YLE > Finland

Wednesday, 01 April, 18:40

YLE - 27 aug 16 kl. 20:24

Måste man sova gott varje natt - och är det nödvändigt med sömnpiller?Studier på möss har visat att de dör inom ett par veckor om de inte får sova. Sömnlöshet är ett allvarligt problem för många människor, och sömnpiller har stor åtgång. Läkare varnar ändå för att det alltför lättvindigt skrivs ut medicin och att orsaker till sömnlöshet inte reds ut ordentligt. Man kan också fråga sig om det är nödvändigt att sova gott varje natt. Det sägs allmänt att vuxna behöver sova 6–9 timmar per dygn.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Oro, Yleströmsö, Juha Puustinen, Lääkärilehti, Puustinen, Folkpensionsanstaltens, Jaakko Valvanne, Valvanne, Viktor Hanacek, Både Puustinen, Vasa, Milla Simons, Edén, Sömnupplysningen, Kroppen, En, Om, Commons, Fano, White Noise, Det, YLE Strömsö, Roger Källman

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Måste man sova, gottvarje , nattoch är det , nödvändigt med sömnpiller

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

De minsta företagen är ännu utan stöd – här kan du läsa vad läget är för tillfället

De minsta företagen är mer utsatta än större under koronakrisen. Regeringen har fattat flera beslut om stöd till dem. Men av flera orsaker har företagen inte ännu kunnat få dessa stöd..

YLE - 2 timmar sedan

Regeringen vill åtminstone tredubbla antalet coronatester, men är avsikten att masstesta?

Hittills har Finlands linje varit att främst göra coronatest på personal inom hälsovården och personer med allvarliga symtom. Det här för att garantera att coronatesterna räcker till. På onsdagen meddelade regeringen att man nu har för avsikt att testa betydligt fler..

YLE - 2 timmar sedan

Gröna och svarta värderingar ställs mot varandra när ekonomin ska återhämta sig från coronachocken

"När den här tröstlösa epidemin är över kan ekonomin återhämta sig med metoder som antingen försvårar eller underlättar lösandet av den ekologiska hållbarhetskrisen. Här finns en stor risk men också en möjlighet.".

YLE - 2 timmar sedan

Allmänna arbetslöshetskassan varnar: En enorm våg av ansökningar är på kommande, betalningar kan försenas

Finlands största arbetslöshetskassa YTK varnar för att det blir långa köer i behandlingen av arbetslöshetsförmånerna, skriver Yle Uutiset..

YLE - 3 timmar sedan

Västnyländska kommuner löser bristen på arbetsuppgifter på olika sätt - Hangö väljer att permittera

De västnyländska kommunerna förbereder sig för vad de ska göra med den stora andelen anställda som tillfälligt är utan arbetsuppgifter till följd av coronaepidemin..

YLE - 5 timmar sedan

Skåldöfärjan stod stilla i 6 timmar - avgår nu med avvikande tidtabell fram till veckoslutet

Färjetrafiken mellan fastlandet och Skåldö i Ekenäs skärgård låg nere på onsdagen (1.4) på grund av ett tekniskt fel..

YLE - 4 timmar sedan

Mildare marsväder än vanligt i år – vid sydkusten var månaden exceptionellt mild

Meteorologiska institutet uppger att mars månad var mildare än vanligt i synnerhet i de södra delarna av landet – precis som hela början av året. Vid sydkusten var det till och med exceptionellt varmt, medan det regnade mer än vanligt i sydvästra Finland..

YLE - 5 timmar sedan

Serbiska yrkeskriminella ledde cannabisodling på Kimitoön i tre år

I Augusti 2019 kontaktades Centralkriminalpolisen i Finland av den serbiska polisen om misstankar kring att serbiska medborgare idkar odling av cannabis i stor skala i Finland. I förundersökningen kom det fram att den serbiska organisationen hyrde tre egnahemshus i Suomussalmi, Haapavesi och på Kimitoön där odlingen ägde rum..

YLE - 5 timmar sedan

Skåldöfärjan stod stilla i 6 timmar - avgår nu med avvikande tidtabell

Färjetrafiken mellan fastlandet och Skåldö i Ekenäs skärgård låg nere på tisdagen (1.4) på grund av ett tekniskt fel..

YLE - 8 timmar sedan

Regeringen informerar om eventuell ökning av antalet coronatester, skyddsutrustning och hur statsrådet leds under krisen - följ vår liverapportering

På plats är statsminister Sanna Marin, statsrådets säkerhetsdirektör Ahti Kurvinen, statssekreterare Mikko Koskinen, social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen, familje- och omsorgsminister Krista Kiuru och Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd THL..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.