SR > Vetenskap

Monday, 20 November, 23:40

SR - 19 jul 16 kl. 06:00

På detta ställe hittar du maximalt med unika däggdjurPå den här isolerade platsen på jorden finns totalt 56 landlevande däggdjursarter. 52 av dessa är helt unika för stället, de finns alltså ingen annanstans i hela världen. Det gör att denna plats innehar ett rekord i unika däggdjursarter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

64 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: På detta ställe, hittardu , maximaltmed , unika, däggdjur
YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

YLE - 03 apr 14 kl. 05:19

Ny teknik hittar felen i byggkonstruktionerna

Den nya teknologin som ska garantera att inneluften vid mögeldrabbade Merituuliskolan i Ingå håller måttet efter saneringen presenterades igår (2.4) i skolan. Experter på Aaltouniversitetet har tagit fram nya metoder för att mäta och följa upp läget vid inneluftssaneringar.

YLE - 13 feb 16 kl. 12:41

Så här hittar du Fornstrandsgatan i Karis

Tänk om du plötsligt får höra talas om Fornstrandsgatan i Karis och tycker att det är ett så vackert namn att du beslutar dig för att där vill du minsann bo! Och så blir du grymt besviken när du kollar gatan i din navigator: Den finns ju inte. Då gäller det att tänka utanför de vanliga operatörernas kartservice.

YLE - 29 mar 17 kl. 09:39

Lös gåtorna för att hitta till rätt ställe i Vasa

Pampasveckan i Vasa är i full gång! Glada studerande kavlar upp halarärmarna och springer från evenemang till evenemang hela veckan lång. Men det gäller ju att hitta fram också ...

Cornucopia - 20 feb 17 kl. 12:54

Foton: Ett spanskt grindsamhälle

När man likt för bostadsrättsföreningslägenhetshus eller många centrala hyreshus gör tillgången till ett villa- eller radhusområde beroende av koder eller nycklar, så kallas det för grindsamhälle (eng gated community). Nedan följer en serie bilder från ett spanskt sådant.
Fem (snart sex) spanska grindsamhällen på Teneriffa.

YLE - 9 timmar sedan

Helsingforspolisen behöver hjälp: Bilist körde på barn på övergångsställe och smet iväg

Helsingforspolisen begär allmänheten om hjälp för att hitta en bilist, som körde iväg efter att ha kört på en liten pojke på ett övergångsställe..

YA - 9 timmar sedan

Äldre man påkörd på övergångsställe

En äldre man fick tas omhand efter att han blivit påkörd på ett övergångsställe på Norregatan..

BT - 11 nov 14 kl. 18:58

Unika butiken stänger dörren

Mariann Johanson har den äldsta butiken på Sjöbo i Borås och kanske den äldsta butiken i sitt slag i landet. Men efter snart 50 år slår Mariann Johanson igen sin butik och de trogna kunderna kommer att sakna henne. 20 år i nuvarande lokal, innan dess 20 år i höghuset och ännu tidigare tio år i en annan lokal vid Sjöbo torg.

GT - 23 jul 16 kl. 21:59

Unika bilden: Se Ullevi i 360 grader

Bruce Springsteen intog Ullevi på lördagskvällen. Hittar du dig själv på den här unika 360-gradersbilden? Dra med musen för att vrida i bilden och zooma med scrollen!.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 07:53

Tre historiska viner du hittar på Systembolaget

Vin har man gjort i tusentals år. Den äldsta vinettiketten hittades på Cypern och tros vara 5.000 år gammal.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Även invandrade vargar är ofta inavlade

Hur inavlad är den skandinaviska vargstammen? För första gången har vargarnas hela arvsmassa undersökts, och resultatet bjuder på överraskningar..

SR - 17 timmar sedan

Skalbaggar hopp för spänstiga robotar

Hoppande skalbaggar inspirerar robotforskare i USA. I framtiden hoppas de skapa robotar som ska kunna hoppa över hinder och ojämna ytor..

SR - 17 timmar sedan

Intuitiv eller rationell – spelar ingen roll för trosuppfattningen

I en ny studie från England har forskare sett att det kvittar om du har ett intuitivt eller rationellt tänkande när det kommer till att tro på gud, eller inte..

SR - 17 timmar sedan

Risk att överdriva omskärelse i EU

Hur stor är risken för flickor i EU att drabbas av könsstympning under semestern i hemländer där detta förekommer? Europeiska jämställdhetsinstitutet har tagit fram ett nytt sätt att beräkna risken för detta..

SR - 17 timmar sedan

Koll på konditionen – bästa skyddet mot hjärt-kärlsjukdomar

Att ha bra kondition är bästa sättet att slippa hjärt-kärlsjukdomar. Det konstaterar amerikanska och europeiska hjärtforskare i en ny studie..

SR - 17 nov 17 kl. 16:22

4,5 miljarder människor saknar toalett

Den 19 november firas världstoettdagen för att uppmärksamma hur många människor i världen som saknar en fungerande toalettlösning. Här bjuder vi på en mängd reportage om toaletter som vi på Vetenskapsradion gjort de senaste åren..

SR - 17 nov 17 kl. 06:00

Fredsforskare: Viktigt med snabb dialog i Zimbabwe

Den oklara situation som nu råder i Zimbabwe är inte bra för freden. Det säger fredsforskaren Webster Zambara vid ett fredsinstitut i Kapstaden i Sydafrika. Själv vet han inte om det är tillräckligt säkert att åka till Zimbabwe på söndag..

SR - 17 nov 17 kl. 06:00

Enkel metod mot posttraumatisk stress prövas

Kombinationen betablockerare och en enkel terapi på sex gånger kan bli en behandlingsmetod mot posttraumatiskt stressyndrom i framtiden, om resultaten av en studie i Frankrike står sig när studien avslutas..

SR - 17 nov 17 kl. 06:00

Digital tablett ger läkare koll på patienter

Den första digitala tabletten har fått tillstånd av amerikanska läkemedelsverket FDA, skriver New York Times. Pillret ska kunna berätta för läkaren om och när patienten tar sin medicin..

SR - 16 nov 17 kl. 06:00

Ny exoplanet – het kandidat i jakten på liv i rymden

Forskare har upptäckt en ny jordliknande planet utanför vårt eget solsystem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.