Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 10:05

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:00

Ny skolledning efter kritik och viteshotSTAFFANSTORP
Efter viteshot och svidande kritik från Skolinspektionen har Baldersskolan fått ny ledning inför hösten. I början av sommaren tog utbildningschef Stina Hansson beslutet att skolan behövde en ny rektor som kan ta utvecklingsarbetet till en ny nivå. – Viteshot på 600 000 kronor och den kritik skolan fick visar på stora brister och vi ser mycket allvarligt på det.
– Inför höstterminen var det därför nödvändigt att ge skolan en ny projektledning med personer hämtade utifrån, säger Stina Hansson.
– I januari ska vi ha utsett en ny rektor men den processen ska ske i lugn och ro.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpefter, Skolinspektionen, Baldersskolan, Stina Hansson, Pregart, Katarina Vrgoc, Louise Öst, Staffanstorps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolledningefter , kritikoch , viteshot
Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 21:00

Skolledning och elever på S:t Petri har en allians som håller lärare gisslan

På S:t Petri gymnasium i Malmö har en ohelig allians ingåtts. Man har åsidosatt kunskapskravet för att möjliggöra höga betyg. Det är inte längre kunskapen som är det viktiga, utan att eleverna får höga betyg.

Kristianstadsbladet - 22 mar 11 kl. 06:30

Svidande kritik mot friskoleföretag

Skolinspektionen konstaterar "att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att dri?
Skolinspektionen konstaterar ?att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att driva en utbildning som uppfyller författningarnas krav?

UT - 27 dec 14 kl. 08:54

Stenbocksskolan får kritik från Skolinspektionen

Skolinspektionen gör bedömningen att Ulricehamns kommun och Stenbocksskolan inte följt skollagen vad gäller stöd till en elev på skolan. Skolan måste nu vidta åtgärder. Eleven som är i behov av särskilt stöd går på Stenbocksskolan.

Barometern - 16 sep 14 kl. 11:59

Högsby får kritik efter pedofilskandal

Högsby kommun får kritik av Skolinspektionen för sin obefintliga kontroll av den förskola där barn utsattes för grova sexövergrepp. Skolinspektionen konstaterar i sitt beslut att kommunen gjorde en tillsyn 2005 – och därefter hände ingenting, trots att förskolan skulle granskas vart femte år. Enligt Skolinspektionen har kommunen alltså inte kontroll på sin egen kontroll.

Dalarnas tidningar - 18 feb 14 kl. 22:34

Skolflytt får massiv kritik från föräldrar

Flytten från Tjärnaängskolan till moduler nära Soltorgsgymnasiet får kritik. Det står klart vid mötet mellan föräldrar och skolledning. Föräldrar fick inte säga sitt.

Skånskan - 01 dec 15 kl. 14:00

Hård kritik riktas mot skolledning

Sjöbo ”Vi har barn som inte vill gå till skolan för att det är stökigt”. I en skrivelse till politiker, ledningen för familjeförvaltningen och Färsingaskolan riktas skarp kritik.Brevet är undertecknat ”Föräldrar i klass 4” och behandlar flera händelser och situationer där de anser att skolan brister.

Kristianstadsbladet - 08 feb 14 kl. 07:30

IVO riktar kritik och viteshot

Socialkontoret i Östra Göinge hotas med vite av IVO.En liten pojke placerades i familjehem våren 2011. Östra Göinge kommun har inte följt upp placeringen.

Skånskan - 26 okt 16 kl. 14:00

Viteshot borta på NH

Skurup Skolinspektionen har beslutat att förbättringsarbetet som har satts i gång på Nils Holgerssongymnasiet är bra. Viteshotet om en halvmiljon tas bort.
- Det är jätteskönt, vi har slitit hårt för det här, säger rektor Håkan Liljeqvist.

Sydsvenskan - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Hundraåring tänker fira hela 2019

MALMÖ ABF fyller 100 år och i Malmö startar jubileumsåret med öppet hus och invigning av utställningen På riktigt.– De senaste tre åren har jag jobbat med att öppna upp huset som ju är ABF:s hjärta i Malmö. Vi inleder med den här invigningen men kommer att fortsätta att arrangera öppna verksamheter för att bjuda in fler människor som kanske inte annars hade hittat hit.

Skånskan - 45 minuter sedan

Storsatsning på gång i Kastrup

Köpenhamn Danska regeringen vill bygga ut tågstationen vid Köpenhamns flygplats i Kastrup.
Investeringen på 2,5 miljarder DKK ska finansieras med intäkter från nytt p-husKapaciteten räcker inte för den framtida tågtrafiken till och från Köpenhamns flygplats i Kastrup. Därför planerar den danska regeringen för en utbyggnad av järnvägsstationen vid flygplatsen från två till fyra perronger samt att bygga ett nytt parkeringshus med mer än 2 000 nya p-platser.

Skånskan - 1 timme sedan

Kedjehus på 100 kvadratmeter från 1960 sålt i Skurup

Skurup Nu är det klart vem som köpt kedjehuset på Pilgatan 5 i Skurup av Gunnel Ann-Marie Andersson. Nya ägare är Robin Eklund, 36, och Louise Lundgren, 33. Priset blev 2 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Vårdare hotad med kniv och järnrör

MALMÖ Efter att ha blivit hotade med kniv, stol och järnrör av en anhörig kommer inte personal från ett assistansföretag att göra flera besök hos en person som behöver hjälp.
Företagets skyddsombud har utfärdat ett förbud enligt arbetsmiljölagen.Det aktuella företaget hjälper brukaren som bor i en lägenhet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Mållöst efter första perioden

ISHOCKEY Första perioden mellan Malmö Redhawks och gästande Djurgården slutade mållös, 0-0.– Ganska jämn och hård match med mycket speed och många målchanser. Kul att spela.

Skånskan - 16 timmar sedan

Religion inget skäl få annan mat

Skurup Specialkost av religiösa skäl ska inte erbjudas i Skurups skolor och förskolor.
– Överlag är det en rättviseaspekt, vi ska ha ett animaliskt alternativ och ett vegetariskt, inget tredje önskemål om vad man vill äta, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är snart dags att revidera kommunens mat- och måltidsplan som har bearbetats under förra mandatperioden.

Skånskan - 15 timmar sedan

Högstadieungdomar i kommunen bär kniv

Skurup Polisen har tagit ungdomar så unga som 13 år på byn som bär kniv.
– Vi har sett fler brott mot knivlagen sen jul-lovets början och framåt, säger kommunpolis Sara Schön som vill varna för konsekvenserna av att beväpna sig.– Det är ett brott att bära kniv på allmän plats.

Skånskan - 15 timmar sedan

Skola får beröm efter granskning

eslöv Nya Östra skolan får tummen upp i en granskning som Skolinspektionen gjort.Skolan är en av 30 som valts ut till granskningen, där Skolinspektionen vill se att utbildningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Slutsatsen är att det fungerar väl.

Skånskan - 15 timmar sedan

Sjöbohem: Vi jobbar så fort vi kan

Sjöbo Morgan Johnsson, vd för Sjöbohem, tycker att det är konstigt att räddningstjänsten hotar med ett föreläggande när de fått förlängd tid att utreda trapplösningen.
– Vi måste ju först utreda om den lösningen som de säger går att göra.Morgan Johnsson är också förvånad över att räddningstjänsten anger exakt hur de ska lösa problemet.

Skånskan - 15 timmar sedan

Lektionssalar stängs om inte åtgärder görs

Sjöbo Sjöbohem har fortfarande inte ordnat säkrare utrymningsvägar från slöjdsalarna på Emanuelskolan.
Nu går Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund vidare med ett föreläggande.
– Gör man inte åtgärderna får lokalerna inte användas, säger brandinspektören Claes Jeppsson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.