YLE > Finland

Friday, 17 August, 22:57

YLE - 23 aug 16 kl. 11:04

Lobbningen bar frukt - fler tåg mellan Karis och KyrkslättI december ska fler fjärrtåg på kustbanan stanna i Kyrkslätt. Västnyländska lobbare hoppas också på lokaltåg som kör ända till Karis. Tisdag morgon (23.8) satt riksdagsledamöter och kommundirektörer från Västnyland i diskussion med VR:s ledning. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Raseborg, Maarit Feldt-Ranta är mycket glad över att man rodde hem en seger för de västnyländska tågförbindelserna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karis, Kyrkslätt, Västnyland, VR, Raseborg, Feldt-Ranta, IC, Kyrkslättbor, Lobbandet, Helsingforsregionens, HRT, Maarit Feldt-Ranta, SDP, Jarl Boström, Ingå, Sjundeås Juha-Pekka Isotupa, Hangö, Mikael Aro, Maisa Romanainen, Otto Lehtipuu, Maarit Felt-Ranta, Anders Adlercreutz, SFP, De, Johanna Karimäki, Esbo, Feldt-ranta, Helsingfors, Åbo, Ekenäs

Dela artikeln

474 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lobbningen, bar, frukt, fler, tågmellan , Karisoch , Kyrkslätt
BT - 12 sep 13 kl. 07:56

Catarinas kamp för miljön bar frukt

Catarina Jonasson är årets Miljöhjälte. Hon får priset för sitt musteri i Sandhult där boråsarna kan ta vara på sin frukt. ?

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 14:37

Moderatförslag om planteringar bar frukt direkt

Mer frukt, bär och ätbara växter ska planteras på offentliga platser. Alla partier var eniga om M-motionen..

YLE - 19 okt 16 kl. 09:20

Karis får inget sent kvällståg

Det blir inget sent kvällståg till Karis från och med december. Kyrkslätt får två tågturer till för att underlätta vardagen för dem som pendlar till och från jobbet, meddelar VR. Västnyländska politiker har lobbat för att ett kvällståg skulle kunna avgå från Helsingfors mot Karis 22-tiden.

Dalarnas tidningar - 23 sep 13 kl. 12:06

Frivilligt att ta med frukt

Föräldrars protester bar frukt. Ingen på Slättaskolan kommer längre att uppmanas att ta med frukt eller annat till skolan. Det meddelar skolans rektor Gunilla Liljemo..

Eurosport - 28 mar 13 kl. 10:33

Fotboll - Brassegängets galna tröjkupp bar frukt: Handlade om strategi

Brasilianska Uniao Barbarense lät medvetet två spelare bära samma tröjnummer i syfte att göra motståndarna förvirrade. En taktik som tydligen var lyckosam..

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Korgbranschen bar frukt ? men nu har den börjat falla

Några fruktkorgar spelade en av birollerna i senaste avsnittet av tv-serien Bron. Sydsvenskan åkte till Fruktbudet för att titta bakom kulisserna på en verksamhet som blev en snackis.
??

Sydsvenskan - 25 mar 14 kl. 05:30

Matmisstagen bar frukt

Med hjälp av sitt matintresse har Sara Begner banat väg genom livet. I dag kan hon titulera sig kock, näringsterapeut och chef över Coops provkök.
– De flesta beslut jag har tagit i livet har byggt på att det ska vara roligt..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 13:39

En flytt som bar frukt

Sex gamla fruktträd stod i vägen för badhusbygget – på torsdagen flyttades de och bildade en ny park..

DN - 10 feb 15 kl. 06:01

Putins taktik bar frukt – nu dikterar han fredsvillkoren


Det är av allt att döma Vladimir Putin som dikterar villkoren för fred i Ukraina under veckans tunga toppmöten. Trots ständiga uttalanden om motsatsen har Moskva lyckats splittra sina motståndare i Kiev, Bryssel och Washington..

Skånskan - 17 apr 15 kl. 06:00

Upproret bar frukt – 130 miljoner till Skåne


Barnmorskorna gjorde uppror. Det lönade sig. Nu avsätter regeringen 1 miljard till förlossningsvården och kvinnors hälsa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Finska Kyrö Distillery snubblade på plagiatversion av sin populära gin - "De har inte varit särskilt kreativa"

Finska Kyrö Distillerys populäraste produkt Napue Gin har plagierats. I Portugal har man stött på en ginflaska som påminner om den finska produkten..

YLE - 4 timmar sedan

Knivdådet i Åbo var Finlands första terrorbrott - samhället reagerade med både chock och solidaritet

Den 18 augusti 2017 skakas Åbo av Finlands första terrorbrott. Först kommer chocken, sedan sorgen. Här kan du läsa om hur Åboborna bearbetat sorgen, om minnena och följder, och om brottsutredningen..

YLE - 5 timmar sedan

Finnair om den berusade flygkaptenen: "Det här fallet visar att besättningen tänker på flygsäkerheten"

I onsdags blev ett Finnairplan som var på väg till Rom försenat på grund av att flygkaptenen var berusad och måste bytas ut. Enligt Finnair är liknande fall mycket sällsynta..

YLE - 6 timmar sedan

SPT handplockade vd som ska göra nyhetsbyrån slagkraftig

Den finlandssvenska nyhetsbyrån Svensk Presstjänst utnämnde lite överraskande en vd på torsdagen. Pär Landor ska sköta uppgiften och på så sätt avlasta SPT:s styrelseordförande..

YLE - 7 timmar sedan

Nytt bemötande från regeringen - landskapsvalet hålls den 26 maj

Regeringen kommer med ett nytt bemötande där den åter fastställer att landskapsvalet skall hållas samma dag som EU-valet. Vad som är nytt i bemötandet är att man för första gången sätter ett exakt datum.

YLE - 8 timmar sedan

För mycket näring i Kyrkfjärden i Ingå - naturutredning föreslår bassänger i Ingå å

Sedimenteringsbassänger, våtmarker eller bevattningsbassänger längs Ingå å. Det föreslås i en naturutredning som visar att Kyrkfjärdens ekologiska status är försvarlig men kunde förbättras..

YLE - 10 timmar sedan

10 månader villkorligt fängelse för Jari Sillanpää - "Jag har aldrig varit i en liknande situation"

Det var ett stort medieuppbåd i dag när domen mot sångaren Jari Sillanpää föll. Sångaren stod åtalad på två olika punkter, bägge frågan om narkotikabrott..

YLE - 11 timmar sedan

Enastående utlåtande från Högsta förvaltningsdomstolen: Google tvungen att radera sökresultat

Högsta förvaltningsdomstolen har för första gången tillämpat EU-domstolens linje om sökresultat. Domstolen har beslutat om att Google måste ta bort sökresultat på en medborgares begäran..

YLE - 12 timmar sedan

Emil Roos ska susa nerför backe i lådbil - Raseborgs GP ordnas i Ekenäs centrum

Åttaåriga Emil Roos och brorsan Elis Roos, 5 år, ska tävla i Raseborgs GP i Ekenäs centrum på lördagen. Evenemanget är gratis..

YLE - 13 timmar sedan

Sista sommarhelgen? Passa på att njuta för det blir 20 grader och sol: "Varmt men omväxlande är veckoslutet i ett nötskal"

En av sommarens sista helger ser ut att gå i solens tecken med reservation för lokala åskskurar. Båtförare får ändå förbereda sig på blåsigt väder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.