SVT > Kultur

Wednesday, 19 December, 00:33

SVT - 05 sep 16 kl. 13:53

Chef för Londonmuseum slutar i brexit-protestDen tyske chefen för Victoria & Albert-museet i London lämnar sin post i protest mot valutgången i den brittiska folkomröstningen kring brexit..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Londonmuseum, Victoria, London

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefför , Londonmuseum, slutari , brexit-protest
GöteborgsPosten - 15 feb 17 kl. 12:36

Brink Larsen slutar i protest

Matilda Brink Larsen hoppar nu av sitt arbete med ensamkommande ungdomar i Göteborgs kommun. Hon slutar i protest mot hur kommunen behandlar de unga som får sin ålder uppskriven..

GöteborgsPosten - 15 feb 17 kl. 13:17

Brinck Larsen slutar i protest

Matilda Brinck Larsen hoppar nu av sitt arbete med ensamkommande ungdomar i Göteborgs kommun. Hon slutar i protest mot hur kommunen behandlar de unga som får sin ålder uppskriven..

Dagens Medicin - 28 sep 18 kl. 10:13

Överläkare i mödravården slutar i protest

Västmanland har problem med att bemanna regionens barnmorskemottagningar. På vissa håll har man stått utan barnmorskor. Mödrahälsovårdsöverläkaren slutar i protest..

Dagens Medicin - 14 jun 11 kl. 14:22

Hög chef slutar i protest

Verksamhetschefen för medicinkliniken i Nyköping lämnar sitt uppdrag i protest mot besparingarna i Landstinget Sörmland..

Realtid - 03 okt 11 kl. 08:30

Ny Carnegie-chef slutar i protest

Aktie- och analyschefen Rachid Bendriss säger upp sig i protest mot ledningen i Sverige..

SR - 14 dec 16 kl. 13:09

Yle-chef avgår i protest mot chefredaktör

Jussi Eronen, chef för Yles aktualitetsredaktion, lämnar sitt uppdrag i protest. Det meddelar han på sociala medier..

SVT - 11 jul 18 kl. 09:55

John Cleese Brexit-protest: Emigrerar från Storbritannien

Monty Python-stjärnan John Cleese kommer att emigrera från Storbritannien till följd av en ökande besvikelse över hemlandets utveckling. Det berättade komikern i en intervju med BBC, där han pekade på Brexit, landets medier och den låga intellektuella nivån i det offentliga samtalet som sina främsta anledningar..

SR - 21 feb 11 kl. 17:01

Anställda på Libyens ambassad slutar i protest

Tre anställda på Libyens ambassad i Stockholm sa upp sig i dag i protest mot vad de kallar regimens folkmord på civila. De tre är alla lokalanställda i Sverige..

BT - 03 mar 11 kl. 15:06

Rovdjursspårare slutar i protest mot lodjursbeslut

Tommy Berglund hoppar nu av, efter 20 år som rovdjurspårare och drygt 10 år med det uppdraget i Västra Götaland. Avhoppet sker i protest mot Naturvårdsverkets och länsstyrelsernas beslut att inte tillåta licensjakt på lodjur i länet.
Förra året tilläts jakt på 7 lodjur i Västra Götaland.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 11 kl. 15:43

Stadsarkitekt slutar i protest

"Ett fiasko från början" och "rena vansinnet", så beskriver Ulf Karmebäck flera projekt som Ystads kommun genomfört. Han är stadsarkitekt i kommunen - men säger nu upp sig i protest, enligt Ystads Allehanda på nätet. I sin uppsägning beskriver han besvikelsen över den planlösa utvecklingen samt oförmågan att påverka beslut som fattas.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Big-regissören Penny Marshall har avlidit

Regissören och skådespelaren Penny Marshall är död. Den berömda filmskaparen är bland annat känd för filmen Big med Tom Hanks, den första filmen av en kvinnlig regissör som drog in mer än 100 miljoner dollar..

SVT - 5 timmar sedan

Bergmanåret är över – hur gick det egentligen?

I år skulle Ingmar Bergman fyllt hundra år. Det satsades rejält inför det här året med filmvisningar, dokumentärer, seminarier, teater, det gick till och med att hitta Bergman t-shirts, anteckningsblock och pennor à la Bergman. Men vad blev det egentligen av året?.

SVT - 5 timmar sedan

Stort engagemang i Svenska Akademiens kris – men varför?

Intresset för Svenska Akademien har historiskt varit rätt svalt utanför smalare kulturkretsar – men krisåret som varit har väckt enormt engagemang med knytblusar, upprop, hashtags och öppen debatt. Varför det?.

SVT - 5 timmar sedan

Detta påstås Kulturprofilen ha läckt – via Frostenson

I Svenska Akademiens nya utredning vittnar fyra personer med namn och tre personer anonymt om vilken information ledamoten Katarina Frostenson ska ha läckt till sin man Jean-Claude Arnault. Med på listan finns nya inval till Akademien och en rad Nobelpristagare..

SVT - 7 timmar sedan

Katarina Frostenson redo att förhandla om utträde

Katarina Frostensons ombud Per E Samuelson kallar utredningen som Svenska Akademien har låtit göra för ”totalt värdelös”. Han motsätter sig att flera vittnen är anonyma – men säger samtidigt att Frostenson kan tänka sig att överge sin stol i utbyte mot en generös kompensation..

SVT - 8 timmar sedan

Disney anklagas för kolonialism för Hakuna Matata

Lejonkungens mest kända fras, Hakuna matata, varumärkesskyddades av Disney 2003. Inför nypremiären av filmen har 30.000 personer skrivit under ett upprop där de anklagar företagets tilltag för kolonialism..

SVT - 10 timmar sedan

Utredning: Frostenson bör utträda frivilligt eller uteslutas

Advokatbyrån som har gjort den kompletterande utredningen om sekretessbrott inom Svenska Akademien har kommit fram till att akademiledamoten Katarina Frostenson läckt information och på så vis skadat Akademien. Det framkommer i den rapport som byrån lämnat till Akademien, och som TT tagit del av..

SVT - 12 timmar sedan

”Fresh Prince”-skådis stämmer Fortnite för dansstöld

Alfonso Ribeiro, känd för att ha spelat Carlton i 90-talsserien ”Fresh prince i Bel Air”, stämmer tillverkarna av Fortnite då han anser att de använder hans signaturdans utan tillstånd..

SVT - 12 timmar sedan

Peter Englund: Skamligt att tysta vittnen

Peter Englund anser att hela den nya advokatutredningen om sekretessbrott i Svenska Akademien bör offentliggöras, och vill att de nya vittnesmålen kommer upp i ljuset. – Jag hoppas och tror att Akademien offentliggör utredningen, säger han i ett uttalande till Svenska Dagbladet..

SVT - 12 timmar sedan

Medborgarrättsrörelsen NAACP uppmanar till bojkott av Facebook

NAACP – en av USA:s mest inflytelserika medborgarrättsrörelser som värnar om afroamerikaners plats i samhället – uppmanar allmänheten att bojkotta Facebook under en dag, för att få företaget att göra mer för att minska ”desinformation och diskriminering”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.