DI > Ekonomi

Monday, 23 April, 03:27

DI - 25 aug 16 kl. 18:23

Italienska ungdomar får kulturbidrag i kampen mot ISAlla italienare som fyller 18 år innan den sista december kan se fram emot ett särskilt kulturbidrag på 4.700 kronor. Satsningen är en del av ett statligt terrorbekämpningspaket..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienska, ungdomarfår , kulturbidragi , kampenmot IS
YLE - 03 apr 13 kl. 04:41

Stökig vinter i Kampen

I vinter har det hängt mer bråkiga ungdomar i Kampen än tidigare. Chefen för köpcentrumet tror att det beror på flera olika faktorer. - Det har varit en lång vinter, arbetslösheten har gått upp.

Expressen - 22 okt 16 kl. 22:19

Silvia träffar förebilder i kampen mot droger

I helgen är drottning Silvia är på besök i Kuwait. Där träffade hon mentorer som ska bli förebilder till ungdomar i kampen mot drogmissbruk. Dessutom höll drottningen ett uppskattat tal inför ungdomarna..

Magazin24 - 05 feb 13 kl. 20:32

Klart med kulturbidrag

Statens Kulturråd delar ut miljoner i kulturbidrag till Västmanland. Med en 15:e plats i riket på 114 kronor per invånare i Västmanland får länet drygt 29 miljoner kronor från Statens Kulturråd, som ger kulturbidrag till Sveriges alla regioner och län. Gotland får mest med en summa på 383 kronor per invånare och minst får Halland, 79 kronor per invånare, skriver P4 Västmanland..

Länstidningen i Jämtland - 29 dec 15 kl. 10:59

De får kulturbidrag i Östersund – se hela listan här

2016 får Östersunds kulturliv dela på totalt 1,6 miljoner kronor i bidrag. Kultur- och fritidsnämnden har prioriterat föreningar som ordnar aktiviteter för och tillsammans med barn och ungdomar eftersom kommunen anser att ungas tillgång till kultur är så viktig..

SmålandsPosten - 30 maj 14 kl. 06:52

Här ska ungdomar få stöd

Ett nytt stöd- och behandlingshem för ungdomar har invigdes i går i Växjö. I ett HVB-hem, hem för vård och boende, får barn och ungdomar som av olika skäl inte kan bo med sin familj vård och behandling. I Växjö är behovet av dessa platser stort och det nuvarande HVB-hemmet, Kampen, räcker inte till.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 11 kl. 14:37

Kulturbidrag till bibliotek och kammarmusik

Landskrona stadsbibliotek och Landskrona kammarmusikförening finns bland dem som får del av Region Skånes kulturbidrag för hösten 2011..

NT - 03 maj 12 kl. 08:58

Biljettsmitare får kulturbidrag

Statens kulturråd ger organisationen planka.nu 28 000 kronor i kulturbidrag, skriver Expressen. Planka.

Nyhetskanalen - 03 maj 12 kl. 09:07

Biljettsmitare får kulturbidrag för bok

Statens kulturråd ger organisationen planka.nu 28 000 kronor i kulturbidrag för boken "Trafikmaktordningen", skriver Expressen. Planka.

Vimmerby Tidning - 28 feb 14 kl. 08:21

Inget kulturbidrag till Astrid Lindgrens Näs

Regionförbundet i Kalmar län har fördelat 299 miljoner kronor i olika kulturbidrag sedan Astrid Lindgrens Näs bildades 2007.
Men kulturcentrumet i norra delen av länet har inte fått en enda krona.
– Det finns inte pengar, säger kulturberedningens ordförande Linda Fleetwood (V)..

Dagen - 06 mar 12 kl. 03:00

"Brett samarbete behövs i kampen mot självmord"

I februari startade ännu en omgång samtalsträffar i Halmstad för personer som mist någon anhörig på grund av självmord. - Tyvärr finns det en stadig marknad, säger sjukhusprästen Jörgen Franzén, till Dagen.

Det sker mer än ett självmord, eller suicid, i Halmstad varje månad.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Ölbranschen fortsätter att jäsa

Trenden med öl från mikrobryggerier fortsätter vara urstark.  Förra året startades 61 nya bryggerier i Sverige – mer än ett i veckan..

DI - 4 timmar sedan

Gröna obligationer rusar - investerarna skriker efter mer

Värdet på utgivna gröna obligationer i svenska kronor kan i år öka med 80 procent till 70 miljarder, enligt Danske Bank. Samtidigt skriker investerarna efter mer. ”Det finns ett övertryck hos investerarna”, säger Lars Mac Key på Danske Bank..

DI - 5 timmar sedan

Spionmisstänkt norsk agent i Moskva erkänner

Norrmannen Frode Berg, som sitter häktad i Ryssland misstänkt för spionage, erkänner att han besökte landet på uppdrag av den norska underrättelsetjänsten. 62-åringen greps i Moskva i december och har tidigare hävdat att han blev lurad att ta emot dokument från en rysk man och gick i en fälla..

DI - 5 timmar sedan

Affärsflyget frodas – men orosmoln finns på himlen

Det blir allt vanligare att flyga i tjänsten. Och inom fem år förväntas antalet affärsresor ha ökat med 7-9 procent. Men samtidigt flockas orosmoln på himlen: den färska flygskatten, smart mötesteknik och Brexit..

DI - 5 timmar sedan

Experten: Svajigare elpriser att vänta

Svenska elpriser kommer att svänga mer i framtiden.  Det ställer nya krav på den som vill hålla nere energikostnaderna, menar Anna Carlén på Konsumenternas Energimarknadsbyrå..

DI - 7 timmar sedan

Han startade eget it-företag som 13-åring

2010 blev Mattias Forss utsedd till Årets företagare i Katrineholm. Då, vid 26 års ålder, hade han redan drivit sin it-firma i halva sitt liv. ”Det unika med mig är väl att jag sysslat med samma typ av verksamhet sedan i början av högstadiet”, säger han..

DI - 7 timmar sedan

Rapportflod och räntebesked - Di TV ger dig full koll

Räntebesked från Riksbanken och kvartalsrapporter från några av börsens elefanter. Di TV rustar för ännu en intensiv nyhetsvecka..

DI - 7 timmar sedan

Håkan Juholt öppnar turistbyrå i residenset

Sveriges ambassadör på Island tar sin uppgift att marknadsföra Sverige på stort allvar. I sommar öppnar Håkan Juholt turistbyrå i residenset. Den som gästar Reykjavik under fotbolls-VM kan också få chans att slå en straff mot ambassadören..

DI - 8 timmar sedan

Säkerhetsrådets ordförande: Steg i riktning mot dialog

Säkerhetsrådets peruanske ordförande Gustavo Meza-Cuadra säger att medlemsländerna har tagit steg i riktning mot att upprätta en dialog om Syrien, sedan mötet på Backåkra i Skåne avslutats..

DI - 9 timmar sedan

Byggbolag ångrar sina dyra markköp

En rad bostadsutvecklare drar tillbaka markköp i Stockholm efter prisfallet på bostäder.  Enligt flera aktörer inom byggbranschen är det bara början när luften nu pyser ur den uppblåsta marknaden. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.