Skånskan > Opinion

Saturday, 23 February, 21:50

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart överKÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.
Ett evenemang som har varit så genuint och populärt att det till och med har fått mottaga Svalövs kulturpris 2014. De som arbetar under dagen kommer från helt olika föreningar, men alla har ett stort intresse av att visa upp hur tiderna har förändrats från förr till nu.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÅGERÖD Vart, Skördedagen, Kågeröd, Åkesholm, Svalövs, Sven-Åke Nilsson, Mc, Skåne

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lång, väntan, skördedagsnart över

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Torg och gågata under lupp

SVEDALA
Möjligheten att införa en sommargågata med uteserveringar vid Stortorget är under utredning och parallellt granskas även situationen på Storgatan.
I mars ska ett första underlag presenteras för politikerna för ett beslut om framtidens trafikflöden i hela Svedala centrum. – Vi måste fundera kring vad vi vill med Storgatan och vad som är bäst för både de som driver verksamhet och fastighetsägarna.

Skånskan - 1 timme sedan

Man greps efter rånförsök

Malmö En man i 40-årsålderns greps sedan en kvinna utsatts för ett rånförsök på Thomsons väg under eftermiddagen. Enligt Skånepolisen rånades kvinnan som är i 40-årsåldern vid en busshållplats vid 16-tiden.
Den misstänkte förövaren kunde dock gripas av polispatrull i närheten efter en kort stund..

Skånskan - 2 timmar sedan

Det demonstrerades mot övervåldet

Malmö Vid 17-tiden i lördags samlades ett hundratal människor på Möllevångstorget för att protestera mot polisens och ordningsvakternas övervåld.Under lördagen hölls ett flertal manifestationer runtom i landet med anledning av att en afrosvensk kvinna misshandlades av ordningsvakter i tunnelbanan i Stockholm och på grund av andra händelser av rasprofilering och övervåld från polis och ordningsvakter den senaste tiden. Afrosvenskarnas forum för rättvisa var initiativtagarna till demonstrationen som hölls på Möllevångstorget i lördags.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hus på 80 kvadratmeter sålt i Sjöbo

Sjöbo Försäljningen av huset på Elestorpsvägen 119-1 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare blir Petra och Martin Nilsson, 41 och 35 år, som köper fastigheten av Lisa Maria Björklund och Jona Olander. Huset har en boyta på 80 kvadratmeter.

Skånskan - 9 timmar sedan

Motorcyklist omkull på Revingefältet

Revinge Larmet om motorcykelolycka på Revingefältet inkom 12:01 till SOS Alarm. Omständigheterna kring själva olyckan är i inledningskedet oklara.
– Det är en motorcyklist som kört omkull, men vi har inte klarhet i skadetillståndet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nya ägare till lantbruksfastighet i Rydsgård

Rydsgård Ena Huseinovic, 28, och Marcus Tomasson, 30, har tagit över fastigheten på Solberga 203 i Rydsgård från Bo Johansson och Pia Lander. Ägarbytet blev klart i januari 2019 och köpesumman blev 3 900 000 kronor. Huset har en boyta på 115 kvadratmeter.

Skånskan - 10 timmar sedan

Förlänger inte avtal om äldremat

STAFFANSTORP Den politiska ledningen i Staffanstorp har beslutat att inte förlänga avtalet med ISS som under flera år svarat för maten till Magnolia- och Pilegården. Någon ny leverant finns ännu inte utsedd.Avtalet går ut i höst och innan dess måste en ny lösning vara på plats.

Skånskan - 16 timmar sedan

Se hel­heten för bo­staden

Fri hy­res­sätt­ning vid ny­bygg­na­tion har hit­tills varit mest dis­ku­terat av ja­nu­a­ri­av­talets 73 punkter. kri­tiken har både gällt att det leder till för höga hy­ror som få kan be­tala och att det inte löser bo­stads­bristen.
För­sla­get kan vara bara en del av en större re­for­me­ring av bo­stads­po­li­tiken, som inte fun­gerat på de­cen­ni­er.

Skånskan - 20 timmar sedan

Dig­i­tal­momsen sänks – det borde gjorts ti­digare

Änt­li­gen! Det ut­ropet hördes sä­kert i både tid­nings­hus och på bok­för­lag, när det kun­gjordes att momsen på di­gi­tala tid­ningar och böcker ska sänkas till sam­ma nivå (sex pro­cent) som på tryckta skrifter.
Att moms­satsen ska vara den­sam­ma oav­sett om en text trycks på papper el­ler kan läsas di­gi­talt har varit ett krav från branschen länge.

Skånskan - 20 timmar sedan

Falsk till­vi­tel­se är ett all­var­ligt brott

För­ra vec­kan an­mälde tre ledande po­li­ti­ker i Skurup, en sve­ri­ge­de­mo­krat och två mo­de­rater, 17 en­sam­kom­man­de flyk­ting­barn till po­lisen för bi­drags­brott. Deras an­kla­gel­se gick ut på att de talat osan­ning om sin ål­der och där­i­ge­nom fått bi­drag de inte haft rätt till.
Be­slu­tet togs i kom­munens myn­dig­hets­nämnd och ba­seras på en mo­tion från SD om att po­lis­an­mäla alla en­sam­kom­man­de som ljugit om sin ål­der.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.