YLE > Finland

Monday, 18 June, 08:00

YLE - 23 aug 16 kl. 11:04

Lobbningen bar frukt - fler tåg mellan Karis och KyrkslättI december ska fler fjärrtåg på kustbanan stanna i Kyrkslätt. Västnyländska lobbare hoppas också på lokaltåg som kör ända till Karis. Tisdag morgon (23.8) satt riksdagsledamöter och kommundirektörer från Västnyland i diskussion med VR:s ledning. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Raseborg, Maarit Feldt-Ranta är mycket glad över att man rodde hem en seger för de västnyländska tågförbindelserna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karis, Kyrkslätt, Västnyland, VR, Raseborg, Feldt-Ranta, IC, Kyrkslättbor, Lobbandet, Helsingforsregionens, HRT, Maarit Feldt-Ranta, SDP, Jarl Boström, Ingå, Sjundeås Juha-Pekka Isotupa, Hangö, Mikael Aro, Maisa Romanainen, Otto Lehtipuu, Maarit Felt-Ranta, Anders Adlercreutz, SFP, De, Johanna Karimäki, Esbo, Feldt-ranta, Helsingfors, Åbo, Ekenäs

Dela artikeln

474 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lobbningen, bar, frukt, fler, tågmellan , Karisoch , Kyrkslätt
BT - 12 sep 13 kl. 07:56

Catarinas kamp för miljön bar frukt

Catarina Jonasson är årets Miljöhjälte. Hon får priset för sitt musteri i Sandhult där boråsarna kan ta vara på sin frukt. ?

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 14:37

Moderatförslag om planteringar bar frukt direkt

Mer frukt, bär och ätbara växter ska planteras på offentliga platser. Alla partier var eniga om M-motionen..

YLE - 19 okt 16 kl. 09:20

Karis får inget sent kvällståg

Det blir inget sent kvällståg till Karis från och med december. Kyrkslätt får två tågturer till för att underlätta vardagen för dem som pendlar till och från jobbet, meddelar VR. Västnyländska politiker har lobbat för att ett kvällståg skulle kunna avgå från Helsingfors mot Karis 22-tiden.

Dalarnas tidningar - 23 sep 13 kl. 12:06

Frivilligt att ta med frukt

Föräldrars protester bar frukt. Ingen på Slättaskolan kommer längre att uppmanas att ta med frukt eller annat till skolan. Det meddelar skolans rektor Gunilla Liljemo..

Eurosport - 28 mar 13 kl. 10:33

Fotboll - Brassegängets galna tröjkupp bar frukt: Handlade om strategi

Brasilianska Uniao Barbarense lät medvetet två spelare bära samma tröjnummer i syfte att göra motståndarna förvirrade. En taktik som tydligen var lyckosam..

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Korgbranschen bar frukt ? men nu har den börjat falla

Några fruktkorgar spelade en av birollerna i senaste avsnittet av tv-serien Bron. Sydsvenskan åkte till Fruktbudet för att titta bakom kulisserna på en verksamhet som blev en snackis.
??

Sydsvenskan - 25 mar 14 kl. 05:30

Matmisstagen bar frukt

Med hjälp av sitt matintresse har Sara Begner banat väg genom livet. I dag kan hon titulera sig kock, näringsterapeut och chef över Coops provkök.
– De flesta beslut jag har tagit i livet har byggt på att det ska vara roligt..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 13:39

En flytt som bar frukt

Sex gamla fruktträd stod i vägen för badhusbygget – på torsdagen flyttades de och bildade en ny park..

DN - 10 feb 15 kl. 06:01

Putins taktik bar frukt – nu dikterar han fredsvillkoren


Det är av allt att döma Vladimir Putin som dikterar villkoren för fred i Ukraina under veckans tunga toppmöten. Trots ständiga uttalanden om motsatsen har Moskva lyckats splittra sina motståndare i Kiev, Bryssel och Washington..

Skånskan - 17 apr 15 kl. 06:00

Upproret bar frukt – 130 miljoner till Skåne


Barnmorskorna gjorde uppror. Det lönade sig. Nu avsätter regeringen 1 miljard till förlossningsvården och kvinnors hälsa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Trafikskyddet: Var fjärde ungdom känner någon som har kört drogpåverkad

En fjärdedel av ungdomarna i åldern 15-20 år känner personligen någon som har kört ett fordon under drogpåverkan. En överväldigande majoritet anser också att köra påverkad är en allvarlig eller mycket allvarlig trafikförseelse..

YLE - 1 timme sedan

Teuvo Hakkarainen ställs inför rätta för sexuellt ofredande och misshandel – följ direktsändningen från rätten klockan 8.45

Åtalet gäller att Hakkarainen i december med tvång försökte kyssa Veera Ruoho då hon satt i riksdagens café. Yle sänder direkt från rätten med start klockan 8.45..

YLE - 2 timmar sedan

Forststyrelsen polisanmäler markbranden i Sibbo storskogs nationalpark

Det skulle ha kunnat sluta riktigt dåligt då någon gjorde upp en lägereld i Sibbo storskogs nationalpark för två söndagar sedan. Nu har Forststyrelsen polisanmält markbranden som följde..

YLE - 2 timmar sedan

Över 60 Uberchaufförer har överklagat till hovrätten, vill inte bli av med det de tjänat: "Tänkte att det här inte är möjligt i Finland"

Uber gör i och med nya taxilagen comeback i Finland men rättsprocesserna mot tidigare Uberchaufförer pågår fortfarande. Över 60 chaufförer har överklagat domar till hovrätten. Största delen har utländsk bakgrund och en säger att han inte trodde att det här var möjligt i Finland..

YLE - 2 timmar sedan

Livsviktiga adrenalininpennor slut - "Så här katastrofalt har jag inget minne av att det skulle ha varit förut"

Situationen är kritisk för allergiker och personer som till exempel är överkänsliga för getingstick. Tillverkaren Mylan säger man att de bara kan hoppas på att läget förbättras nästa säsong..

YLE - 2 timmar sedan

Allt fler poliser orkar inte i jobbet – "Alla har vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot"

Under det senaste decenniet har antalet poliser minskat från över 8000 till drygt 7000, samtidigt som arbetet har blivit allt mer krävande. Vid polisernas fackförbund säger man att arbetsbördan håller på att bli för stor och att allt fler poliser funderar på att byta bransch..

YLE - 3 timmar sedan

Trumps USA spär på den globala osäkerheten – Carl Bildt: "Vi måste göra mer tillsammans i Europa"

Frågetecknen kring USA:s utrikes- och säkerhetspolitiska linje betyder att vi måste göra mer tillsammans i Europa. Det säger tidigare svenska stats- och utrikesministern Carl Bildt som är aktuell i samband med Gullrandadiskussionerna som fortsätter i dag, måndag..

YLE - 3 timmar sedan

Borgås skolbyggen och renoveringar blir ofta dyrare än väntat – politiker: ”Vi måste kunna lita på fakta"

Det senaste fallet är Kvarnbackens skola. Kostnadsberäkningen håller inte och renoveringen beräknas bli en miljon euro dyrare än budgeterat. Bildningsnämndens ordförande är upprörd..

YLE - 12 timmar sedan

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuter

I flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.