Skånskan > Nyheter

Monday, 24 September, 08:15

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:00

Soc spionerade på 4-årig flicka på dagisHÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.JO konstaterar att det sätt observationen skedde på var olagligt, och att det kan uppfattas som att socialtjänsten ”spionerar” på enskilda, vilket i sin tur kan skada allmänhetens förtroende för myndigheten.
– Om det barn som ska observeras inte är omhändertaget krävs det samtycke av vårdnadshavare, skriver Justitieombudsmannen Stefan Holgersson i sitt beslut. Det var barnets farmor som anmälde socialtjänsten. Hon ansåg i anmälan att det handlade om psykisk barnmisshandel.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Socialtjänsten, Hörby, JO, Justitieombudsmannen Stefan Holgersson, Hörbys, Niklas Sundqvist, Nalle

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soc, spionerade, 4-årig, flicka, dagis
YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

DN - 11 nov 15 kl. 16:54

Hotet mot toppspelarna: 12-årig japan

SOC i pingis bjuder på ett startfält i absolut världsklass. Olympiska mästare och världsmästare finns på plats i Eriksdalshallen – och en 12-årig supertalang från Japan..

Expressen - 08 aug 14 kl. 21:16

Våldtogs på hotell – skickades dit av soc

Den kvinna i 19-års ålder som misstänks ha blivit våldtagen på ett hotell i Malmö hade skickats dit av socialen. I dag häktades en 28-årig hotellanställd som misstänkt för att ha våldtagit henne. – Vi gör ingen säkerhetsbedömning av boende som vi anvisar, säger Rickard Pettersson, socialbyråchef på stadsdelsförvaltning Väster i Malmö..

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:35

Morgonkollen: Kvinna död i knivattack

LOKALT
Soc spionerade på 4-årig flicka på dagis
HÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.
Föräldrar anmäler diskriminering
MALMÖ Föräldrar till en sjuårig pojke med funktionshinder har anmält en privatskola till diskrimineringsombudsmannen (DO). De tycker inte att skolan ger honom det stöd han behöver och menar dessutom att han utsätts för diskriminering.

TA - 02 maj 14 kl. 12:28

Polisen kräver granskning av barndöd

Hur hanterades de första rapporterna om missförhållanden i det hem i Karlskrona där en åttaårig flicka tros ha dödats i onsdags? Länspolisen kräver nu en oberoende granskning.
I dag upprättades en anmälan till Riksenheten för polismål i Malmö som svarar för internutredningar hos polisen.

Skånskan - 09 maj 17 kl. 01:00

Ge diabetiker rätt hjälp

ERWP.fif(2)Tänk dig att gå om­kring var­je dag, dygnet runt och vara rädd för att få ener­gi­brist i hjär­nan som till ex­em­pel trött­het, slö­het, ned­satt tan­ke­för­må­ga, ned­satt in­lär­nings­för­må­ga och ini­tia­tiv­lös­het. Bli okon­trol­le­rat oro­lig, dar­rig, få över­dri­vna svett­ningar, få be­svä­ran­de hjärt­klapp­ning, bli svim­fär­dig, få kramper, bli med­vets­lös och vill det sig rik­tigt illa: koma och am­bu­lans in till akuten.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 14:00

Stads­borna startade fisk­od­ling på landet

Kräft­tider. De skulle bara bo på gården vid Lin­de­röds­å­sen. Men Barbro och Tor­björn Nilsson har ald­rig varit rädda för att dra igång saker.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

Nyheter 24 - 24 feb 14 kl. 16:13

Du vet att du kommer från Värnamo om...

... du känner så här när någon säger ordet Värnamo. Särskilt om en kändis i något sammanhang nämner att hen besökt staden eller kört förbi eller typ hört talas om den 
...

BT - 02 maj 14 kl. 12:40

Mordmisstänkta kan häktas i helgen

Polisen arbetar intensivt med att försöka få klarhet i vad som orsakade den åttaåriga flickans död i Karlskrona i onsdags. - Vi jobbar med att få fram underlag till en häktning som förmodligen kommer att ske under helgen, säger Lotta Hansson.Under dagen pågår förhör med flera personer i flickans närhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Dags för striden om talmannen

Inrikes I dag måndags samlas den nya riksdagen för första gången. Och först av att väntar talmansvalet som lär blir spännade. Två personer har nominerats till uppdraget som talman, Alliansens Andreas Norlén (M) och Socialdemokraternas Åsa Lindestam.

Skånskan - 45 minuter sedan

Röd gryning bjöd på regnbåge

Tidigt på måndagsmorgonen fylldes Malmöområdet av ett varmt rödorange ljus efter att kraftiga regn passerat staden.Det ovanliga ljuset fick många morgonpigga att titta en extra gång upp i skyn. En stund senare uppenbarade sig en praktfull och fulländad regnbåge.

Skånskan - 45 minuter sedan

Körde in i stillastående bil – två till sjukhus

Trafik Två personer fick föras till sjukhus efter en olycka i Tomelilla under måndagsmorgonen. Enligt polisen har en kört på en stillastående bil där en person stod utanför fordonet. Två personer är förda till sjukhus med ambulans.

Skånskan - 1 timme sedan

Stop på E4 efter olycka

Trafik Det är stopp på E4:an utanför Helsingborg på grund av en olycka. Trafikverket uppmanar nu bilister att välja annan väg och varnar för snabbt växande köer. Olyckan nära Hyllinge inträffde vid 06-tiden.

Skånskan - 1 timme sedan

Brand utbröt i garage

Malmö En brand utbröt i ett garage på Lorensborg under måndagsnatten.Enligt Skånepolisen kom larmet om branden klockan 01.29.

Skånskan - 3 timmar sedan

Drogad fick panik när polisen kom

höör Den 39-årige mannen hade amfetamin i kroppen när han kom körande på sin motorcykel i Höör. När han fick syn på en polisbil drabbades han av panik.Mannen hade varit på fest i norra Skåne och där förekom det droger, har han berättat i polisförhören.

Skånskan - 3 timmar sedan

Farlig väg ska byggas säkrare

ASSMÅSA Väg 13 vid Assmåsa är farlig. Nu har Trafikverket ansökt om tillstånd att få bygga om den och göra sträckan säkrare.Trafikverket konstaterade för flera år sedan att vägbiten i sydöstra hörnet av kommunen inte tillhör de trafiksäkraste.

Skånskan - 10 timmar sedan

Allvarlig knivskärning i Köpenhamn

Köpenhamn Efter en vecka fylld av skottlossningar fortsatte våldet i Köpenhamn på söndagskvällen. Vid halv åtta-tiden blev en 27-årig man knivskuren på Vesterbro och fick föras till sjukhus.Polisen på Köpenhamns Vestegn gick ut med nyheten på Twitter.

Skånskan - 11 timmar sedan

Skurup föll i historisk premiär

INNEBANDY Skurups IBK nådde inte ända fram mot FBC Kalmarsund Ungdom och åkte på en knapp 3-5-förlust i klubbens första division 1-match någonsin.– En godkänd prestation. Vi är medvetna om att det blir tuffare denna säsongen, men med lite flyt hade vi vunnit i stället, sa tränare Martin Andersson.

Skånskan - 13 timmar sedan

Polisen varnar för nya trenden

ÄNGELHOLM Ungdomar i Änhelholm stämmer träff för slagsmål som sedna filmas med mobiltelefon.
Nu varnar polisen för den nya trenden.Polisen nordvästra Skåne skriver på sin facebooksida att man på lokalpolisområde Ängelholm de senaste dagarna tagit del av ett skrämmande filmmaterial där olika grupper av ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern slåss.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.