Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 December, 05:06

Skånskan - 13 jul 16 kl. 07:13

Theresa May tar över som premiärministerRedan i kväll kommer Theresa May ta över som Storbritanniens nästa premiärminister rapporterar BBC.I måndags stod det klart att bara Theresa May stod kvar som kandidat för att bli ledare för det konservativa partiet och Storbritanniens nya premiärminister. Nu tar hon över efter David Cameron då han håller sin sista ”frågor till premiärministern” i parlamentet i dag. David Cameron säger till den brittiska tidningen Daily Telegraph att ”det har varit ett privilegium att leda landet jag älskar.” Det står ännu inte klart när Theresa May kommer flytta in på den kända adressen 10 Downing Street.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
May, Theresa May, Storbritanniens, BBC, David Cameron, Cameron, Daily Telegraph, Downing Street, ;together, Britain, Theresa, Miuiqrvsom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Theresa, May, taröver som , premiärminister
Skånskan - 11 jul 16 kl. 23:00

Theresa May ny premiärminister

Utrikes Nu är det klart. Theresa May blir Storbritanniens nästa premiärminister och det konservativa partiets ledare. Det rapporterade många medier vid 16-tiden i går.

DN - 09 jul 18 kl. 10:46

Pia Gripenberg: Vidöppet att utmana Theresa May som premiärminister

Fullt politiskt kaos har brutit ut i Storbritannien. Två av de allra tyngsta ministrarna, Brexitminister David Davis och utrikesminister Boris Johnson avgår. Därmed är det vidöppet för att utmana premiärminister Theresa May om vem som ska leda landet ut ur EU..

SmålandsPosten - 11 jul 16 kl. 17:11

Theresa May tar över som brittisk premiärminister

Den brittiska inrikesministern Theresa May tar över som premiärminister senast på onsdag kväll, meddelar avgående David Cameron och tillägger att May har hans fulla stöd..

DN - 24 jul 18 kl. 21:42

Theresa May tar över Brexitförhandlingar

Storbritanniens premiärminister Theresa May tar över kritiska delar av Brexitförhandlingarna från sin nyutnämda Brexitminister Dominic Raab, rapporterar Bloomberg News..

DN - 30 jun 16 kl. 22:40

Theresa May tar hand om favoritrollen


London. Den konservativa inrikesministern Theresa May har redan börjat beskrivas som Storbritanniens svar på Angela Merkel. May är ingen sprudlande person, snarare stabil och målmedveten.

DI - 04 dec 16 kl. 14:19

Theresa May tar krafttag mot Brexit-läckor

Storbritanniens premiärminister Theresa May hotar med att med omedelbar verkan avskeda personal och ministrar som läcker information om Brexit, enligt ett dokument som har läckt till den brittiska tidningen Mail on Sunday..

Sydsvenskan - 25 maj 17 kl. 02:16

Theresa May tar upp läckorna med Trump

Polisen i Storbritannien slutar att dela med sig av information från utredningen av terrordådet i Manchester efter upprepade läckor till amerikanska medier, enligt uppgifter till BBC. Premiärminister Theresa May kommer att lyfta frågan med USA:s presiden.

GöteborgsPosten - 25 maj 17 kl. 12:38

Theresa May tar upp läckorna med Trump

Polisen i Storbritannien slutar att dela med sig av information från utredningen av terrordådet i Manchester efter upprepade läckor till amerikanska medier, enligt uppgifter till BBC. Premiärminister Theresa May kommer att lyfta frågan med USA:s president Donald Trump..

SR - 05 jul 16 kl. 20:38

Theresa May tar stort kliv mot att ta över som premiärminister

En har sållats bort - fyra kandidater återstår. Men två kvinnor leder i processen att vaska fram Storbritanniens nästa premiärminister..

Sydsvenskan - 11 jul 16 kl. 12:59

Cameron: May blir premiärminister

Den brittiska inrikesministern Theresa May blir ny premiärminister, meddelar avgående David Cameron..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Det här lyssnar vi mest på i jul

Varje år presenterar Stim (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå) en listor över årets mest spelade jullåtar, både svenska och utländska. På Spotify är det julmusiken som dominerar topplistan just nu. Svenska listan: 1.

Skånskan - 30 minuter sedan

Kempe: ”Måste gå att sjunga med i”

Vad är det som gör att en jullåt blir en klassiker? Vi ställde frågan till låtskrivaren Fredrik Kempe, som har mycket musik på sitt samvete.
– Det som är typiskt med alla hits är att de har sin egen unika grej, säger han.

Skånskan - 30 minuter sedan

Nya jullåtar som siktar på listorna

Klassiska jullåtar i all ära, men det släpps även nya jullåtar varje år.Robert Wells feat. The Vocalettes har hämtat inspiration från amerikanska julklassiker i sin julsingel ”Christmas Callin”.

Skånskan - 30 minuter sedan

Julhiten som bara skulle spelas en gång

Den skrevs för radioprogrammet Eldorado efter önskemål av programledaren Kjell Alinge. Snart 40 år och drygt 24 miljoner streams senare ligger den varje år högt på listan över mest spelade jullåtar.
– Vi trodde den skulle spelas i där i programmet, inte mer, säger Anders Falk, ena halvan av duon Adolphson & Falk om Mer Jul.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kon­ser­va­tivt block inget för Kristersson

När Ulf Kristersson höll jul­tal spände han över ett stort om­rå­de – från lo­kala M-fram­gångar via skjut­ningarna i Malmö och det kommande idé­pro­gram­ar­be­tet till tankar om regeringsbildarprocessen.
En for­mu­le­ring som har bä­ring på både idé­pro­grammet och re­ger­ings­bil­dan­det var riktat di­rekt mot Jim­mie Åkesson, dock utan namns nämnande: De som fan­ti­serar om ett nytt kon­ser­va­tivt block har inte fattat nå­gon­ting.
Han ut­vecklade se­dan M:s li­be­rala rötter i sak­po­li­tik ge­nom åren, och liknade par­tiet vid ”en lib­er­al verk­stad med ett och an­nat kon­ser­va­tivt verk­tyg”.

Skånskan - 7 timmar sedan

Snopet slut i seriefinalen

BORDTENNIS Eslövs AI gick fram till 3-0-ledning och såg ut som vinnare i pingisligans seriefinal mot Halmstads BK. Men 3-0 räckte inte. EAI förlorade finalreprisen från i fjor med 4-6.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kävlinge räckte inte till i Stockholm

BORDTENNIS BTK Kävlinge räckte inte till i Liljeholmshallen i Stockholm, där de på tisdagskvällen förlorade pingisligamatchen med 1-4 mot Spårvägen.Magnus Molin var inte alls långt borta från att vinna första singeln. När det stod 2-1 mot Simon Berglund hade Molin i förlustsetet tappat bland annat 9-6 och 10-9.

Skånskan - 9 timmar sedan

Viltolycka på riksväg 11 vid Veberöd

Lund En personbil kolliderade med ett rådjur på riksväg 11 i Veberöd under tisdagskvällen.Räddingstjänst och polis larmades till platsen vid 18.30-tiden.

Skånskan - 10 timmar sedan

Körde med knark i blodet

Löddeköpinge En 20-årig man greps i maj i år när han körde bil påverkad av narkotikaklassade tabletter i Löddeköpinge.
Nu åtalas mannen för rattfylleri och ringa narkotikabrott.
När han stoppades körde han dessutom mot färdriktningen, och åtalas därför också för brott mot trafikförordningen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Paradhus ska bli som det var förr

SJÖBO Huset ser inte ut som det gjorde i början av 1900-talet.
Det vill husets ägare Leny nu ändra på och byta ut de fönster som sitter i huset i dag mot nya som liknar de som sattes i 1906.Det handlar om hörnhuset i korsningen Västergatan-Norregatan, kvarteret Nils 3.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.