Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 18 November, 08:43

Cornucopia - 01 jul 16 kl. 06:59

SEB stänger av guldhandlareSEB har stängt av guldhandlaren Tavex och kunder kan inte längre köpa guld hos Tavex genom att sätta in pengar på konto. Det framgår av ett brev från Tavex till sina kunder.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Tavex, Sebett, Vi, Sverige

Dela artikeln

71 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, stängerav , guldhandlare
Helsingborgs Dagblad - 10 okt 17 kl. 13:50

SEB stänger bankkontoret i Båstad – flyttar till Ängelholm

Banken SEB stänger kontoret i Båstad och flyttar verksamheten till Ängelholm..

Skånskan - 18 nov 16 kl. 18:52

SEB stänger i Hörby – bara en bank kvar

ERWP.fif(0)HÖRBY
På fredagen bommade SEB igen sitt kontor på Storgatan i Hörby. Personalen flyttas över till Lundakontoret, och det är också dit kunderna hänvisas i första hand.

Affärsvärlden - 17 aug 15 kl. 11:48

SEB slänger ut Sandvik ur portföljen

Enligt vad Six News erfar har SEB Active Trading bytt ut Sandvik mot Autoliv..

Realtid - 21 feb 17 kl. 07:15

SEB stänger dörren för Kina

SEB gör grön storsatsning och släppte nyligen sin första egna miljövänliga obligation som ska låna pengar till europeiska bolag. Fler regioner står på tur – men Kina är inte aktuellt på grund av bristande transparens, enligt banken..

Affärsvärlden - 10 nov 12 kl. 08:00

SEB dumpar fondadministrationen

SEB hänger på en internationell trend och outsourcar fondadministrationen. Men hur påverkas kunderna? Fler nya produkter och bättre kundservice, enligt banken.

PrivataAffärer - 21 apr 15 kl. 10:10

SEB slutar erbjuda seniorlån

Svagt intresse gör att SEB stänger sitt seniorlån, Bolån 60+, för nya lånetagare....

Kristianstadsbladet - 11 okt 16 kl. 13:30

SEB slår igen butiken

SEB stänger kontoret i Hässleholm och flyttar verksamheten till Kristianstad. Ändrade bankvanor från kundernas sida anges som den främsta orsaken..

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 17 kl. 08:06

SEB:s kontorsstängning i Ed borde gått att undvika

Att SEB stänger kontoret var ett väntat beslut som jag trodde skulle komma tidigare..

Realtid - 14 dec 15 kl. 09:45

SEB stänger mäklarkontor i London

Flyttas till Stockholm som ska betjäna såväl London som hela Norden. Besparingar uppges ligga bakom..

Cornucopia - 01 jul 16 kl. 14:01

SEB: Kommenterar inte avstängd guldhandlare pga banksekretess

Foto: SEBSEB kommenterar inte avstängningen av guldhandlare och sedelväxlaren Tavex med hänvisning till banksekretessen.
Laurence Westerlund på SEB skriver som svar på mina frågor:"Som bank lyder vi under mycket stränga sekretessregler, detta för kundernas egen säkerhet. Vi kan inte ens tala om att en person eller ett företag är eller har varit kund hos oss.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Omedelbart förestående dödskors i OMXS30 - vid stödområdet

Det ser nu ut som att Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 inom någon dag ansluter sig till de övriga europeiska börserna och hamnar under ett MA50/MA200-dödskors. Detta samtidigt som indexet varit nere och vänt i stödområdet runt 1480 - 1490.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 19 timmar sedan

C och L lägger egna budgetar - talar för att M:s budget går igenom

Både Centerpartiet och Liberalerna har nu gett beskedet att de lägger egna statsbudgetar, och alltså inte röstar på avgångsregeringens budget. Därmed talar det mesta för att Moderaternas budget går igenom, när M-KD-SD röstar på den. Flest mandat för en budget vinner.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Kommunkrisen, HVB-döden och konjunkturen

Från flera håll rapporteras det till bloggen om att kommunernas och landstingens pengar till vård av barn som far illa nu är slut, och att det inte bara handlar om årets budget. Särskilt inom HVB sker nu allt fler nedläggningar ej kopplat till migration, BUP har stoppats i Västra Götalandsregionen. Arbetsgivare rapporterar också om tydliga konjunkturtecken.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Terrorhotnivå 3 kvarstår - trots brittisk Sverige-varning - var vaksamma

Storbritannien har höjt sin varningsnivå för brittiska turister i Sverige till samma som för t ex Israel, Egypten eller Ryssland. I Sverige kvarstår officiellt fortfarande en hotnivå om 3 av 5. Kom ihåg att vaksamt lugn gäller för dig som privatperson, och var trygg i att terrordådet på Drottninggatan har lett till åtgärder hos berörda myndigheter.

Cornucopia - Igår: 19:29

Fredagsmys: Tre år utan att städa

Inlägget innehåller så kallade reklamlänkar, även kända som affiliatelänkar. Har du problem med det, klicka inte på dem. Om du klickar på den finns risk att bloggen får provision om du senare köper något.

Cornucopia - Igår: 15:05

Reaktionerna på JBP säger allt om den svenska tyckareliten och den svenska ankdammen

Jag har noll till övers för personkultledare som JBP (använder inte namnet för att minimera sökträffar och att personkultisterna ska komma rusande), men reaktionerna på hans inhopp i den svenska ankdammen säger allt om den svenska tyckareliten och svensk media. Det har varit underhållande att se reaktionerna, och hur tyckareliten inte har verktyg att angripa en utomstående de alltså har noll makt över.
Molnet JBP drar in över den svenska ankdammen.

Cornucopia - Igår: 14:20

Timmätningen sparade 13 - 17% av elhandelskostnaden i september och oktober

För september och oktober blev besparingen med att ha rörlig timmätning av elförbrukningen istället för schablonmässig förbrukning 13% i september och 17% i oktober. Detta är i linje med besparingarna i juli och augusti.Huvudelskåpet för fastigheten, före installation av separat B-jordfelsbrytare för elbilsladdningen.

Cornucopia - Igår: 11:05

Billig elbilsladdning i Säffle - 35 mil för elbil räcker fortfarande

Gårdagens föreläsningsresa till och från Säffle gick förstås utmärkt med elbil och även en ort med mindre än 10 000 invånare erbjuder tolv publika laddplatser. Även om de är belagda med avgift, så visade sig en av dem vara mycket prisvärd med en kostnad på under 1:- SEK per kWh.
Laddning i Säffle.

Cornucopia - I förrgår: 08:32

Svagaste exportchefsindex sedan 2016

Exportchefsindex (EMI) för svenska exportföretag var den svagaste noteringen sedan 2016. Ännu en punkt att lägga till listan över konjunkturtecken. Då har ändå exportbolagen (tillverkningsindustrin) varit det enda hållit sig kvar i överhettat läge enligt konjunkturbarometern.

Cornucopia - I förrgår: 16:16

Den tyska ekonomin och BNP krympte i tredje kvartalet

Den tyska ekonomin krympte under tredje kvartalet. Upprepar sig detta sista kvartalet är Tysland i recession. Den svenska avgångsregeringen låtsades idag som ingenting i sin budgetproposition och har inte justerat ner gissningarna ("prognoserna") om den svenska ekonomins tillväxt nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.