YLE > Finland

Friday, 10 April, 13:14

YLE - 25 jun 16 kl. 18:57

Mars toppar inte längre listan – flest födslar under högsommarenMidsommar, värme och en baby i mars. Så kunde det se ut tidigare, men inte nu. Mars är nämligen inte längre den populäraste födelsemånaden. Flest barn föds nuförtiden i juli – en månad som toppade statistiken även för hundra år sedan. I Statistikcentralens siffror kan man tydligt se att mars tidigare var den mest dominerande månaden vad gäller födslar.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Statistikcentralens, Forskaren Anneli Miettinen, Väestöliitto, En, Förr, Miettinen, Salokorpi

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mars, topparinte längre , listan, flest, födslarunder , högsommaren
Kristianstadsbladet - 14 feb 19 kl. 11:30

Kristianstad toppar listan - fler som vill skiljas ångrar sig

Att flera giftermål slutar i skilsmässa är inget nytt. Men Kristianstad toppar listan över flest inställda skilsmässor: här är det fler par än i resten av Sverige som ångrar sig och fortsätter att leva tillsammans..

Dagensanalys.se - 10 okt 19 kl. 09:16

Netflix toppar listan med högst word-of-mouth bland unga

Netflix hamnar än en gång på första plats och Willys är det varumärke som har ökat mest bland unga. YouGov BrandIndex lanserar topplistan över de varumärken som unga svenskar har hört något positivt om och pratar mest om. Netflix toppar listan över varumärken med högst word of mouth-värde bland unga.

YLE - 03 jun 17 kl. 21:17

TSN: Fyra NHL-finländare löper risk att bli bortbytta – Vatanen toppar listan

Under midsommarveckan ska det nya NHL-laget Vegas Golden Knights ta form. På grund av expansionsdraften förväntas många NHL-lag under de närmaste veckorna vara aktiva på spelarmarknaden. Samtliga 30 lag kommer att tappa en spelare till den nya NHL-klubben.

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 05:34

Nya rekord i smygreklam – Löwengrip toppar listan

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har fällts fyra gånger – bara i år, visar Di:s genomgång. ”När influencers gör reklamsamarbeten med företag i sina sociala medier kan det vara svårt för deras följare att urskilja vad som är reklam, speciellt om influencern inte förklarar vad de har fått betalt för.” Så skriver Di Digital som granskat ärenden hos Reklamombudsmannen och dess opinionsnämnd, RO och RON, från i år.

Nyhetsverket - 19 apr 12 kl. 19:05

USA: Nordkorea-hot toppar listan

Att USA ser mycket allvarligt på hot och aktioner från Nordkorea är ingen nyhet men nu går försvarsminister Leon Panetta ut och understryker allvaret: - Vi är en tum (inch) från krig nästan varje dag i den delen av världen och vi måste vara väldigt försiktiga med vad vi säger och gör, säger han till CNN och tillägger att Nordkorea toppar listan på det han är sömnlös över..

Resume - 25 jul 13 kl. 11:35

Norsrman toppar listan över Svenska mediemiljonärer


Norske programledaren Fredrik Skavlan toppar listan bland svenska mediemiiljonärer. Veckans Affärer listar de mest framgångsrika mediemogulerna i svensk media..

Expressen - 10 dec 13 kl. 11:55

De toppar listan över drömjobben alla vill ha

Författare, entreprenör och ingenjör. Det toppar listan över svenskarnas drömjobb. - Det är en sorts mix mellan himmel och helvete beroende på var i processen man befinner sig, säger författaren Åsa Lantz om sitt yrke..

ÖstersundsPosten - 21 jan 14 kl. 18:40

Winberg toppar listan

Margareta Winberg (S) kan bli landstingsråd efter valet. Hon toppar listan som Socialdemokraterna i Östersund har fattat beslut om..

Sydsvenskan - 05 apr 15 kl. 22:08

Prodigy toppar listan — igen

Prodigy går rakt in som etta på den brittiska albumlistan med nya skivan "The day is my enemy". Albumet är den elektroniska musikgruppens första på sex år och det är också sjätte gången som de toppar listan.Förra veckans etta, James Bays "Chaos and the calm", petas ner till plats två och Sam Smiths succéskiva "In the lonely hour" är nu trea.

Västerbottens Folkblad - 05 apr 15 kl. 22:08

Prodigy toppar listan – igen

Prodigy går rakt in som etta på den brittiska albumlistan med nya skivan ”The day is my enemy”. Albumet är den elektroniska musikgruppens första på sex år och det är också sjätte gången som de toppar listan. Förra veckans etta, James Bays ”Chaos and the calm”, petas ner till plats två och Sam Smiths succéskiva […].

SvD - 05 apr 15 kl. 22:06

Prodigy toppar listan - igen

Prodigy går rakt in som etta på den brittiska albumlistan med nya skivan ”The day is my enemy”. Albumet är den elektroniska musikgruppens första på sex år och det är också sjätte gången som de toppar listan..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Sanna Marin till IS: Beredskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Beredskapscentralen har gjort fel i att inte tillräckligt noggrant ha rätt ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 3 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralens misslyckade affärer granskas - ministeriet får utredningen genast efter påsk

En utomstående utredning om Försörjningsberedskapscentralens skyddsutrustningsaffärer överlämnas till Arbets- och näringsministeriet nästa tisdag. Orsaken är de misslyckade affärerna med andningsskydd från Kina..

YLE - 3 timmar sedan

Fastan har inte försvunnit, den har bara förändrats: "Vad vi fastar från speglar tiden vi lever i"

Att avstå från någonting som man tycker om kan lätt avfärdas som jobbigt och onödigt. Varför skulle någon göra det frivilligt? Frågar man en präst eller en kostrådgivare så finns det ändå en del människor som fastar och som gör det helt av egen vilja..

YLE - 4 timmar sedan

Världens sötaste påskkycklingar finns i Västanfjärd - i en vecka. Sedan är de inte så fluffiga längre

Kycklingar föds traditionellt på våren kring påsken. Då är de jättesöta, supergulliga och fluffiga, men det varar bara en dryg vecka. Efter det växer de upp och får lära sig hackordningen i hönsgården..

YLE - 6 timmar sedan

Cirkusdirektören: Sirkus Finlandia klarar sig trots coronakrisen

Nog var det en liten chock för cirkusdirektör Carl Jernström jr då det stod klart att coronaviruset sätter stopp för cirkusen den här våren. Men cirkusen kommer nog att klara av det hela ekonomiskt, säger han..

YLE - 7 timmar sedan

Kroppens "immunförsvarsmakt" och kriget inuti oss – här är våra små soldater som slåss mot virusen

Precis som försvarsmakten försvarar Finland, har också kroppens“immunförsvarsmakt” olika styrkor med olika ansvarsområden, vissa defensiva och vissa offensiva. Där finns infanteriet, pionjärerna, pansarvagnarna, spionerna, till och med 007-agenterna med rätt att döda. Och kroppens försvarsmakt tvekar inte att göra bruk av sin fulla arsenal..

YLE - 17 timmar sedan

Försörjningsberedskapscentralen beställde bristfällig skyddsutrustning för tio miljoner euro: ''Vi är besvikna och ledsna''

Det finns många oklarheter kring den skyddsutrustning som Försörjningsberedskapscentralen beställt från Kina. I onsdags visade det sig att produkterna inte uppfyller de kriterier som krävs för att ansikts - och andningsskydden ska kunna användas på sjukhus..

YLE - 19 timmar sedan

“Det känns litet vemodigt” - ortodoxa i Hangö kan inte fira påskgudstjänst som vanligt

Det blir en annorlunda påskgudstjänst för de ortodoxa församlingsmedlemmarna i Hangö i år. Det skulle ha varit Hangös tur att ordna gudstjänsten, men den sker i stället i Lojo bakom stängda dörrar..

YLE - 19 timmar sedan

Köpmännen påminner: Påskens matkorg kan fyllas på under hela långhelgen

Skärtorsdagen är en bråd dag i handeln och trots att köpmännen och handeln rekommenderar att fördela den här påskens matuppköp på flera dagar för att undvika trängsel var det liv och rörelse redan vid middagstid..

YLE - 19 timmar sedan

Många oklarheter kring Finlands misslyckade skyddsutrustningsbeställning – "Svårt att förvissa sig om att man får rätt vara när man beställer från Kina"

Beställningen av vad som visade sig vara undermålig skyddsutrustning från Kina har utvecklats till en veritabel härva med en lång rad oklarheter. Efterfrågan på marknaden är enorm, men nu är en ny frakt på väg från Kina och Sydkorea..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.