Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 17 February, 20:42

Liknande nyheter

Taggar: SEB, stängerav , guldhandlare
Helsingborgs Dagblad - 10 okt 17 kl. 13:50

SEB stänger bankkontoret i Båstad – flyttar till Ängelholm

Banken SEB stänger kontoret i Båstad och flyttar verksamheten till Ängelholm..

Skånskan - 18 nov 16 kl. 18:52

SEB stänger i Hörby – bara en bank kvar

ERWP.fif(0)HÖRBY
På fredagen bommade SEB igen sitt kontor på Storgatan i Hörby. Personalen flyttas över till Lundakontoret, och det är också dit kunderna hänvisas i första hand.

Affärsvärlden - 17 aug 15 kl. 11:48

SEB slänger ut Sandvik ur portföljen

Enligt vad Six News erfar har SEB Active Trading bytt ut Sandvik mot Autoliv..

Realtid - 21 feb 17 kl. 07:15

SEB stänger dörren för Kina

SEB gör grön storsatsning och släppte nyligen sin första egna miljövänliga obligation som ska låna pengar till europeiska bolag. Fler regioner står på tur – men Kina är inte aktuellt på grund av bristande transparens, enligt banken..

Affärsvärlden - 10 nov 12 kl. 08:00

SEB dumpar fondadministrationen

SEB hänger på en internationell trend och outsourcar fondadministrationen. Men hur påverkas kunderna? Fler nya produkter och bättre kundservice, enligt banken.

PrivataAffärer - 21 apr 15 kl. 10:10

SEB slutar erbjuda seniorlån

Svagt intresse gör att SEB stänger sitt seniorlån, Bolån 60+, för nya lånetagare....

Kristianstadsbladet - 11 okt 16 kl. 13:30

SEB slår igen butiken

SEB stänger kontoret i Hässleholm och flyttar verksamheten till Kristianstad. Ändrade bankvanor från kundernas sida anges som den främsta orsaken..

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 17 kl. 08:06

SEB:s kontorsstängning i Ed borde gått att undvika

Att SEB stänger kontoret var ett väntat beslut som jag trodde skulle komma tidigare..

Realtid - 14 dec 15 kl. 09:45

SEB stänger mäklarkontor i London

Flyttas till Stockholm som ska betjäna såväl London som hela Norden. Besparingar uppges ligga bakom..

Cornucopia - 01 jul 16 kl. 14:01

SEB: Kommenterar inte avstängd guldhandlare pga banksekretess

Foto: SEBSEB kommenterar inte avstängningen av guldhandlare och sedelväxlaren Tavex med hänvisning till banksekretessen.
Laurence Westerlund på SEB skriver som svar på mina frågor:"Som bank lyder vi under mycket stränga sekretessregler, detta för kundernas egen säkerhet. Vi kan inte ens tala om att en person eller ett företag är eller har varit kund hos oss.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Hemnet: Ca 65% fler lägenheter till salu i Stockholm än normalt - ej räknat nyproduktion

Hemnets statistik över antalet bostadsrätter till salu i Stockholm och Stor-Stockholm visar på att det nu är ca 65% fler lägenheter till salu än normalt för de senaste åren och säsongen, detta oräknat nyproduktion. Marknaden översvämmas alltså även av gamla lägenheter till salu.Utbud bostadsrätter i Stor-Stockholm 2014 - 2018.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Notar-VD: 70-80% av försäljningar av nya bostadsrätter i Stockholm är spekulation

VD:n för mäklarbyran Notar Nyproduktion säger nu till SvD att 70-80% av alla bostadsrättsförsäljningar av nyproducerade bostadsrätter i Stockholm är spekulationsköp. Med fallande priser och aktuellt överutbud vill allt fler nu dra sig ur sina köp, som redan ligger med avsevärda förluster. Och i DN gråter Veidekke ut.

Cornucopia - Igår: 18:20

Fredagsmys: Slutfestat på bokmässan - stopp för egen alkohol i montern

Dags för lite härligt fredagsmys. Just nu är Författarsverige i uppror, sedan det från i år blir stopp för eget vin i montern på Bokmässan. Istället ska ekonomiskt utsvultna förlag behöva betala restaurangpriser för catering om de ska servera alkohol vid sk montermingel även på branschdagen torsdag.

Cornucopia - Igår: 14:15

Fyra av tio arbetsgivare gör kontroller i sociala medier

Stockholms Handelskammare meddelade i våras att 44% av alla arbetsgivare söker på rekryteringskandidaters namn på Internet och 41% kontrollerar kandidater på sociala medier. Dåligt uppträdande på sociala medier kan alltså vara rejält hämmande när man söker jobb, speciellt om man har ett lättgooglat namn. 34% av alla arbetsgivare har sorterat bort kandidater efter en Internetkontroll.

Cornucopia - Igår: 13:39

Hus för dig med god litterär smak i Karlskoga

En läsare med god litterär smak säljer ett hus i Karlskoga. För den som bor och jobbar i Örebro men har en bättre hälft med jobb i Karlskoga finns möjligheten att sänka sin månadskostnad rejält - och framför allt fallhöjden när (inte om) bostadsmarknaden kraschar.

Bloggen illustrerar detta inlägg med ett arkivfoto från Karlstad, fast inlägget handlar om Karlskoga.

Cornucopia - Igår: 10:17

Gästinlägg: HSB bosparande - år av sparande blev värdelöst

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare och handlar om att HSB nollställt sin kösystem till hyresrätter, bosparandet.

År 2000 fick jag en hyresrätt via mina bosparpoäng hos HSB då jag bosparat och varit medlem sedan 1984. (detta var alltså flera år innan bostadspriserna började stiga)
Arkivbild.

Cornucopia - I förrgår: 18:26

Resursbrist får Stockholmskonjunkturen att vika

Stockholms Handelskammare rapporterar i sin konjunkturbarometer för fjärde kvartalet 2017 att vara svag. Specifikt viker konjunkturen för data, bygg och handel, medan hushållen är allt mer positiva. Resursbrist får IT-branschen att backa kraftigt tillsammans med finansbranschen.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

12-månaders lägenhetsprisförändringar visar trenden för Stockholm

Ett sätt att maska bort brus i prisstatistiken för lägenheten är att titta på 12-månaders förändring ("derivatan"), vilket visar trenden. För stunden har nedtrenden stabiliserats till en jämn årstakt runt -9%.Prisförändring lägenhetspriser 12 månader lägenheter Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 10:19

Säsongsjusterat föll lägenhetspriserna i januari

Baserat på att januari normalt är en stark månad för bostadspriserna föll lägenhetspriserna i själva verket i januari, även i Stockholm.
Moln tornar upp sig över Gärdet i Stockholm. Arkivbild.

Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.