Skånskan > Opinion

Friday, 14 December, 08:31

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart överKÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.
Ett evenemang som har varit så genuint och populärt att det till och med har fått mottaga Svalövs kulturpris 2014. De som arbetar under dagen kommer från helt olika föreningar, men alla har ett stort intresse av att visa upp hur tiderna har förändrats från förr till nu.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÅGERÖD Vart, Skördedagen, Kågeröd, Åkesholm, Svalövs, Sven-Åke Nilsson, Mc, Skåne

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lång, väntan, skördedagsnart över

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nya bilbränder inatt

      00.34: Polis och räddningstjänst larmas till Sallerups Byväg gällande en bilbrand. På plats konstateras två bilar ha fått brandskador.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mount Everest ska bestigas i Lund

Lund Två gånger har Robin Trygg bestigit världens högsta berg, Mount Everest. Nu gör han om det på Sankt Hans backar för att samla in pengar till Musikhjälpen.Under ett dygn hoppas han få ihop 8 848 höjdmeter, motsvarande Mount Everest, genom att gå upp och ned i backarna.

Skånskan - 14 timmar sedan

Julmarknad har kvällsöppet

Övedskloster I morgon fredag börjar julmarknaden på Övedskloster och det är första gången som marknaden då har kvällsöppet klockan 15-20.
På lördag och söndag har marknaden öppet som vanligt klockan 10-17.
Antalet utställare ligger som det brukar på drygt 100 stycken.

Skånskan - 14 timmar sedan

Christiansen på MFF-bänken

FOTBOLL Anders Christiansen finns inte med i startelvan när MFF möter Besiktas borta i Europa League.Den danske speluppläggaren Anders Christiansen var småskadad under träningslägret i Spanien förra veckan. Så tränaren Uwe Rösler väljer att sätta ”AC” på bänken till att börja med.

Skånskan - 14 timmar sedan

Karlsson tillbaka i Janstorps AIF

Fotboll När innebandysäsongen är över snörar han på sig fotbollsskorna. Poängkungen Hannes Karlsson är klar för Janstorps AIF.Karlsson öser in poäng i Skurups IBK som gör sin första säsong i division 1.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fick svåra frätskador på arbetet

malmö En man fick svåra skador vid en ammoniakolycka på sitt arbete.
Nu krävs bolaget på 450 000 kronor i företagsbot.Det var den 15 mars 2014 som en arbetsplatsolycka inträffade hos Sydskånes avfallsaktiebolag, SYSAV och Sysav Industri Aktiebolag.

Skånskan - 15 timmar sedan

Julmusik i kyrkorna i helgen

ESLÖV I helgen kan man njuta julmusik med flera av kyrkans körer i Eslöv med omnejd.
I Örtofta kyrka blir det julkonsert, ”En stjärna i advent”, på lördag klockan 18 med Örtofta kyrkokör. Medverkar gör även Fritjof Backe, piano och Gunilla Engdahl, tvärflöjt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Nya ägare till 80-talshus i Skurup

Skurup Försäljningen av huset på Hyltaskogsvägen 20 i Skurup är nu klar. Nya ägare blir Lina Maria Christine Olsson och Marcus Andersson, båda 37 år, som köper fastigheten av Bengt Ronny Ingemar Larsson och Jeanette Eva Christina Larsson. Huset byggdes 1982 och har en boyta på 134 kvadratmeter.

Skånskan - 15 timmar sedan

Julmarknad i Jakriborg

HJÄRUP För tolfte året är det julmarknad i Jakriborg med start kommande helg 15-16 december.
Även nästa helg 22-23 december öppnar julmarknaden. Tiden är 11-17 alla dagar utom den 23:e då marknaden är öppen 10-15.

Skånskan - 15 timmar sedan

Rattfull hävdar eftersupning

STAFFANSTORP En man i 55-årsåldern hävdar att han inte kört rattfull utan att den höga alkoholkoncentrationen i hans blod berodde på eftersupning av en öl.
Mannen åtalas misstänkt för rattfylleri sedan han greps på Meteorvägen i Staffanstorp i maj i år. Mannen hade 0,33 promille i blodet och misstänks nu för att ha kört rattfull.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.