Skånskan > Opinion

Wednesday, 17 October, 00:29

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:00

Ny skolledning efter kritik och viteshotSTAFFANSTORP
Efter viteshot och svidande kritik från Skolinspektionen har Baldersskolan fått ny ledning inför hösten. I början av sommaren tog utbildningschef Stina Hansson beslutet att skolan behövde en ny rektor som kan ta utvecklingsarbetet till en ny nivå. – Viteshot på 600 000 kronor och den kritik skolan fick visar på stora brister och vi ser mycket allvarligt på det.
– Inför höstterminen var det därför nödvändigt att ge skolan en ny projektledning med personer hämtade utifrån, säger Stina Hansson.
– I januari ska vi ha utsett en ny rektor men den processen ska ske i lugn och ro.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpefter, Skolinspektionen, Baldersskolan, Stina Hansson, Pregart, Katarina Vrgoc, Louise Öst, Staffanstorps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolledningefter , kritikoch , viteshot
Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 21:00

Skolledning och elever på S:t Petri har en allians som håller lärare gisslan

På S:t Petri gymnasium i Malmö har en ohelig allians ingåtts. Man har åsidosatt kunskapskravet för att möjliggöra höga betyg. Det är inte längre kunskapen som är det viktiga, utan att eleverna får höga betyg.

Kristianstadsbladet - 22 mar 11 kl. 06:30

Svidande kritik mot friskoleföretag

Skolinspektionen konstaterar "att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att dri?
Skolinspektionen konstaterar ?att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att driva en utbildning som uppfyller författningarnas krav?

UT - 27 dec 14 kl. 08:54

Stenbocksskolan får kritik från Skolinspektionen

Skolinspektionen gör bedömningen att Ulricehamns kommun och Stenbocksskolan inte följt skollagen vad gäller stöd till en elev på skolan. Skolan måste nu vidta åtgärder. Eleven som är i behov av särskilt stöd går på Stenbocksskolan.

Barometern - 16 sep 14 kl. 11:59

Högsby får kritik efter pedofilskandal

Högsby kommun får kritik av Skolinspektionen för sin obefintliga kontroll av den förskola där barn utsattes för grova sexövergrepp. Skolinspektionen konstaterar i sitt beslut att kommunen gjorde en tillsyn 2005 – och därefter hände ingenting, trots att förskolan skulle granskas vart femte år. Enligt Skolinspektionen har kommunen alltså inte kontroll på sin egen kontroll.

Dalarnas tidningar - 18 feb 14 kl. 22:34

Skolflytt får massiv kritik från föräldrar

Flytten från Tjärnaängskolan till moduler nära Soltorgsgymnasiet får kritik. Det står klart vid mötet mellan föräldrar och skolledning. Föräldrar fick inte säga sitt.

Skånskan - 01 dec 15 kl. 14:00

Hård kritik riktas mot skolledning

Sjöbo ”Vi har barn som inte vill gå till skolan för att det är stökigt”. I en skrivelse till politiker, ledningen för familjeförvaltningen och Färsingaskolan riktas skarp kritik.Brevet är undertecknat ”Föräldrar i klass 4” och behandlar flera händelser och situationer där de anser att skolan brister.

Kristianstadsbladet - 08 feb 14 kl. 07:30

IVO riktar kritik och viteshot

Socialkontoret i Östra Göinge hotas med vite av IVO.En liten pojke placerades i familjehem våren 2011. Östra Göinge kommun har inte följt upp placeringen.

Skånskan - 26 okt 16 kl. 14:00

Viteshot borta på NH

Skurup Skolinspektionen har beslutat att förbättringsarbetet som har satts i gång på Nils Holgerssongymnasiet är bra. Viteshotet om en halvmiljon tas bort.
- Det är jätteskönt, vi har slitit hårt för det här, säger rektor Håkan Liljeqvist.

Sydsvenskan - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Efterlängtad nystart för Körsbärets dagis

lund På tisdagseftermiddagen var det fest för barn, föräldrar och personal när den nya förskolan invigdes.
Samtidigt presenterades det nya offentliga konstverket Stubben.Det har skapats av konstnären David Krantz och står på förskolans gård till glädje för barnen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Aggressiv man greps för stöld på Klostergården

Lund En väktare grep en man på måndagskvällen för stöld inne i en livsmedelsbutik på Klostergården.Vid 17.30-tiden på måndagen kallades polis till Nordanväg efter att en civilklädd väktade gripit en man för stöld utanför en matvarubutik.

Skånskan - 5 timmar sedan

Män i bråk på bakluckeloppis

Staffanstorp Två män råkade i luven på varandra i lördags på en bakluckeloppis i Staffanstorp. Det ska vara gammalt groll som låg bakom bråket.
Efterföljden av bråket är att den ene mannen misstänks för ofredande, och den andre för olaga hot.

Skånskan - 6 timmar sedan

Behandlingshem väntar på bygglov

LÖVESTAD Planerna på att starta ett behandlingshem för unga pojkar i Lövestad har försenats kraftigt.
Nu hoppas ägaren till vårdföretaget kunna sätta igång innan året är slut.Det har varit fler myndighetskrav än ägaren till vårdföretaget Zoom Care, Zidane Said, räknade med i början av året.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kvinna letade efter katt – bestals på sina smycken

SVEDALA Den unga kvinnan ringde på och letade efter sin katt. Husägaren följde med ut i trädgården – samtidigt tog sig en kumpan in i huset och stal smycken.Det var i lördags strax före klockan 13 som det ringde på dörren hemma hos ett par i 70-årsåldern i Svedala.

Skånskan - 7 timmar sedan

Trädgårdsföretaget Bepps flyttar till Lund

Sjöbo Skogs- och trädgårdsföretaget Bepps stänger butiken i Sjöbo efter 45 år. Vid årsskiftet flyttas hela verksamheten till lokalerna i Lund.– Det är ett noga övervägt beslut.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kvinnor i handgemäng om parkering

LUND Ett bråk om hur man ska parkera slutade med att två kvinnor gav sig på varandra fysiskt och en av dem kastade också en banan på sin kontrahent.Nu döms den ene av kvinnorna, en 60-åring, till villkorlig dom och dagsböter för misshandel och skadegörelse.
Däremot frias den andra kvinnan, en 32-åring för åtalet om misshandel.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nu skjuts den första bron över E6:an på plats

Malmö Nu skjuts den första bron av tre på plats över E6:an norr om Malmö. Den andra följer i dagarna, och den 27 oktober räknar Trafikverket med att vägen kan öppna igen.Två broar, 4000 respektive 5000 ton tunga, har under sommaren byggts vid sidan av motorvägen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Man döms för farlig omkörning

Staffanstorp En 33-årig man från Trelleborg döms till 80 dagsböter för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter att ha orsakat en allvarlig trafikolycka genom att göra en farlig omkörning.Olyckan inträffade på vägen mellan Staffanstorp och Lund. 33-åringen hade sin fru och parets två små barn i bilen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kvinna får obehagliga sms

Kävlinge Sedan i april har en 47-årig kvinna fått textmeddelande till sin telefon med innehåll som hon upplever som obehagligt. De innehåller information som är personlig, bland annat om relationer.
Kvinnan vet inte vem som skickar meddelandena..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.