Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 June, 02:49

Skånskan - 10 aug 16 kl. 06:00

Läkare rasar mot Trygg HansaESLÖV/BANGKOK Akutläkaren Ardavan Khoshnood i Lund är mycket kritisk till hur försäkringsbolaget Trygg-Hansa kunnat lämna sin kund, svårt sjuke Eslövsbon Mats Öberg, åt sitt öde i en respirator i en sjukhussal i Thailand.Trygg-Hansa vägrar att hjälpa till eftersom man fått veta att Mats Öberg någon gång innan resan besökte en vårdcentral i Eslöv, och där fick konstaterat en lindrig lunginflammation och blev ordinerad antibiotika.
I och med det hävdar Trygg-Hansa att försäkringen inte gäller. – Det som gör mig mest upprörd med detta är hur man anser sig kunna veta att det är lunginflammationen som ställt till det. Det kan det vara, men det finns så många andra sjukdomar och tillstånd som kan ha bidragit till att Mats blev dålig, säger Ardavan Khosh
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Trygg Hansa, ESLÖVBANGKOK Akutläkaren Ardavan Khoshnood, Lund, Trygg-Hansa, Eslövsbon Mats Öberg, Thailand, hansa, Mats Öberg, Eslöv, Mats, Ardavan Khoshnood, Khoshnood, Mats Öbergs, Birgitta Öberg, Ida Öberg, Bangkok, SOS Alarm, Trygg-Hansas, Skånska Dagbladets, Sverige

Dela artikeln

450 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, rasarmot , Trygg, Hansa
Skånskan - 17 aug 16 kl. 07:19

”Varför hjälper ni inte Mats, Trygg-Hansa?”

ESLÖV/Bangkok I Bangkok slås Eslövsbon Mats Öberg för sitt liv i en respirator på ett thailändskt sjukhus.
Hans exfru Birgitta Öberg är kvar tillsammas med sonen Rasmus. I ett öppet brev till försäkringsbolaget Trygg-Hansa, där Mats Öberg är försäkrad, berättar Birgitta Öberg om familjens kamp – och kräver svar av försäkringsjätten på varför de inte får någon hjälp.

Skånskan - 04 aug 16 kl. 11:09

Trygg-Hansa klickade bort förtvivlade anhöriga

ESLÖV/BANGKOK Insamlingen till Eslövsbon Mats Öberg, som ligger nedsövd i en respirator i Bangkok efter att ha blivit sjuk under flygresan till Thailand, var på torsdagsförmiddagen uppe i ett belopp om 325 000 kronor.
Men Mats Öbergs hälsoläge är nu sådant att det krävs ambulansflyg till en kostnad av 2-2,5 miljoner kronor om hans familj ska få hem honom som de vill.Skånskan berättade under onsdagen om hur Mats Öbergs försäkringsbolag Trygg-Hansa inte vill ställa upp och hjälpa till.

Expressen - 20 feb 16 kl. 16:35

Trygg Hansa återkallar farliga haklappar

Flera kunder i försäkringsbolaget Trygg Hansa har fått gratis haklappar skickade till sig. Men de röda haklapparna fästs med hjälp av lösa knappar, som lätt faller av. Nu stoppar Trygg-Hansa leveransen av haklapparna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför vill Trygg-Hansa stoppa SD:s bröstfilmEn plankningSvaret

SD-kvinnors omtalade reklamfilm inför EU-valet kommer nu att göras om. Detta efter att Trygg-Hansa uppmärksammat partiet på att deras logga under någon sekund syns i filmen – något som man inte uppskattar.– Det stämmer att vi har bett Sverigedemokraterna ta bort inledningen i sin valfilm där livbojen med Trygg-Hansas varumärke zoomas in, säger Trygg-Hansas presschef Hanna Axelsson till Nyheter24 och fortsätter:– Anledningen är att vi är ett kommersiellt företag och vi vill inte förknippas med något politiskt parti eller ideologi.

Kristianstadsbladet - 10 okt 12 kl. 17:30

SJ får rätt mot Trygg-Hansa

Försäkringsbolaget ska ersätta tågbolaget för de skadestånd som betalades ut efter olyckan i Nosaby 2004.
Det var den 10 september 2004 som ett Kustpilen-tåg kolliderade med en lastbil med påkopplat släp. Lastbilen hade blivit stående under bommarna vid korsningen mellan Blekinge kustbana och väg 118 i Nosaby.

Expressen - 18 mar 14 kl. 11:41

Trygg Hansa vägrade försäkra nyfödde Igor

Pernilla Frylestam i Bredaryd har länge varit försäkrad hos Trygg Hansa. Men när det var dags att teckna en försäkring för sonen Igor 1,5 år sa försäkringsbolaget nej. Igor ansågs vara för ung för att Trygg-Hansa skulle kunna göra rätt försäkringsbedömning..

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 08:31

Trygg-Hansa får ny vd


Patrick Bergander har utsetts till vd för Trygg-Hansa Försäkrings AB och Codan. Han har varit tillförordnad vd sedan Mike Holliday-Williams lämnade posten för några månader sedan.Bergander har arbetat som finanschef inom bolaget sedan 2011.

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 14 kl. 08:31

Trygg-Hansa får ny vd


Patrick Bergander har utsetts till vd för Trygg-Hansa Försäkrings AB och Codan. Han har varit tillförordnad vd sedan Mike Holliday-Williams lämnade posten för några månader sedan.Bergander har arbetat som finanschef inom bolaget sedan 2011.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 14 kl. 08:34

Trygg-Hansa får ny vd

Patrick Bergander har utsetts till vd för Trygg-Hansa Försäkrings AB och Codan. Han har varit tillförordnad vd sedan Mike Holliday-Williams lämnade posten för några månader sedan. Bergander har arbetat som finanschef inom bolaget sedan 2011.

BT - 12 jun 14 kl. 08:31

Trygg-Hansa får ny vd

Patrick Bergander har utsetts till vd för Trygg-Hansa Försäkrings AB och Codan. Han har varit tillförordnad vd sedan Mike Holliday-Williams lämnade posten för några månader sedan. Bergander har arbetat som finanschef inom bolaget sedan 2011.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kurs­änd­ring för mi­gra­tions­po­li­tiken

Danmark får som väntat en ny rege­ring ef­ter folketingsvalet. S-le­da­ren Met­te Fredriksen kan bilda en so­ci­al­de­mo­kra­tisk mi­no­ri­tets­re­ger­ing med stöd av det som i Danmark kallas det röda blocket men som in­ne­fattar även det li­be­rala par­tiet Ra­di­kale Venst­re ef­ter ett val­re­sul­tat som in­ne­bar att Dansk Folkepartis till­ba­ka­gång gav det röda blocket ma­jo­ri­tet.
Den stora strids­frå­gan var Ra­di­kales krav på att ändra kurs i mi­gra­tions­po­li­tiken.

Skånskan - 1 timme sedan

Kri­mi­nellt att inte rensa bort ra­sism på nätet

BBS-lagen är inte särskilt väl­känd. Den in­stiftades re­dan 1998 in­nan in­ter­net var al­las käraste medi­um och riktades mot de första möj­lig­heterna att pub­li­cera sig på de nät­fo­rum som då fanns. Nu gäller lagen ock­så ex­em­pel­vis Facebook­grupper.

Skånskan - 5 timmar sedan

Elit bjöd på show vid slottet

Svaneholm Den ena världsstjärnan efter den andra anlände i går till slottet när Svaneholm Open invigdes.
John McEnroe anlände sist i svart bil till ett varmt och soligt Skurup.John McEnroe klev ut precis vid slottsentrén i tennisskor och svarta tajta jeans.

Skånskan - 6 timmar sedan

Polis letar efter försvunnen kvinna

Sjöbo En äldre kvinna har försvunnit från sitt vårdboende på onsdagskvällen.Polisen är i området och letar efter kvinnan som är född 1950. Kvinnan tar normalt sätt inte kontakt med personer.

Skånskan - 6 timmar sedan

Jensen sänkte moderklubben

FOTBOLL För den ”gamle” skyttekungen Fredrik Jensen var division 5-derbyt mot moderklubben Löberöds IF inget han såg fram emot.
– Jag hade hoppats att aldrig fått uppleva det, medger den nu i Askeröds IF spelande 34-åringen.Efter fem säsonger i Löberöds IF, dit han återvände efter fem års elitfotboll i Trelleborgs FF, tog han i fjor steget över till Askeröd i en roll som spelande assisterande tränare.

Skånskan - 6 timmar sedan

Stadiontorget kan få Zlatanstaty

MALMÖ Vid ett möte mellan Malmö stad, Svenska fotbollsförbundet och MFF bestämdes att man ska föreslå Stadiontorget som plats för Zlatanstatyn, som har stått färdig sen 2017.– Jag är glad för att kommunens tjänstemän i dag har kommit överens med konstnären, fotbollsförbundet och MFF om att Stadiontorget är den bästa platsen, säger Frida Trollmyr, kommunalråd för kultur och fritid. Det viktigaste motivet för att föreslå Stadiontorget är platsens betydelse för Malmös idrottsliv, med flera anläggningar, som gamla och nya stadion.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nytt larm om drunkningsolycka

Malmö Räddningstjänst och ambulans har åkt till Klagshamn för närmare undersökning.Enligt larmet som kom in klockan 18.53 ska det vara vid Badvägen som olyckan har inträffat.

Skånskan - 8 timmar sedan

Jojje Jönsson låter lusten styra

På söndag är det premiär på Vallarnas friluftsteater för sommarens föreställning Stulen Kärlek, men Jojje Jönsson har fler projekt på gång. Så snart det är färdigspelat i Falkenberg ger ha sig ut på miniturné med showen Nöjeskarameller.
– Lite rastlös är jag nog, säger han om sitt höga arbetstempo.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hus på 160 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Nora och Anders Pettersson, 64 och 67 år, från Hjärup, har tagit över fastigheten på adressen Anders Sassers Väg 18 i Eslöv från Marcus och Jenny Nilsson. Ägarbytet blev klart i juni 2019 och köpesumman blev 4 180 000 kronor. Det 160 kvadratmeter stora huset är byggt 2003.

Skånskan - 9 timmar sedan

Flera fordon i kollision vid Sturup

Svedala Ett larm har kommit in på onsdagseftermiddagen om en trafikolycka på E65 vid Sturupsrondellen.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i samband med olyckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.