Skånskan > Nyheter

Thursday, 30 March, 18:32

Skånskan - 30 jun 16 kl. 08:32

Roskildefestivalen fungerar som labb för big dataNyheter Data om väder, toalettbesök, vilka artister som står på scenen, besökarnas mobilsamtal och omnämnanden på sociala medier används för att löpande kartlägga Roskilde festivalens besökare i ett stort big data projekt. Målet är att bland annat minska matsvinnet och förbättra toalettömningar och annan service. Det uppger nyhetsbrevet Mandag Morgen.Fra Rio til Roskilde kallas projektet som pågår mellan 2015 och 2018 i ett samarbete mellan Roskilde Festival, Copenhagen Business School och IBM.  Förra året samlade ett 40 personer stort team in data under festivalen med hjälp av ett stort antal sensorer, mätningar på sociala medier, mobildata och genom att följa de deltagare som laddat ner Roskilde Festivals app via GPS.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Data, Roskilde, Mandag Morgen, Rio, Roskilde Festival, Business School, IBM, Roskilde Festivals, GPS, Watson,  roskildefestivalen, Per, Jacobsen, Copenhagen Business School

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roskildefestivalen, fungerarsom , labbför , big, data
Kristianstadsbladet - 05 jul 14 kl. 06:30

Keith och jag och på Roskildefestivalen


I torsdags startade Roskildefestivalen, den 44:e i ordningen. Keith var där. Jag också, för första gången på 25 år.

Sydsvenskan - 21 jan 11 kl. 14:35

Roskildefestivalen får inte donera

Foto: Peter Frennesson
Roskildefestivalen får inte donera sitt överskott till lokala spelställen. Det fastslog dansk domstol idag.
Skatteministeriet gick inte med på att låta Roskildefestivalen ge sitt överskott till spelstället Gimle.

Sydsvenskan - 02 mar 11 kl. 19:43

Knäcktes av Big Brother - ska vårdas på sjukhus

Foto: Scanpix
"Vi har generell beredskap på att folk kan må dåligt"
Det var i lördags som Rickard Andersson och flickvännen Ebba Berglund, även hon från Malmö, slussades ut från huset. Rickard Andersson hade då börjat tala osammanhängande och hade bland annat hävdat att Big Brother kan läsa hans tankar. Rickard Andersson ska nu, enligt vad hans mamma sagt till Expressen, vårdas på sjukhus eftersom han mår så dåligt efter tiden inne i Big Brother-huset.

Skånskan - 13 maj 16 kl. 01:00

Labb­od­lat kött – tek­nikens väl­sig­nel­se?

Opinion För­ut­om att dis­ku­tera an­ti­ra­sism be­slutade Cen­ter­par­ti­ets Ung­doms­för­bunds stämma att stödja labb­od­lat kött.
Att odla kött i ett la­bo­ra­to­ri­um skulle kun­na vara bra av flera an­led­ningar. Jäm­fö­rt med in­du­stri­pro­du­ce­rat kött, där djur i låg ut­sträckning får ut­lopp för na­tur­liga be­te­en­den och ut­sätts för myc­ket stress, finns få ar­gu­ment som talar för det senare.

Nyheter 24 - 01 feb 11 kl. 16:57

Han odlar kött i labb


I ett litet laboratorium i South Carolina odlar Vladimir Mironov sitt eget konstgjorda kött. CHARLESTON. Biologen Vladimir Mironov, 56, har jobbat i sitt lilla labb i tio år.

Biotech Sweden - 22 mar 12 kl. 16:00

Så får du ett labb i världsklass


Vid Biotech Swedens event Effektiva och kreativa labb avslöjade Michael Edwards från McKinsey vad världens mest framgångsrika labb har gemensamt. .

Nya Wermlands Tidningen - 17 apr 12 kl. 10:12

En annorlunda Big brother-chock

TV-programmet Big brother har kantats av chocker genom åren. Filipstadsbon Hanna Johansson stod för en av det lite ovanligare slaget häromdagen. Hon chockade en medtävlare genom att berätta om hur det fungerar med ?

Posh24 - 16 aug 12 kl. 08:09

"Big Bang Theory"-skådis nära att förlora fingret i bilolycka!

Oj, det här är allvarligt! "Big Bang Theory"-skådisen Mayim Bialik skadades allvarligt i en stor bilolycka i Los Angeles igår. Mayim var ensam i sin vita Volvo när bilen blev påkörd framifrån av en annan bil.

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 10:36

Big Data har flyttat upp i molnet – Här har du de hetaste trenderna

Alla  företag med en digital strategi har förstått att framgång grundar sig på data och analys. Men hur gör man för att presentera data för ledningen på ett snyggt sätt så att de kan ta till sig informationen och göra smarta datadrivna beslut. Historiskt har företag begränsat sig till att ha sina databaser utplacerade på plats.

Sydsvenskan - 27 jun 11 kl. 21:16

Roskildefestivalen bjuder in Arvikapubliken

Den som sitter med biljett till inställda Arvikafestivalen kan få ett rejät plåster på såren, i form av Roskildefestivalen.
Roskildefestivalen förbarmar sig över Arvikafestivalens besökare och erbjuder fritt inträde på den danska festivalen för de drabbade. Den utsålda festivalen, som drar igång senare i veckan, beklagar på sin hemsida att Arvikafestivalen ställs in.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Förskolebarns sovsal saknar brandvarnare

Malmö Den kommunala förskolan Vitklinten i Rosengård får svidande kritik av Räddningstjänsten. Både brandvarnare och godkända utrymningsvägar saknas. ERWP.

Skånskan - 1 timme sedan

Trafikolycka utanför Trelleborg

Trelleborg Två bilar är inblandade i en trafikolycka. ERWP.fif(0)Polis, ambulans och räddningstjänst kallas till länsväg 642 norr om Trelleborg där två bilar kolliderat.

Skånskan - 1 timme sedan

Tre bilar i kollision på Ringvägen

malmö Olyckan inträffade på E6 mellan trafikplats Lockarp och trafikplats Petersborg i riktning mot Danmark. ERWP.fif(0)De tre kolliderade bilarna står i högerfältet och det är köer på platsen till följd av detta.

Skånskan - 1 timme sedan

Löddebo döms för ny rattfylla

Löddeköpinge En 30-årige Löddebon döms till en månads fängelse efter att ha kört bil när han var narkotikapåverkad. ERWP.fif(1)Eftersom mannen saknar körkort döms han också för grov olovlig körning, och för ringa narkotikabrott eftersom han var påverkad när han stoppades.

Skånskan - 1 timme sedan

Åtalas för sändare som slår ut mobiler

ESLÖV När polisen stoppade en 27-årig bilförare i Eslöv hade han med sig en störsändare som kan slå ut larmanordningar och mobiltelefoner. Nu åtalas 27-åringen för innehavet av apparaten. Själv menar han att han haft den för att kunna skoja med sina kamrater.

Skånskan - 1 timme sedan

Marknaden glöder för it-kompetens

lund De stora varslens tid är förbi för Lunds high-tech sektor. I dag växer företagen så att det knakar och de dammsuger marknaden efter kompetent personal. Även nyutexaminerade utan arbetslivserfarenhet är attraktiva.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lastbilskran slog i vägbro – chaufför frias

Malmö När lastbilen körde ut på Yttre Ringvägen hann den bara några meter innan kranen slog i en vägbro. Kranen slets loss och delar av den hamnade på flera bilar bakom, som också blev helt indränkta i hydraulolja. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Katteelever visar sina konstverk

lund Under fredagen och hela helgen visas konst på Stenkrossen, Lunds nyligen räddade kulturhus.
Det är Katedralskolans IB-elever (International Baccalaureate) som ställer ut. ERWP.

Skånskan - 2 timmar sedan

Brevlåda sprängdes

STAFFANSTORP ERWP.fif(3)Fastighetsägaren hörde en kraftig detonation och upptäckte strax därpå att hans brevlåda hade sprängts i bitar.
Det inträffade på Mossheddingevägen i Staffanstorp i måndags kväll vid 19-tiden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Unga greps drogpåverkade

STAFFANSTORP ERWP.fif(2)En 15-åring och en 18-åring stoppades i Staffanstorp av polis som misstänkte att båda var narkotikapåverkade.
Det inträffade i Staffanstorp vid 14-tiden i onsdags.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.