Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 October, 17:56

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart överKÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.
Ett evenemang som har varit så genuint och populärt att det till och med har fått mottaga Svalövs kulturpris 2014. De som arbetar under dagen kommer från helt olika föreningar, men alla har ett stort intresse av att visa upp hur tiderna har förändrats från förr till nu.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÅGERÖD Vart, Skördedagen, Kågeröd, Åkesholm, Svalövs, Sven-Åke Nilsson, Mc, Skåne

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lång, väntan, skördedagsnart över

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Stoppet av Bjärreds station överklagas

BJÄRRED En av anbudsgivarna som vill köpa Bjärreds station har nu överklagat beslut att inte sälja fastigheten.
Samtidigt fortsätter kommunens planerna på att fylla huset med någon verksamhet.– Vår idé om att skapa en hotell- och konferensanläggning i den gamla stationen uppfylls inte i de anbud som presenterades för oss, varför vi sa nej, säger kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén (M).

Skånskan - 1 timme sedan

”En anorektisk kommun”

Höör Kommunstyrelsens ordförande Stefan Lissmark (S) håller med barn- och utbildningsnämndens ordförande Susanne Andersson (M) om att man inte kan spara hur mycket som helst på skolan – men ser inte var man skulle kunna spara pengar istället.– Susanne och Maria (Boström-Lambrén, reds. anm.

Skånskan - 1 timme sedan

55 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till ny ägare

Hörby Marianne Else-Britt Stemark, 55 år, är ny ägare till huset på Älmhult 6359 i Hörby. Huset är 55 kvadratmeter stort och byggdes 1969. Säljare är Merete Refshauge Wind och Iver Wind.

Skånskan - 2 timmar sedan

Opposition formerar sig i ett samarbete

lund Under tisdagen meddelade de fyra nya oppositionspartierna S, V, MP och Fi att de gått samman i en valteknisk plattform. De vill dock inte kalla den för koalition.
Det står också klart att Anders Almgren (S), Fanny Johansson (S) och Karin Svensson Smith (MP) får de tre oppositionsrådsposterna.

Skånskan - 2 timmar sedan

19-åring vägrade lämna styvmamma

MALMÖ Den 19-årige ynglingen ville inte flytta från sin före detta styvmammas lägenhet och det blev bråk.
Nu åtalas 19-åringen för att ha dragit styvmamman i håret och dunkat hennes väninnas huvud mot en vägg.Det var i mitten av juli som konflikten i lägenheten i Fosie uppstod.

Skånskan - 2 timmar sedan

Personal utsatt för hot och vandalism

MALMÖ Den 65-årige omsorgstagaren brukar förstöra vindrutetorkarna på personalens bilar när han inte får som han vill. Han har även hotat och slagit personalen.
Nu döms mannen till skyddstillsyn och ska betala 10 000 kronor i skadestånd till två av brottsoffren.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvinna klippte till granne och körde sönder staket

MALMÖ Först gav sig den berusade 61-åriga kvinnan på grannen med knytnävarna. Sedan satte hon sig i bilen och körde sönder grannens staket.
Nu döms kvinnan för misshandel, grovt rattfylleri samt för våld mot tjänsteman, eftersom hon även angripit en kvinnlig polis.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stal verktyg för 200 000

ESLÖV Lägenhetsbygget vid Föreningstorget, där BA Bygg bygger om det gamla polishuset, har haft påhälsning av tjuvar. Någon gång under helgen som gick bröt sig tjuvar in i fastigheten genom att bryta upp en ytterdörr. De kom över verktyg och maskiner, och orsakade skador på dörrkarmar och lister.

Skånskan - 2 timmar sedan

Utekväll slutade med slag

ESLÖV En man född 1991 har polisanmält att han blev misshandlad på Stora torg utanför Harrys natten till lördag klockan 02.50. Han ska ha fått en knytnävsslag mot vänstra kinden av en man som sedan gick sin väg.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nämnd behöver mer

ESLÖV Vård- och omsorgsnämnden går minus men hoppas att man under måndagens kommunfullmäktigemöte får de extra 4,3 miljoner kronor som man bett om.
Nämndens ordförande, Tony Hansson (S), menar att läget skulle bli bekymmersamt om man inte får tillskottet. Får man inte pengarna skulle nämnden enligt prognosen gå mot ett minus på 5,8 miljoner kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.