Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 May, 11:08

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:00

Ny skolledning efter kritik och viteshotSTAFFANSTORP
Efter viteshot och svidande kritik från Skolinspektionen har Baldersskolan fått ny ledning inför hösten. I början av sommaren tog utbildningschef Stina Hansson beslutet att skolan behövde en ny rektor som kan ta utvecklingsarbetet till en ny nivå. – Viteshot på 600 000 kronor och den kritik skolan fick visar på stora brister och vi ser mycket allvarligt på det.
– Inför höstterminen var det därför nödvändigt att ge skolan en ny projektledning med personer hämtade utifrån, säger Stina Hansson.
– I januari ska vi ha utsett en ny rektor men den processen ska ske i lugn och ro.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpefter, Skolinspektionen, Baldersskolan, Stina Hansson, Pregart, Katarina Vrgoc, Louise Öst, Staffanstorps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolledningefter , kritikoch , viteshot
Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 21:00

Skolledning och elever på S:t Petri har en allians som håller lärare gisslan

På S:t Petri gymnasium i Malmö har en ohelig allians ingåtts. Man har åsidosatt kunskapskravet för att möjliggöra höga betyg. Det är inte längre kunskapen som är det viktiga, utan att eleverna får höga betyg.

Kristianstadsbladet - 22 mar 11 kl. 06:30

Svidande kritik mot friskoleföretag

Skolinspektionen konstaterar "att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att dri?
Skolinspektionen konstaterar ?att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att driva en utbildning som uppfyller författningarnas krav?

UT - 27 dec 14 kl. 08:54

Stenbocksskolan får kritik från Skolinspektionen

Skolinspektionen gör bedömningen att Ulricehamns kommun och Stenbocksskolan inte följt skollagen vad gäller stöd till en elev på skolan. Skolan måste nu vidta åtgärder. Eleven som är i behov av särskilt stöd går på Stenbocksskolan.

Barometern - 16 sep 14 kl. 11:59

Högsby får kritik efter pedofilskandal

Högsby kommun får kritik av Skolinspektionen för sin obefintliga kontroll av den förskola där barn utsattes för grova sexövergrepp. Skolinspektionen konstaterar i sitt beslut att kommunen gjorde en tillsyn 2005 – och därefter hände ingenting, trots att förskolan skulle granskas vart femte år. Enligt Skolinspektionen har kommunen alltså inte kontroll på sin egen kontroll.

Dalarnas tidningar - 18 feb 14 kl. 22:34

Skolflytt får massiv kritik från föräldrar

Flytten från Tjärnaängskolan till moduler nära Soltorgsgymnasiet får kritik. Det står klart vid mötet mellan föräldrar och skolledning. Föräldrar fick inte säga sitt.

Skånskan - 01 dec 15 kl. 14:00

Hård kritik riktas mot skolledning

Sjöbo ”Vi har barn som inte vill gå till skolan för att det är stökigt”. I en skrivelse till politiker, ledningen för familjeförvaltningen och Färsingaskolan riktas skarp kritik.Brevet är undertecknat ”Föräldrar i klass 4” och behandlar flera händelser och situationer där de anser att skolan brister.

Kristianstadsbladet - 08 feb 14 kl. 07:30

IVO riktar kritik och viteshot

Socialkontoret i Östra Göinge hotas med vite av IVO.En liten pojke placerades i familjehem våren 2011. Östra Göinge kommun har inte följt upp placeringen.

Skånskan - 26 okt 16 kl. 14:00

Viteshot borta på NH

Skurup Skolinspektionen har beslutat att förbättringsarbetet som har satts i gång på Nils Holgerssongymnasiet är bra. Viteshotet om en halvmiljon tas bort.
- Det är jätteskönt, vi har slitit hårt för det här, säger rektor Håkan Liljeqvist.

Sydsvenskan - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Skånska tågresor bland Sveriges vackraste

Skåne Alla svenska tågresor är vackra, men vissa sträckor är vackrare än andra. Nu har SJ's personal och landets tågresenärer korat sina mest natursköna favoriter.I mitten av april lanserade SJ tävlingen Sveriges vackraste tågresa.

Skånskan - 1 timme sedan

Engelska skolan vill starta i Staffanstorp

STAFFANSTORP Internationella Engelska Skolan vill starta både nioårig grundskola för 600 elever och en förskola på Vikhemsområdet i Staffanstorp.För bygget står Hemsö Fastighets AB som sedan hyr ut lokalerna till Internationella Engelska Skolan. Kommunstyrelsen kommer vid sitt sammanträde den 28 maj att få ärendet på bordet.

Skånskan - 1 timme sedan

Ställer in undervisning efter inbrott

höör Sätoftaskolan ställer i dag in undervisningen för sina högstadieelever efter ett omfattande inbrott på skolan under natten.Rektor Anna Sjöbeck berättar för Skånskan att inbrottstjuvarna varit runt i stora delar av skolan och brutit upp dörrarna till ett stort antal rum i mellanstadiedelen och högstadiedelen. Lågstadiet har däremot lämnats orört.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skåningarna på slottet

Nöje De är med i årets "Stjärnorna på slottet".Skånepågårna Sven Melander och Alexander Karim är två av fem stjärnor i årets Stjärnorna på slottet. Tillsammans med Kajsa Ernst, Lena Söderblom och Camilla Läckberg gästar de Teleborgs slott i sommar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Trafikolycka på Inre ringvägen i Malmö

Malmö Strax innan Söderkulla.På onsdagsmorgonen strax efter klockan åtta inträffade det en trafikolycka på Inre ringvägen i Malmö i höjd med Söderkulla. Trafiken påverkas i riktning mot Hyllie..

Skånskan - 3 timmar sedan

Uppmaningen: Ät inte Östersjötorsk

Inrikes Ny fiskguide lanseras idag av Världsnaturfonden.Världsnaturfondens (WWF) nya konsumentguide gällande fisk publiceras idag och läget för Östersjötorsken är akut. Fisken hamnar på så kallat rött ljus – med uppmaningen att man inte ska äta fisken.

Skånskan - 6 timmar sedan

Virtuella aktiviteter och boule i fokus hos nya hyresgästen på köpcentrat.

MALMÖ Köpcentrat Entré börjar fyllas med verksamheter. Det senaste tillskottet är ett upplevelsecentrum med glowgolf, laserdome och virtualy reality.Vem som ska ta hand om lokalerna 4 700 kvadratmeter på plan två är dock fortfarande hemligt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Esma, 75, kan inte längre tvätta själv

Eslöv När Ebo tog över lägenhetshuset där synskadade Esma Arapovic bor i centrala Eslöv, bytte de bokningssystem till tvättstugorna. Nu kan 75-åriga Esma inte längre tvätta själv.Esma Arapovic har bott i sin lägenhet i centrala Eslöv i sex år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Förskola hotas av nedläggning

Höör Förskolan Konvaljen kan komma att stängas nästa år. Detta till följd av Höörs kommuns ­ansträngda ekonomi.– Vi tittar på olika alternativ för att hitta effektiviseringar i verksamheten, säger Cecilia Palmqvist som är biträdande barn- och utbildningschef i Höör.

Skånskan - 6 timmar sedan

Plasten ska bort från gator och torg

MALMÖ När Möllevångstorget städas efter dagens försäljning har många plastpåsar redan hunnit blåsa bort och risken är stor att de så småningom hamnar i Öresund.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill nu undersöka möjligheten att förbjuda all plasthantering i den offentliga miljön.Förslaget presenteras under torsdagen när de styrande partiernas budgetförslag inför nästa år offentliggörs.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.