Skånskan > Nyheter

Thursday, 23 February, 19:41

Skånskan - 30 jun 16 kl. 08:32

Roskildefestivalen fungerar som labb för big dataNyheter Data om väder, toalettbesök, vilka artister som står på scenen, besökarnas mobilsamtal och omnämnanden på sociala medier används för att löpande kartlägga Roskilde festivalens besökare i ett stort big data projekt. Målet är att bland annat minska matsvinnet och förbättra toalettömningar och annan service. Det uppger nyhetsbrevet Mandag Morgen.Fra Rio til Roskilde kallas projektet som pågår mellan 2015 och 2018 i ett samarbete mellan Roskilde Festival, Copenhagen Business School och IBM.  Förra året samlade ett 40 personer stort team in data under festivalen med hjälp av ett stort antal sensorer, mätningar på sociala medier, mobildata och genom att följa de deltagare som laddat ner Roskilde Festivals app via GPS.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Data, Roskilde, Mandag Morgen, Rio, Roskilde Festival, Business School, IBM, Roskilde Festivals, GPS, Watson,  roskildefestivalen, Per, Jacobsen, Copenhagen Business School

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roskildefestivalen, fungerarsom , labbför , big, data
Kristianstadsbladet - 05 jul 14 kl. 06:30

Keith och jag och på Roskildefestivalen


I torsdags startade Roskildefestivalen, den 44:e i ordningen. Keith var där. Jag också, för första gången på 25 år.

Sydsvenskan - 02 mar 11 kl. 19:43

Knäcktes av Big Brother - ska vårdas på sjukhus

Foto: Scanpix
"Vi har generell beredskap på att folk kan må dåligt"
Det var i lördags som Rickard Andersson och flickvännen Ebba Berglund, även hon från Malmö, slussades ut från huset. Rickard Andersson hade då börjat tala osammanhängande och hade bland annat hävdat att Big Brother kan läsa hans tankar. Rickard Andersson ska nu, enligt vad hans mamma sagt till Expressen, vårdas på sjukhus eftersom han mår så dåligt efter tiden inne i Big Brother-huset.

Sydsvenskan - 21 jan 11 kl. 14:35

Roskildefestivalen får inte donera

Foto: Peter Frennesson
Roskildefestivalen får inte donera sitt överskott till lokala spelställen. Det fastslog dansk domstol idag.
Skatteministeriet gick inte med på att låta Roskildefestivalen ge sitt överskott till spelstället Gimle.

Skånskan - 13 maj 16 kl. 01:00

Labb­od­lat kött – tek­nikens väl­sig­nel­se?

Opinion För­ut­om att dis­ku­tera an­ti­ra­sism be­slutade Cen­ter­par­ti­ets Ung­doms­för­bunds stämma att stödja labb­od­lat kött.
Att odla kött i ett la­bo­ra­to­ri­um skulle kun­na vara bra av flera an­led­ningar. Jäm­fö­rt med in­du­stri­pro­du­ce­rat kött, där djur i låg ut­sträckning får ut­lopp för na­tur­liga be­te­en­den och ut­sätts för myc­ket stress, finns få ar­gu­ment som talar för det senare.

Nya Wermlands Tidningen - 17 apr 12 kl. 10:12

En annorlunda Big brother-chock

TV-programmet Big brother har kantats av chocker genom åren. Filipstadsbon Hanna Johansson stod för en av det lite ovanligare slaget häromdagen. Hon chockade en medtävlare genom att berätta om hur det fungerar med ?

Posh24 - 16 aug 12 kl. 08:09

"Big Bang Theory"-skådis nära att förlora fingret i bilolycka!

Oj, det här är allvarligt! "Big Bang Theory"-skådisen Mayim Bialik skadades allvarligt i en stor bilolycka i Los Angeles igår. Mayim var ensam i sin vita Volvo när bilen blev påkörd framifrån av en annan bil.

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 10:36

Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trenderna

Alla  företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut. Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats.

Nyheter 24 - 01 feb 11 kl. 16:57

Han odlar kött i labb


I ett litet laboratorium i South Carolina odlar Vladimir Mironov sitt eget konstgjorda kött. CHARLESTON. Biologen Vladimir Mironov, 56, har jobbat i sitt lilla labb i tio år.

Biotech Sweden - 22 mar 12 kl. 16:00

Så får du ett labb i världsklass


Vid Biotech Swedens event Effektiva och kreativa labb avslöjade Michael Edwards från McKinsey vad världens mest framgångsrika labb har gemensamt. .

Sydsvenskan - 27 jun 11 kl. 21:16

Roskildefestivalen bjuder in Arvikapubliken

Den som sitter med biljett till inställda Arvikafestivalen kan få ett rejät plåster på såren, i form av Roskildefestivalen.
Roskildefestivalen förbarmar sig över Arvikafestivalens besökare och erbjuder fritt inträde på den danska festivalen för de drabbade. Den utsålda festivalen, som drar igång senare i veckan, beklagar på sin hemsida att Arvikafestivalen ställs in.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hot om återremiss gav kaffekompromiss

MALMÖ Det handlade om 150 miljoner. 50 av dem kan – kanske – komma att användas för mer belysning och övervakningskameror.
Den kompromissen fick den borgerliga oppositionen igenom genom att hota med att skicka tillbaka ärendet.

Skånskan - 1 timme sedan

Appdebatt efter missad debatt

MALMÖ En politiker missade debatten, en annan gjorde en uppskattad felsägning, en tredje undervisade en fjärde om appar. ERWP.fif(0)Politikern som missade sin debatt var Liberalernas Fredrik Sjögren som ställt en enkel fråga till kommunalrådet Andreas Schönström (S) om arbetet mot våldsbejakande extremism.

Skånskan - 3 timmar sedan

Svartsjuk 35-åring erkände avlyssning

VINSLÖV Det var en ångerfull 35-åring som inför rätten utan omsvep erkände att han monterat avlyssning - och spårningsutrustning, för att ha koll på den tilltänkta flickvännen. ERWP.fif(6)Kvinnan som var målsägande dök aldrig upp till rättegången som ändå kunde genomföras eftersom mannen erkände de brott som lades honom till last nämligen ofredande och olovlig avlyssning.

Skånskan - 2 timmar sedan

15-åring slog skolkamrat

Kävlinge ERWP.fif(2)Den 15-åriga eleven slog först sin kamrat i ansiktet med öppen hand, sedan sparkade hon henne på knäet. Veckan därpå upptäcktes att hon använt cannabis.

Skånskan - 2 timmar sedan

Duo snattade i fyra butiker

Löddeköpinge ERWP.fif(1)Två pojkar, 15 och 16 år gamla, greps på onsdagseftermiddagen efter att ha stulit varor i fyra olika butiker på Center Syd.
En butiksanställd på Stadium såg pojkarna stjäla ett par skor och lyckades göra ett envars gripande när de lämnade butiken.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sagor för barn mellan 3 och 6

Löddeköpinge ERWP.fif(0)På fredagseftermiddagen är det dags för sagostund för barn mellan tre och sex år.
Sagostunden pågår mellan klockan 15 och 15.

Skånskan - 2 timmar sedan

Klimatforskare går att lita på

Lund Klimatforskarna gömmer inte undan obekväma fakta som skulle kunna motbevisa klimatförändringarna. ERWP.fif(1)Det är slutsatsen i en färsk studie från Lunds universitet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inriktningen klar för sydväst

Lund Flyttning av Källby reningsverk är utgångspunkten i det inriktningsbeslut för utvecklingen av sydvästra Lund som byggnadsnämnden behandlade vid sitt senaste sammanträde. ERWP.fif(0)– Här kan det skapas en ny blandad stadsdel med stor livskvalitet, där naturvärdena och rekreationsmöjligheterna tas till vara, säger nämndens ordförande Björn Abelson (S).

Skånskan - 3 timmar sedan

Transport protesterade vid Ikea Svågertorp

MALMÖ Välj transportörer med schysta löner och villkor. Det uppmaningen kom från representanter för Transportarbetareförbundet som delade ut flygblad utanför Ikea i Svågertorp på torsdagen. ERWP.

Skånskan - 3 timmar sedan

18-åringen går fri efter domen om gruppvåldtäkten

HÖRBY Den 18-åring som stått åtalad för inblandning i en gruppvåldtäkt i Hörby frias av Lunds tingsrätt. Men nämnden var inte enig då två av tre nämndemän menade att 18-åringen skulle fällas för den grova våldtäkten. ERWP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.