Skånskan > Nyheter

Sunday, 18 March, 12:43

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:00

Soc spionerade på 4-årig flicka på dagisHÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.JO konstaterar att det sätt observationen skedde på var olagligt, och att det kan uppfattas som att socialtjänsten ”spionerar” på enskilda, vilket i sin tur kan skada allmänhetens förtroende för myndigheten.
– Om det barn som ska observeras inte är omhändertaget krävs det samtycke av vårdnadshavare, skriver Justitieombudsmannen Stefan Holgersson i sitt beslut. Det var barnets farmor som anmälde socialtjänsten. Hon ansåg i anmälan att det handlade om psykisk barnmisshandel.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Socialtjänsten, Hörby, JO, Justitieombudsmannen Stefan Holgersson, Hörbys, Niklas Sundqvist, Nalle

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soc, spionerade, 4-årig, flicka, dagis
YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

DN - 11 nov 15 kl. 16:54

Hotet mot toppspelarna: 12-årig japan

SOC i pingis bjuder på ett startfält i absolut världsklass. Olympiska mästare och världsmästare finns på plats i Eriksdalshallen – och en 12-årig supertalang från Japan..

Expressen - 08 aug 14 kl. 21:16

Våldtogs på hotell – skickades dit av soc

Den kvinna i 19-års ålder som misstänks ha blivit våldtagen på ett hotell i Malmö hade skickats dit av socialen. I dag häktades en 28-årig hotellanställd som misstänkt för att ha våldtagit henne. – Vi gör ingen säkerhetsbedömning av boende som vi anvisar, säger Rickard Pettersson, socialbyråchef på stadsdelsförvaltning Väster i Malmö..

Skånskan - 04 aug 16 kl. 06:35

Morgonkollen: Kvinna död i knivattack

LOKALT
Soc spionerade på 4-årig flicka på dagis
HÖRBY Socialtjänsten i Hörby kritiseras av justitieombudsmannen JO sedan två socialsekreterare i smyg skickats ut för att observera en fyraårig flicka på hennes förskola – utan att vårdnadshavarna tillfrågats och godkänt det.
Föräldrar anmäler diskriminering
MALMÖ Föräldrar till en sjuårig pojke med funktionshinder har anmält en privatskola till diskrimineringsombudsmannen (DO). De tycker inte att skolan ger honom det stöd han behöver och menar dessutom att han utsätts för diskriminering.

TA - 02 maj 14 kl. 12:28

Polisen kräver granskning av barndöd

Hur hanterades de första rapporterna om missförhållanden i det hem i Karlskrona där en åttaårig flicka tros ha dödats i onsdags? Länspolisen kräver nu en oberoende granskning.
I dag upprättades en anmälan till Riksenheten för polismål i Malmö som svarar för internutredningar hos polisen.

Skånskan - 09 maj 17 kl. 01:00

Ge diabetiker rätt hjälp

ERWP.fif(2)Tänk dig att gå om­kring var­je dag, dygnet runt och vara rädd för att få ener­gi­brist i hjär­nan som till ex­em­pel trött­het, slö­het, ned­satt tan­ke­för­må­ga, ned­satt in­lär­nings­för­må­ga och ini­tia­tiv­lös­het. Bli okon­trol­le­rat oro­lig, dar­rig, få över­dri­vna svett­ningar, få be­svä­ran­de hjärt­klapp­ning, bli svim­fär­dig, få kramper, bli med­vets­lös och vill det sig rik­tigt illa: koma och am­bu­lans in till akuten.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

Nyheter 24 - 24 feb 14 kl. 16:13

Du vet att du kommer från Värnamo om...

... du känner så här när någon säger ordet Värnamo. Särskilt om en kändis i något sammanhang nämner att hen besökt staden eller kört förbi eller typ hört talas om den 
...

BT - 02 maj 14 kl. 12:40

Mordmisstänkta kan häktas i helgen

Polisen arbetar intensivt med att försöka få klarhet i vad som orsakade den åttaåriga flickans död i Karlskrona i onsdags. - Vi jobbar med att få fram underlag till en häktning som förmodligen kommer att ske under helgen, säger Lotta Hansson.Under dagen pågår förhör med flera personer i flickans närhet.

Sydsvenskan - 16 feb 16 kl. 09:30

Mordmisstänkt man erkänner dråp

En 34-årig man som häktats misstänkt för mordet på en man i centrala Filipstad nekar till mordmisstankarna men medger dråp.Nu säger mannens anhöriga att de ska anmäla Filipstads kommun, rapporterar NWT.— Alla som känner honom vet att han var väldigt, väldigt sjuk.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 timmar sedan

Arnor Traustason tog MFF till cupfinal

Malmö FF är i final i svenska cupen. Nyförvärvet Arnor Trausstason avgjorde en riktig rysarmatch i Östersund genom att göra matchens enda mål med bara elva minuter kvar. ERWP.

Skånskan - 15 timmar sedan

Svedala skakade Engelholm

VOLLEYBOLL Svedalas volleybolldamer stod upp riktigt bra och pressade storfavoriten Engelholm i den första SM-kvartsfinalen.
1-3 slutade matchen. ERWP.

Skånskan - 17 timmar sedan

En samlingspunkt för Kågeröd

Kågeröd Med loppis, fester, årsmöten och dans var Kågerödslund en samlingspunkt för Kågerödsborna.
– Hela byn är berörd. Till och med pågar som är i 30-årsåldern är ledsna och gråter i dag, säger Christer Persson från Kågeröd.

Skånskan - 18 timmar sedan

Offren i kurdiskt folkmord hedrades

Lund Morgonen den 16 mars 1988 bombades Halabja med kemiska stridsmedel av den Irakiska regimen. Halabjaträdet i Folkparken är ett minnesträd för att hedra offren och göra allmänheten uppmärksam på ett relativt okänt folkmord på kurder i Irak. ERWP.

Skånskan - 18 timmar sedan

”Jag var jätterädd för att flytta hit”

lund Under lördagen höll Lunds universitet öppet hus med förhoppningen att rådvilla ungdomar ska känna sig säkrare inför framtiden. ERWP.fif(0)280 program och 2 060 fristående kurser erbjuds vid Lunds universitet.

Skånskan - 20 timmar sedan

Hårda vindar på Öresundsbron

Öresund Det blåser just nu hårda vindar på Öresundsbron. Vindkänsliga fordon avråds från att köra över bron..

Skånskan - 21 timmar sedan

”Elden kröp längs muren och rutor krossades”

Kågeröd Tidigt imorse när Patricia Sjöström skulle amma sin tio veckor gamla son, såg hon genom fönstret att det brann 100 meter bort.
– Jag väckte sambon och sa ”Det brinner i Lunden!”, berättar Sjöström.

Skånskan - 22 timmar sedan

32 nya hyresrätter blir början på nytt kvarter

ERWP.fif(1)YSTAD
Efter många turer hoppas Bosses Bygg kunna starta bygget av kvarteret Högtrycket i Västra Sjöstaden strax efter påsk, ett projekt som företaget har arbetat med i ett tiotal år.
Så snart bygglovet är klart kan markarbetet för den första etappens 32 hyreslägenheter komma i gång.

Skånskan - 22 timmar sedan

Stillsam komedi med allvarliga undertoner

Recension Dylansällskapet.
Av Dennis Magnusson. Regi: Anders Lundorph.

Skånskan - 22 timmar sedan

Mobila stationen börjar rulla igen

SVALÖV Inte sedan den 29 januari har polisens rullande polisstation synts ute i kommunen, men nu är det dags igen. ERWP.fif(9)Den 20 mars, närmare bestämt kommande tisdag, finns områdespoliserna Amelie Wångklev och Stefan Jansson på plats för att hjälpa, ta upp tips och svara på frågor igen från kommunborna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.