SR > Vetenskap

Sunday, 17 June, 23:46

SR - 19 jul 16 kl. 06:00

På detta ställe hittar du maximalt med unika däggdjurPå den här isolerade platsen på jorden finns totalt 56 landlevande däggdjursarter. 52 av dessa är helt unika för stället, de finns alltså ingen annanstans i hela världen. Det gör att denna plats innehar ett rekord i unika däggdjursarter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

64 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: På detta ställe, hittardu , maximaltmed , unika, däggdjur
YLE - 24 apr 16 kl. 19:12

"Illamående unga borde fångas upp på samma ställe"

Ungas psykiska hälsa är en högaktuell folkhälsofråga. Samtidigt som majoriteten av finländska unga mår bra är psykisk ohälsa det vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och studerande. Enligt FN drabbas årligen var femte av världens 14-24-åringar av psykisk ohälsa.

YLE - 03 apr 14 kl. 05:19

Ny teknik hittar felen i byggkonstruktionerna

Den nya teknologin som ska garantera att inneluften vid mögeldrabbade Merituuliskolan i Ingå håller måttet efter saneringen presenterades igår (2.4) i skolan. Experter på Aaltouniversitetet har tagit fram nya metoder för att mäta och följa upp läget vid inneluftssaneringar.

YLE - 13 feb 16 kl. 12:41

Så här hittar du Fornstrandsgatan i Karis

Tänk om du plötsligt får höra talas om Fornstrandsgatan i Karis och tycker att det är ett så vackert namn att du beslutar dig för att där vill du minsann bo! Och så blir du grymt besviken när du kollar gatan i din navigator: Den finns ju inte. Då gäller det att tänka utanför de vanliga operatörernas kartservice.

Cornucopia - 20 feb 17 kl. 12:54

Foton: Ett spanskt grindsamhälle

När man likt för bostadsrättsföreningslägenhetshus eller många centrala hyreshus gör tillgången till ett villa- eller radhusområde beroende av koder eller nycklar, så kallas det för grindsamhälle (eng gated community). Nedan följer en serie bilder från ett spanskt sådant.
Fem (snart sex) spanska grindsamhällen på Teneriffa.

YLE - 29 mar 17 kl. 09:39

Lös gåtorna för att hitta till rätt ställe i Vasa

Pampasveckan i Vasa är i full gång! Glada studerande kavlar upp halarärmarna och springer från evenemang till evenemang hela veckan lång. Men det gäller ju att hitta fram också ...

BT - 11 nov 14 kl. 18:58

Unika butiken stänger dörren

Mariann Johanson har den äldsta butiken på Sjöbo i Borås och kanske den äldsta butiken i sitt slag i landet. Men efter snart 50 år slår Mariann Johanson igen sin butik och de trogna kunderna kommer att sakna henne. 20 år i nuvarande lokal, innan dess 20 år i höghuset och ännu tidigare tio år i en annan lokal vid Sjöbo torg.

GT - 23 jul 16 kl. 21:59

Unika bilden: Se Ullevi i 360 grader

Bruce Springsteen intog Ullevi på lördagskvällen. Hittar du dig själv på den här unika 360-gradersbilden? Dra med musen för att vrida i bilden och zooma med scrollen!.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 07:53

Tre historiska viner du hittar på Systembolaget

Vin har man gjort i tusentals år. Den äldsta vinettiketten hittades på Cypern och tros vara 5.000 år gammal.

Dagensanalys.se - 06 jan 17 kl. 15:24

Öppenhet och transparens? Var hittar jag digital räckvidd SvD.se?

Schibsted lämnade lämnade KIA-index under julhelgerna för att de vill vara mer öppna och transparenta, hur kan man vara mer öppen och transparent genom att visa mindre? Var hittar jag information hur många som besökte SvD.se förra veckan efter detta?

BT - 31 aug 14 kl. 12:04

Valarbetare utskällda när väljare inte hittar valsedlar

När Ana Paula Carneiro skulle förtidsrösta på Stora torget tillsammans med sin man Lars i går, kunde de inte hitta de båda valsedlar i stugorna dit de gick. Det är inte första gången det händer under förtidsröstningen – men enligt valarbetaren Maria Skoglund beror det sällan på att valsedlarna tagits bort. I den ena stugan hittade Ana Paula Carneiro och hennes man inga namnvalsedlar, i den andra såg de inte till vare sig valsedlar med eller utan namn för Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 10:18

Delvis sant att en lika stor satsning på biobränsle som flygskatt ger mer klimatnytta

Skulle utsläppen minska åtminstone dubbelt så mycket om flygbolagen var tvungna att köpa biobränsle istället för att betala in flygskatt? Det menar Centern via bland annat ungdomsförbundets ordförande Magnus Ek. Men det är bara delvis sant eftersom det är svårt att göra en ekonomisk jämförelse mellan de båda sätten att få ner flygets utsläpp..

SR - 11 jun 18 kl. 06:00

Skånska alligatorer ska visa hur smart en dinosaurie var

Hur smart kan en dinosaurie ha varit? Och hur har djurens intelligens utvecklats genom årmiljonerna? De frågorna hoppas kognitionsvetare från Lunds universitet kunna ge svar på i ett nytt forskningsprojekt..

SR - I förrgår: 08:44

11 miljoner kronor ska rädda ålgräset

Göteborgs universitet och Länsstyrelsen har fått 11 miljoner kronor för testa olika sätt att rädda ålgräset som är en viktig uppväxtmiljö för många fiskar..

SR - I förrgår: 06:06

SGU bygger ut borrkärnearkivet i Malå

Sveriges nationella borrkärnearkiv i Malå är redan Europas största. Nu ska det bli nästan dubbelt så stort..

SR - I förrgår: 06:00

"Hög tid att svenska företag använder chansen till forskningssamarbeten"

I Tanzania sitter ett stort antal personer som doktorerat i Sverige i regeringen och andra topposter. Men denna unika möjlighet används inte av svenska universitet eller företag, hävdar flera forskare..

SR - I förrgår: 06:00

Billigare att rena avloppsvatten från läkemedel

Rester av läkemedel kan tas bort med ozon eller aktivt kol för en kostnad av cirka 120 kronor per person och år..

SR - I förrgår: 06:00

Ulrika Björkstén: Inget självständigt skapande utan hantverkskunnande

Både fakta och ämnesspecifika metoder är grundläggande för kritiskt tänkande, menar Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - 14 jun 18 kl. 13:58

Isen i Antarktis smälter allt snabbare

Sedan 1992 har isen i Antarktis minskat med kring 3000 miljarder ton – och smältningen går allt snabbare. Och för första gången smälter isen även i östra Antarktis..

SR - 14 jun 18 kl. 07:11

Fler utvisningar när fotbollssituationer ses i slowmotion

Domarna i fotbolls-VM tar ofta beslut efter att ha tittat på videoinspelningar i slowmotion. Nu visar en studie från Belgien att domarna oftare utvisar spelare efter att ha sett på situationen i slowmotion än om de sett den i realtid..

SR - 14 jun 18 kl. 06:00

Mer tillit och mindre kontroll – bra för patienter och elever

Att visa hur läkare och lärare kan få mer tid till sina huvudsakliga arbetsuppgifter är tanken med en utredning om tillit som presenteras idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.