Skånskan > Opinion

Friday, 23 August, 04:17

Skånskan - 15 aug 16 kl. 06:00

Ambulansproblem hos FalckSkåne Krisen i ambulanssjukvården i sydvästra Skåne är stor. Akutambulanser ställs av och personal som egentligen inte har rätt kompetens hyrs in för att köra en del av de ambulanser som är kvar. Detta menar en före detta anställd hos Falck Ambulans AB.
Falck hängde dessutom ut personal som inte klarat att hålla vissa tidsregler, på en lista som alla ambulansförare i sydvästra Skåne kunde ta del av.Falck ska på grund av sin personalbrist ha tagit in cirka 10 danskar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Falck, Krisen, Skåne, Falck Ambulans AB, Sverige, RSPE, Falcks, Region Skånes Prehospitala Enhet, Falckmedarbetaren, Danmark, Uppenberg, Vårdförbundet, Region Skåne, Socialstyrelsen, Malmö, Höllviken, Rickard Uppenberg, Skanör-Falsterbo, Näset, Som, Lockarp, Kommunal, Dagbladet

Dela artikeln

155 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ambulansproblem, hos, Falck
Västerbottens Folkblad - 12 maj 12 kl. 00:42

Väljer att jobba hos Falck trots missnöjet

Trots osäkerheten kring anställningsvillkoren hos Falck Ambulans börjar de nu fylla sina tjänster i inlandet. Men i Tärnaby har ingen skrivit på än. Trots osäkerheten kring anställningsvillkoren hos Falck Ambulans börjar de nu fylla sina tjänster i inlandet.

Kristianstadsbladet - 30 jan 18 kl. 18:00

Premedic tar över efter Falck

Omkring 120 anställda hos Falck ambulans får från den förste februari ny arbetsgivare. Det är även då Premedic tar över ambulansverksamheten i östra Skåne..

Skånskan - 15 aug 16 kl. 06:29

Tusentals evakuerades från flygplats

Det senaste i nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:


LOKALT
Ambulansproblem hos Falck
SKÅNE Krisen i ambulanssjukvården i sydvästra Skåne är stor. Akutambulanser ställs av och personal som egentligen inte har rätt kompetens hyrs in för att köra en del av de ambulanser som är kvar. Detta menar en före detta anställd hos Falck Ambulans AB.

YLE - 09 apr 14 kl. 04:00

Ansvarsläkaren tar inte ställning till ambulansproblem

Milla Jousi är ansvarsläkare för den prehospitala akutsjukvården inom både Västra Nylands sjukvårdområde och Lojo sjukvårdsområde. Hon vill inte ta ställning till det som har kommit fram i Yle Västnylands nyheter om Ekenäs Sjuktransport. Akutsjukvården i Västnyland stärks i och med en fältchef, berättar hon.

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 06:30

Falck informerade om flytten för sent

Foto: Tom Wall
I tisdags var det meningen att alla ambulanser i södra Skåne skulle börja utgå från Malmö, men entreprenören Falck informerade SOS Alarm om förändringen först dagen innan. För sent, menar SOS Alarm som satte tillfälligt stopp för flytten.
Redan i höstas, när Falck tog över driften av ambulanserna i sydvästra Skåne, var entreprenörens mål att alla bilar skulle utgå från Lockarp utanför Malmö.

Skånskan - 28 apr 19 kl. 16:43

VM-silver till Mattias Falck

Bordtennis Mattias Falck lyckades inte rubba storfavoriten Ma Long i VM-finalen.
Kinesen vann med 4-1 i set och tog tredje raka guldet.Ma Long rivstartade finalen och tog hem de två första seten med 11-5 och 11-7.

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 12 kl. 07:00

Personalbrist hos ambulansen

Mer än en femtedel av de anställda på ambulansstationen i Trelleborg har sagt upp sig.
? Just nu är det jättemånga som har sagt upp sig här.

Kristianstadsbladet - 15 mar 12 kl. 11:19

Falck blixtinkallar ambulanser

Foto: Tom Wall
Som en följd av den pågående konkurssituationen i ambulansföretaget Sirius Humanum riskerade Skåne att stå utan 20 ambulanser på torsdagsmorgonen. För att inte riskera att stå tomhänt tvingades Falck blixtinkalla 24 ambulanser från annat håll.
När ambulansföretaget Sirius Humanum gick i konkurs häromveckan var tanken att Siriusambulanser i Skåne skulle fortsätta användas av Falck.

Skånskan - 27 apr 19 kl. 19:40

Mattias Falck vann semifinalrysaren

BORDTENNIS Det finns inga gränser för Mattias Falcks framfart. På söndagen spelar 27-åringen sensationellt VM-final i bordtennis.Med Jörgen Persson som trygg matchcoach har Mattias Falck ångat på under VM i Budapest.

Skånskan - 28 apr 19 kl. 14:39

Inget VM-guld för Mattias Falck

Bordtennis Det blev inget VM-guld för Mattias Falck. Flerfaldige VM-mästare Ma Long blev för svår och den svenske bordtennisspelaren förlorade med 4-1 i set.
Men han gav sig inte utan kamp.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

KRÖNIKA: Takiskt rävspel eller ärlighet?

Taktiskt spel eller ovanligt ödmjuk ärlighet? Jag har i varje fall efter 30 år som sportjournalist aldrig förut upplevt att en tränare viftat så tydligt med den vita flaggan efter en match av två i en cupdrabbning.
Som Bnei Jehudas tränare Josef Abuksis gjorde på podiet efter Malmö FF:s 3-0 hemma på Stadion.

Skånskan - 9 timmar sedan

Två fordon i kollision i centrala Malmö

Malmö Under torsdagskvällen kolliderade två fordon på Bergsgatan i Malmö.– Vi är inte på plats ännu, men det är två fordon som kolliderat och det är oklart skadeläge, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.    .

Skånskan - 9 timmar sedan

Skolmodulerna nu lagliga

ESLÖV Efter alla turer är nu alla tillstånd klara för modulerna som placerats på Norrevångsskolan för att klara platsbristen i Eslövs skolor.
Som Skånskan tidigare berättat saknades giltigt bygglov när de försenade modulerna väl sattes upp häromveckan. Formellt sett var de därför ett svartbygge.

Skånskan - 9 timmar sedan

Positiva till ny bensinstation

ESLÖV Politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, med förvaltningens tjänstemän i ryggen, ställer sig positiva till att det byggs en ny bensinstation med biltvätt på Flgystaden, bredvid Burger King.
Gällande detaljplan tillåter bara handel. Därför har ett förslag till ändrad detaljplan tagits fram och nämnden ställer sig bakom den med några påpekanden som gäller hanteringen av dagvatten och avfall.

Skånskan - 11 timmar sedan

Böter för mur och tillbyggnad

MALMÖ En fastighetsägare i de östra delarna av Malmö har både byggt till huset med 26 kvadratmeter och byggt en hög mur utan att ha ansökt om bygglov. Nu får ägaren betala närmare 40 000 kronor i byggsanktionsavgift.
Bygglov har beviljats i efterhand.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bostad utan lov kostar 76 000

Malmö En bostadsrättsförening i Malmö får betala drygt 76 000 kronor i avgift efter att bland annat ha inrett en bostad på 90 kvadratmeter utan tillstånd av stadsbyggnadskontoret.Föreningen har en fastighet i centrala Malmö. Tidigare hyrdes en lokal ut till en tandläkarpraktik.

Skånskan - 11 timmar sedan

70-talshus på 180 kvadratmeter sålt i Skivarp

Skivarp Försäljningen av fastigheten på Lokvägen 8 i Skivarp är nu klar. Nya ägare är Amanda Andersson, 27, och Simon Michael André Nilsson, 25, och säljare är Bengt-Göran Werner och Pia Andersson. Det 180 kvadratmeter stora huset är byggt 1978.

Skånskan - 11 timmar sedan

Läkare riskerar bli av med sin legitimation

Malmö Redan 2017 anmälde kollegor att läkaren skrev ut läkemedel till patienter utan att undersöka dem. Men den dåvarande verksamhetschefen tog ingen notis.
Först när verksamheten fick en ny chef gjordes en anmälan.

Skånskan - 11 timmar sedan

Färdtjänst får förlängt avtal

lund Tekniska nämnden i kommunen förlänger färdtjänstavtalet med Taxi Helsingborg/Sverigetaxi till och med sista mars år 2020.Nuvarande avtalet mellan Lunds kommun och Taxi Helsingborg/Sverigetaxi gäller till och med 30 september 2019.
Upphandlingen av ett nytt avtal överprövas i förvaltningsdomstolen och ett beslut väntas under hösten.

Skånskan - 11 timmar sedan

Stort steg mot ny travbana på Jägersro

jägersro Förverkligandet av satsningen på en ny travanläggning vid Jägersro har tagit ytterligare ett steg på vägen.
Om allt går enligt planerna kan det troligtvis bli byggstart år 2022.Stadsbyggnadsnämnden gav på torsdagen klartecken för att starta arbetet med en detaljplan för området.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.