SR > Vetenskap

Sunday, 16 December, 14:22

SR - 08 jul 16 kl. 06:00

Ljus får robotrockans muskler att röra sigForskare har lyckats tillverka en robot som liknar en stingrocka med hjälp av konstgjord vävnad, baserad på hjärtmuskelceller från möss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljusfår , robotrockans, muskleratt , rörasig
UT - 23 maj 13 kl. 09:34

Större muskler målet för Malin

Malin Ljung har två SM-silver och ett NM-brons i athletic fitness. Nu siktar hon mot tävlingsarenorna igen. I december är det bedömningsdags.

Cornucopia - 21 maj 18 kl. 15:57

Regemente är en administrativ enhet - inte försvarsförmåga eller muskler

Idag hölls en invigningsceremoni för den administrativa enheten Gotlands Regemente, som funnits sedan årsskiftet. Det är på sin plats att detta valår påminna allmänheten om att regemente är en administrativ enhet och inte försvarsförmåga eller militära muskler. Försvarsmakten har i praktiken fått ett antal administratörer till och inget annat.

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 09:00

KD ser nytt ljus efter turbulensen – ”Tog mycket kraft”

Kristdemokraterna i Karlskrona går in i valrörelsen med en betydligt mindre ekonomisk budget än de hade räknat med – efter att en tidigare partimedlem misstänkts ha länsat deras konto. Trots att de saknar ekonomiska muskler har partiet höga tankar på ett bra valresultat. .

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 15:54

Svaga muskler får extra hjälp

Foto: Tommy Svensson
Få känner till sjukdomen. Ingen forskar kring den i Sverige. Därför vill Emma Jönsson och Sofie Svärd, genom Muskelhjälpen, arbeta för att muskelsjukdomen SMA typ ska 1 bli mer känd – och ge de sjuka barnen en chans att leva.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll


Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll.När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

BT - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll

Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll. När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

YLE - 19 mar 15 kl. 15:00

"Grankulla har inte muskler nog att privatisera hälsovården"

Planen på att låta ett utomstående bolag sköta social- och hälsovårdstjänsten i Grankulla väcker blandade känslor bland kommuninvånarna. Läkare Otto Lindberg är orolig för att kontinuiteten för den enskilda kunden kan brytas. Otto Lindberg har en lång erfarenhet av att jobba både inom den privata och den kommunala hälsovården.

YLE - 19 jun 16 kl. 16:15

Hennes muskler förtvinar

År 2008 märkte Maj-len Sjöberg att allt inte stod rätt till med. Men det tog flera år före hon fick diagnosen: muskelsjukdomen inklusionskroppsmyosit. Det betyder att hennes muskler förtvinar.

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 11 kl. 13:21

Muskler bakom misstanke om dopingbrott

Tidigt på söndagsmorgonen kom polisen till nattklubben Cantina där en man diskuterade med vakterna. Han vägrade att lämna platsen trots flera tillsägelser och då ingrep polisen och omhändertog mannen.Men hans beteende och utseende gjorde att poliserna ganska snart misstänkte honom för dopningsbrott.

Fler nyheter från SR

SR - 13 dec 18 kl. 07:30

Hawaiis fåglar ska räddas från farlig orm

Den hawaiianska motsvarigheten till jordbruksverket importerar nu fyra exemplar av ormen Boiga irregularis, för att låta spårhundar träna på att söka upp dem..

SR - I förrgår: 06:40

Medicinkapsel styrs inne i magen från mobilen

En liten kapsel i magen som kan servera dig din dagliga dos medicin, samla data och som styrs med hjälp av mobiltelefonen. Det här har forskare vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, utvecklat och 3D-printat..

SR - I förrgår: 06:15

Här finns Europas sämsta luft

Den sämsta luften i Europa kan man inandas på västra Balkan, och vissa dagar är det bäst att hålla sig inomhus, enligt ambassadören i Sarajevo..

SR - I förrgår: 06:15

Ojämlik ångerrätt när män steriliserar sig

Det har blivit vanligare att män i Sverige steriliserar sig. Men om man senare i livet ångrar sig och vill kunna bli pappa igen. Då gäller det att bo i rätt landsting om man ska få hjälp i den offentliga vården..

SR - 13 dec 18 kl. 06:00

Nya jordbävningskartor visar var vi är mest sårbara

Tre nya globala jordbävningskartor har tagits fram för att visa var människor är mest utsatta för katastrofer..

SR - 13 dec 18 kl. 06:00

Statsvetare: "Systemfel gör det svårt att välja statsminister"

Ännu finns ingen regering i sikte. Det beror på en felkonstruktion i vårt statsskick menar statsvetaren Sverker Gustavsson, professor emeritus vid Uppsala Universitet..

SR - 12 dec 18 kl. 19:00

Sämre för klimatet att odla ekologiskt

Odling av ekologisk mat är sämre för klimatet än konventionell odling, enligt en ny studie. Orsaken är att ekoodlingen kräver mer jordbruksmark..

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Läkare: Dödsfall i motionslopp kan undvikas – med hälsodeklaration

Deltagare i motionslopp borde få göra en enkel hälsodeklaration för att undvika dödsfall eller andra allvarliga händelser. Det anser en av Sveriges ledande idrottsläkare..

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Polsk aktivist: Kolet måste bort

FN:s klimatmöte pågår nu i kolbrytningens hjärta, i polska Katowice. Men här är gräsrötterna trötta på kolet. Kolet måste bort, säger energikonsulten och aktivisten Patryk Bielas..

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Allmänheten litar på forskare

Många har stort förtroende för forskare vid universitet och högskolor i Sverige. Det här visar en undersökning som föreningen Vetenskap och allmänhet har gjort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.