YLE > Finland

Wednesday, 24 October, 03:44

YLE - 23 aug 16 kl. 11:04

Lobbningen bar frukt - fler tåg mellan Karis och KyrkslättI december ska fler fjärrtåg på kustbanan stanna i Kyrkslätt. Västnyländska lobbare hoppas också på lokaltåg som kör ända till Karis. Tisdag morgon (23.8) satt riksdagsledamöter och kommundirektörer från Västnyland i diskussion med VR:s ledning. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Raseborg, Maarit Feldt-Ranta är mycket glad över att man rodde hem en seger för de västnyländska tågförbindelserna.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karis, Kyrkslätt, Västnyland, VR, Raseborg, Feldt-Ranta, IC, Kyrkslättbor, Lobbandet, Helsingforsregionens, HRT, Maarit Feldt-Ranta, SDP, Jarl Boström, Ingå, Sjundeås Juha-Pekka Isotupa, Hangö, Mikael Aro, Maisa Romanainen, Otto Lehtipuu, Maarit Felt-Ranta, Anders Adlercreutz, SFP, De, Johanna Karimäki, Esbo, Feldt-ranta, Helsingfors, Åbo, Ekenäs

Dela artikeln

474 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lobbningen, bar, frukt, fler, tågmellan , Karisoch , Kyrkslätt
BT - 12 sep 13 kl. 07:56

Catarinas kamp för miljön bar frukt

Catarina Jonasson är årets Miljöhjälte. Hon får priset för sitt musteri i Sandhult där boråsarna kan ta vara på sin frukt. ?

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 14:37

Moderatförslag om planteringar bar frukt direkt

Mer frukt, bär och ätbara växter ska planteras på offentliga platser. Alla partier var eniga om M-motionen..

YLE - 19 okt 16 kl. 09:20

Karis får inget sent kvällståg

Det blir inget sent kvällståg till Karis från och med december. Kyrkslätt får två tågturer till för att underlätta vardagen för dem som pendlar till och från jobbet, meddelar VR. Västnyländska politiker har lobbat för att ett kvällståg skulle kunna avgå från Helsingfors mot Karis 22-tiden.

Dalarnas tidningar - 23 sep 13 kl. 12:06

Frivilligt att ta med frukt

Föräldrars protester bar frukt. Ingen på Slättaskolan kommer längre att uppmanas att ta med frukt eller annat till skolan. Det meddelar skolans rektor Gunilla Liljemo..

Eurosport - 28 mar 13 kl. 10:33

Fotboll - Brassegängets galna tröjkupp bar frukt: Handlade om strategi

Brasilianska Uniao Barbarense lät medvetet två spelare bära samma tröjnummer i syfte att göra motståndarna förvirrade. En taktik som tydligen var lyckosam..

Sydsvenskan - 05 okt 13 kl. 06:30

Korgbranschen bar frukt ? men nu har den börjat falla

Några fruktkorgar spelade en av birollerna i senaste avsnittet av tv-serien Bron. Sydsvenskan åkte till Fruktbudet för att titta bakom kulisserna på en verksamhet som blev en snackis.
??

Sydsvenskan - 25 mar 14 kl. 05:30

Matmisstagen bar frukt

Med hjälp av sitt matintresse har Sara Begner banat väg genom livet. I dag kan hon titulera sig kock, näringsterapeut och chef över Coops provkök.
– De flesta beslut jag har tagit i livet har byggt på att det ska vara roligt..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 13:39

En flytt som bar frukt

Sex gamla fruktträd stod i vägen för badhusbygget – på torsdagen flyttades de och bildade en ny park..

DN - 10 feb 15 kl. 06:01

Putins taktik bar frukt – nu dikterar han fredsvillkoren


Det är av allt att döma Vladimir Putin som dikterar villkoren för fred i Ukraina under veckans tunga toppmöten. Trots ständiga uttalanden om motsatsen har Moskva lyckats splittra sina motståndare i Kiev, Bryssel och Washington..

Skånskan - 17 apr 15 kl. 06:00

Upproret bar frukt – 130 miljoner till Skåne


Barnmorskorna gjorde uppror. Det lönade sig. Nu avsätter regeringen 1 miljard till förlossningsvården och kvinnors hälsa.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Teknologiföretagen måste tänka om - fast anställning och ett gott rykte lockar inte så som utmanande arbetsuppgifter gör

Variation, utmaning och arbetsmiljö listas som viktigare faktorer än fast jobb och bra chefer när finländska unga akademiskt utbildade söker jobb. Det blir allt viktigare för de finska företagen att marknadsföra sig rätt för att hitta kunnig personal..

YLE - 7 timmar sedan

Browder: Nordea i Finland missade 234 miljoner dollars penningtvätt

Den amerikanske finansmannen William Browder anklagar Nordea i Finland för omfattande brister i arbetet att förhindra penningtvätt..

YLE - 8 timmar sedan

OECD-rapport: Redan i 10-årsåldern börjar klyftor mellan skoleleverna uppstå

En elevs socioekonomiska bakgrund har fortfarande en stor inverkan på skolframgången och skapar fortfarande ojämlikhet från unga år, enligt OECD:s färska rapport..

YLE - 9 timmar sedan

PAM: Flera arbetsstridsåtgärder på kommande - omfattar 50 000 personer

Servicefacket PAM kom att vidta ytterligare arbetsstridsåtgärder under de kommande veckorna med start nästa vecka. Åtgärderna omfattar ungefär 50 000 personer. Någon lösning på konflikten mellan regeringen och fackförbunden tycks inte finnas i sikte..

YLE - 9 timmar sedan

Vattenverkets framtid känsloladdad fråga som delade åsikter i Raseborgs fullmäktige

Det var en utdragen men sansad debatt i fullmäktigesalen i måndags när politikerna diskuterade för- och nackdelar med en fusion av stadens vattenverk och energibolag..

YLE - 11 timmar sedan

Sipilä: Inga bra förslag i uppsägningstvistefrågan

Regeringen har inte tagit emot tillräckligt goda förslag för att ersätta lagförslaget om uppsägningsskyddet, sade Sipilä i riksdagen på tisdag..

YLE - 11 timmar sedan

Flera strejker i sikte? Statsminister Sipilä och servicefacket PAM möts i kväll

Servicefacket PAM:s styrelse kommer att träffa statsminister Juha Sipilä (C) i hans tjänstebostad. Mötet börjar klockan 17 och beräknas pågå i drygt en timme..

YLE - 12 timmar sedan

Expert på arbetsrätt kommenterar flygplatsuppsägningen: "Arbetsgivaren avgör vad som är policy"

Professor Niklas Bruun, expert på arbetsrätt, kommenterar fallet där en flygplatsanställd sades upp för att han upprepade gånger ignorerade arbetsgivarens direktiv och bar Rosa bandet på sin arbetsuniform..

YLE - 12 timmar sedan

Nyrenoverade Kvinnokliniken ska renoveras igen på grund av fuktskador: "Duschvatten från badrummet rann ut i förlossningssalen"

Det finns fuktskador som kräver renovering på nyrenoverade Kvinnokliniken i Helsingfors. I flera våningar av L-flygeln finns det fukt i konstruktionen och under golvbeläggningen. Duschvattnet i badrummet rann åt fel håll till förlossningsavdelningen och ingenting har gjorts för att åtgärda det, säger en doula..

YLE - 12 timmar sedan

Ingen inom hälsovården kan tvingas att låta vaccinera sig - THL: Lagen var olyckligt formulerad

Ingen kan tvingas till att låta vaccinera sig, inte ens en person som jobbar med högriskpatienter. Det slår social- och hälsovårdsministeriet fast i preciseringarna till smittskyddslagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.