SR > Vetenskap

Tuesday, 16 January, 18:36

SR - 08 jul 16 kl. 06:00

Ljus får robotrockans muskler att röra sigForskare har lyckats tillverka en robot som liknar en stingrocka med hjälp av konstgjord vävnad, baserad på hjärtmuskelceller från möss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljusfår , robotrockans, muskleratt , rörasig
UT - 23 maj 13 kl. 09:34

Större muskler målet för Malin

Malin Ljung har två SM-silver och ett NM-brons i athletic fitness. Nu siktar hon mot tävlingsarenorna igen. I december är det bedömningsdags.

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 15:54

Svaga muskler får extra hjälp

Foto: Tommy Svensson
Få känner till sjukdomen. Ingen forskar kring den i Sverige. Därför vill Emma Jönsson och Sofie Svärd, genom Muskelhjälpen, arbeta för att muskelsjukdomen SMA typ ska 1 bli mer känd – och ge de sjuka barnen en chans att leva.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll


Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll.När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

BT - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll

Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll. När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

YLE - 19 mar 15 kl. 15:00

"Grankulla har inte muskler nog att privatisera hälsovården"

Planen på att låta ett utomstående bolag sköta social- och hälsovårdstjänsten i Grankulla väcker blandade känslor bland kommuninvånarna. Läkare Otto Lindberg är orolig för att kontinuiteten för den enskilda kunden kan brytas. Otto Lindberg har en lång erfarenhet av att jobba både inom den privata och den kommunala hälsovården.

YLE - 19 jun 16 kl. 16:15

Hennes muskler förtvinar

År 2008 märkte Maj-len Sjöberg att allt inte stod rätt till med. Men det tog flera år före hon fick diagnosen: muskelsjukdomen inklusionskroppsmyosit. Det betyder att hennes muskler förtvinar.

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 11 kl. 13:21

Muskler bakom misstanke om dopingbrott

Tidigt på söndagsmorgonen kom polisen till nattklubben Cantina där en man diskuterade med vakterna. Han vägrade att lämna platsen trots flera tillsägelser och då ingrep polisen och omhändertog mannen.Men hans beteende och utseende gjorde att poliserna ganska snart misstänkte honom för dopningsbrott.

Aftonbladet - 03 maj 11 kl. 13:47

Puro: Han har tappat muskler

Här är Commander Crowes nya kropp som ska göra honom till en Elitloppsvinnare?Tidigare var han grövre och hade mer muskler?..

Expressen - 17 jun 11 kl. 22:27

S vill stärka SVT:s ekonomiska muskler

På fredagen kom beskedet att SVT förlorar sändningsrättigheterna till OS 2014 samt 2016. Nu vill Socialdemokraterna ge SVT bättre förutsättningar för att behålla stora idrottsevenemang inom public service. - Vi vill utöka möjligheterna för SVT genom ekonomiska muskler, säger partisekreteraren Carin Jämtin till SportExpressen.

Fler nyheter från SR

SR - 11 timmar sedan

Australien ger pengar till idéer som kan hjälpa korallerna

Den australiska regeringen satsar nästan 13 miljoner kronor på forskning och idéer kring hur Stora barriärrevet ska kunna räddas..

SR - 12 timmar sedan

Striderna i Ukraina förvärrar spridning av hiv

Konflikterna i östra Ukraina på senare år har gjort att risken att smittas av hiv i landet har ökat igen..

SR - 12 timmar sedan

Tvättrobot för lata viker kläderna själv

Självkörande bilar, smarta soffor och talande hemelektronik. Det var mycket som nyligen lanserades på teknikmässan CES i Las Vegas. Bland annat en klädvikande robot..

SR - 12 timmar sedan

Man eller kvinna – vanligare att inte vilja välja kön

Inte alla som utreder sin könsidentitet vill eller kan välja om de vill definieras som man eller kvinna. Det verkar ha blivit vanligare i Sverige..

SR - Igår: 17:00

Salt mat kan minska blodfödet i hjärnan

För mycket salt i maten minskar blodflödet i hjärnan och försämrar därmed korttidsminnet. Detta enligt en ny studie på möss..

SR - Igår: 06:00

Fler farliga bakterier i surfares magar

Personer som sväljer mycket havsvatten löper större risk att utsättas för farliga bakterier i magen visar ny forskning från University of Exeter..

SR - Igår: 06:00

Det lönar sig att sova länge på helgen

Enligt en ny studie är det bra att sova ikapp under helgen om man sovit för lite under veckan..

SR - Igår: 06:00

Grundsten till liv upptäckt mellan stjärnor

Astronomer har upptäckt organiska ämnen i ett så kallat molekylmoln mellan stjärnor ute i universum. I förlängningen kan detta vara starten på liv på andra planeter..

SR - 12 jan 18 kl. 06:00

Hämtmat till barn kan öka risken för hjärkärlsjukdomar

Barn som äter hämtmat tycks få högre värden på blodfetter och speciellt det farliga LDL-kolesterolet, enligt en brittisk studie..

SR - 12 jan 18 kl. 06:00

Mer realistiska tidtabeller kan ge tågen bättre punktlighet

Tågen i Sverige skulle kunna bli bättre på att hålla tiderna om tidsoptimism ersätts av realism. Det visar ny forskning vid Lunds tekniska högskola..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.