Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 14 November, 04:49

Dagensanalys.se - 08 jul 16 kl. 13:00

Så tjänar Facebook pengar på apparFacebook tjänar storkovan på appar. Detta må kanske låta överraskande, men det forskning från Citi Research visar att Facebook är den största plattformen för marknadsförande av nya appar, och dessa annonser är såklart något sociala mediejätten får en stor peng för. Citis statistik visar att 1,15 miljarder appar kommer att ha laddats ner via Facebooks plattformar (Instagram, Facebook Messenger, WhatsApp och Facebook självt) under 2016, en ökning med 33 procent från fjolåret. Dessa kommer från de annonser för appar som dyker upp på mobilappen, och som gör att användare direkt kan ladda ner och installera en app. Annonserna för mobila appinstalleringar gav Zuckerbergs bolag intäkter värda 2,9 miljarder amerikanska dollar (ca 24 miljarder kronor) under 2015.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Citi Research, Facebooks, Messenger, Zuckerbergs, USA, Google Play, App Store, Buisness Insider, Facebook Citi Research

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , tjänar, Facebook, pengar, appar
Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 15:37

Publicister tjänar inga pengar på Google AMP

Publicister säger att deras annonser laddas långsammare än innehållet på AMP. Det är anledningen till att de tjänar mindre pengar per sidvisning från AMP än de gör från sina egna webbplatser. Annonsintäkter per sida via AMP är mindre än hälften mot sina sina egna webbplatser.

SvD - 28 sep 15 kl. 09:48

Facebook tjänar mer pengar på användarna

Enligt marknadsundersöknings- och analysföretaget eMarketer tjänar Facebook nu 20 procent mer på varje användare än man gjorde 2014..

Dagensanalys.se - 30 jul 19 kl. 14:34

Så här mycket tjänar Facebook i Sverige

Årets bokslut visar att Facebook drar in över miljarden kronor i Sverige, men betalar bara några miljoner i skatt. ”Bolagets verksamhet utökades den 1 juli 2018 till att även omfatta reklamåterförsäljning till utsedda svenska kunder”, står det i bokslutet som Di Digital var först att rapportera om. Bokslutet visar bland annat att bolagets omsättning steg från 113 miljoner kronor (2017) till 758 miljoner kronor (2018), skriver Resumé .

Expressen - 25 dec 13 kl. 11:42

Djurägare: "Någon tjänar ju pengar"

Hon sökte hjälp för katten Einsteins krånglande urinblåsa. Veterinärerna på det riskkapitalägda djursjukhuset konstaterade att den fungerade bra - men tog ändå prover och medicinerade för 20 392 kronor. - Någon tjänar ju pengar på det, säger matte Kristina Eder..

DI - 24 jun 14 kl. 19:19

De tjänar stora pengar på VM

Om knappt tre veckor vet vi vilket lag som blir världsmästare i fotboll. Här är redan några stora vinnare: Företagen som tjänar stora pengar på säkerhet och övervakning..

IDG - 14 aug 14 kl. 12:06

Hur tjänar Buzzfeed pengar?

Klicksamlarsajten Buzzfeed har fått en jätteinvestering, men hur tjänar de pengar egentligen? Ada Fredelius bloggar om en nätgigant..

DI - 16 sep 14 kl. 19:43

Så tjänar du pengar på att surfa

Företag tjänar stora pengar på att samla in och sälja information om hur du surfar. Nu vill ett gäng nya företag hjälpa dig att själv få betalt din surfdata..

Jmini.se - 05 nov 15 kl. 06:50

I vårt Sverige tjänar ingen pengar på människors lidande!

Tillsammansskapet inleder nu en ny kampanj "I vårt Sverige tjänar ingen pengar på människors lidande!". I Jönköping inleder vi kampanjen med en manifestation vilket även sker på flera andra platser i landet Det är i svåra tider som människovärde.....

SvD - 19 apr 17 kl. 07:27

Förmedlare tjänar stora pengar på andrahandslägenheter

Marknaden för andrahandskontrakt i Göteborg är glödhet. Förmedlare tjänar stora pengar på andrahandslägenheter. .

Expressen - 08 apr 13 kl. 08:31

Så tjänar de pengar på det du gillar på Facebook

Foton på plågade barn sprids på Facebook. Att "gilla" bilden uppges ge pengar eller böner till barnet. Men användarnas "gilla" skickas till företag som sedan ska kunna skicka ut spam, skriver Metro..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Två ägg diskuterar: Telias köp av Bonnier Broadcasting oroar

Telia har fått godkänt av EU att köpa Bonnier Broadcasting vilket inkluderar TV4, MTV och Cmore. En megaaffär på 9,2 miljarder kronor. Sunny: Tror du att det är många som ens tänker på att det är Staten som köper TV4?

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Afrikanska innovationsveckan 2019 lanseras i Etiopien

Afrikanska innovationsveckan (AIW) gick av stapeln den 28e oktober 2019 och är den första av sin sort. Hundratals unga innovatörer från Afrika och de nordiska länderna träffades i Etiopiens huvudstad, Addis Ababa, för att bygga nätverk och dela med sig av sina ambitioner. Eventet är tänkt som en plattform för innovativa start-ups som kommer att påverka livet för miljontals afrikaner.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Smart klimatkontroll nyckeln till en grön framtid

Web Summit i portugisiska Lissabon är över för i år. Bland talarna märktes Toon Bouten som är vd för Tado – ett företag som tillverkar smarta produkter för klimatkontroll i hemmet. Huvudbudskapet från honom var att omställningen till ett klimatneutralt samhälle angår oss alla – och att resan mot en grönare framtid börjar i våra hem.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Vad blir årets julklapp 2019?

Minns ni wokpannan (1990), det elektroniska husdjuret (1997) och kokboken (2002)? Eller den färdigpackade matkassen som hamnade överst 2011? Nästa vecka, onsdag 20 november, utser HUI årets julklapp och det är nu över trettio år sedan första gången årets julklapp utsågs.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Jag visste det – unga textar hellre än ringer

När jag försöker få tag på min dotter med röstsamtal så är det i princip omöjligt. Men så fort jag textar får jag svar. Tänkte att det kanske är bara jag och hon, men nu visar det sig att vi är inte ensamma om att ha den här problematiken.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Facebook sätter en gräns på hur många annonser en sida kan ha aktiva under 2020

I en uppdatering av Graph and Marketing API meddelar Facebook att de kommer implementera en övre gräns på hur många aktiva annonser en sida kan ha samtidigt. Facebook förklarar: ”In mid-2020, we are implementing a limit on the number of ads each Page can run at the same time. The ad limits will impact just a small percentage of advertisers, and we plan to share more details about the limits early next year.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Allt fler föredrar mobilen för att shoppa online

Mer än var fjärde svensk föredrar sin smartphone framför datorn när de ska handla online – en ökning med 150 procent på två år. Köp i mobilen står nu för över en tredjedel av e-handeln i Norden. Det visar en ny undersökning från revisions- och konsultbolaget Deloitte.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Telenor rasar över Telias köp av Bonnier Broadcasting

Telias förvärv av Bonnier Broadcasting kan komma att leda till inlåsningseffekter, begränsad valfrihet och ett polariserat utbud till en högre kostnad för kunderna. Det säger Telenor Sveriges TV-chef Leif Björklund i en kommentar angående EU-kommissionens beslut om att godkänna affären med de begränsade eftergifter som det innebär. Vi är besvikna över att EU-kommissionen har förbisett de invändningar och farhågor som vi och andra remissinstanser har framfört.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Facebook rullar ut sin Swish-utmanare

Tiden är kommen för att även Facebook ska ge sig in i betalningstjänsterna med Facebook Pay. Facebook Pay lanseras den här veckan i USA och kommer därefter att rullas ut till resten av världen. Med Pay kan du helt enkelt överföra pengar till andra användare som har Messenger, WhatsApp och Facebook.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Minecraft Earth är nu live i Sverige

Om du ser samlingar av barn, ungdomar och vuxna stå ute och stirra intensivt på sina mobiler så är det för att de spelar Minecraft Earth, som släppts i Sverige. Tips: Du kan även spela Minecraft Earth på mobilen i kontoret. Varför inte bygga själva kontoret i kontoret.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.