Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 12:05

Cornucopia - 01 jul 16 kl. 06:59

SEB stänger av guldhandlareSEB har stängt av guldhandlaren Tavex och kunder kan inte längre köpa guld hos Tavex genom att sätta in pengar på konto. Det framgår av ett brev från Tavex till sina kunder.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Tavex, Sebett, Vi, Sverige

Dela artikeln

71 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, stängerav , guldhandlare
Helsingborgs Dagblad - 10 okt 17 kl. 13:50

SEB stänger bankkontoret i Båstad – flyttar till Ängelholm

Banken SEB stänger kontoret i Båstad och flyttar verksamheten till Ängelholm..

Skånskan - 18 nov 16 kl. 18:52

SEB stänger i Hörby – bara en bank kvar

ERWP.fif(0)HÖRBY
På fredagen bommade SEB igen sitt kontor på Storgatan i Hörby. Personalen flyttas över till Lundakontoret, och det är också dit kunderna hänvisas i första hand.

Affärsvärlden - 17 aug 15 kl. 11:48

SEB slänger ut Sandvik ur portföljen

Enligt vad Six News erfar har SEB Active Trading bytt ut Sandvik mot Autoliv..

Realtid - 21 feb 17 kl. 07:15

SEB stänger dörren för Kina

SEB gör grön storsatsning och släppte nyligen sin första egna miljövänliga obligation som ska låna pengar till europeiska bolag. Fler regioner står på tur – men Kina är inte aktuellt på grund av bristande transparens, enligt banken..

Affärsvärlden - 10 nov 12 kl. 08:00

SEB dumpar fondadministrationen

SEB hänger på en internationell trend och outsourcar fondadministrationen. Men hur påverkas kunderna? Fler nya produkter och bättre kundservice, enligt banken.

PrivataAffärer - 21 apr 15 kl. 10:10

SEB slutar erbjuda seniorlån

Svagt intresse gör att SEB stänger sitt seniorlån, Bolån 60+, för nya lånetagare....

Kristianstadsbladet - 11 okt 16 kl. 13:30

SEB slår igen butiken

SEB stänger kontoret i Hässleholm och flyttar verksamheten till Kristianstad. Ändrade bankvanor från kundernas sida anges som den främsta orsaken..

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 17 kl. 08:06

SEB:s kontorsstängning i Ed borde gått att undvika

Att SEB stänger kontoret var ett väntat beslut som jag trodde skulle komma tidigare..

Realtid - 14 dec 15 kl. 09:45

SEB stänger mäklarkontor i London

Flyttas till Stockholm som ska betjäna såväl London som hela Norden. Besparingar uppges ligga bakom..

Cornucopia - 01 jul 16 kl. 14:01

SEB: Kommenterar inte avstängd guldhandlare pga banksekretess

Foto: SEBSEB kommenterar inte avstängningen av guldhandlare och sedelväxlaren Tavex med hänvisning till banksekretessen.
Laurence Westerlund på SEB skriver som svar på mina frågor:"Som bank lyder vi under mycket stränga sekretessregler, detta för kundernas egen säkerhet. Vi kan inte ens tala om att en person eller ett företag är eller har varit kund hos oss.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Mina tips om köp och icke-köp av bostad

Konstaterar att det finns många griniga bloggläsare i kommentarsfältet, som undrar kring det där med bostadspriserna. Svaret är att de kan gå upp och de kan gå ner, och som alltid säger inte mina inlägg om bostadsmarknaden ett skit om vad du ska göra som individuell person. I själva verket brukar jag oftast uppmuntra folk som undrar att faktiskt köpa den där bostaden.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Timmätning av elköp för elbil och solceller?

Med installerade solceller är elmätaren utbytt mot en timmätare, vilket gör att man kan ha maximalt rörligt elpris, prissatt och mätt per timme. Med solceller under högtaxa morgon och dagtid, samt elbilsladdning nattetid är min tanke att elkostnaderna kan sänkas rejält.
Fjortonde maj, med elbilsladdning nattetid och solkraftproduktion dagtid.

Cornucopia - 17 timmar sedan

MÖP-måndag: Göta Älv-klassens robotkorvetter

Försvarsforskaren Oscar Jonsson väckte i SvD frågan om behovet av kryssningsrobotar hos svenska försvaret, för att kunna "slå mot motståndarens kropp istället för att bara parera dess slag mot oss" och göra det okänt för motståndaren vad de egna förlusterna kan bli. Carl "Wiseman" Bergqvist följer upp med att påtala hur inre nationella vattenvägar är ett sätt att runda förbudet mot  medeldistans markrobotar, vilket för denna MÖP-måndag in på ett tänkbart koncept för Sverige: Göta Älv-klassens robotkorvetter.Oscar Jonsson, doktorand i krigsvetenskap vid Kingäs College och Försvarshögskolan.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Regemente är en administrativ enhet - inte försvarsförmåga eller muskler

Idag hölls en invigningsceremoni för den administrativa enheten Gotlands Regemente, som funnits sedan årsskiftet. Det är på sin plats att detta valår påminna allmänheten om att regemente är en administrativ enhet och inte försvarsförmåga eller militära muskler. Försvarsmakten har i praktiken fått ett antal administratörer till och inget annat.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Börsen vill fortfarande inte vika ner

Den svenska börsen håller fortfarande emot och fortsätter sin grovt horisontella rörelse. Den kraftigt försvagade kronan bidrar antagligen till att hålla börsen uppe i svenska kronor mätt när exportbolagen går bra internationellt mätt i SEK.
Veckochart Stockholmsbörsens storboalgsindex OMXS30 sedan 2011.

Cornucopia - Igår: 09:02

MSB presskonferens: Om kriget eller krisen kommer

Nu klockan 09:00 drar MSB igång sin presentation av broschyeren Om krisen eller kriget kommer. Jag uppdaterar någorlunda live nedan nedan.
Generaldirektör Dan Eliasson leder presskonferensen.

Cornucopia - Igår: 17:57

Gästinlägg: Öppet brev till Morgan Johansson om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den sporadiskt återkommande skribenten Blankröstaren.
Pistolskytte på skjutbana.
Bäste herr justitie- och inrikesminister,

Jag hörde dig i radions lördagsintervju idag.

Cornucopia - Igår: 16:06

God litterär smak - här är tre bostäder till salu i Täby, Uddevalla och Göteborg

Med vår verkar det vara säljtider för läsare av mina böcker. Kanske passande då min nästa roman efter kommande Höstregn blir thrillern och feelbad-romanen Bolånetorskarna. Håll till godo nedan med lite läsarbostäder till salu i Täby och på Stjärnklartmark på Ammenäs några kilometer från Filip Stenviks ö Stenviken (Kråkholmen i verkligheten), samt Göteborg.

Cornucopia - Igår: 15:24

Imponerande räckvidd på elbil vid landsväg

Elbilars räckvidd verkar ofta titta på i motorvägssammanhang, men om man kör mycket gammal klassisk 70/90-landsväg (numera 60-70-80-90) är räckvidden extremt imponerande. Spontant känns det som att skillnaden i förbrukning är större i lägre hastigheter för en elbil än en fossilbil.
Bilen var laddad till 87% och rapporterar 671 km i räckvidd för landsvägskörning.

Cornucopia - I förrgår: 15:50

Gärna populistiska skyddsrum - men först ett riktigt militärt och civilt försvar!

Det pratas återigen om det tomma slaget med populistiska - och i själva verket dyra och meningslösa - skyddsrum. Det är bra att allmänhet och tyckare upptäckt det nya säkerhetspolitiska läget och i panik springer på alla bollar de ser, men skyddsrum är det sista Sverige ska lägga pengar på. Först behövs ett riktigt militärt försvar och ett civilt försvar, och dit har vi långt att gå.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.