Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 18 January, 11:03

Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 09:01

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgångData är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag. Man lägger mängder av tid på att extrahera, sammanställa och analysera data för att ge ledningen en bra överblick. Det finns dock genvägar att effektivisera Big Data arbetet i verksamheten.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Big Data, Excel, Fem, Tableau

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 5 heta, tipshur du blir en , mästare, Big Data Insikter som skapar framgång
Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:45

5 heta tips hur du blir en mästare på Big Data – Insikter som skapar framgång

Data är det nya guldet, det vet alla. Analytikerna är företagens guldsmeder som omvandlar data till snygga enkla och lättöverskådliga presentationer till ledningen och resten av organisationen. Att analysera data har blivit en central och viktig del i alla verksamheter idag.

Dagensanalys.se - 09 maj 16 kl. 13:14

eBay köper svenska analysföretaget Expertmaker

Onlinehandeljätten eBay – en känd motsvarighet till svenska Tradera eller Blocket – köper nu det svenska analysföretaget Expertmaker. Köpet kommer stärka eBays arbete och insikter kring Big Data. Expertmaker kombinerar AI-teknologi med maskininlärning och Big Data -analyser.

Dagensanalys.se - 04 maj 16 kl. 14:04

En ny ISO-standard för webbanalys på gång

The British Standards Institution (BSI) – som arbetar med att ta fram internationella standarder – har nu öppnat för en allmän konsultation kring en ny standard för digital- och webbanalys. Denna nya standard kommer vara viktig för organisationer som företag och professionella konsulter som arbetar med digital och webbbaserad analys. Vidare kommer den också att sätta en standard för den mängd digital data för företag, och forskning kring värderingar och sociala strukturer.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 minuter sedan

Facebook startar företagskuvös – i Paris

Facebook verkar vilja få fart på techentreprenörerna i Europa. Nu öppnar man en inkubator (företagskuvös) i Frankrikes huvudstad Paris där de nystartade företagen ska kunna få tillgång till Facebooks enorma resurser. Den nya startup-huben som Facebook lanserar ska kallas Startup Garage, och kommer vara belägen på en plats som heter Station F.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

När clickbait är viktigare än sanning – kvällspressen

När vi skrev om clickbait i en artikel under veckan inkluderade vi ett exempel från Expressen.se. Reaktionen från Expressen blev att långt mail om att rubriken faktiskt ”inte missvisande sett till bakgrunden och hela storyn”.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Fyra kommande trender inom marknadsföring år 2017

Vad är det för trender som kommer styra (den digitala) marknadsföringen under det kommande året? Chatbotar, reklamblockerare och videoannonsering – 2016 års nyheter kan helt komma att forma om det kommande årets utveckling. Företag och varumärken kommer att använda sig av chatbotar ännu mer De är spännande, chatbotarna, men för att konsumenterna ska använda sig av dem så måste de erbjudas något användbart och relevant av botarna.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Kvartalsrapport: Svenska företag på Facebook

I den senaste kvartalsrapporten från Smampion får vi veta att Metros Viralgranskaren och SVT imponerat i sociala medier. Här nedan finner du information från rapporten: De som lyckats attrahera flest nya gillare i Q4:a är Metros ”Viralgranskaren”. De lyckas bäst för perioden och de fyller en viktig roll då effekten av spridning i sociala medier kan ske i rask takt och gammal information som blir ”ny igen”.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Här analyseras TV-året i en rapport

MMS som är organisationen bakom alla TV-mätningar i Sverige har idag publicerat sin rapport som analyserar TV-året. Rapporten finns att ladda ned här.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Nu ska Spotify hjälpa marknadsförarna förstå dem som streamar musik

Mediebolaget GroupM och svenska musikstreamingjätten Spotify tillsammans lanserat forskningsprojektet ”Streaming State of Mind”. Inom ramen för detta white paper ska man analysera beteendet och attityderna hos dem som väljer att streama sin musik online. Tanken är att få varumärken och annonsörer att satsa mer på att nå ut (och förstå) denna breda publik.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

OECD, Världsbanken och Facebook tar pulsen på småföretagare

Omfattande undersökning presenterar nya siffror om små och medelstora företag – Svenska småföretagare mer positiva än övriga världen Tillsammans har OECD, Världsbanken och Facebook utvecklat The Future of Business Survey –  en undersökning som tillhandahåller information om små och medelstora företag och som månadsvis tar pulsen på det nuvarande och framtida ekonomiska landskapet i syfte att hjälpa företag att växa i en mobil ekonomi. Under året har över 140.000 små och medelstora företag från 33 länder deltagit i undersökningen och även Sverige lades till bland urvalsgrupperna mot slutet av året.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Kommer Mark Zuckerbergs Facebook kunna läsa våra tankar?

Facebooks algoritmer försöker i allt större utsträckning att förutspå vårt nästa klick, våra intressen och vad vi helst vill köpa. Denna data tar de från vad vi ”gillar” och vilka inlägg vi engagerar oss i – men nu vill man också förutse våra tankar. Detta är i alla fall en tolkning av de jobbplatser som utannonserats av sociala mediejätten under den senaste tiden.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Så kan skolan lära eleverna genomskåda falska nyheter

Falska nyheter, vinklade budskap och propaganda blir allt vanligare. Ofta byggs trovärdigheten upp med hjälp av bild och film. Nu har Statens medieråd tagit fram ett skolmaterial som ska stärka barns och ungas ”visuella läskunnighet”, värna demokratin och bidra till att förebygga våldsbejakande extremism.

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

TCO skojar till det och startar världens första fackförbund för artificiell intelligens

Chatbotar, servicebotar och spambotar som vill ha bättre villkor på sina arbetsplatser. Det är verkligheten i TCO:s nya kampanj Face Tomorrow like a Swede, där A.I.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.