Nerikes Allehanda > Nyheter

Monday, 18 February, 17:51

Liknande nyheter

Taggar: Mötenmed , folkdet allra bästa
Skånskan - 07 okt 15 kl. 14:00

Folk­par­ti­et av­vi­ker mest inom Al­li­an­sen

Opinion När Al­li­an­sens alla par­ti­er pre­sen­te­rat sina bud­get­al­ter­na­tiv vi­sar det sig, inte helt ovän­tat, att Folk­par­ti­et har mest udda prio­ri­ter­ing­ar.
En ge­men­sam ”kap­pa” med fi­nans­po­li­tis­ka be­döm­ning­ar och vis­sa lång­sik­ti­ga prio­ri­ter­ing­ar finns kvar av den ge­men­sam­ma bud­ge­ten från i hös­tas, men även i öv­rigt är sam­stäm­mig­he­ten stor.
Det mes­ta av re­ger­ing­ens skat­te­höj­ning­ar av­vi­sas lik­som hu­vud­de­len av de and­ra re­for­mer som re­ger­ing­en fö­re­slår.

Skånskan - 22 nov 15 kl. 09:00

Komikernas komiker gästar Blå båten

Nöje Malmökomikern Tomas Högblom, en av P3:s Tankesmedjans vikarier, beskrivs som en av de mest roliga, innovativa och egensinniga ståupparna i landet. Den 26 november uppträder han och Ola Aaurell med humorföreställningen Högblom/Aurell arkitekter på Blå båten i Malmö.Tomas Högblom
Ålder: 42.

YLE - 05 sep 16 kl. 11:57

Statlig eller privat - vem ska styra förbindelsebåten?

Stefan Svaetichin har kört taxibåt i Borgå skärgård under många år och följt med branschens uppgång och fall. I dag är han nästan den enda i Borgå och Sibbo skärgård som kör taxibåt. När Stefan flyttade till Pörtö hade han först bogserbåt.

Uppsalanyheter.se - 03 sep 17 kl. 13:22

Recension: Uppsala Progressive Folk & Rock Festival

Recension: Det var ett mäktigt startfält som vimlade av legendariska musiker som uppträdde på Uppsala Progressive Folk & Rock Festival i Parksnäckan på lördagen. Siri Karlsson, Merit Hemmingson, Kebnekajse och Kaipa Da Capo på samma scen är ju verkligen inte dåligt. Det var ett mäktigt startfält som vimlade av legendariska musiker som uppträdde på Uppsala Progressive Folk & Rock Festival i Parksnäckan på lördagen.

Skånskan - 28 jun 16 kl. 14:52

Polisen lyssnade på folk i Bara centrum

BARA Buskörning med bilar och mopeder och ungdomar som uppehåller sig på olämpliga platser stod i centrum när polisen besökte Bara för att prata med folk och ta del av deras erfarenheter.På måndagskvällen var det halvtomt på parkeringen vid centrumbyggnaden. i Bara.

YLE - 02 sep 13 kl. 21:07

Ögonvittnet: Homoenkäten var avsedd att provocera

TV-programmet Ögonvittnet (Silminnäkijä) i Yle TV2 säger att den uppmärksammade enkät som publicerats på Yles webbplats är medvetet provokativ. De som deltar i enkäten ska svara på frågan om det är okej att en till exempel en lärare eller en ishockeystjärna är homosexuell. Enkäten har väckt kritik i sociala medier.

DI - 09 dec 13 kl. 20:41

Så blir nya svenska ubåten

Ritningen för den nya generationens ubåt A26 är färdig. Så fort kontraktet med Försvarsmakten är i hamn kan bygget börja på Kockumsvarvet i Karlskrona. En lucka i fören med 1,5 meters diameter gör ubåten världsunik.

Skånskan - 24 maj 16 kl. 04:00

Bra att imamer ska ut­bildas på folk­hög­sko­lan

Opinion Se­dan lång tid ut­bildas präster på svenska uni­ver­si­tet. Även se­dan Svenska kyr­kan av­skiljdes från staten fort­sätter präster att ut­bildas vid svenska lä­ro­sä­ten.
För nå­gra år se­dan väckte då­va­ran­de ut­bild­nings­mi­nis­tern Lars Leijonborg frå­gan om även imamer för den växande mus­limska re­li­gi­ösa gruppen skulle få ut­bildning på svenska hög­sko­lor.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

17-åriga Axel har gjort sommarens skönaste hit – här är Morran och Tobias-låten

17-åriga Axel Wikner har gjort kanske sommarens största hit – i alla fall bland oss Morran och Tobias-fans. LÄS MER: 12 kärlekshyllningar från fansen till Morran och TobiasEnligt honom slängde han ihop låten helt spontant. – Jag satt och kollade på Morran och Tobias på Youtube som de flesta andra.

YLE - 28 maj 16 kl. 07:30

"Många levde dubbelliv på båten"

Varken Oneil eller Lotten Walker vill jobba på sjön igen. Åtminstone inte nu, när de har familj och små barn. Men det fanns en tid då personalen på kryssningsbåten var som deras familj, och det var under den tiden de träffades.

Skånskan - 15 aug 18 kl. 19:58

Punkare fick båten att gunga

Malmö Under torsdagen lättade en punkbåt ankar utanför Malmö central, varifrån välljud spreds över festivaltälten i staden.Den klassiska punkerans eventuella höjdpunkt utspelade sig under en båttur.
1977 gick Sex Pistols ombord på en hyrd flodbåt, för att på sitt eget sätt fira in drottning Elizabeths 25-årsjublileum som sittande monark.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:56

Netto får återkalla lamphållare – kan ge elchock

Det handlar om en lampa med inbyggd sensor som butikskedjan Netto måste återkalla..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: Man i 65-årsåldern omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 65-årsåldern omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Idol-Chris resa – från byn Hägernäs till Globen: "Han älskade att bada – det är ju så nära till sjön"

Från att spela piano för släkten på julafton till att fylla Globen på bästa sändningstid. NA har besökt den lilla byn Hägernäs utanför Lindesberg, där Idol-vinnaren Chris Kläfford växte upp. Hör fa....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Så lyser du upp i vintermörkret

Att lägga belysning på sin husfasad kan vara fint, inte minst så här i juletid. Micael Johansson är ljusdesigner och har en rad tips till dig som vill lysa upp huset, tillfälligt eller mer varakti....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: En person omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:00

TV: Ukulelegänget i Fjugesta släpper en skiva

12 låtar på en cd finns numera att lyssna på om man vill ha musik som gör en på gott humör. Det är både sång och ukulele som gäller för gänget som träffas varje vecka. Under snart sex år har Ukul....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:36

Kritik från kommunen angående Trafikverkets hantering av planer för riksväg 51

Även Kumla kommun kritiserar nu hur Trafikverket skött processen kring den planerade ombyggnationen av riksväg 51..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:38

Här är byggnaderna som kan vinna Örebro kommuns Byggnadspris

Ett parkeringshus, ett studentboende, ett vårdboende och ett 30-talshus. Här är de nominerade byggnaderna till kommunens Byggnadspris. Nästa torsdag presenteras en vinnare..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:50

Mats Nilsson vill ta över Open Art: "Jag tycker inte det blev så bra den här gången"

Tidigare konsthallschefen Mats Nilsson vill ta över Open Art. Han är beredd att tillsammans med två andra personer bilda ett bolag och driva konstprojektet istället för kommunen. – Jag känner oro inför framtiden, säger han och listar i en skrivelse upp problemen med Open Art som det fungerar i dag..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:30

Lärare aktiv på rasistisk sajt - okej så länge han delar skolans värdegrund på skoltid

Läraren på ett fristående gymnasium i Örebro är aktiv på sajten Nordisk alternativhöger. Han är dessutom styrelseledamot. Han medverkar i en pod där det uttrycks rasistiska, homofoba och kvinnoförnedrande åsikter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.