Skånskan > Opinion

Sunday, 19 August, 08:11

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:00

Ny skolledning efter kritik och viteshotSTAFFANSTORP
Efter viteshot och svidande kritik från Skolinspektionen har Baldersskolan fått ny ledning inför hösten. I början av sommaren tog utbildningschef Stina Hansson beslutet att skolan behövde en ny rektor som kan ta utvecklingsarbetet till en ny nivå. – Viteshot på 600 000 kronor och den kritik skolan fick visar på stora brister och vi ser mycket allvarligt på det.
– Inför höstterminen var det därför nödvändigt att ge skolan en ny projektledning med personer hämtade utifrån, säger Stina Hansson.
– I januari ska vi ha utsett en ny rektor men den processen ska ske i lugn och ro.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Staffanstorpefter, Skolinspektionen, Baldersskolan, Stina Hansson, Pregart, Katarina Vrgoc, Louise Öst, Staffanstorps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny skolledningefter , kritikoch , viteshot
Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 21:00

Skolledning och elever på S:t Petri har en allians som håller lärare gisslan

På S:t Petri gymnasium i Malmö har en ohelig allians ingåtts. Man har åsidosatt kunskapskravet för att möjliggöra höga betyg. Det är inte längre kunskapen som är det viktiga, utan att eleverna får höga betyg.

Kristianstadsbladet - 22 mar 11 kl. 06:30

Svidande kritik mot friskoleföretag

Skolinspektionen konstaterar "att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att dri?
Skolinspektionen konstaterar ?att huvudmannen (Baggium utbildning AB) saknar förutsättningar att driva en utbildning som uppfyller författningarnas krav?

UT - 27 dec 14 kl. 08:54

Stenbocksskolan får kritik från Skolinspektionen

Skolinspektionen gör bedömningen att Ulricehamns kommun och Stenbocksskolan inte följt skollagen vad gäller stöd till en elev på skolan. Skolan måste nu vidta åtgärder. Eleven som är i behov av särskilt stöd går på Stenbocksskolan.

Barometern - 16 sep 14 kl. 11:59

Högsby får kritik efter pedofilskandal

Högsby kommun får kritik av Skolinspektionen för sin obefintliga kontroll av den förskola där barn utsattes för grova sexövergrepp. Skolinspektionen konstaterar i sitt beslut att kommunen gjorde en tillsyn 2005 – och därefter hände ingenting, trots att förskolan skulle granskas vart femte år. Enligt Skolinspektionen har kommunen alltså inte kontroll på sin egen kontroll.

Dalarnas tidningar - 18 feb 14 kl. 22:34

Skolflytt får massiv kritik från föräldrar

Flytten från Tjärnaängskolan till moduler nära Soltorgsgymnasiet får kritik. Det står klart vid mötet mellan föräldrar och skolledning. Föräldrar fick inte säga sitt.

Skånskan - 01 dec 15 kl. 14:00

Hård kritik riktas mot skolledning

Sjöbo ”Vi har barn som inte vill gå till skolan för att det är stökigt”. I en skrivelse till politiker, ledningen för familjeförvaltningen och Färsingaskolan riktas skarp kritik.Brevet är undertecknat ”Föräldrar i klass 4” och behandlar flera händelser och situationer där de anser att skolan brister.

Kristianstadsbladet - 08 feb 14 kl. 07:30

IVO riktar kritik och viteshot

Socialkontoret i Östra Göinge hotas med vite av IVO.En liten pojke placerades i familjehem våren 2011. Östra Göinge kommun har inte följt upp placeringen.

Skånskan - 26 okt 16 kl. 14:00

Viteshot borta på NH

Skurup Skolinspektionen har beslutat att förbättringsarbetet som har satts i gång på Nils Holgerssongymnasiet är bra. Viteshotet om en halvmiljon tas bort.
- Det är jätteskönt, vi har slitit hårt för det här, säger rektor Håkan Liljeqvist.

Sydsvenskan - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 16 kl. 14:36

Nytt viteshot mot Göteborgsskola

Pressen på Göteborgs kommun att få bukt med problemen vid gymnasieskolan Burgården ökar. Skolinspektionen har beslutat om ett nytt viteshot, den här gången på 700 000 kronor och riktat mot Burgårdens Utbildningscentrum 3. Kritiken gäller den mycket otrygga miljön, med droger, stölder, smällare, skadegörelse, bråk och verbala kränkningar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Svag insats av Kvarnby IK

FOTBOLL Kvarnby IK tog inte chansen att klättra i division 2 västras bottenstrid och föll på nytt borta mot Assyriska BK, 1-2 (0-2).
Ett nederlag som sved rejält.– Jag är oerhört besviken och framför allt på att vi inte var närvarande under första halvlek, suckade tränare Ulf Jansson.

Skånskan - 7 timmar sedan

Enkla mål fällde Rosengård

FOTBOLL FC Rosengård 1917 fortsätter att förlora i division 2 västra och hemma mot Hittarps IK kom lagets tredje raka nederlag, 0-2 (0-2).– Helt okej före paus, men i andra halvlek hade vi det svårt i jakten på reducering, konstaterade tränare David Roufpanah.
– Hittarp parkerade bussen och utförde uppgiften på ett bra sätt.

Skånskan - 7 timmar sedan

Snöplig förlust för Prespa Birlik

FOTBOLL KSF Prespa Birlik sjunker allt djupare i division 2 västra där femte raka förlusten kom efter 0-1 (0-1) borta mot Vinbergs IF.– Fruktansvärt tungt. Men ändå hoppfullt.

Skånskan - 7 timmar sedan

Lunds BK blev utan poäng

FOTBOLL Lunds BK fick vända hem från Grebbestad på lördagen med en förlust på 1-2.”Krubban” har annars lyckats med några fina förstärkningar av spelartruppen under sommaruppehållet, där rutinerade Martin Rudolfsson är tillbaka i den gula tröjan.
Vidare har den unge och duktige anfallaren Max Olsson anslutit från IFK Värnamo, och tidigare Malmö FF.

Skånskan - 7 timmar sedan

Torns IF håller i segersviten

FOTBOLL Torns IF fick en perfekt upptakt på höstsäsongen. Det blev seger hemma på Tornvallen med 2-0 mot Utsikten.Både Torn och Utsikten avslutade vårens seriespel i division ett charmant genom att rada upp segrar.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till hus i Svalöv

Svalöv Magdalena och Mariusz Koltun, 41 och 42 år, har tagit över fastigheten på Brinkgatan 13 i Svalöv från Gert-Åke Ivar Andersson och Kerstin Pia Erdösy. Ägarbytet blev klart i juli 2018 och köpesumman blev 2 000 000 kronor. Byggår för huset är 1973 och boarean är 169 kvadratmeter.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Hörby

Hörby Fastigheten på adressen Södra Rörum 4250 i Hörby har fått nya ägare. Köpare är Knud och Annette Wivian Gröngaard, 63 och 69 år, från Oxie, och säljare är Bengt Göran Malmsten. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 740 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

106 kvadratmeter stort hus i Stockamöllan sålt till ny ägare

Stockamöllan Fastigheten på Mickelborgsvägen 7 i Stockamöllan har fått en ny ägare. Köpare är Györgyi Nóra Sándor, 47 år, och säljare är Anna-Karin Persson och Blanche Engberg. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 2 000 000 kronor.

Skånskan - 16 timmar sedan

Slog sin son efter fotbollsmatch

Vid 12.45-tiden såg en ledig polis hur en pappa misshandlade sin son efter en pojkfotbollsmatch på Furulund.Pappan ska ha stegat in på planen och enligt polisen fysiskt attackerat sin son.

Skånskan - 20 timmar sedan

Två greps av väktare

Burlöv Två misstänkta tjuvar män greps efter att ha uppträtt hotfullt utanför ett byggvaruhus under lördagen. Enligt polisen var det personal som tog hand om de misstänkta tjuvarna som även butit kniv och uppträtt hotfullt.
Då polis anlände till Stora Bernstorp finns även väktare på plats för att hjälpa till med hanteringen av de misstänkta gärningspersonerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.