SVT > Kultur

Friday, 19 October, 15:33

Liknande nyheter

Taggar: Chefför , Londonmuseum, slutari , brexit-protest
GöteborgsPosten - 15 feb 17 kl. 12:36

Brink Larsen slutar i protest

Matilda Brink Larsen hoppar nu av sitt arbete med ensamkommande ungdomar i Göteborgs kommun. Hon slutar i protest mot hur kommunen behandlar de unga som får sin ålder uppskriven..

GöteborgsPosten - 15 feb 17 kl. 13:17

Brinck Larsen slutar i protest

Matilda Brinck Larsen hoppar nu av sitt arbete med ensamkommande ungdomar i Göteborgs kommun. Hon slutar i protest mot hur kommunen behandlar de unga som får sin ålder uppskriven..

Dagens Medicin - 28 sep 18 kl. 10:13

Överläkare i mödravården slutar i protest

Västmanland har problem med att bemanna regionens barnmorskemottagningar. På vissa håll har man stått utan barnmorskor. Mödrahälsovårdsöverläkaren slutar i protest..

Dagens Medicin - 14 jun 11 kl. 14:22

Hög chef slutar i protest

Verksamhetschefen för medicinkliniken i Nyköping lämnar sitt uppdrag i protest mot besparingarna i Landstinget Sörmland..

Realtid - 03 okt 11 kl. 08:30

Ny Carnegie-chef slutar i protest

Aktie- och analyschefen Rachid Bendriss säger upp sig i protest mot ledningen i Sverige..

SR - 14 dec 16 kl. 13:09

Yle-chef avgår i protest mot chefredaktör

Jussi Eronen, chef för Yles aktualitetsredaktion, lämnar sitt uppdrag i protest. Det meddelar han på sociala medier..

SVT - 11 jul 18 kl. 09:55

John Cleese Brexit-protest: Emigrerar från Storbritannien

Monty Python-stjärnan John Cleese kommer att emigrera från Storbritannien till följd av en ökande besvikelse över hemlandets utveckling. Det berättade komikern i en intervju med BBC, där han pekade på Brexit, landets medier och den låga intellektuella nivån i det offentliga samtalet som sina främsta anledningar..

SR - 21 feb 11 kl. 17:01

Anställda på Libyens ambassad slutar i protest

Tre anställda på Libyens ambassad i Stockholm sa upp sig i dag i protest mot vad de kallar regimens folkmord på civila. De tre är alla lokalanställda i Sverige..

BT - 03 mar 11 kl. 15:06

Rovdjursspårare slutar i protest mot lodjursbeslut

Tommy Berglund hoppar nu av, efter 20 år som rovdjurspårare och drygt 10 år med det uppdraget i Västra Götaland. Avhoppet sker i protest mot Naturvårdsverkets och länsstyrelsernas beslut att inte tillåta licensjakt på lodjur i länet.
Förra året tilläts jakt på 7 lodjur i Västra Götaland.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 11 kl. 15:43

Stadsarkitekt slutar i protest

"Ett fiasko från början" och "rena vansinnet", så beskriver Ulf Karmebäck flera projekt som Ystads kommun genomfört. Han är stadsarkitekt i kommunen - men säger nu upp sig i protest, enligt Ystads Allehanda på nätet. I sin uppsägning beskriver han besvikelsen över den planlösa utvecklingen samt oförmågan att påverka beslut som fattas.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Man misstänkt för mordet på journalisten Viktoria Marinova erkänner att han slagit henne

Mannen som misstänks för mordet på den bulgariska tv-journalisten Viktoria Marinova erkänner att han slagit henne, men nekar till våldtäkt..

SVT - 1 timme sedan

Autotone firar 20 år

I dag är det 20 år sedan Cher revolutionerade musikvärlden. Det var när hon släppte ”Do you believe in love after love” som hon i låten använde sig av autotune. 20 år senare används autotune flitigt i musikbranschen och nu har även André Pops, programledare för Morgonstudion hoppat på autotunetåget..

SVT - 2 timmar sedan

Bridget Jones-stjärnan gör Downs syndrom-komedi av litteraturklassiker

Hur skulle klassikern Stolthet och fördom se ut om huvudpersonerna hade Downs syndrom? Det har brittiska humorstjärnan Sally Phillips funderat på. Nu ska hennes idé bli verklighet – i Sverige..

SVT - 4 timmar sedan

Världsarv saknar bygglov – får betala 368 miljoner

Katedralen Sagrada Familia i Barcelona, en av världens mest kända byggnader saknar bygglov, och har nu gått med på att betala motsvarande 368 miljoner kronor till stadens myndigheter..

SVT - 5 timmar sedan

Mats Malm väljs in i Svenska Akademien

Litteraturvetaren Mats Malm väljs in i Svenska Akademien. Ett positivt besked om ytterligare en ledamöt i Svenska Akademien kommer under dagen, meddelar ständige sekreteraren Anders Olsson efter ett möte med kungen, rapporterar Ekot..

SVT - 5 timmar sedan

Polis slog till mot omtalade GTA 5-fuskare

Grand Theft Auto-skaparna Rockstar har stämt två australier för att ha skapat och sålt ett populär fuskprogram till spelet GTA 5. Nu har australisk polis gjort en husrannsakan hos de misstänkta, som anklagas för att ha sålt fuskprogrammet för 350 kronor styck..

SVT - 6 timmar sedan

Journalisten Åke Ortmark är död

Mångårige journalisten och författaren Åke Ortmark är död, skriver Dagens Nyheter. Ortmark, som under en tid var programledare för SVT:s Aktuellt, blev 89 år..

SVT - 6 timmar sedan

Då släpps Lil Peeps postuma album

För Lil Peep-fans är väntan över den 9 november. Då släpps hans postuma album ”Come over when you’re sober (part two)”, rapporterar Pitchfork..

SVT - 20 timmar sedan

Överlevande och skådespelare återskapar attentatet på Utøya

Rakel, Mohammed, Jenny och Torje överlevde massakern på Utøya 22 Juli 2011. 2017 samlas de i en tom filmstudio i Nordnorge för att tillsammans med 12 andra ungdomar iscensätta dådet som krävde 69 människors liv och traumatiserade en hel nation. – Det var viktigt för mig att berätta, säger Mohammed Saleh, som befann sig på ön..

SVT - 20 timmar sedan

Konstrecension: Sovjetisk affischkonst på Liljevalchs

På Liljevalchs konsthall i Stockholm pågår just nu en utställning med den sovjetiska affischkonsten i fokus. Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist har varit på plats – och är inte helt övertygad om hur väl konsthallen visar upp sin djupdykning i 20-talets propaganda och typografi: ”Läs på innan!” uppmanar han den besökshugade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.