YLE > Svenskfinland

Saturday, 20 October, 11:42

YLE - 01 aug 16 kl. 05:08

Mycket arbete krävs för gästhamnarna i ÖsterbottenDet finns potential att locka flera båtturister, även svenskar, till Österbotten säger Linda Boberg-Santala i Öja. Det räcker med ganska enkla medel, men man borde dra åt samma håll också över kommungränserna. Linda Boberg-Santala driver café och beställningsrestaurang Bryggan i Öja och hon är också ansvarig för gästhamnen. Tack vare muddring har man fått en djupare farled intill hamnen och det har inneburit ett uppsving för gästhamnen. Nu kan man garantera ett djup på 1,8 meter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Linda Boberg-Santala, Öja, Boberg-Santala, Bryggan, Mikaela Löv-Aldén, Utan, Öjaborna, Höga, Vasa, Munsala, santala, Linda Santala-Boberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket arbete, krävsför , gästhamnarnai , Österbotten
YLE - 18 sep 17 kl. 19:36

Arbetsgrupp: Inget tak för skarvförekomst i Österbotten

Förhoppningarna på motståndarhåll om att den regionala skarvarbetsgruppen på måndagen skulle föreslå ett tak för förekomsten av skarv i Österbotten infriades inte. Arbetsgruppen var inte heller enig i sina slutsatser som i detalj presenteras först om ett par veckor. Den brett sammansatta arbetsgruppen avslutade sitt arbete på måndagen, det som återstår är en del tekniska finslipningar av texter och kartmaterial.

YLE - 28 nov 13 kl. 10:44

Föreningen Film i Österbotten söker manusförfattare till Årets Film 2014

Har du en idé till ett kortfilmsmanus eller ett färdigt manus i din skrivbordslåda? Då kan du vara med och tävla om att få bli manusförfattare till Årets Film i Österbotten 2014. Föreningen Film i Österbotten ska producera sin fjärde kortfilm.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

YLE - 21 aug 12 kl. 15:07

Polisinrättningarna i Österbotten slås ihop

Polisinrättningarna i Österbotten, Mellersta Österbotten och Södra Österbotten ska slås ihop.
Det föreslår den arbetsgrupp som har utrett polisväsendet och som på tisdag överlämnade sin rapport till inrikesminister Päivi Räsänen (Kd). Det nya stora österbottniska polisdistriktet föreslås få sin huvudort i Vasa.

YLE - 27 maj 15 kl. 08:59

Arbetslösheten stiger i Österbotten

Allt fler blir utan arbete i Österbotten. Arbetslösheten i landskapet uppgår nu till 7,8 procent. Det betyder att nästan 6800 personer är arbetssökande.

YLE - 16 aug 17 kl. 14:15

Arbete och studier lockar ungdomar bort från Österbotten

En utredning som givits ut av Migrationsinstitutet och Centret för Svenskfinland visar att österbottniska ungdomar flyttar på grund av arbete och studier. Få väljer dessutom att flytta tillbaka till regionen. Rapporten visar dock att svenskspråkiga är mer benägna att stanna kvar och återvända till regionen än finskspråkiga ungdomar.

YLE - 06 jul 17 kl. 04:55

Utmaningar att få simlärare på vissa håll i Österbotten

Kaskö, Korsnäs, Öja och Kronoby. Det är några ställen där det varit svårt att hitta tillräckligt med simlärare i år. Enligt Anna Fröding, simkoordinator i Österbotten beror det på att de flesta simskolor vill ordna sin verksamhet ungefär samtidigt.

YLE - 18 dec 13 kl. 04:24

Österbotten ger och staten tar

När staten väljer att satsa pengar i Österbotten får de en hel del tillbaka. Att det går bra för Österbotten bevisas i statistik för statens utgifter per region 2012. Det betyder ändå inte att staten valt att satsa mycket i Österbotten.

HBL - 02 feb 14 kl. 05:02

”Kom hit – här finns ogjort arbete”

Hårt arbete, målmedveten exportinriktning och intensivt samarbete inom energiindustrin får Vasa att köra förbi alla andra städer i industriell tillväxt.– Jag vill absolut inte läsa några artiklar med rubriken Miraklet i Vasa. Här sker inget mirakel.

YLE - 01 mar 16 kl. 12:05

Vill hjälpa integrationen i Österbotten

Information så fort som möjligt till de som kommer till Finland, det är ett av målet med projektet En bra start i Österbotten. Man tror att tidigare erfarenheter av integration i Österbotten kommer till nytta. Projektet En bra start i Österbotten består i stora drag av två delar, berättar Ritva Mertaniemi på Österbottens förbund, som är ansvarig för projektet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kommande strejk påverkar i Österbotten: Kall skolmat och ostädat på hvc

Den strejk som fackförbundet JHL har utlyst till måndag och tisdag kommer att synas på olika håll i Österbotten. I Karleby påverkas skolmaten, i Vasa syns strejken bland annat i att städning av hälsostationerna uteblir..

YLE - 14 timmar sedan

Usel publiksiffra i Vasa – åskådarna fick se Sport tappa 4–0-ledning

Snubblande nära sämsta publiknoteringen sedan återkomsten till hockeyligan – och dessutom en 4–0-ledning som försvann. Sport hade det tufft på alla plan, men bröt ändå den dystra hemmastatistiken..

YLE - 19 timmar sedan

De mindre sjukhusen återfår inte sin dagkirurgi

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade för att inte ge de mindre sjukhusen rätt att återupprätta dagkirurgin. Till exempel på Malmska i Jakobstad har dagkirurgin varit indragen sedan årsskiftet. - Avstånden till närmaste operationssjukhus har ökat för väldigt många patienter, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson..

YLE - 20 timmar sedan

Polisen ber om tips gällande allvarlig misshandel i Jakobstad

En man som misshandlades på Stadshotellets terass i Jakobstad förra helgen skadade sig allvarligt. Polisen ber nu de som har information om händelsen att ta kontakt..

YLE - 20 timmar sedan

Samlingspartister i Vasa kritiserar partiledningen efter sjukhusbeslut

Ledande samlingspartister i Vasa går hårt ut mot partiledningen och mot egna riksdagsledamöter efter torsdagens riksdagsbeslut att inte bevilja Vasa centralsjukhus omfattande jour. Kritiken publiceras i tidningen Pohjalainen, som står Samlingspartiet nära..

YLE - 20 timmar sedan

Steven Frostdahl ställer inte upp i riksdagsvalet

Steven Frostdahl väljer att inte kandidera i riksdagsvalet 2019. Det betyder att Finlands svenska socialdemokrater ställer upp Viktor Kock och Rebecca Åkers..

YLE - 21 timmar sedan

Fem personer vill bli kommundirektör i Malax

Fem personer har sökt jobbet som kommundirektör i Malax. Fullmäktigeordförande Lorenz Uthardt (SFP) säger att det kan bli aktuellt med en förlängning av ansökningstiden..

YLE - Igår: 10:02

Rösta fram den som skapar den bästa stämningen i Svenskfinland – vinnaren koras på Svenska dagen i direktsändning!

Priset för Årets klimathöjare ska röstas fram och vinnaren ska koras i direktsändning från Åbo Svenska Teater på Svenska dagen den 6:e november. Vem gör tillvaron lite extra kul och sprider god stämning i Svenskfinland? Var med och rösta på din favorit!.

YLE - 23 timmar sedan

Världsmästerskap i lite annorlunda racing i Korsholm

VM i så kallad Slot car racing avgörs som bäst i Korsholm. Närmare 150 tävlande från sexton olika länder deltar..

YLE - Igår: 10:27

Lukt och trafikkaos att vänta då UPM kör ner fabriken i Jakobstad

I två veckor står UPM:s fabrik i Jakobstad stilla för ett planerat och omfattande driftstopp. Förutom fabrikens egna anställda kommer 1 200 utomstående personer arbeta med underhållet av cellulosafabriken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.