SR > Vetenskap

Sunday, 18 February, 21:21

SR - 19 jul 16 kl. 06:00

På detta ställe hittar du maximalt med unika däggdjurPå den här isolerade platsen på jorden finns totalt 56 landlevande däggdjursarter. 52 av dessa är helt unika för stället, de finns alltså ingen annanstans i hela världen. Det gör att denna plats innehar ett rekord i unika däggdjursarter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

64 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: På detta ställe, hittardu , maximaltmed , unika, däggdjur
YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

YLE - 03 apr 14 kl. 05:19

Ny teknik hittar felen i byggkonstruktionerna

Den nya teknologin som ska garantera att inneluften vid mögeldrabbade Merituuliskolan i Ingå håller måttet efter saneringen presenterades igår (2.4) i skolan. Experter på Aaltouniversitetet har tagit fram nya metoder för att mäta och följa upp läget vid inneluftssaneringar.

YLE - 13 feb 16 kl. 12:41

Så här hittar du Fornstrandsgatan i Karis

Tänk om du plötsligt får höra talas om Fornstrandsgatan i Karis och tycker att det är ett så vackert namn att du beslutar dig för att där vill du minsann bo! Och så blir du grymt besviken när du kollar gatan i din navigator: Den finns ju inte. Då gäller det att tänka utanför de vanliga operatörernas kartservice.

YLE - 29 mar 17 kl. 09:39

Lös gåtorna för att hitta till rätt ställe i Vasa

Pampasveckan i Vasa är i full gång! Glada studerande kavlar upp halarärmarna och springer från evenemang till evenemang hela veckan lång. Men det gäller ju att hitta fram också ...

Cornucopia - 20 feb 17 kl. 12:54

Foton: Ett spanskt grindsamhälle

När man likt för bostadsrättsföreningslägenhetshus eller många centrala hyreshus gör tillgången till ett villa- eller radhusområde beroende av koder eller nycklar, så kallas det för grindsamhälle (eng gated community). Nedan följer en serie bilder från ett spanskt sådant.
Fem (snart sex) spanska grindsamhällen på Teneriffa.

BT - 11 nov 14 kl. 18:58

Unika butiken stänger dörren

Mariann Johanson har den äldsta butiken på Sjöbo i Borås och kanske den äldsta butiken i sitt slag i landet. Men efter snart 50 år slår Mariann Johanson igen sin butik och de trogna kunderna kommer att sakna henne. 20 år i nuvarande lokal, innan dess 20 år i höghuset och ännu tidigare tio år i en annan lokal vid Sjöbo torg.

GT - 23 jul 16 kl. 21:59

Unika bilden: Se Ullevi i 360 grader

Bruce Springsteen intog Ullevi på lördagskvällen. Hittar du dig själv på den här unika 360-gradersbilden? Dra med musen för att vrida i bilden och zooma med scrollen!.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 07:53

Tre historiska viner du hittar på Systembolaget

Vin har man gjort i tusentals år. Den äldsta vinettiketten hittades på Cypern och tros vara 5.000 år gammal.

Dagensanalys.se - 06 jan 17 kl. 15:24

Öppenhet och transparens? Var hittar jag digital räckvidd SvD.se?

Schibsted lämnade lämnade KIA-index under julhelgerna för att de vill vara mer öppna och transparenta, hur kan man vara mer öppen och transparent genom att visa mindre? Var hittar jag information hur många som besökte SvD.se förra veckan efter detta?

BT - 31 aug 14 kl. 12:04

Valarbetare utskällda när väljare inte hittar valsedlar

När Ana Paula Carneiro skulle förtidsrösta på Stora torget tillsammans med sin man Lars i går, kunde de inte hitta de båda valsedlar i stugorna dit de gick. Det är inte första gången det händer under förtidsröstningen – men enligt valarbetaren Maria Skoglund beror det sällan på att valsedlarna tagits bort. I den ena stugan hittade Ana Paula Carneiro och hennes man inga namnvalsedlar, i den andra såg de inte till vare sig valsedlar med eller utan namn för Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 17:11

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter..

SR - I förrgår: 16:10

Mayakulturen och antimaterian möts i Austin

I Texas hålls världens största årligt återkommande vetenskapsmöte AAAS nu i helgen. Som vanligt är det en stor blandning av olika forskningsresultat som presenteras..

SR - I förrgår: 10:43

Nagellack och skokräm försämrar städernas luftkvalitet

Luften i många av världens storstäder blir allt bättre. Men kemiska utsläpp från hushåll tycks försämra luftkvaliten..

SR - I förrgår: 09:48

Orangutanger dödas – för att de stjäl mat från odlingar

Över 100 000 utrotningshotade orangutanger har dödats på Borneo mellan 1999 och 2015..

SR - I förrgår: 06:14

Nu ska Mount Everests höjd slås fast

En höjd som oftast nämns för Mount Everest är 8 848 meter - men att det är så högt är faktiskt inte helt säkert. Nu ska ett forskarteam från bergets hemland Nepal på att reda ut detta..

SR - 15 feb 18 kl. 09:57

Blåvalens och elefantens hjärta förvånansvärt lika

Veterinärer i USA har studerat skillnader och likheter mellan elefanters och blåvalars hjärtan och konstaterar att de är förvånansvärt lika..

SR - 15 feb 18 kl. 06:27

Forskare: Det räcker inte att förlänga livet

Det behövs läggas mer resurser på att ta fram läkemedel mot åldersrelaterade sjukdomar. Det hävdar en samling forskare i en debattartikel i veckans nummer av den vetenskapliga tidskriften Nature..

SR - 15 feb 18 kl. 06:27

Så ska forskare få svar på vilka bakterier som försökar sig bäst

Forskare har för första gången tagit fram en modell som kanske kan ge svar på vilka bakterier som förökar sig bäst när de byter levnadsmiljö. Det kan vara till stora nytta vid behandling av tarmsjukdomar..

SR - 15 feb 18 kl. 06:00

Kylda kärl ger hjärtat arbetsro

Att bota förmaksflimmer i hjärtat är möjligt även på väldigt svårt sjuka patienter som har ytterligare en hjärtsjukdom. Det visar en studie som publicerats i New England Journal of Medicine..

SR - 14 feb 18 kl. 14:29

Värmeälskande rockor dras till vulkanisk aktivitet

Rockor i djuphavet verkar gilla vulkaniska undervattenskällor. I alla fall i närheten av Galapagosöarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.