YLE > Svenskfinland

Thursday, 13 December, 12:49

YLE - 01 aug 16 kl. 05:08

Mycket arbete krävs för gästhamnarna i ÖsterbottenDet finns potential att locka flera båtturister, även svenskar, till Österbotten säger Linda Boberg-Santala i Öja. Det räcker med ganska enkla medel, men man borde dra åt samma håll också över kommungränserna. Linda Boberg-Santala driver café och beställningsrestaurang Bryggan i Öja och hon är också ansvarig för gästhamnen. Tack vare muddring har man fått en djupare farled intill hamnen och det har inneburit ett uppsving för gästhamnen. Nu kan man garantera ett djup på 1,8 meter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Linda Boberg-Santala, Öja, Boberg-Santala, Bryggan, Mikaela Löv-Aldén, Utan, Öjaborna, Höga, Vasa, Munsala, santala, Linda Santala-Boberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket arbete, krävsför , gästhamnarnai , Österbotten
YLE - 18 sep 17 kl. 19:36

Arbetsgrupp: Inget tak för skarvförekomst i Österbotten

Förhoppningarna på motståndarhåll om att den regionala skarvarbetsgruppen på måndagen skulle föreslå ett tak för förekomsten av skarv i Österbotten infriades inte. Arbetsgruppen var inte heller enig i sina slutsatser som i detalj presenteras först om ett par veckor. Den brett sammansatta arbetsgruppen avslutade sitt arbete på måndagen, det som återstår är en del tekniska finslipningar av texter och kartmaterial.

YLE - 28 nov 13 kl. 10:44

Föreningen Film i Österbotten söker manusförfattare till Årets Film 2014

Har du en idé till ett kortfilmsmanus eller ett färdigt manus i din skrivbordslåda? Då kan du vara med och tävla om att få bli manusförfattare till Årets Film i Österbotten 2014. Föreningen Film i Österbotten ska producera sin fjärde kortfilm.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

YLE - 21 aug 12 kl. 15:07

Polisinrättningarna i Österbotten slås ihop

Polisinrättningarna i Österbotten, Mellersta Österbotten och Södra Österbotten ska slås ihop.
Det föreslår den arbetsgrupp som har utrett polisväsendet och som på tisdag överlämnade sin rapport till inrikesminister Päivi Räsänen (Kd). Det nya stora österbottniska polisdistriktet föreslås få sin huvudort i Vasa.

YLE - 27 maj 15 kl. 08:59

Arbetslösheten stiger i Österbotten

Allt fler blir utan arbete i Österbotten. Arbetslösheten i landskapet uppgår nu till 7,8 procent. Det betyder att nästan 6800 personer är arbetssökande.

YLE - 16 aug 17 kl. 14:15

Arbete och studier lockar ungdomar bort från Österbotten

En utredning som givits ut av Migrationsinstitutet och Centret för Svenskfinland visar att österbottniska ungdomar flyttar på grund av arbete och studier. Få väljer dessutom att flytta tillbaka till regionen. Rapporten visar dock att svenskspråkiga är mer benägna att stanna kvar och återvända till regionen än finskspråkiga ungdomar.

YLE - 06 jul 17 kl. 04:55

Utmaningar att få simlärare på vissa håll i Österbotten

Kaskö, Korsnäs, Öja och Kronoby. Det är några ställen där det varit svårt att hitta tillräckligt med simlärare i år. Enligt Anna Fröding, simkoordinator i Österbotten beror det på att de flesta simskolor vill ordna sin verksamhet ungefär samtidigt.

YLE - 18 dec 13 kl. 04:24

Österbotten ger och staten tar

När staten väljer att satsa pengar i Österbotten får de en hel del tillbaka. Att det går bra för Österbotten bevisas i statistik för statens utgifter per region 2012. Det betyder ändå inte att staten valt att satsa mycket i Österbotten.

HBL - 02 feb 14 kl. 05:02

”Kom hit – här finns ogjort arbete”

Hårt arbete, målmedveten exportinriktning och intensivt samarbete inom energiindustrin får Vasa att köra förbi alla andra städer i industriell tillväxt.– Jag vill absolut inte läsa några artiklar med rubriken Miraklet i Vasa. Här sker inget mirakel.

YLE - 01 mar 16 kl. 12:05

Vill hjälpa integrationen i Österbotten

Information så fort som möjligt till de som kommer till Finland, det är ett av målet med projektet En bra start i Österbotten. Man tror att tidigare erfarenheter av integration i Österbotten kommer till nytta. Projektet En bra start i Österbotten består i stora drag av två delar, berättar Ritva Mertaniemi på Österbottens förbund, som är ansvarig för projektet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Handelskammaren om utbetalningar till Nextjet: "Inga oegentligheter har skett i Guldkusten Ab"

Peter Boström och Peter Björk använde Österbottens handelskammares dotterbolag Guldkusten Ab för privata överföringar av medel till flygbolaget Nextjet. Något som handelskammaren inte var medveten om. På onsdagen gav Guldkustens revisor klara papper för affärerna..

YLE - 45 minuter sedan

Risken för skallskador hör till MMA-vardagen, men jakten på drömmen driver Glenn Sparv framåt: "Beredd att betala det priset om man vill lyckas"

Glenn Sparv börjar vara en veteran i mixed martial arts-sammanhang. Oravaissonen är en av Asiens vassaste kämpar, men väntar ännu på att drömmen om ett UFC-kontrakt skall bli verklighet. Jag är medveten om skaderisken, men det är ett pris jag är beredd att betala, säger Sparv till Yle Sporten..

YLE - 4 timmar sedan

Lamt intresse för GPS-märkning av varg i Kust-Österbotten

Det ser inte ut att bli någon märkning av vargar i Kust-Österbotten i vinter, säger man vid naturresursinstitutet Luke. Intresset har varit väldigt svalt i såväl Kust-Österbotten som i Södra Österbotten..

YLE - 6 timmar sedan

Få en stämningsfull start på dagen - se ett av Finlands lucias första uppträdanden

Finlands lucia Elin Qvist besöker Tölö gymnasium. Följ med ett av luciakörens första uppträdanden på Yle Arenan..

YLE - 6 timmar sedan

Singlar, nyinflyttade och gamla brudar – hit är alla välkommen på julafton

Flera hushåll i Jakobstadsnejden bjuder i år in allmänheten att fira jul med dem. Vem som helst är välkommen och inbjudan har gått ut via sociala medier..

YLE - 17 timmar sedan

Fotbollsligan rapporterade felaktigt om alla tiders blixtmål – Jaro har nätat en sekund snabbare och får hålla rekordet

Petteri Pennanens tolv sekunders blixtmål i oktober är inte sen heller det snabbaste i fotbollsligans historia. Nu har det kommit fram att Jaro hunnit med en ännu snabbare fullträff..

YLE - 18 timmar sedan

Kurirens grundare Frejvid Weegar har avlidit

Redaktören Frejvid Weegar, som grundade veckotidningen Kuriren, har gått bort. Weegar blev 88 år..

YLE - 20 timmar sedan

Många besvärar sig mot uppsägningar när Oravais flyktingförläggning sparar

Anställda vid Oravais flyktingförläggning vill att flyktingnämnden i Vörå ändrar sina uppsägningsbeslut. De anställda anser bland annat att de har mer arbetserfarenhet än de som får stanna. Dessutom kritiseras ledningen för att inte ha tagit tag i rykten om sexuella oegentligheter..

YLE - 22 timmar sedan

Vitt skilda åsikter om fusionsavtalet i Korsholm: "Frågor om nämnder är småsaker"

Vi har talat om att skapa en ny kommun, det här följer långt Vasas sätt att förvalta, säger Ulla-Maj Salin (SFP) i Korsholm. Frågor kring nämnder är småsaker, det vi håller på och bygger upp stärker den här regionen inför framtiden, säger Samuel Broman (SFP) i Korsholm..

YLE - 22 timmar sedan

Romanen Inlandet blir film – författaren Elin Willows var först tveksam men är nu smickrad

Hur ser vi på framgång och att vara ”lyckad”, det är en fråga som regissören och manusförfattaren Jon Blåhed vill lyfta fram i filmatiseringen av Inlandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.