Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 20 June, 01:13

Dagensanalys.se - 07 jul 16 kl. 16:29

Twitter streamar live-video i HD – börjar med WimbledonLive-video är på framfart, inte minst när det kommer till sportsändningar. Twitter tar vara på sin lojala användarbas av sport-fans, och live-sänder den kända Tennisturneringen Wimbledon som den första livesändningen i HD i mikrobloggens historia. Samtidigt som man sänder live-videon så kan man till höger om spelaren följa det Tennisrelaterade nyhetsflödet på Twitter i realtid. Man visar inte heller några videoannonser, för att inte störa upplevelsen. Man verkar inte heller visa några sponsrade Tweets, även om det kan ändras i framtiden.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
HD, Wimbledon, Tennisturneringen Wimbledon, Tennisrelaterade, Twitter, Tweets, NFL, Facebook, Facebook Huruvida

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Twitter, streamar, live-videoi HD börjar med , Wimbledon
Dagensanalys.se - 13 jul 16 kl. 18:42

Twitter och Bloomberg kommer live-streama nyheter

Twitter och nyhetsbolaget Bloomberg har nyss skrivit under ett avtal som innebär att man kommer att live-streama flera olika Bloomberg-program. Det nya avtalet kan ses som ännu en satsning från Twitter som vill stärka sin roll inom den allt växande digitala videoarenan. Enligt en ”insatt källa” som kommenterat affären till bland annat Techcrunch så kommer de två företagen att dela på reklamintäkterna – någon annan information kring avtalsvillkoren finns inte för tillfället.

Dagensanalys.se - 29 feb 16 kl. 15:00

Nu kommer Facebook Live Video även till Android

Det tog någon månad, men nu kommer således Facebooks Live Video till oss ”vanliga” Androidanvändare. Samtidigt expanderar man till fler länder utöver de Förenta Staterna – men där får Androidanvändarna vänta en stund till. Sett av många som Facebooks utmanare till sociala tjänsten Periscope, så är Facebook Live Video ett sätt för mobila användare att dela med sig av realtidsvideo med sina vänner.

Dagensanalys.se - 11 okt 17 kl. 16:36

Publicister flyr från Facebook Live och flyttar in i Twitter live video

Inne kan ha missat Facebook Live hypen för ett tag sedan, algoritmerna gjorde så att all som man sände live fick 5-10 gånger så många visningar som andra inlägg. Men nu har Facebook så klart normaliserat detta och det är många gånger svårare att nå fram via Facebook Live. Twitter är nu helt plötsligt heta när det gäller live video Bloomberg Media, med livenyheter, sport och underhållningsprogram samt inklusive BuzzFeed, Vox Media’s The Verge och WNBA har hoppat på Twitter tåget.

Dagensanalys.se - 09 sep 16 kl. 15:00

Twitter fortsätter satsningen på Live-video med ny prenumerationsknapp

Twitter vill att vi ska kolla på live-videos. Nu lanserar man en ny knapp som ska göra det möjligt att få notifikationer från individuella Twitterkonton som sänder live via Periscope, för att ”inte missa en sekund av live-video på Twitter”. Läs mer: Twitter vill locka till sig internetstjärnor med fördelaktiga avtal Vi har tidigare skrivit om hur Twitter satsar hårt på live-video, kanske som ett resultat av Facebooks motsvarande satsning.

Dagensanalys.se - 06 mar 16 kl. 12:14

Live-video imponerar chefer världen över

Brandlive som jobbar med live-video har undersökt över 200 chefer inom detaljhandeln och fann att nära hälften har testat live-video förra året. 44 procent av företag inom detaljhandeln har testa tjänster som Periscope eller Meerkat. Av dessa är var fjärde mycket nöjd med resultatet och kommer att öka budgeten för live-video under året.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 12:01

Meerkat laddar om och dumpar live-video som intäktskälla

I början var det två som blev tre och kvar står det bara två igen, fast denna gång är det Meerkat som inte har en stol att sitta på. Periscope med Twitter som ryggstöd och Facebook Live Video blev för mycket för uppstartföretaget Meerkat. Planen är nu att sadla om från live-video till att skapa ett community där man alltid är uppkopplad med sin videoström.

Dagensanalys.se - 11 feb 19 kl. 23:00

LinkedIn lanserar live-video

Äntligen dags för LinkedIn och lansera live-video för alla sina medlemmar. Nu kan du med andra ord streama nästa event till alla dina följare. Med 600 miljoner användare världen över finns det många tittare att locka till den funktionen live-video.

Dagensanalys.se - 23 nov 17 kl. 10:01

Nu kan du joina din kompis live-video på Insta

Om du ser att din kompis på Insta sänder live så kan du nu knacka på och fråga om du får vara med. Så länge som du går med på det så kan din kompis hoppa in i din live-video och streama tillsammans med dig. Ganska häftigt om man vill skapa gemensamma video med vänner.

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 15:00

Majoriteten användare ser inte fram emot Facebooks Live Video

Enligt en ny studie från YouGov och Huffington Post så är Facebooks nya stora grej – Live Video – inte något som påverkar användarna nämnvärt. Övriga resultat visar också att amerikanska Facebookare inte längre är så intresserade av att statusuppdatera alltför ofta, heller. Har Facebook en kreativ kris?

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 13:34

Nu är det dags för Instagram att testa Live-video

Live-video fortsätter sin framfart på nätet – nu kommer turen till Facebookägda Instagram, ja, i alla fall enligt uppgifter i en rysk tidning som pekar på att man testkör funktionen just nu. Rykten kring att Instagram skulle lansera en Live-videofunktion har dock florerat på nätet ett tag, skriver bland andra The Verge. Denna gång kommer uppgifterna alltså från T Journal, och den som har koll på sin kyrilliska kan spana in länken här.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 30 minuter sedan

På vägen till Liberia kan du hyra bil från Adobe

Kan bli lite skoj när ens globala varumärke hamnar på villovägar. Den här skylten dyker upp på vägen till Liberia i Costa Rica. Om du frågar efter Adobe i den här staden nämner ingen Photoshop eller Illustrator utan istället biluthyraren fem kilometer utanför stan.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nya smarta dörrklockan fungerar i lägenheter

Nya smarta dörrklockan från Ring går att sätta upp i ditt befintliga dörröga och själva ringklockan sätts upp utan att behöva borra i dörren. Tillhör du de som vill ha en smart dörrklocka med kamera i hemmet, men du bor i en lägenhet där du inte har möjlighet att sätta upp en egen klocka hur som helst? Nu lanserar företaget Ring sin nya video-dörrklocka som går att montera direkt på dörren utan att de behöver borra eller skruva.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Öppna kontorslandskap motverkar kommunikation och sänker produktiviteten

Forskning från Harvard Business School visar att ett öppet landskap minskar kommunikationen ”ansikte till ansikte” med hela 70%! Kontorslandskap är idag vanligt på många företag, och tanken är att ett öppet kontor ska främja kommunikation och interaktion mellan människor. Nyttan med öppna landskap har varit starkt ifrågasatt, och även här på Dagens Analys har vi frågat oss vem som egentligen trivs i den här miljön (Vem trivs bäst i öppna landskap?

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Tips: 8 gratisverktyg för SEO som gör jobbet

Behöver man verkligen betala för att få de bästa verktygen för SEO? Här listar vi åtta verktyg som är helt gratis och som garanterat kommer att ge effekt. Det finns en mängd olika verktyg för SEO som lovar guld och gröna skogar.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Internetjättar bildar global allians med fokus på Brand Safety

Flera av de största aktörerna inom onlineannonsering har gått samman för att bilda en global allians som ska hantera så kallad Brand Safety – Global Alliance for Responsible Media. Alliansen har döpts till Global Alliance for Responsible Media och inkluderar annonsörer som Adidas, Bayer, General Mills, Mondelēz International, NBCUniversal, Nestlé, Procter & Gamble och Unilever. Även mediabyråer som Dentsu, GroupM, IPG, Publicis Media och Omnicom Media Group har anslutit sig.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Amazon lanserar Imdb TV i Europa för att komma åt annonspengarna

Amazons streamingtjänst Imdb Freedive kommer att lanseras i Europa fast med nya namnet Imdb TV. Vi alla känner till tjänsten Imdb, databasen där du kan söka upp allt om filmer och serier, som köptes av Amazon. Nu är det dags för Amazon att sätta sin prägel på tjänsten.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

”Att möta och lära av våra kunder såväl fysiskt som digitalt är grunden för att verkställa vår vision”

IKEA ingår nytt samarbete med bolaget Adlede gällande kontextuell annonsering i Japan, Tjeckien, Kanada, Italien och Umeå. Adledes kontextuella annonseringsteknologi gör så att IKEAs digitala annonser endast visas i utvalda artiklar hos kända publicister. IKEA i Umeå såg direkt möjligheten att komma närmare sina digitala kunder och kommunicera kring frågor som är viktiga för dem.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Om du vill vara först med att testa Libra ska du kolla här

På den officiella sajten Calibra, som är plattformen för Facebooks valuta, kan du signa upp med din mail för att få vara först att testa när den lanseras. Här ska du signa upp för att få Libra. Libra, Calibra … vad skriver du om?

Dagensanalys.se - Igår: 17:15

Facebook lanserar den egna kryptovalutan Libra

Facebook, världens största sociala medieplattform, meddelade idag att man lanserar sin egen kryptovaluta Libra. Mark Zuckerberg skrev på Facebook att de, tillsammans med 27 andra organisationer, startar Libra Association. Syftet med projektet är att lansera kryptovalutan Libra år 2020.

Dagensanalys.se - Igår: 16:26

Svenskarna spenderar allt mer för att titta på rörlig bild

Förra veckan hade MMS ett seminarium tillsammans med IRM om hushållens utgifter på rörlig bild. Ifall du inte kunde vara med har MMS delat med sig av tre heta insikter på sin Facebooksida: Tips: Följ MMS sida på Facebook eller LinkedIn för att ha koll på vad som händer inom rörlig bild. MMS mäter konsumtionen av rörlig bild och levererar dagliga tittarsiffror för TV och online.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.