SR > Vetenskap

Monday, 24 September, 07:59

SR - 08 jul 16 kl. 06:00

Ljus får robotrockans muskler att röra sigForskare har lyckats tillverka en robot som liknar en stingrocka med hjälp av konstgjord vävnad, baserad på hjärtmuskelceller från möss..
Läs mer på SR

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljusfår , robotrockans, muskleratt , rörasig
UT - 23 maj 13 kl. 09:34

Större muskler målet för Malin

Malin Ljung har två SM-silver och ett NM-brons i athletic fitness. Nu siktar hon mot tävlingsarenorna igen. I december är det bedömningsdags.

Cornucopia - 21 maj 18 kl. 15:57

Regemente är en administrativ enhet - inte försvarsförmåga eller muskler

Idag hölls en invigningsceremoni för den administrativa enheten Gotlands Regemente, som funnits sedan årsskiftet. Det är på sin plats att detta valår påminna allmänheten om att regemente är en administrativ enhet och inte försvarsförmåga eller militära muskler. Försvarsmakten har i praktiken fått ett antal administratörer till och inget annat.

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 09:00

KD ser nytt ljus efter turbulensen – ”Tog mycket kraft”

Kristdemokraterna i Karlskrona går in i valrörelsen med en betydligt mindre ekonomisk budget än de hade räknat med – efter att en tidigare partimedlem misstänkts ha länsat deras konto. Trots att de saknar ekonomiska muskler har partiet höga tankar på ett bra valresultat. .

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 15:54

Svaga muskler får extra hjälp

Foto: Tommy Svensson
Få känner till sjukdomen. Ingen forskar kring den i Sverige. Därför vill Emma Jönsson och Sofie Svärd, genom Muskelhjälpen, arbeta för att muskelsjukdomen SMA typ ska 1 bli mer känd – och ge de sjuka barnen en chans att leva.

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll


Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll.När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

BT - 23 apr 14 kl. 06:55

Stora muskler inte skäl för kontroll

Polismyndigheten i Skåne får kritik från justitieombudsmannen, JO, efter att två poliser i Lund genomfört en dopningskontroll. När två poliser fick syn på en man med stora muskler på ett gym i Lund fattade de misstanke. Poliserna tog in honom som misstänkt för dopningsbrott och utförde narkotikatest och en kroppsbesiktning på mannen, rapporterar P4 Malmöhus.

YLE - 19 mar 15 kl. 15:00

"Grankulla har inte muskler nog att privatisera hälsovården"

Planen på att låta ett utomstående bolag sköta social- och hälsovårdstjänsten i Grankulla väcker blandade känslor bland kommuninvånarna. Läkare Otto Lindberg är orolig för att kontinuiteten för den enskilda kunden kan brytas. Otto Lindberg har en lång erfarenhet av att jobba både inom den privata och den kommunala hälsovården.

YLE - 19 jun 16 kl. 16:15

Hennes muskler förtvinar

År 2008 märkte Maj-len Sjöberg att allt inte stod rätt till med. Men det tog flera år före hon fick diagnosen: muskelsjukdomen inklusionskroppsmyosit. Det betyder att hennes muskler förtvinar.

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 11 kl. 13:21

Muskler bakom misstanke om dopingbrott

Tidigt på söndagsmorgonen kom polisen till nattklubben Cantina där en man diskuterade med vakterna. Han vägrade att lämna platsen trots flera tillsägelser och då ingrep polisen och omhändertog mannen.Men hans beteende och utseende gjorde att poliserna ganska snart misstänkte honom för dopningsbrott.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Elektriska stålnät används i försök att rädda korallreven

Elektriska metallnät som drar till sig mineral från havsvattnet - kan det hjälpa till att rädda skadade korallrev?.

SR - 1 timme sedan

Minskad risk för stroke hos ammande mödrar

Kvinnor som har ammat verkar ha en minskad risk att drabbas av stroke senare i livet, visar en observationsstudie från USA..

SR - 1 timme sedan

Forskare: Brist på lobbynätverk ger kvinnor färre Nobelpris

Kvinnliga forskare saknar alltför ofta inflytelserika lobbynätverk. Det är en viktig orsak till att kvinnor har svårt att få nobelpris, menar österrikiska forskare..

SR - I förrgår: 16:13

Sociala medier viktigare än tevereklam i årets val

Sociala medier var viktigare än någonsin i årets valrörelse och partierna själva såg Facebook som mer betydelsefull än tevereklam. Det visar en snabbforskningsrapport som är den första i sitt slag för Sverige..

SR - I förrgår: 15:09

Forskarna tipsar: Så blir du mer klimatsmart

Allt fler blir medvetna om hur vår livsstil orsakar utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser. Men vad kan man göra för att minska dem? Vi har bett forskarna om tips.

SR - I förrgår: 14:47

Ulrika Björkstén: Goda intentioner men ingen vetenskap bakom dagens betygssystem

Vetenskapsradions Ulrika Björkstén om ett betygssystem ingen är nöjd med..

SR - I förrgår: 14:22

Odla med P1 är slut för säsongen

Odla med P1:s producent Ulla de Verdier och programledare Gustaf Klarin tackar för den gångna säsongen..

SR - 21 sep 18 kl. 07:05

Antibiotika till djur minskar

Försäljningen av antibiotika till djur minskar i Sverige. Det skriver tidningen ATL. Jämfört med övriga EU-länder har Sverige lägst försäljning och ett fortsatt gynnsamt läge i kampen mot antibiotikaresistenta bakterier.

SR - 21 sep 18 kl. 06:00

USA: Allt fler dör av överdoser med narkotika

Antalet narkotikarelaterade dödsfall i USA stiger allt snabbare. En ny studie visar att trenden sträcker sig ända tillbaka till 70-talet..

SR - 21 sep 18 kl. 06:00

Forskare vill kartlägga hela populationer med ny teknik

Forskare vill kartlägga hela populationer av människor som levde för 10 000-tals år sedan genom prover ur sediment..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.