Skånskan > Nyheter

Sunday, 24 June, 03:53

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:00

Soc spionerade på 4-årig flicka på dagisHÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.JO konstaterar att det sätt observationen skedde på var olagligt, och att det kan uppfattas som att socialtjänsten ”spionerar” på enskilda, vilket i sin tur kan skada allmänhetens förtroende för myndigheten.
– Om det barn som ska observeras inte är omhändertaget krävs det samtycke av vårdnadshavare, skriver Justitieombudsmannen Stefan Holgersson i sitt beslut. Det var barnets farmor som anmälde socialtjänsten. Hon ansåg i anmälan att det handlade om psykisk barnmisshandel.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Socialtjänsten, Hörby, JO, Justitieombudsmannen Stefan Holgersson, Hörbys, Niklas Sundqvist, Nalle

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soc, spionerade, 4-årig, flicka, dagis
YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

DN - 11 nov 15 kl. 16:54

Hotet mot toppspelarna: 12-årig japan

SOC i pingis bjuder på ett startfält i absolut världsklass. Olympiska mästare och världsmästare finns på plats i Eriksdalshallen – och en 12-årig supertalang från Japan..

Expressen - 08 aug 14 kl. 21:16

Våldtogs på hotell – skickades dit av soc

Den kvinna i 19-års ålder som misstänks ha blivit våldtagen på ett hotell i Malmö hade skickats dit av socialen. I dag häktades en 28-årig hotellanställd som misstänkt för att ha våldtagit henne. – Vi gör ingen säkerhetsbedömning av boende som vi anvisar, säger Rickard Pettersson, socialbyråchef på stadsdelsförvaltning Väster i Malmö..

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:35

Morgonkollen: Kvinna död i knivattack

LOKALT
Soc spionerade på 4-årig flicka på dagis
HÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.
Föräldrar anmäler diskriminering
MALMÖ Föräldrar till en sjuårig pojke med funktionshinder har anmält en privatskola till diskrimineringsombudsmannen (DO). De tycker inte att skolan ger honom det stöd han behöver och menar dessutom att han utsätts för diskriminering.

TA - 02 maj 14 kl. 12:28

Polisen kräver granskning av barndöd

Hur hanterades de första rapporterna om missförhållanden i det hem i Karlskrona där en åttaårig flicka tros ha dödats i onsdags? Länspolisen kräver nu en oberoende granskning.
I dag upprättades en anmälan till Riksenheten för polismål i Malmö som svarar för internutredningar hos polisen.

Skånskan - 09 maj 17 kl. 01:00

Ge diabetiker rätt hjälp

ERWP.fif(2)Tänk dig att gå om­kring var­je dag, dygnet runt och vara rädd för att få ener­gi­brist i hjär­nan som till ex­em­pel trött­het, slö­het, ned­satt tan­ke­för­må­ga, ned­satt in­lär­nings­för­må­ga och ini­tia­tiv­lös­het. Bli okon­trol­le­rat oro­lig, dar­rig, få över­dri­vna svett­ningar, få be­svä­ran­de hjärt­klapp­ning, bli svim­fär­dig, få kramper, bli med­vets­lös och vill det sig rik­tigt illa: koma och am­bu­lans in till akuten.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

Nyheter 24 - 24 feb 14 kl. 16:13

Du vet att du kommer från Värnamo om...

... du känner så här när någon säger ordet Värnamo. Särskilt om en kändis i något sammanhang nämner att hen besökt staden eller kört förbi eller typ hört talas om den 
...

BT - 02 maj 14 kl. 12:40

Mordmisstänkta kan häktas i helgen

Polisen arbetar intensivt med att försöka få klarhet i vad som orsakade den åttaåriga flickans död i Karlskrona i onsdags. - Vi jobbar med att få fram underlag till en häktning som förmodligen kommer att ske under helgen, säger Lotta Hansson.Under dagen pågår förhör med flera personer i flickans närhet.

Sydsvenskan - 16 feb 16 kl. 09:30

Mordmisstänkt man erkänner dråp

En 34-årig man som häktats misstänkt för mordet på en man i centrala Filipstad nekar till mordmisstankarna men medger dråp.Nu säger mannens anhöriga att de ska anmäla Filipstads kommun, rapporterar NWT.— Alla som känner honom vet att han var väldigt, väldigt sjuk.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Fotbollsfest i Folkets park lockar storpublik

Malmö
Hundratals fotbollssupportrar har tagit sig till Folkets park för att följa matchen mellan Sverige och Tyskland på storbildsskärmarna.
Beata Hubertus, som är på besök från Tyskland, säger att stämningen är betydligt muntrare här än i hennes hemland.
– Alla är så deprimerade där sedan förlusten.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bil körde av vägen

Svedala Runt 15.30 på lördagen inträffade en bilolycka på Ugglarsvägen mellan Svedala och Anderslöv.Det var en bil som av oklara skäl körde av vägen och hamnade på sidan i dikeskanten, och Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, säger till Kvällsposten att polis, ambulans och räddningstjänst anlänt till platsen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bertils bästa

Glad Midsommar! Hittar folk några blommor att plocka i dag? I princip allt är redan avblommat, vissnat eller förtorkat.

Skånskan - 12 timmar sedan

Från början var detta världens undergång och att få information på datorn hjälpte inte.

Härifrån och framåt del 9 Det här är den nionde delen av reportageserien om familjen Jeppsson i Mala utanför Hässleholm. Sedan i början av september 2016 har jag följt Jeanne, Patric och deras gemensamma dotter Patricia. Dessutom Jeannes båda döttrar Jessica och Sara från en tidigare relation.

Skånskan - 13 timmar sedan

Man skickades hem med smärtstillande från akuten – nästa dag drabbades han av hjärtstillestånd

Malmö En man sökte vård för ryggsmärtor på en akutmottagning i Malmö, och skickades hem med smärtstillande.
Dagen därpå dog han i vad sjukvården misstänker var en hjärtinfart.
Nu har händelsen anmälts av Skånes universitetssjukhus.

Skånskan - 13 timmar sedan

Kungasläkten Vasa kartlagd

Ätten Wasa är inte vilken kungasläkt som helst. Anfadern Gustaf Vasa kan kallas för arvmonarkins fader i Sverige.
Nu har hela hans släkt fram till nutid kartlagts, totalt en kvarts miljon människor.

Skånskan - 13 timmar sedan

I-Pace – rena elchocken för Tesla

Motor Dags för Elon Musk och hans kompani borta i Kalifornien att huka sig. Nu laddar man om på den här sidan Atlanten.
Första bredsidan kommer från brittiska Jaguar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Fler elever behöriga att gå på gymnasiet

Kävlinge Andelen elever i Kävlinge som har gymnasiebehörighet när de går ut nian har ökat från 88,5 procent förra läsåret till 95,4 procent detta låsåret.
Samtidigt ökar meritvärdet eller medelbetyget för samtliga elever i respektive ämne.– Resultatet är fantastiskt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Två män anhållna för misshandel och mordförsök

Marieholm
Under midsommarnatten tillkallades en polispatrull till en adress i Marieholm med anledning av att ett bråk uppstått.Väl på plats fann polisen att en kvinna hade misshandlats svårt med tillhyggen, och en man, som hade ådragit en skärskada, kunde gripas på plats misstänkt för brottet. Den misshandlade kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus.

Skånskan - 16 timmar sedan

Kvinna ofredad på dansgolv

Strax före klockan halv tre, natten mot midsommardagen, ofredande en man i 20-årsåldern en kvinna i samma ålder.En polis som passerade utestället där ofredandet ägde rum uppmärksammades på händelsen som inträffat inne på dansgolvet. Den misstänkte mannen kunde gripas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.