SR > Vetenskap

Friday, 23 March, 00:09

SR - 08 jul 16 kl. 06:00

Ljus får robotrockans muskler att röra sigForskare har lyckats tillverka en robot som liknar en stingrocka med hjälp av konstgjord vävnad, baserad på hjärtmuskelceller från möss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljusfår , robotrockans, muskleratt , rörasig
UT - 23 maj 13 kl. 09:34

Större muskler målet för Malin

Malin Ljung har två SM-silver och ett NM-brons i athletic fitness. Nu siktar hon mot tävlingsarenorna igen. I december är det bedömningsdags.

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 15:54

Svaga muskler får extra hjälp

Foto: Tommy Svensson
Få känner till sjukdomen. Ingen forskar kring den i Sverige. Därför vill Emma Jönsson och Sofie Svärd, genom Muskelhjälpen, arbeta för att muskelsjukdomen SMA typ ska 1 bli mer känd – och ge de sjuka barnen en chans att leva.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll


Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll.När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

BT - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll

Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll. När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

YLE - 19 mar 15 kl. 15:00

"Grankulla har inte muskler nog att privatisera hälsovården"

Planen på att låta ett utomstående bolag sköta social- och hälsovårdstjänsten i Grankulla väcker blandade känslor bland kommuninvånarna. Läkare Otto Lindberg är orolig för att kontinuiteten för den enskilda kunden kan brytas. Otto Lindberg har en lång erfarenhet av att jobba både inom den privata och den kommunala hälsovården.

YLE - 19 jun 16 kl. 16:15

Hennes muskler förtvinar

År 2008 märkte Maj-len Sjöberg att allt inte stod rätt till med. Men det tog flera år före hon fick diagnosen: muskelsjukdomen inklusionskroppsmyosit. Det betyder att hennes muskler förtvinar.

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 11 kl. 13:21

Muskler bakom misstanke om dopingbrott

Tidigt på söndagsmorgonen kom polisen till nattklubben Cantina där en man diskuterade med vakterna. Han vägrade att lämna platsen trots flera tillsägelser och då ingrep polisen och omhändertog mannen.Men hans beteende och utseende gjorde att poliserna ganska snart misstänkte honom för dopningsbrott.

Aftonbladet - 03 maj 11 kl. 13:47

Puro: Han har tappat muskler

Här är Commander Crowes nya kropp som ska göra honom till en Elitloppsvinnare?Tidigare var han grövre och hade mer muskler?..

Expressen - 17 jun 11 kl. 22:27

S vill stärka SVT:s ekonomiska muskler

På fredagen kom beskedet att SVT förlorar sändningsrättigheterna till OS 2014 samt 2016. Nu vill Socialdemokraterna ge SVT bättre förutsättningar för att behålla stora idrottsevenemang inom public service. - Vi vill utöka möjligheterna för SVT genom ekonomiska muskler, säger partisekreteraren Carin Jämtin till SportExpressen.

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Snart börjar årets säsong av Odla med P1

På annandag påsk sänds säsongens första program. Då kollar programledaren Gustaf Klarin på förodlade småplantor hemma hos hortonomens och grönsaksodlaren Ingela Jagne, som också i år medverkar återkommande i programmet..

SR - 17 timmar sedan

Blixtsnabb robot löser Rubiks kub

Det kan gå väldigt snabbt när robotar ska lösa Rubiks kub. Nyligen slogs ett nytt världsrekord..

SR - 17 timmar sedan

Den otrevliga parasiten guineamask på väg att försvinna

Nu är världen ännu närmare utrotning av guineamask, den där parasitmasken som sakta kryper ut genom huden och som lindas upp på en pinne för att inte gå av..

SR - 18 timmar sedan

Risk för radioaktiva läckor vid forskningsanläggningen ESS

Pilotexperiment har visat att mer radioaktivt material än väntat skulle kunna släppas ut från forskningsanläggningen ESS vid en olycka. Nu har Länsstyrelsen i Skåne tillfälligt stoppat två områden som ska byggas runt anläggningen..

SR - 18 timmar sedan

FN-rapport: Vatten måste värderas högre

Ett helhetstänk behövs för att trygga världens vattenresurser, menar en högnivåpanel inom FN och Världsbanken i samband med världsvattendagen som äger rum idag..

SR - Igår: 08:12

Virtuell strålning i Skåne

En ny strålningssimulator för cancerbehandling har invigts på Skånes universitetssjukhus. En simulator som skapar en virtuell miljö för läkare att träna sig i..

SR - Igår: 06:30

Olika skott på varg i Sverige och Norge

Sverige och Norge har till stora delar gemensamma rovdjursstammar, men helt olika politik på området. Nu vill forskare skapa nätverk över gränsen för att få en mer forskningsbaserad och samordnad rovdjursförvaltning..

SR - Igår: 06:31

Undersökta gener avslöjar kackerlackans anpassningar

Den är snabbväxande, älskar fukt och rutten mat och trivs i människans sällskap. Det handlar om den amerikanska kackerlackan som nu fått sitt genom undersökt..

SR - I förrgår: 05:33

Många nya arter och oväntade fynd utanför Antarktis

Den internationella antarktisexpedition som skulle undersöka djurlivet i havet vid ett nyss lossnat isberg, men som fick ändra planer på grund av för mycket packis är nu på väg hemåt, efter att ha fått undersöka helt andra delar av djuphavet..

SR - I förrgår: 05:50

Mayafolket hade tama hundar

Mayafolket kan ha börjat ha tama hundar redan för 2 500 år sedan. Vid samma tidpunkt kan de också ha bedrivit handel med djuren. Det är flera århundraden tidigare än vad andra arkeologiska fynd har visat förut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.