Skånskan > Nyheter

Thursday, 22 March, 22:21

Skånskan - 30 jun 16 kl. 08:32

Roskildefestivalen fungerar som labb för big dataNyheter Data om väder, toalettbesök, vilka artister som står på scenen, besökarnas mobilsamtal och omnämnanden på sociala medier används för att löpande kartlägga Roskilde festivalens besökare i ett stort big data projekt. Målet är att bland annat minska matsvinnet och förbättra toalettömningar och annan service. Det uppger nyhetsbrevet Mandag Morgen.Fra Rio til Roskilde kallas projektet som pågår mellan 2015 och 2018 i ett samarbete mellan Roskilde Festival, Copenhagen Business School och IBM.  Förra året samlade ett 40 personer stort team in data under festivalen med hjälp av ett stort antal sensorer, mätningar på sociala medier, mobildata och genom att följa de deltagare som laddat ner Roskilde Festivals app via GPS.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Data, Roskilde, Mandag Morgen, Rio, Roskilde Festival, Business School, IBM, Roskilde Festivals, GPS, Watson,  roskildefestivalen, Per, Jacobsen, Copenhagen Business School

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roskildefestivalen, fungerarsom , labbför , big, data
SmålandsPosten - 9 timmar sedan

Småland: Nytt museum öppnas i Big Bengts ära

High Chaparral investerar i nytt Big Bengt Museum – Nu ska Big Bengt och det entreprenörskap han stod för få ett riktigt fint museum. Det är han och allt det han stod för verkligen värt..

Kristianstadsbladet - 05 jul 14 kl. 06:30

Keith och jag och på Roskildefestivalen


I torsdags startade Roskildefestivalen, den 44:e i ordningen. Keith var där. Jag också, för första gången på 25 år.

Sydsvenskan - 02 mar 11 kl. 19:43

Knäcktes av Big Brother - ska vårdas på sjukhus

Foto: Scanpix
"Vi har generell beredskap på att folk kan må dåligt"
Det var i lördags som Rickard Andersson och flickvännen Ebba Berglund, även hon från Malmö, slussades ut från huset. Rickard Andersson hade då börjat tala osammanhängande och hade bland annat hävdat att Big Brother kan läsa hans tankar. Rickard Andersson ska nu, enligt vad hans mamma sagt till Expressen, vårdas på sjukhus eftersom han mår så dåligt efter tiden inne i Big Brother-huset.

Sydsvenskan - 21 jan 11 kl. 14:35

Roskildefestivalen får inte donera

Foto: Peter Frennesson
Roskildefestivalen får inte donera sitt överskott till lokala spelställen. Det fastslog dansk domstol idag.
Skatteministeriet gick inte med på att låta Roskildefestivalen ge sitt överskott till spelstället Gimle.

Skånskan - 13 maj 16 kl. 01:00

Labb­od­lat kött – tek­nikens väl­sig­nel­se?

Opinion För­ut­om att dis­ku­tera an­ti­ra­sism be­slutade Cen­ter­par­ti­ets Ung­doms­för­bunds stämma att stödja labb­od­lat kött.
Att odla kött i ett la­bo­ra­to­ri­um skulle kun­na vara bra av flera an­led­ningar. Jäm­fö­rt med in­du­stri­pro­du­ce­rat kött, där djur i låg ut­sträckning får ut­lopp för na­tur­liga be­te­en­den och ut­sätts för myc­ket stress, finns få ar­gu­ment som talar för det senare.

Nyheter 24 - 01 feb 11 kl. 16:57

Han odlar kött i labb


I ett litet laboratorium i South Carolina odlar Vladimir Mironov sitt eget konstgjorda kött. CHARLESTON. Biologen Vladimir Mironov, 56, har jobbat i sitt lilla labb i tio år.

Biotech Sweden - 22 mar 12 kl. 16:00

Så får du ett labb i världsklass


Vid Biotech Swedens event Effektiva och kreativa labb avslöjade Michael Edwards från McKinsey vad världens mest framgångsrika labb har gemensamt. .

Nya Wermlands Tidningen - 17 apr 12 kl. 10:12

En annorlunda Big brother-chock

TV-programmet Big brother har kantats av chocker genom åren. Filipstadsbon Hanna Johansson stod för en av det lite ovanligare slaget häromdagen. Hon chockade en medtävlare genom att berätta om hur det fungerar med ?

Posh24 - 16 aug 12 kl. 08:09

"Big Bang Theory"-skådis nära att förlora fingret i bilolycka!

Oj, det här är allvarligt! "Big Bang Theory"-skådisen Mayim Bialik skadades allvarligt i en stor bilolycka i Los Angeles igår. Mayim var ensam i sin vita Volvo när bilen blev påkörd framifrån av en annan bil.

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 10:36

Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trenderna

Alla  företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut. Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

TFF:are allvarligt skadad – borta hela året

FOTBOLL Bara lite drygt en vecka före den allsvenska fotbollspremiären tvingas Trelleborgs FF meddela att mittfältaren Mattias Håkansson skadats så illa att han av allt att döma kommer att missa hela säsongen.Trelleborgs FF uppger på sin hemsida att den skada som Mattias Håkansson, som inför fjoråret anslöt från Mjällby AIF, ådrog sig på en träning den förra veckan nu, efter röntgen, visat sig vara av sådan karaktär att han är borta resten av säsongen. Det är en skada på främre korsbandet som gör att den förväntade rehabiliteringstiden är lång.

Skånskan - 15 minuter sedan

Truls Möregårdh i final i German Open

BORDTENNIS 16-årige Truls Möregårdh från Eslövs AI tog sig hela vägen till final i German Opens U21-klass.Efter imponerande spel och segrar mot i tur och ordning Florian Cnudde från Belgien (3-0), slovaken Darko Jorgic (3-2), kinesen Yu Ziyang (3-2) och i semin An Jaehyun Sydkorea (3-2) så blev det förlust i finalen mot Joe Seyfried, Frankrike (14–12, 6–11, 11–4, 11–7).
Truls Möregårdh spelade också i seniorklassen, där han i gruppen slog tysken Benedikt Duda (4-0) men föll mot japanen Mizuki Oukawa (1-4).

Skånskan - 30 minuter sedan

Knivskuren man till akuten

Malmö Polis skickas till akuten dit en eventuellt knivskuren mani 25-årsåldern inkommit i en personbil.Vidare utredning visar att brottsplatsen ska vara någonstans på Augustenborg. Polis har skickats till platsen för närmare undersökning.

Skånskan - 1 timme sedan

SD-ledaren lockade 600

MALMÖ Inför mer än 600 personer i publiken talade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om både integration, vård och hälsa.För tredje året i rad besökte han Törringelunds dansrotunda som var välfylld även om det inte bjöds upp till dans den här torsdagskvällen.
Skyltarna med texten ”Nu bjuder herrarna och ”Nu bjuder damerna” var släckta.

Skånskan - 1 timme sedan

Forskningsbyns nya lån ifrågasattes

lund Det delkommunala bolaget Science Village Scandinavia har ansökt till kommunen om en utökad låneram.
Frågan ledde till en lång debatt i kommunfullmäktige. FörNyaLund (FNL) var helt emot att ge bolaget mer pengar.

Skånskan - 1 timme sedan

Barnens miljö ska bli bättre

lund Med en stor majoritet klubbade kommunfullmäktige dokumentet råd och riktlinjer för utemiljön vid förskolor i Lunds kommun.
Lekytorna kvalitetssäkras utifrån sex olika kriterier.– Detta är något vi kan vara stolta över.

Skånskan - 1 timme sedan

Många vill rädda Gudmuntorps skola

Gudmuntorp Under torsdagen hade politiker från barn- och utbildningsnämnden tagit sig till Gudmuntorps skola för ett möte med lärare och föräldrar.
Årskurs 4 skänkte sin klasskassa i hopp om att få gå kvar på skolan.En efter en gick eleverna i fjärde klass på Gudmuntorps skola fram till politikernas bord och lade ner 500-kronorssedlar i en glaskanna.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nominerar för kulturpris

SJÖBO Ska musikaliske mångsysslaren Christoffer Lundquist få Region Skånes kulturpris?
Han är i alla fall en av tre kulturprofiler i kommunen som politikerna i kultur-, tillväxt- och fritidsutskott nu nominerar för priset.
Kandidat två är Jane Svensson Bertilsdotter, som driver Janes snickarbod i Klasaröd och kandidat tre Eva Bjurman med Recycle Glas Design..

Skånskan - 2 timmar sedan

Ryttare missade bidrag

ANKLAM Anklams distansryttarsällskap fick inget kommunalt stöd för årets upplaga av Övedsritten.
Klubben hade sökt om ett föreningsstöd på 10 000 kronor men får ingenting eftersom ansökan kom in för sent.
– Vi är noga med att ansökningar ska vara inne två månader innan, säger Ulrika Axelsson (C), ordförande i kultur-, tillväxt- och fritidsutskottet.

Skånskan - 3 timmar sedan

Prylmarknad i Folkets park

Sjöbo På söndag, 25 mars, är det prylmarknad i Folkets park. Omkring 20 försäljare finns på mellan klockan 10 och 14. Marknaden ordnas som vanligt av parkens stödförening..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.