Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 17 October, 11:25

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 10:36

Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trendernaAlla  företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut. Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats. Men i dag när företag måste navigera mellan olika system och program. Flyttar allt fler sina stationära databaser till smarta molnlösningar eller olika hybrid varianter däremellan, datalandskapet är ytterst varierande och det förändras mycket snabbt.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Data, Cloud Data Brief, Tableau Online, The Cloud Data Brief,  tableau online,  Tableau Online, Big Data

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Big, Datahar , flyttatupp i , molnetHär har , du de hetaste trenderna
IDG - 11 aug 14 kl. 05:24

Google jagar prestanda i big data

Google aviserar ett nytt verktyg för hantering av stora data, big data, Mesa. Verktyget använder en arkitektur som kan bana vägen för ännu store, tillförlitligare och högpresterande beslutsstöd i molnet..

Computer Sweden - 11 aug 14 kl. 05:24

Google jagar prestanda i big data

Google aviserar ett nytt verktyg för hantering av stora data, big data, Mesa. Verktyget använder en arkitektur som kan bana vägen för ännu store, tillförlitligare och högpresterande beslutsstöd i molnet.

.

IDG - 08 apr 13 kl. 11:22

Molnet och big data hett på USA-börser

Även om börsnoteringarna för amerikanska teknikföretag kylts ner i år så söker sig bolag inom nya områden som big data och molnrelaterad teknologi till börsen..

IDG - 11 apr 13 kl. 03:00

Molnet och big data hett på börsen

Även om börsnoteringarna för amerikanska teknikföretag kylts ner i år så söker sig bolag inom nya områden som big data och molnrelaterad teknologi till börsen..

IDG - 11 apr 13 kl. 03:00

Molnet och big data hett pa? bo?rsen

A?ven om bo?rsnoteringarna fo?

IDG - 18 nov 14 kl. 05:28

Big Data flyttar till molnet

Mer än hälften av storföretagen är aningen beredda att använda publika molntjänster för att analysera big data, eller har redan börjat göra det, visar en undersökning..

Computer Sweden - 18 nov 14 kl. 05:28

Big Data flyttar till molnet

Mer än hälften av storföretagen är aningen beredda att använda publika molntjänster för att analysera big data, eller har redan börjat göra det, visar en undersökning.

.

Computer Sweden - 26 okt 15 kl. 11:18

Molnet, big data och en käftsmäll på SAP. Så inleddes Oracle Openworld.


Under sitt keynote svingar Larry Ellison vilt mot IBM och SAP. Dessutom pratar han om Oracles satsningar på säkerhet, molntjänster och big data.

.

IDG - 26 okt 15 kl. 11:18

Molnet, big data och en käftsmäll på SAP. Så inleddes Oracle Openworld.


Under sitt keynote svingar Larry Ellison vilt mot IBM och SAP. Dessutom pratar han om Oracles satsningar på säkerhet, molntjänster och big data..

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 09:29

Så använder du big data för bättre dataanalys

Big data har för alltid förändrat sättet vi analyserar affärsinformation. Det är inte längre särskilda företagsapplikationer eller IT-avdelningen som levererar underlag, utan vi tar hjälp av molntjänster som kanske bara är relevanta en kort period för att fatta rätt beslut. Sociala medier och video hanterar enorma datamängder och trafik, vilket också spelar en viktig roll när vi pratar om big data.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 minuter sedan

Mindre än en vecka kvar till vårt webinar om GDPR

Att den nya dataskyddslagen GDPR är på intåg kan inte ha undvikit någon. Så vad innebär den? Vad behöver du göra?

Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

70 procent av tiden online är med en mobil enhet

Mobila enheter står idag för 70 procent av vår tid online, enligt en sprillans ny undersökning från Zenith Media. Redan nästa år är prognosen att siffran stiger till 73 procent, vilket är en ökning från 65 procent år 2016. Rapporten från Zenith tror även att räckvidden för smarta mobiler kommer att nå 66 procent nästa år.

Dagensanalys.se - 15 minuter sedan

Videoannonser är nu större än banners

Enligt IAB och konsultföretaget PwC är video det största enskilda formatet inom displayannonsering. “The time people spend watching online video has grown tremendously over the last few years, so it’s little wonder that video is now the fastest-growing ad format as advertisers look to tap into the changing way people consume content,” kommenterar Jon Mew från IAB i TheDrum. Video står idag för 35 procent av alla displayannonsering på nätet.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

4 Tips från Google hur du skriver högkvalitativt för att få bra SEO

Om du vill skriva så att du för bra betyg i SEO från Google kan det vara bra att använda deras tips och guider. Google har i sina algoritmer sätt att ge högkvalitativt innehåll bättre SEO än rent klickbete, men vad är då högkvalitativt innehåll enligt Google och hur skriver man för att få bra SEO. Det är både svårt och enkelt!

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Apple har redan en lösning för KRACK

Igår skrev vi om wifi-hacket som gör att en hackare kan avlyssna din mobil och ditt wifi-nätverk. Men nu har alla Apple-användare en lösning i sikte. Läs också: Ditt wifi-nätverk hemma och på jobbet kan avlyssnas Först ut med en lösning är Apple som inom kort rullar ut nya uppdateringar till alla sina produkter – IOS, Watch OS, TV OS och Mac OS.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Podden: Så här är det att vara en digital nomad

Att bli en digital nomad är drömmen för många. I den här podden berättar jag, Mikael Karlsson, om hur det är att vara en digital nomad. https://www.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Infograf: Det här vill millenniegenerationen ha i sina liv

Om du vill ha koll på vad så kallade millennials tänker om sina jobb, familjer, sociala medier, sex och annat  ska du spana in den här infografen. Denna generation kallas även millennium- eller millenniegenerationen, oftast millennials på engelska. Generation Y följde på Generation X och föregick Generation Z.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Netflix fortsätter att öka

Förutom att Netflix fortsätter att till 109 miljoner abonnenter ska bolaget satsa hela 65 miljarder kronor på nytt innehåll. Det blir ett härlig tv-år för oss tittare. Netflix planerar att släppa 80 filmer och serier nästa år till en nota av 65 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Facebook har köpt ungdomsappen TBH – så här fungerar den

Facebook försöker tappert bli bästa kompis med kidsen och senaste försöket att bli det är uppköpet av appen TBH. TBH är populär bland tonåringar och har lockat över fem miljoner nedladdningar. Appen låter dig vara helt anonym men vill trots det skapa positiva vibbar bland sina användare.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Hanna Brogren är numera vd på Sveriges Kommunikatörer

Hanna Brogren har fått uppdraget att bli Sveriges Kommunikatörers nya vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer. Hanna Brogren har de senaste två åren arbetat som konsult med inriktning på strategi och varumärke. Innan dess var hon kommunikationsdirektör i Stockholms stad under drygt sju år och drev bland annat förändrings- och utvecklingsarbeten och dessförinnan som Regeringskansliets kommunikationschef.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.