Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 22 July, 22:26

Supermiljöbloggen - 04 aug 16 kl. 13:13

Liberalerna vill satsa mer pengar på att rensa Sveriges stränder från skräpBra för miljön, plus att det kan skapa fler jobb, enligt partiet. I höstens budget kommer Liberalerna föreslå att 200 miljoner kronor ska betalas ut de kommande fyra åren till Havs- och vattenmyndigheten, detta i syfte att rensa framför allt västkustens stränder från skräp. Områdena här är hårt drabbade av nedskräpning på grund av det geografiska läget och de omgivande strömmarna. – De pengarna vi lämnar förslag om ska vara helt riktade åt dessa åtgärder. Det ska gälla för hela landet men om vi tittar längs våra kuster så är norra Bohuslän värst drabbat.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Sveriges,  liberalerna, Havs, Bohuslän, Lars Tysklind, Göteborgsposten, Liberalerna,  Lars Tysklind

Dela artikeln

226 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liberalernavill satsa , mer, pengarpå att , rensaSveriges , stränder från skräp
Kristianstadsbladet - 18 mar 18 kl. 16:00

L vill ge mer pengar från sjukvården till vårdcentralerna

Mer pengar bör satsas på vårdcentralerna. Det anser Liberalerna i Skåne, som vill öka anslaget från 16 till 25 procent av sjukvårdsbudgeten..

SR - 24 apr 18 kl. 13:45

L: Mer pengar till skolan och försvaret

I dag presenterade liberalerna sitt förslag till vårbudget, och det fortsätter att vara skolan som står i fokus för partiet. Dessutom vill man skjuta till mer pengar till försvaret..

YLE - 15 mar 16 kl. 14:21

Stjärnbacken: "Mer pengar innebär bara mer problem"

Barcelonas ytterback Dani Alves förstår inte varför det mesta i världen verkar kretsa kring pengar. – Ju mer man ser av världen, desto mer besviken blir man. Jag förstår inte varför människor strävar efter pengar, makt och berömmelse.

Dagensanalys.se - 05 jul 16 kl. 14:12

Pengar för din data får mer pengar

Digi.me är en tjänst som via sin app samlar in stora mängder individuell data från användare som själva väljer att dela med sig av allt från bilder till inlägg från sociala medier. Mot detta får man rabatter, förmåner eller pengar från företagen som vill veta mer om alla våra köpvanor.

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

Nerikes Allehanda - 26 jan 14 kl. 05:02

Vård och skola har fått mer pengar

Vård, skola och omsorg har inte tagit stryk på grund av skattesänkningarna. Sverige satsar mer pengar på sjukvården och mer pengar på skolan, enligt en rapport som Svenskt näringsliv publicerade i veckan. Ta en titt på exempelvis läsarkommentarerna på na.

YLE - 07 jun 13 kl. 09:23

Goda resultat kan ge mer pengar åt teatrar

Kulturminister Paavo Arhinmäki från Västerförbundet anser att statsandelssystemet för teatrar måste ses över. I nuläget delas det statliga stödet ut främst utgående från teatrarnas personalkostnader. Kulturminister Paavo Arhinmäki anser att kriterierna för hur statsandelar delas ut till teatrar måste ses över.

BT - 01 apr 14 kl. 10:28

Försvaret kan få mer pengar

Regeringen och Försvarsmakten har inte gjort tillräckligt för att planera försvarets finansiering framöver, enligt Riksrevisionen. Men nu kan mer pengar vara på väg. Försvarsmakten saknar 30-50 miljarder kronor för att köpa in materiel de närmaste tio åren, enligt en granskning som Riksrevisionen har gjort.

Trelleborgs Allehanda - 02 aug 14 kl. 07:30

Taxi Trelleborg kräver mer pengar

Arkivfoto: Tomas Nyberg
TA har tidigare skrivit om avtalskrånglet kring färdtjänsten och upprördheten bland kunderna över att inte längre kunna boka under helgen. Nu kräver Taxi Trelleborg mer pengar för att kunna fortsätta köra.
Taxi Trelleborg menar att de har fått betala för att färdtjänsten ska fungera genom att investera i mer personal och fler fordon.

News55 - 21 sep 15 kl. 14:49

Hovet ber om mer pengar för 2016

Enligt höstbudgeten föreslår regeringen ett ökat apanage för Kungliga Hovstaten på 135,3 miljoner kronor.       LÄS MER: Löfvens brev till 11-åring som ifrågasätter kungens pengar Detta är en höjning på drygt 7,8 miljoner kronor sedan hovet år 2015 fick en budget på 127,5 miljoner kronor. – Samtidigt som kungafamiljens privata förmögenhet växer och familjemedlemmarna lever lyxliv begär kungen mer och mer pengar från staten varje år.

News55 - 03 jan 17 kl. 11:44

Planera din ekonomi rätt och få mer pengar i plånboken

Det är inte alltid lätt att få ekonomin att gå ihop, men ett sätt är att göra en gedigen planering, skriver Dagens Nyheter. Här är några tips som både kan göra planeringen enklare och ge mer pengar över. Ta först reda på hur dina inkomster ser ut varje månad.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 11 jul 19 kl. 09:49

FN-expert: Klimatkrisen riskerar underminera mänskliga rättigheter

Varje människas rätt till mat och vatten samt grundläggande demokratiska fri – och rättigheter riskerar att försvagas kraftigt vid en accelererande klimatkris, säger FN-expert. Det var för några veckor sedan som FN:s särskilda rapportör för extrem fattigdom och mänskliga rättigheter, Philip Alston, släppte en rapport som varnar för ett framtida ”apartheid” mellan fattiga som drabbas hårdast av klimatförändringarna och dom som har råd att skydda sig. Rapporten beskriver hur klimatkrisen riskerar att undermina miljontals människor rätt till mat, vatten och ett säkert boende, men också de grundläggande demokratiska fri – och rättigheterna.

Supermiljöbloggen - 04 jul 19 kl. 11:58

Stater och företag blir stämda över klimathotet

Sedan 1990 har över 1300 stämningsansökningar i 28 länder förts mot företag och stater med koppling till global uppvärmning. Detta visar en rapport från det londonbaserade Granthaminstitutet. Överhängade majoriteten, över 1000 stycken, har tagits fram i USA, men det finns även flera viktiga fall i resten av världen.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 21:06

Palmolja i över 50 populära glassorter

Lockad av svalkande glass i sommarhettan? Tyvärr är grädde, ägg och socker inte de enda ingredienserna.  När Råd & Rön granskade innehållet i de stora matkedjornas glasskylar hittades palmolja i över 50 produkter.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 20:41

Mikroplasterna ökar: ”Som att äta ett kreditkort i veckan”

Vi äter, dricker och andas in mikroplaster motsvarande mängden plast i ett kreditkort varje vecka, enligt en ny undersökning.  Under en vecka får den genomsnittliga världsmedborgaren i sig 2000 mikroplastpartiklar, framför allt genom mat, vatten och luft. Det motsvarar ungefär lika mycket plast som finns i ett vanligt kreditkort.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 19:46

Preem får pris för bästa greenwashing

 Jordens Vänner delar ut greenwashingpriset 2019 till Preem. Preem kämpar för utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil samtidigt som företaget satsar stort på reklam för ”grön” diesel.  Utbyggnaden av Preemraff i Lysekil skulle göra Preem till Sveriges i särklass största utsläppare om projektet godkänns.

Supermiljöbloggen - 03 jul 19 kl. 09:10

Svenska lärosäten skriver på klimatramverk

Ramavtalet fokuserar på att lyfta fram universitets roll som kunskapsförmedlare i klimatfrågan och grön produktutvecklare men även att sänka varje enskilt universitets klimatpåverkan. Klimatavtalet lägger stor vikt på att sänka mängden flygresande vid universiteten, men även vikten av gröna investeringar och rätta regler vid upphandlingar av varor och tjänster tas upp i avtalet. Initiativet till klimatramverket kommer från KTH och Chalmers.

Supermiljöbloggen - 02 jul 19 kl. 21:18

Ny mätning: klimat och miljö allt viktigare för svenska väljare

Svenska väljares prioritering av miljö- och klimatfrågor skjuter i höjden enligt en ny opinionsmätning av SVT/Novus. Samtidigt är det ändå en bra bit kvar innan oron slår andra ämnen som sjukvård och invandring.   SVT/Novus har frågat tusen personer vilka politiska frågor de tycker är viktigast.

Supermiljöbloggen - 30 jun 19 kl. 19:49

MP vill se totalstopp för bensin och diesel år 2030

Miljöpartiet vill skärpa kraven på förnybara bränslen och föreslår att fossila bränslen helt ska fasas ut från svenska mackar till 2030.  Transportsektorn brukar pekas ut som en de allra svåraste klimatutmaningarna för Sverige. I Januariavtalet mellan L, C, S och MP finns en punkt som säger att det ska vara förbjudet att sälja bensin- och dieseldrivna bilar efter 2030.

Supermiljöbloggen - 28 jun 19 kl. 15:08

Matsvinn är så 2017 – nu är det dags att tackla vårt #Prylsvinn!

"Både företag och privatpersoner drunknar i prylar. Det spelar ingen roll hur miljövänliga grejer du äger, om du inte använder dem. Som privatkonsumenter gör vi miljömedvetna val men har garderober och utrymmen fulla av saker som inte används.

Supermiljöbloggen - 26 jun 19 kl. 20:27

EU misslyckades med att enas om klimatneutralitet 2050

Stort bakslag när medlemsländernas stats- och regeringschefer antog ny strategisk plan.  I förra veckan antog Europeiska rådet en ny strategisk agenda som ska visa på EU:s politiska prioriteringar de kommande fem åren. Många av medlemsländerna, däribland Sverige, drev på för att få med ett tydligt mål om att EU ska vara klimatneutralt 2050.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.