholm

Region Stockholm har tecknat ramavtal med Nordic Morning för leverans av digitala tjänster inom kommunikation. Avtalet omfattar 13 förvaltningar och nämnder samt 11 bolag, stiftelser och kommunalförbund. Det totala värdet av ramavtalet är 30 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.