YLE > Finland

Wednesday, 23 January, 02:53

YLE - 23 aug 16 kl. 11:04

Lobbningen bar frukt - fler tåg mellan Karis och KyrkslättI december ska fler fjärrtåg på kustbanan stanna i Kyrkslätt. Västnyländska lobbare hoppas också på lokaltåg som kör ända till Karis. Tisdag morgon (23.8) satt riksdagsledamöter och kommundirektörer från Västnyland i diskussion med VR:s ledning. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Raseborg, Maarit Feldt-Ranta är mycket glad över att man rodde hem en seger för de västnyländska tågförbindelserna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karis, Kyrkslätt, Västnyland, VR, Raseborg, Feldt-Ranta, IC, Kyrkslättbor, Lobbandet, Helsingforsregionens, HRT, Maarit Feldt-Ranta, SDP, Jarl Boström, Ingå, Sjundeås Juha-Pekka Isotupa, Hangö, Mikael Aro, Maisa Romanainen, Otto Lehtipuu, Maarit Felt-Ranta, Anders Adlercreutz, SFP, De, Johanna Karimäki, Esbo, Feldt-ranta, Helsingfors, Åbo, Ekenäs

Dela artikeln

474 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lobbningen, bar, frukt, fler, tågmellan , Karisoch , Kyrkslätt
BT - 12 sep 13 kl. 07:56

Catarinas kamp för miljön bar frukt

Catarina Jonasson är årets Miljöhjälte. Hon får priset för sitt musteri i Sandhult där boråsarna kan ta vara på sin frukt. ?

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 14:37

Moderatförslag om planteringar bar frukt direkt

Mer frukt, bär och ätbara växter ska planteras på offentliga platser. Alla partier var eniga om M-motionen..

YLE - 19 okt 16 kl. 09:20

Karis får inget sent kvällståg

Det blir inget sent kvällståg till Karis från och med december. Kyrkslätt får två tågturer till för att underlätta vardagen för dem som pendlar till och från jobbet, meddelar VR. Västnyländska politiker har lobbat för att ett kvällståg skulle kunna avgå från Helsingfors mot Karis 22-tiden.

Dalarnas tidningar - 23 sep 13 kl. 12:06

Frivilligt att ta med frukt

Föräldrars protester bar frukt. Ingen på Slättaskolan kommer längre att uppmanas att ta med frukt eller annat till skolan. Det meddelar skolans rektor Gunilla Liljemo..

Eurosport - 28 mar 13 kl. 10:33

Fotboll - Brassegängets galna tröjkupp bar frukt: Handlade om strategi

Brasilianska Uniao Barbarense lät medvetet två spelare bära samma tröjnummer i syfte att göra motståndarna förvirrade. En taktik som tydligen var lyckosam..

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Korgbranschen bar frukt ? men nu har den börjat falla

Några fruktkorgar spelade en av birollerna i senaste avsnittet av tv-serien Bron. Sydsvenskan åkte till Fruktbudet för att titta bakom kulisserna på en verksamhet som blev en snackis.
??

Sydsvenskan - 25 mar 14 kl. 05:30

Matmisstagen bar frukt

Med hjälp av sitt matintresse har Sara Begner banat väg genom livet. I dag kan hon titulera sig kock, näringsterapeut och chef över Coops provkök.
– De flesta beslut jag har tagit i livet har byggt på att det ska vara roligt..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 13:39

En flytt som bar frukt

Sex gamla fruktträd stod i vägen för badhusbygget – på torsdagen flyttades de och bildade en ny park..

DN - 10 feb 15 kl. 06:01

Putins taktik bar frukt – nu dikterar han fredsvillkoren


Det är av allt att döma Vladimir Putin som dikterar villkoren för fred i Ukraina under veckans tunga toppmöten. Trots ständiga uttalanden om motsatsen har Moskva lyckats splittra sina motståndare i Kiev, Bryssel och Washington..

Skånskan - 17 apr 15 kl. 06:00

Upproret bar frukt – 130 miljoner till Skåne


Barnmorskorna gjorde uppror. Det lönade sig. Nu avsätter regeringen 1 miljard till förlossningsvården och kvinnors hälsa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

90-åriga Thea har sett teater på ÅST sedan 1935 - nu firar hon teaterhusets jubileumsår

Åbobon Thea Selen hör garanterat till Åbo svenska teaters trognaste vänner. Teaterhuset firar i år 180 år, och i nästan hälften av de åren har Selen funnits bland åskådarna. Selen har också ordnat fester och loppmarknader för teaterns väl..

YLE - 6 timmar sedan

Både arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna vill underlätta arbetskraftsinvandring

Centralorganisationerna på arbetsmarknaden vill att nästa regering underlättar arbetskraftsinvandringen till Finland. De anser att utländsk invandring behövs för att antalet skattebetalare ska öka. Företagarna oroar sig också för en kommande brist på arbetskraft..

YLE - 7 timmar sedan

Bloomberg: Finland tredje bäst i världen på innovationer

Sydkorea på första plats, Tyskland på andra. Och Finland klättrar hela fyra placeringar..

YLE - 8 timmar sedan

Den gamla järnvägsidyllen i Karis förfaller – hugade husköpare får ta kontakt

De kulturhistoriskt värdefulla arbetarhusen på gamla järnvägsområdet i Karis håller på att förfalla. Ägaren, Karis industrifastigheter har däremot inga konkreta renoveringsplaner. Vill någon köpa hus lönar det sig att ta kontakt, säger bolagets verkställande direktör Henrik Westerlund..

YLE - 8 timmar sedan

Kyrkobrännare dömdes till tre års fängelse och måste betala nästan tre miljoner euro i skadestånd

Den man som i höstas brände ner kyrkan i Kiihtelysvaara i Norra Karelen har dömts till fängelse för grov skadegörelse. Han ska också betala nästan tre miljoner euro i skadestånd..

YLE - 9 timmar sedan

SDP får svårt att vinna valet utan stark statsministerkandidat, säger Göran Djupsund

Att SDP leder opinionsmätningarna men dalar inför valets slutspurt har hänt förr, så Antti Rinnes sjukskrivning gör inte läget lättare för partiet, tror professor emeritus Göran Djupsund..

YLE - 9 timmar sedan

Ett ovaccinerat barn i dagisåldern har insjuknat i mässling i Kotka - smittan sannolikt utomlandsifrån

Ett ovaccinerat barn i dagisåldern har diagnosticerats med mässling i Kotka. Barnet har vistats utomlands och smittan misstänks ha kommit därifrån..

YLE - 10 timmar sedan

FN-steels konkursbo förhandlar med Hangö om mark i Koverhar

En drygt 50 hektar stor plätt mark på FN-steels gamla fabriksområde kanske köps av Hangö stad. Området är intressant ur hamnens synvinkel, menar stadsdirektör Denis Strandell..

YLE - 10 timmar sedan

Lovisa stänger förskolor i Pernå, Haddom och Teutjärvi: "När min son hörde det så började han gråta"

Nästa höst kommer förskolorna att försvinna från Pernå kyrkoby skola, Haddom skola och Teutjärven koulu eftersom grupperna är alltför små. Föräldrarna är inte nöjda..

YLE - 11 timmar sedan

Anställd på Aktia råkade ut för nätfiske - tiotals kunders personuppgifter i riskzonen

En bankanställds misstag har lett till att ett begränsat antal kunders personuppgifter är i fara. Aktia har kontaktat alla berörda kunder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.