YLE > Svenskfinland

Saturday, 23 February, 22:46

YLE - 01 aug 16 kl. 05:08

Mycket arbete krävs för gästhamnarna i ÖsterbottenDet finns potential att locka flera båtturister, även svenskar, till Österbotten säger Linda Boberg-Santala i Öja. Det räcker med ganska enkla medel, men man borde dra åt samma håll också över kommungränserna. Linda Boberg-Santala driver café och beställningsrestaurang Bryggan i Öja och hon är också ansvarig för gästhamnen. Tack vare muddring har man fått en djupare farled intill hamnen och det har inneburit ett uppsving för gästhamnen. Nu kan man garantera ett djup på 1,8 meter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Linda Boberg-Santala, Öja, Boberg-Santala, Bryggan, Mikaela Löv-Aldén, Utan, Öjaborna, Höga, Vasa, Munsala, santala, Linda Santala-Boberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket arbete, krävsför , gästhamnarnai , Österbotten
YLE - 18 sep 17 kl. 19:36

Arbetsgrupp: Inget tak för skarvförekomst i Österbotten

Förhoppningarna på motståndarhåll om att den regionala skarvarbetsgruppen på måndagen skulle föreslå ett tak för förekomsten av skarv i Österbotten infriades inte. Arbetsgruppen var inte heller enig i sina slutsatser som i detalj presenteras först om ett par veckor. Den brett sammansatta arbetsgruppen avslutade sitt arbete på måndagen, det som återstår är en del tekniska finslipningar av texter och kartmaterial.

YLE - 28 nov 13 kl. 10:44

Föreningen Film i Österbotten söker manusförfattare till Årets Film 2014

Har du en idé till ett kortfilmsmanus eller ett färdigt manus i din skrivbordslåda? Då kan du vara med och tävla om att få bli manusförfattare till Årets Film i Österbotten 2014. Föreningen Film i Österbotten ska producera sin fjärde kortfilm.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

YLE - 21 aug 12 kl. 15:07

Polisinrättningarna i Österbotten slås ihop

Polisinrättningarna i Österbotten, Mellersta Österbotten och Södra Österbotten ska slås ihop.
Det föreslår den arbetsgrupp som har utrett polisväsendet och som på tisdag överlämnade sin rapport till inrikesminister Päivi Räsänen (Kd). Det nya stora österbottniska polisdistriktet föreslås få sin huvudort i Vasa.

YLE - 27 maj 15 kl. 08:59

Arbetslösheten stiger i Österbotten

Allt fler blir utan arbete i Österbotten. Arbetslösheten i landskapet uppgår nu till 7,8 procent. Det betyder att nästan 6800 personer är arbetssökande.

YLE - 16 aug 17 kl. 14:15

Arbete och studier lockar ungdomar bort från Österbotten

En utredning som givits ut av Migrationsinstitutet och Centret för Svenskfinland visar att österbottniska ungdomar flyttar på grund av arbete och studier. Få väljer dessutom att flytta tillbaka till regionen. Rapporten visar dock att svenskspråkiga är mer benägna att stanna kvar och återvända till regionen än finskspråkiga ungdomar.

YLE - 06 jul 17 kl. 04:55

Utmaningar att få simlärare på vissa håll i Österbotten

Kaskö, Korsnäs, Öja och Kronoby. Det är några ställen där det varit svårt att hitta tillräckligt med simlärare i år. Enligt Anna Fröding, simkoordinator i Österbotten beror det på att de flesta simskolor vill ordna sin verksamhet ungefär samtidigt.

YLE - 18 dec 13 kl. 04:24

Österbotten ger och staten tar

När staten väljer att satsa pengar i Österbotten får de en hel del tillbaka. Att det går bra för Österbotten bevisas i statistik för statens utgifter per region 2012. Det betyder ändå inte att staten valt att satsa mycket i Österbotten.

HBL - 02 feb 14 kl. 05:02

”Kom hit – här finns ogjort arbete”

Hårt arbete, målmedveten exportinriktning och intensivt samarbete inom energiindustrin får Vasa att köra förbi alla andra städer i industriell tillväxt.– Jag vill absolut inte läsa några artiklar med rubriken Miraklet i Vasa. Här sker inget mirakel.

YLE - 01 mar 16 kl. 12:05

Vill hjälpa integrationen i Österbotten

Information så fort som möjligt till de som kommer till Finland, det är ett av målet med projektet En bra start i Österbotten. Man tror att tidigare erfarenheter av integration i Österbotten kommer till nytta. Projektet En bra start i Österbotten består i stora drag av två delar, berättar Ritva Mertaniemi på Österbottens förbund, som är ansvarig för projektet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Fullständig kross i FM – Nathalie Blomqvist sololöpte till guld

Nathalie Blomqvist gav aldrig konkurrenterna en chans på 1500 meter i junior-FM. Falkenlöparen ryckte ifrån de övriga direkt efter starten och segermarginalen blev till slut över 20 sekunder..

YLE - 13 timmar sedan

#femtioelvafrågor: "Partierna är experter på att kalibrera synen på vad som är ett bra eller dåligt valresultat" ...men avgår Sipilä?

Axel Ridberg frågar om Juha Sipilä kommer att avgå ifall det går dåligt för Centern i riksdagsvalet. Professor Åsa von Schoultz säger att det är svårt att definiera ett "dåligt" valresultat..

YLE - 14 timmar sedan

Brand i bilhallsbyggnad i Kristinestad

En brand bröt ut tidigt på lördag morgon i en service- och bilhallsbyggnad i Tjöck i Kristinestad. Flera fordon fanns inne i byggnaden när branden började, men de flesta hann flyttas ut, undan branden..

YLE - Igår: 17:50

Trafikolycka i Kvevlax - en person till sjukhus

En långtradare och en personbil krockade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerade trafiken. Personbilens förare fördes till sjukhus..

YLE - Igår: 17:50

Trafikolycka i Kvevlax - långtradare och bil krockade

En långtradare och en personbil krockade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerar trafiken..

YLE - Igår: 17:50

Trafikolycka i Kvevlax - långtradare och bil kolliderade

En långtradare och en personbil kolliderade i Kvevlaxkorsningen i Korsholm på fredag kväll. Polisen dirigerar trafiken..

YLE - Igår: 16:08

Vbl: polisen brottsutreder kaplanens insändare

Polisen har inlett en förundersökning kring kaplan Markus Engströms insändare om homosexualitet. Det skriver Vasabladet..

YLE - Igår: 13:26

Westenergy blir renast i Europa – investering på sju miljoner minskar mängden farliga utsläpp

Westenergy investerar sju miljoner euro i en rökgasskrubber. Skrubbern minskar på mängden farliga utsläpp i rökgaserna och tar samtidigt tillvara värmen i rökgaserna..

YLE - Igår: 07:04

Egnahemshus brann i Jeppo - barnfamilj tog sig ut oskadd

Strax före klockan sju i morse kom larmet om branden på Kiitolavägen i Jeppo centrum i Nykarleby. Det brann i ett tvåvåningshus och 11 enheter från räddningsverket deltog i släckningsarbetet. Ingen skadades i branden..

YLE - Igår: 10:16

Finländarna flockas i och kring storstäderna år 2040 - bara Helsingfors, Åbo och Tammerfors växer medan Vasa krymper

Över 67 procent av finländarna bor i eller kring de 10 största städerna år 2040. Det förutspår en färsk rapport som konsultbyrån MDI har gjort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.