Skånskan > Nyheter

Sunday, 16 June, 05:20

Skånskan - 25 aug 16 kl. 12:01

Lurades betala för lägenhetMALMÖ I den desperata jakten på en lägenhet lurades ett flertal personer på en andrahandslägenhet på Köpenhamnsvägen. Två polisanmälningar om bedrägeri har nu lämnats in till Malmöpolisen.– Anmälningarna pekar på att det är en man i 33-årsåldern som är misstänkt för att ha lurat folk på jakt efter en lägenhet att betala in pengar i förskott till honom, säger polisinformatör Lars Förstell.
I det ena fallet hade person betalat in 26 700 kronor i förskott och i det andra fallet 19 500 kronor, varav den första hyran på 6 500 kronor ingick.
– Men i själva verket bodde mannen i lägenheten i andra hand och hade inte tillstånd av bostadsrättsföreningen att hyra ut, förklarar Lars Förstell.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MalmÖ, Köpenhamnsvägen, Malmöpolisen, Lars Förstell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lurades, betalaför , lägenhet
UNT - 20 sep 12 kl. 17:03

Lurades betala för falskt hyreskontrakt

Två Uppsalakvinnor i 50-årsåldern lurade totalt 14 bostadssökande att betala förskottshyra för en lägenhet som inte var tillgänglig för uthyrning..

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 13 kl. 17:17

Lurades till lägenhet - våldtogs

En 48-årig man som misstänks ha våldtagit och hållit en kvinna fången i en lägenhet i Arbrå i helgen har begärts häktad..

SvD - 05 jun 13 kl. 17:14

Lurades till lägenhet och våldtogs

En 48-årig man som misstänks ha våldtagit och hållit en kvinna fången i en lägenhet i Arbrå utanför Bollnäs i helgen har begärts häktad..

Sydöstran - 29 jul 16 kl. 14:03

Lurad på lägenhet på Blocket

Ungdomarna lurades betala 14 000 för en lägenhet på Annebo som de aldrig fick tillgång till..

Cornucopia - 07 jan 18 kl. 12:30

Den viktiga skillnaden på median och medel när det gäller förmögenhet

Ekonomen Tino Sanandaji kritiserar "den virala kartan" över svenskarnas låga medianförmögenhet och vill hellre använda medelförmögenhet. Men medelförmögenhet visar inte hur situationen är för vanligt folk, eftersom förmögenheterna är snedfördelade i en sk Paretofördelning där 20% äger 80% av tillgångarna. Anser man att majoritetens frånvaro av rikedom kompenseras av minoritetens rikedom, menar man implicit att denna rikedom ska beslagtas socialistiskt och ges till majoriteten.

Sydsvenskan - 16 okt 15 kl. 16:26

Lurades på dyrt kontrakt

På torsdagen blev Malmöpolisen kontaktade av två unga par som lurats att betala dyra pengar för att få hyra samma lägenhet..

News55 - 30 nov 16 kl. 11:12

92-åriga Ingalill lurades på allt hon ägde av hemtjänstpersonal

I tisdagens avsnitt av SVT:s program “Veckans brott” berättades om Ingalill, 92, som blev utsatt för en bedragare som lurade henne på allt hon ägde. Efter många larm från grannar och vänner vidtog polisen till slut åtgärder, men då var det redan för sent, skriver Expressen. Idag bor Ingalill på ett äldreboende.

Cornucopia - 22 jun 16 kl. 18:16

Läsaranekdot: Någon vecka tills försthandskontrakt på lägenhet i Stockholm

Dags för ännu en läsaranekdot om hur enkelt det är att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Stockholm. En läsare flyttar nu till Stockholm med familjen och det tog någon vecka att ordna ett förstahandskontrakt på en stor familjelägenhet, utan att någonsin stått i bostadskö i Stockholmsområdet.

Som bekant är alla gnällspikars definition av bostadsbrist att det saknas billiga lägenheten med reglerade hyror i Gamla Stan.

Skånskan - 15 okt 15 kl. 11:52

Dubbla par lurades att hyra samma lägenhet

MALMÖ Paret hade hyrt en lägenhet i andra hand och skulle precis sätta nyckeln i låset.
Då dök ytterligare två hyresgäster upp.Det visade sig att även det andra paret hyrt lägenheten på Vårgatan i Malmö och dessutom betalat någon form av deposition på 25 500 kronor.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Rosengård föll i toppmötet

FOTBOLL FC Rosengård 1917 tappade förstaplatsen i division 2 västra efter en snöplig 1-2 (1-1)-förlust borta mot Onsala BK.
Ny serieledare är Qviding FIF.– En toppmatch mellan två mycket bra fotbollslag som spände sina muskler och i dag var Onsala något vassare, summerade tränare Mladen Blagojevic.

Skånskan - 9 timmar sedan

Klassisk boxermotor i ny och tystare modell

Nya Subaru Forester E-Boxer är en trygg och säker arbetshäst. Men trots ny elhybridteknik släpper bilen ut alldeles för mycket koldioxid.Visst blir det en fin färgmatchning när Subaru Forester E-Boxers metallicgröna lack stryker förbi de gyllengula rapsfälten längs de skånska grusvägarna.

Skånskan - 12 timmar sedan

Kedjehus på 98 kvadratmeter sålt i Flyinge

Flyinge Försäljningen av kedjehuset på adressen Blomstervägen 16 i Flyinge är nu klar. Nya ägare blir Fadi Al-Salih, 30, och Norhan Al-Amiri, 26, från Lund, som köper fastigheten av Tina Jakobsson och Markus Svensson. Husets byggår är 1972 och det har en boyta på 98 kvadratmeter.

Skånskan - 13 timmar sedan

Ägarbyte för mindre hus i Abbekås

Abbekås Fastigheten på Kustvägen 106 i Abbekås har fått en ny ägare. Charlotta Forste, 45 år, har fått fastigheten som gåva av Katarina Forste. Överföringen blev klar i juni 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Lördagen gick i löpningens tecken

Malmö Först Kalvinknatet på förmiddagen och under eftermiddagen Malmöloppet för vuxna.
Det var med andra ord löpfest under hela dagen i Pildammsparken.Kalvinknatet startade klockan 10 på förmiddagen vid Tallriken i Pildammsparken.

Skånskan - 14 timmar sedan

Bra tryck i köket ger hållbar mat

Tryckkonservering Lina Laurin i Löberöd började tryckkonservera mat 2016. Med fyra frysboxar låg hon annars risigt till om de återkommande strömavbrotten blev långvariga. Hennes expertis ledde till att hon fick dela med sig av sin kunskap i radioprogrammet Meny - och nu ska vi få lära oss.

Skånskan - 14 timmar sedan

80 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till nya ägare

Hörby Försäljningen av huset på Farhult 8298 i Hörby är nu klar. Nya ägare blir Simona-Sabina Novakovic, 34, och Alex Osberg, 29, som köper fastigheten av Bengt Uno Ingmar Ingvarsson. Huset är 80 kvadratmeter stort och byggdes 1960.

Skånskan - 16 timmar sedan

Skåneliberaler ställer sig bakom Sabuni

Skåne Liberalernas Skånska förbundsstyrelse beslutade på lördagen att ställa sig bakom partiledarkandidaten Nyamko Sabuni, enligt ett pressmeddelade.Striden pågår för fullt inom Liberalerna om vem som ska ersätta Jan Björklund på partiledarposten. Den 28 juni avgör ett extra landsmöte om det blir Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni eller Johan Pehrson som får förtroendet.

Skånskan - 16 timmar sedan

Tomt i Stehag såld till nya ägare

Stehag Försäljningen av tomten på adressen Rågvägen 11 i Stehag är nu klar. Nya ägare blir Krister Andersson, 52, och Åse Helen Cecilia Dahlberg, 50, från Teckomatorp, som köpte fastigheten av Stehags Fastighets AB. Ägarbytet gjordes i maj 2019 och priset blev 372 000 kronor.

Skånskan - 17 timmar sedan

80 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt

Blentarp Försäljningen av huset på adressen Slätteröd 134 i Blentarp är nu klar. Ny ägare blir Jg Blästring AB från Skurup, som köper fastigheten av Bengt Åkessons dödsbo. Huset har en boyta på 80 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.