UNT > Utrikes

Friday, 24 May, 21:17

UNT - 31 jul 16 kl. 13:26

Erdogan stärker makt över militärenTurkiets president Recep Tayyip Erdogan har tagit nya steg för att stärka sin makt över militären efter kuppförsöket..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Recep Tayyip Erdogan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erdogan, stärker, maktöver , militären
UNT - 31 jul 16 kl. 15:56

Erdogan stärker makt över militären

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har tagit nya steg för att stärka sin makt över militären efter kuppförsöket..

BT - 27 dec 13 kl. 19:44

Militären vill "inte bli inblandad"

Den turkiska militären lovar att inte blanda sig i det politiska tumult som uppstått när en korruptionsutredning nått regeringens innersta krets. Men på Taksimtorget i Istanbul kräver folket hela regeringens avgång.Militären lade ut ett uttalande på sin webbplats sedan Yalçin Akdogan - en nära medarbetare till premiärminister Recep Tayyip Erdogan - i en kolumn i en regeringsvänlig tidning skrivit att korruptionsskandalen kan vara en förevändning för att iscensätta en militärkupp.

SR - 11 nov 15 kl. 15:39

Erdogan stärker sin ställning

Minst fem personer har dödats i nya våldsamheter i sydöstra Turkiet. Militären började strax efter det turkiska valet återigen bomba den kurdiska PKK-gerillans baser och gerillan har i sin tur attackerat turkiska soldater och polismän. Men samtidigt som regeringen talar om att bekämpa terrorism inom landet riskerar det blodiga kriget i grannlandet Syrien att spilla över på Turkiet..

SVT - 08 jan 14 kl. 12:24

Trängd Erdogan flirtar med militären

Det är ett otroligt maktspel som Turkiets premiärminister Erdogan just nu bedriver för att rädda sitt eget skinn. Nu har han börjat han fjäska för sin gamla fiende militären..

Skånskan - 19 aug 16 kl. 14:00

Erdogan och det folkliga stödet

Opinion När Erdogan kom till makten i Turkiet efter en jordskredsseger 2003, sågs det som landets stora demokratiska genombrott. Idag 13 år senare, beskrivs Erdogan som demokratins dödgrävare. Valet kom efter 80 år av militärdiktaturer varvade med pseudodemokratiska civila regimer och blodiga militärkupper.

SVT Debatt - 15 jun 13 kl. 06:16

Erdogan är den som gjort mest för att stärka demokratin i Turkiet

TURKIET Det finns likheter mellan utvecklingen i Turkiet och länder som Thailand och Egypten. Många har skäl att hata ledarna ? men ledarna har samtidigt majoriteten på sin sida.

SR - 31 jul 16 kl. 19:03

Erdogan utökar sin makt som president efter kuppförsöket

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har tagit nya steg för att stärka sin makt över militären efter kuppförsöket. Fler ministrar i högsta militärrådet och stängning av militärskolor är några av åtgärderna..

SVT Debatt - 13 jun 13 kl. 11:19

Erdogan har blivit vad han själv en gång slogs emot

TURKIET Protesterna i Turkiet var en fantastisk möjlighet för premiärminister Erdogan att ge landets politiska klimat en nystart. Tyvärr tog han aldrig tillfället. Regeringen har blivit vad den en gång själv slogs emot.

Cornucopia - 16 jul 16 kl. 00:11

Militärkupp i Turkiet

Det pågår tydligen en militärkupp i Turkiet. Som jag skrev tidigare idag kan jag inte vara vid datorn jämt, men nu är jag det igen efter varit ute på lokal. Naturligtvis släppte jag direkt mitt sociala liv när jag tog fram telefonen och upptäckte att det pågår ett kuppförsök i Turkiet och skyndade till kontoret.

DN - 16 jul 16 kl. 02:14

Detta vet vi om militärkuppen i Turkiet


En grupp ur den turkiska militären försökte under natten mot lördagen att ta makten i landet. Minst 160 personer ska ha dödats under kuppförsöket och tusentals personer ur militären ska ha gripits. Flera höga militära befäl rapporteras ha avsatts efter att president Erdogan uttryckt att han ska ”städa upp” i militären och att kuppförsöket misslyckats..

Fler nyheter från UNT

UNT - 45 minuter sedan

Maktspel väntar i EU-parlamentet

När valresultatet är klart börjar maktspelet kring partigrupperna i EU-parlamentet..

UNT - 1 timme sedan

Explosion i Frankrike utreds som terrorbrott

Åtta personer skadades i en explosion på en gågata i Lyon i Frankrike vid halv sex-tiden på fredagskvällen..

UNT - 2 timmar sedan

Kampen mot sexuellt våld får miljardskjuts

Norge och Förenade arabemiraten skjuter till stora pengar till FN:s arbete mot sexuellt våld i konflikter och humanitära kriser..

UNT - 2 timmar sedan

Flera skadade i explosion i Frankrike

En explosion har inträffat på en gågata i Lyon i Frankrike, rapporterar flera medier..

UNT - 3 timmar sedan

Tv-predikare dödad i bombdåd i Afghanistan

En imam och ytterligare en person har dödats i ett bombdåd i Afghanistans huvudstad Kabul..

UNT - 3 timmar sedan

Homosexualitet fortfarande kriminellt i Kenya

Kenyas högsta domstol har beslutat att inte skrota landets lagar som kriminaliserar homosexualitet..

UNT - 4 timmar sedan

Britternas nästa ledare kan bli mer hårdför

Theresa Mays fiender håller förmodligen med om att den avgående premiärministern är en fighter – men hennes eftermäle kommer att präglas av hennes misstag under brexitprocessen..

UNT - 4 timmar sedan

Ohyggliga flodupptäckter i Nairobi

De skräpfyllda floderna i Kenyas huvudstad Nairobi håller på att rensas upp..

UNT - 4 timmar sedan

Brand i skola i Indien – minst 17 döda

Minst 17 personer, varav 15 barn, har omkommit i en brand i ett flervåningshus i staden Surat i västra Indien, rapporterar Times of India..

UNT - 5 timmar sedan

Danska åtalas för svindel på 168 miljoner

Under en period på 25 år förde den svindlerimisstänkta kvinnan vid mer än 300 tillfällen olagligt över pengar från den danska socialstyrelsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.