DI > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 09:53

DI - 25 aug 16 kl. 18:23

Italienska ungdomar får kulturbidrag i kampen mot ISAlla italienare som fyller 18 år innan den sista december kan se fram emot ett särskilt kulturbidrag på 4.700 kronor. Satsningen är en del av ett statligt terrorbekämpningspaket..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienska, ungdomarfår , kulturbidragi , kampenmot IS
YLE - 03 apr 13 kl. 04:41

Stökig vinter i Kampen

I vinter har det hängt mer bråkiga ungdomar i Kampen än tidigare. Chefen för köpcentrumet tror att det beror på flera olika faktorer. - Det har varit en lång vinter, arbetslösheten har gått upp.

Expressen - 22 okt 16 kl. 22:19

Silvia träffar förebilder i kampen mot droger

I helgen är drottning Silvia är på besök i Kuwait. Där träffade hon mentorer som ska bli förebilder till ungdomar i kampen mot drogmissbruk. Dessutom höll drottningen ett uppskattat tal inför ungdomarna..

Magazin24 - 05 feb 13 kl. 20:32

Klart med kulturbidrag

Statens Kulturråd delar ut miljoner i kulturbidrag till Västmanland. Med en 15:e plats i riket på 114 kronor per invånare i Västmanland får länet drygt 29 miljoner kronor från Statens Kulturråd, som ger kulturbidrag till Sveriges alla regioner och län. Gotland får mest med en summa på 383 kronor per invånare och minst får Halland, 79 kronor per invånare, skriver P4 Västmanland..

Länstidningen i Jämtland - 29 dec 15 kl. 10:59

De får kulturbidrag i Östersund – se hela listan här

2016 får Östersunds kulturliv dela på totalt 1,6 miljoner kronor i bidrag. Kultur- och fritidsnämnden har prioriterat föreningar som ordnar aktiviteter för och tillsammans med barn och ungdomar eftersom kommunen anser att ungas tillgång till kultur är så viktig..

SmålandsPosten - 30 maj 14 kl. 06:52

Här ska ungdomar få stöd

Ett nytt stöd- och behandlingshem för ungdomar har invigdes i går i Växjö. I ett HVB-hem, hem för vård och boende, får barn och ungdomar som av olika skäl inte kan bo med sin familj vård och behandling. I Växjö är behovet av dessa platser stort och det nuvarande HVB-hemmet, Kampen, räcker inte till.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 11 kl. 14:37

Kulturbidrag till bibliotek och kammarmusik

Landskrona stadsbibliotek och Landskrona kammarmusikförening finns bland dem som får del av Region Skånes kulturbidrag för hösten 2011..

NT - 03 maj 12 kl. 08:58

Biljettsmitare får kulturbidrag

Statens kulturråd ger organisationen planka.nu 28 000 kronor i kulturbidrag, skriver Expressen. Planka.

Nyhetskanalen - 03 maj 12 kl. 09:07

Biljettsmitare får kulturbidrag för bok

Statens kulturråd ger organisationen planka.nu 28 000 kronor i kulturbidrag för boken "Trafikmaktordningen", skriver Expressen. Planka.

Vimmerby Tidning - 28 feb 14 kl. 08:21

Inget kulturbidrag till Astrid Lindgrens Näs

Regionförbundet i Kalmar län har fördelat 299 miljoner kronor i olika kulturbidrag sedan Astrid Lindgrens Näs bildades 2007.
Men kulturcentrumet i norra delen av länet har inte fått en enda krona.
– Det finns inte pengar, säger kulturberedningens ordförande Linda Fleetwood (V)..

Dagen - 06 mar 12 kl. 03:00

"Brett samarbete behövs i kampen mot självmord"

I februari startade ännu en omgång samtalsträffar i Halmstad för personer som mist någon anhörig på grund av självmord. - Tyvärr finns det en stadig marknad, säger sjukhusprästen Jörgen Franzén, till Dagen.

Det sker mer än ett självmord, eller suicid, i Halmstad varje månad.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ny finanschef klar för Husqvarna

Glen Instone har utnämnts till ny finanschef för Husqvarna. Han har rekryterats internt och tillträder sin nya roll den 1 november 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Erik Penser Bank sätter köp på Bimobject

Erik Penser Bank har tagit upp bevakningen av Bimobject som är listat på First North och som är verksamt inom digitala lösningar för byggindustrin. Rekommendationen sätts till köp och riktkursen till 90 kronor. .

DI - 15 minuter sedan

Förmögenheten i svenska fonder ökar

Den totala fondförmögenheten i svenskregistrerade investeringsfonder var vid utgången av det andra kvartalet 3.979 miljarder kronor. Det är en ökning med 174 miljarder kronor jämfört med föregående kvartal.

DI - 15 minuter sedan

Nya ägare av Sveriges största oberoende emissionsinstitut Aqurat Fondkommission

Aqurat Fondkommission AB har sedan augusti fått nya ägare. Köpare är Carl-Magnus Kindal med familj, Michael Lindström och Mattias Larsson och säljare är det på Spotlight Stock Market listade investeringsföretaget Transferator AB. I samband med ägarbytet har Carl-Magnus Kindal tillträtt som styrelsens ordförande och Michael Lindström som ordinarie ledamot..

DI - 15 minuter sedan

Rapport: Tillväxtfesten snart slut

Den feberheta världskonjunkturen slår i taket i år. Därefter sjunker temperaturen globalt när tillväxten i USA fryser under 2019, enligt Handelsbankens senaste konjunkturrapport..

DI - 30 minuter sedan

Geely ökar vinsten kraftigt

Kinesiska Geely Automobile, som äger Volvo Cars, redovisar ett förbättrat nettoresultat med 54 procent under det första halvåret. Nettoresultatet ökade till 6,67 miljarder yuan, motsvarande 8,9 miljarder kronor, att jämföra med 4,34 miljarder yuan från samma period året innan..

DI - 30 minuter sedan

Rusta passerar fem miljarder i försäljning

Lågpriskedjan Rusta ökade omsättningen med 13 procent under det senaste räkenskapsåret som avslutades sista april. Därmed nådde Rusta en försäljning på 5,1 miljarder kronor, skriver branschsajten Market..

DI - 45 minuter sedan

Latour köper mer i Alimak

Alimaks huvudägare Latour har köpt 345.000 aktier i bygghissbolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregistrering..

DI - 45 minuter sedan

Arcoma vänder till plus

Arcoma hade en tillväxt i nettoomsättningen för det andra kvartalet om 15 procent till 30,9 miljoner kronor (26,8). Ebitda-rörelseresultatet blev 2,3 miljoner kronor (-0,7) i det gångna kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Senzime ser försäljning ta fart

Medicinteknikbolaget Senzime rapporterar en nettoomsättning på 381.000 kronor för det andra kvartalet (174.000).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.