Nyan > Svenskfinland

Friday, 14 December, 05:03

Nyan - 20 jul 16 kl. 12:00

”Mat är mer än bara näringsintag”Öl var vardagsdryck för gemene man, vinet en lyxprodukt och mjöd drack man till fest. Salt var dyrt, peppar ovanligt och potatis okänt. Arkeolog Andreas Forsgren höll i går en föreläsning på Kastelholms slott om medeltida matvanor.
– Mat är så mycket mer än bara näringsintag. Det är en statusmarkör, kulturell markör och skiljer sig från religion till religion.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Andreas Forsgren, Kastelholms, Forsgren, Eddan, Nya Åland

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matär , mer, än, bara, näringsintag
Nyan - 30 nov 16 kl. 08:00

Mer än bara tävling för Fimpalatoma

TRAV. För Fimpalatoma är ÅM i V75 mer än bara 192 rader och sju avdelningar. Varje vecka träffas lagmedlemmarna över antingen bakverk eller kanske lite god mat.

SmålandsPosten - 17 feb 18 kl. 09:24

”I vår del av världen är mat mer än mat”

Fyll tallriken av råvaror och sluta stressa över maten. – I vår del av världen är mat mer än mat. Mat är ett sätt att uppleva glädje och visa kärlek, säger nutritionist Cecilia Soto Thompson.

Politologerna - 10 dec 17 kl. 08:56

Lucka #10: Regeringar behöver vara mer än bara bra

Mer än bara bra. För att sittande regeringspartier inte ska drabbas av förluster i opinionsstöd behöver väljarna uppskatta deras regerande. Mycket.

Kristianstadsbladet - 07 jun 13 kl. 09:37

"Det här är mer än bara löpning"

Glöm finkläderna. I går gästades Bockeboda-skogarna av Salomon Trail Tour ? en terrängtävling för alla kicksökare.

Trelleborgs Allehanda - 16 feb 12 kl. 06:30

"Stan är så mycket mer än bara Algatan"

De senaste åren har det hänt något i Trelleborg. Allt fler turister blir betagna av staden och området.
Det sägs att det går många vägar i från Trelleborg.

HBL - 26 apr 13 kl. 07:56

Mer än bara kaffe

I vintras blev Jennifer Fjäder tillfrågad om hon vill ta över Café Regatta, hotellets ansikte mot havet. Hon var inte sen att tacka ja. Med sig i företaget fick hon Niklas Fjäder och Saku Häkkinen.

Barometern - 26 jun 14 kl. 08:07

Folkpartiet mer än bara skolfrågor

Lördagen den 5 juli är det Folkpartiets dag i Almedalen på Gotland. Mycket av intresset riktas på det tal som vår partiledare Jan Björklund kommer att hålla. Folkpartiets politik på nationell nivå har under senare år till stora delar fokuserat på skolan men det är min förhoppning att några andra traditionella socialliberala frågor ska få mer utrymme.

Skånskan - 06 apr 18 kl. 14:00

Han vill att fotboll ska vara mer än bara fotboll

PRISVÄRD. Gustav Plantin säger att han vill göra fotboll till lite mer än bara fotboll. Nu är han en av tio kandidater till att ta emot ett ledarskapsstipendium ur kungens hand.

Skånskan - 20 aug 18 kl. 04:30

”Disco är mer än bara glit­ter”

An­dre­as Lund­stedt be­skriver sig själv som en dis­co­nörd, så vad passade bättre än att göra en tv-se­rie med upp­drag att dyka ner i dis­co­gen­rens hi­sto­ria.
– Disco är så myc­ket mer än bara glit­ter och hap­py-hap­py som vi svenskar kan­ske tänker, säger An­dre­as Lund­stedt, som programleder den nya SVT-se­rien I will sur­vive.I sex av­snitt gräver An­dre­as Lund­stedt i discoeran, som hade sin stor­hets­tid un­der 1970-talet.

Dagen - 30 jun 11 kl. 03:00

John hoppas på mer än bara ord

Hej......John Derneborg, pastor i Pingstkyrkan i Vänersborg som är med och arrangerar New Wine sommarkonferens som startade i går.Vad förväntar du dig av konferensen?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Nya bankautomater tar emot sedlar

Åländska kontantanvändare kan nu glädja sig åt två insättningsautomater för sedlar, en vid Nordeas kontor på Torggatan och en i Maxinge.
Automaterna har just kommit på plats, installerade av företaget Automatia Pankkiautomaatit. – Det går att sätta in sedlar i valörerna 5 till 500 euro, säger Marianna Routsalainen från Automatia.

Nyan - 9 timmar sedan

Se bilder från luciafirandet

Foto: Jonas Edsvik Jonas Edsvik jonas.edsvik@nyan.ax Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 11 timmar sedan

ÅHS ekonomichef säger upp sig

ÅHS ekonomichef Marie Lövgren har sagt upp sig. Hon har varit tjänstledig sedan den 1 mars, och kommer nu alltså inte tillbaka. – Vi tar upp det här ärendet på styrelsemötet på fredag, säger ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).

Nyan - 12 timmar sedan

ÅLD är nu ett parti

Partiet Åländsk demokrati grundades vid ett möte i tisdags. Det skriver partiet i ett pressmeddelande. Stephan Toivonen valdes till ordförande för partiet och Johan Boman valdes till vice ordförande.

Nyan - 13 timmar sedan

Ob vill se direktval av lantråd

Bert Häggblom (Ob) har som första undertecknare lämnat in en lagmotion om direktval av lantrådet. Den enskilde ålänningen har för lite att säga till om, hävdade han när frågan togs upp för remissdebatt vid onsdagens plenum.
I motionen föreslår man att lantrådet väljs separat och direkt av folket, mer likt hur presidentvalet går till i dag, medan resten av lagtingsvalet genomförs som vanligt.

Nyan - 14 timmar sedan

Fellman sjuk – missar sprinten

SKIDSKYTTE. När det i dag var dags för damernas sprint i världscuptävlingen i Hochfilzen, Österrike kom bara tre finländskor till start.
Saknades gjorde Jenny Fellman.

Nyan - 17 timmar sedan

Ålands Lucia på Sittkoffs

Ålands lucia 2018 Josefine Blomqvist med följe uppträder idag runtomkring i landskapet. Såhär lät det när de sjöng för allmänheten inne på Sittkoff i dag klockan 12. Kröningen är ikväll klockan 18 i St Görans kyrka.

Nyan - 15 timmar sedan

Karl-Olof minns Ålands första luciatåg 1944

Som liten grabb var Karl-Olof Gustafsson med i Ålands första luciatåg. document.domain = 'nyan.

Nyan - 17 timmar sedan

Från streck till mässing

Det började med några snabba linjer i ett block och slutade i fem ton granit och glänsande mässing – med inbyggd timer och en hemlig astronomisk klocka. document.domain = 'nyan.

Nyan - 19 timmar sedan

Ungdom körde trimmad moped

Polisen stoppade en moped i Dalbo i Mariehamn på onsdagen eftersom radarn visade att den körde 71 km/h. Hastighetsgränsen för moped är 45 km/h. document.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.