Skånskan > Nyheter

Monday, 10 December, 17:07

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:00

Soc spionerade på 4-årig flicka på dagisHÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.JO konstaterar att det sätt observationen skedde på var olagligt, och att det kan uppfattas som att socialtjänsten ”spionerar” på enskilda, vilket i sin tur kan skada allmänhetens förtroende för myndigheten.
– Om det barn som ska observeras inte är omhändertaget krävs det samtycke av vårdnadshavare, skriver Justitieombudsmannen Stefan Holgersson i sitt beslut. Det var barnets farmor som anmälde socialtjänsten. Hon ansåg i anmälan att det handlade om psykisk barnmisshandel.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Socialtjänsten, Hörby, JO, Justitieombudsmannen Stefan Holgersson, Hörbys, Niklas Sundqvist, Nalle

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soc, spionerade, 4-årig, flicka, dagis
YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

DN - 11 nov 15 kl. 16:54

Hotet mot toppspelarna: 12-årig japan

SOC i pingis bjuder på ett startfält i absolut världsklass. Olympiska mästare och världsmästare finns på plats i Eriksdalshallen – och en 12-årig supertalang från Japan..

Expressen - 08 aug 14 kl. 21:16

Våldtogs på hotell – skickades dit av soc

Den kvinna i 19-års ålder som misstänks ha blivit våldtagen på ett hotell i Malmö hade skickats dit av socialen. I dag häktades en 28-årig hotellanställd som misstänkt för att ha våldtagit henne. – Vi gör ingen säkerhetsbedömning av boende som vi anvisar, säger Rickard Pettersson, socialbyråchef på stadsdelsförvaltning Väster i Malmö..

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:35

Morgonkollen: Kvinna död i knivattack

LOKALT
Soc spionerade på 4-årig flicka på dagis
HÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.
Föräldrar anmäler diskriminering
MALMÖ Föräldrar till en sjuårig pojke med funktionshinder har anmält en privatskola till diskrimineringsombudsmannen (DO). De tycker inte att skolan ger honom det stöd han behöver och menar dessutom att han utsätts för diskriminering.

TA - 02 maj 14 kl. 12:28

Polisen kräver granskning av barndöd

Hur hanterades de första rapporterna om missförhållanden i det hem i Karlskrona där en åttaårig flicka tros ha dödats i onsdags? Länspolisen kräver nu en oberoende granskning.
I dag upprättades en anmälan till Riksenheten för polismål i Malmö som svarar för internutredningar hos polisen.

Skånskan - 09 maj 17 kl. 01:00

Ge diabetiker rätt hjälp

ERWP.fif(2)Tänk dig att gå om­kring var­je dag, dygnet runt och vara rädd för att få ener­gi­brist i hjär­nan som till ex­em­pel trött­het, slö­het, ned­satt tan­ke­för­må­ga, ned­satt in­lär­nings­för­må­ga och ini­tia­tiv­lös­het. Bli okon­trol­le­rat oro­lig, dar­rig, få över­dri­vna svett­ningar, få be­svä­ran­de hjärt­klapp­ning, bli svim­fär­dig, få kramper, bli med­vets­lös och vill det sig rik­tigt illa: koma och am­bu­lans in till akuten.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 14:00

Stads­borna startade fisk­od­ling på landet

Kräft­tider. De skulle bara bo på gården vid Lin­de­röds­å­sen. Men Barbro och Tor­björn Nilsson har ald­rig varit rädda för att dra igång saker.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

Nyheter 24 - 24 feb 14 kl. 16:13

Du vet att du kommer från Värnamo om...

... du känner så här när någon säger ordet Värnamo. Särskilt om en kändis i något sammanhang nämner att hen besökt staden eller kört förbi eller typ hört talas om den 
...

BT - 02 maj 14 kl. 12:40

Mordmisstänkta kan häktas i helgen

Polisen arbetar intensivt med att försöka få klarhet i vad som orsakade den åttaåriga flickans död i Karlskrona i onsdags. - Vi jobbar med att få fram underlag till en häktning som förmodligen kommer att ske under helgen, säger Lotta Hansson.Under dagen pågår förhör med flera personer i flickans närhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Prispotten höjs rejält för Hugo Åbergs

TRAV 1 609 000 kronor. Där har ni det nya förstapriset i det anrika storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.Hela tusen kronor per meter väntar alltså vinnaren nästa sommar.

Skånskan - 15 minuter sedan

Två bilar i krock på Yttre Ringvägen

Malmö Två personbilar har krockat på Yttre Ringvägen i Malmö.
Enligt polisen är två personbilar inblandade i olyckan. Det är ännu oklart om någon skadats.

Skånskan - 30 minuter sedan

Huvudledare

Vill Socialdemokraterna styra Sverige så gärna att de är beredda att göra det med en mer eller mindre centerpartistisk politik? Frågan har (huvudsakligen) besvarats med nej. Under Annie Lööfs presskonferens om att Centerpartiet kommer att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister menade hon att de socialdemokratiska eftergifterna var alltför vagt formulerade för att man ska kunna tro på att det skulle leda till verklig förändring i liberal riktning.

Skånskan - 30 minuter sedan

Störs av dörrknackning

Stehag En 48-årig man har besvärats av att en kvinna i 40-årsåldern knackar på hans dörr. Under helgen ska hon knackat fem gånger och tittat in genom fönstret. Nu anmäler mannen kvinnan för ofredande..

Skånskan - 30 minuter sedan

86-åring bestulen

Eslöv En 86-årig kvinna blev under fredagen mellan klockan 15 och 16 lurad i sitt hem. En okänd man knackade på hennes dörr och bad henne skriva en lapp då han påstod sig ha dålig syn och personen han skulle besöka inte var hemma.
Efter att ha hjälpt mannen och han lämnat lägenheten i centrala Eslöv upptäckte kvinnan att tre ringar som legat i hennes kök var borta.

Skånskan - 30 minuter sedan

Inbrott i Marieholm

marieholm Någon gång under helgen har det skett ett inbrott i en fastighet tillhörande ett dödsbo i Marieholm. Det är okänt vad som har stulits..

Skånskan - 1 timme sedan

Politiker vill stänga demensboende

Kävlinge I morgon onsdag fattar politikerna i socialnämnden beslut om att lägga ner demensavdelningen på Kullagårdens seniorboende.
Förödande anser de boendes anhöriga om beskedet, som de menar slår hårt mot de gamla.– Vi är ett antal anhöriga som är förtvivlade.

Skånskan - 1 timme sedan

Villainbrotten fortsätter

HÖRBY Villainbrotten fortsätter i Hörby. Tjuvar bröt sig in i en bostad på Frostagatan någon gång mellan fredagen och lördagen. Vid 13-tiden på lördagen upptäcktes att ett källarfönster var uppbrutet och att en tv och en dator hade stulits.

Skånskan - 1 timme sedan

Borrade hål i bensintanken

HÖRBY Bensintjuvar borrade hål i bränsletanken på en bil på Viktoriagatan någon gång mellan tisdagen och fredagen förra veckan. När bilägaren skulle köra iväg med bilen såg hon att det hade läckt ut bensin på marken. Hon tog bilen till verkstad, och där upptäckte man att någon hade borrat ett hål i tanken och tömt den på bensin..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar stal 100 liter diesel

HÖRBY 100 liter diesel slangades från tanken på en grävmaskin som stod parkerad på Ringsjövägen i helgen. Stölden upptäcktes på måndagsmorgonen när personal kom till platsen. Grävmaskinen tillhör en grävfirma i Kristianstadstrakten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.